הנה משהו שהתחלתי מזמן לתמוה עליו ביני לבין עצמי:

הנה משהו שהתחלתי מזמן לתמוה עליו ביני לבין עצמי:

האם נשים בינוניות רבות הולכות למקצועות אינטלקטואליים? פשוט משום שנעשה "לא מכובד" להיות תופרת או מעצבת פנים וכד', וכמוכן, מקצועות-ביניים רבים כמו בנאות, מנעולנות, נגרות, טכנאות מזגנים או טכנאות מקררים , טכנאות טלפונים וכד' אינם פתוחים ממש בפני נשים? ומשום שתואר אקדמי נחשב ל"ליווית חן" לאשה?
שמתי לב למשל שלמרות שנשים נוהרות למקצוע עריכת הדין, עורכי הדין הטובים ביותר והיקרים ביותר הם גברים..... כמוכן, לא שמעתי על הרבה מלומדות פורצות דרך בתחומן. (אבל גברים יש). וכאשר אני רואה ושומעת בטלויזיה אקדמאיות מדברות בענייני מקצוען, הן מדברות בטון מונוטוני משועמם ומשעמם, אני תמיד מקבלת את הרושם שאינן באמת מחוברות לחומר אותו הן מדקלמות. כן, זה בניגוד לגברים במקצועות כאלה שתמיד מדברים בצורה טבעית ובערנות, ואני מקבלת את הרושם שהנושא הוא "בדמם".

GreenMamba

New member
נו, באמת

הנה
מדעניות ישראליות עומדות בחזית של כמעט כל תחום אקדמאי- רפואה, ביולוגיה, כימיה והן זוכות בפרסים בינלאומיים חשובים ולהכרה הן בקהילה המדעית הישראלית והן בעולמית.

תני שמות של תיאורטיקניות גדולות כמו דארווין איינשטיין ואפילו

הייזנברג או בוהר. או יוצרי תורת המיתרים בימינו.
אגב קניתי הרבה ספרי מדע פופולארי בפיסיקה (ואחדים בביולוגיה) וכמעט אף אחד לא נתחבר ע"י אשה. הספר בביולוגיה הוא של חווה יבלונקה ומריון למב - "אבולוציה בארבעה מימדים" והוא אחד מהשניים שיש לי (כאמור, רק בביולוגיה. השני הוא "שכפול גנטי" מאת ג'ינה קולאטה).

GreenMamba

New member
זה שלא שמעת עליהן

לא אומר שהן לא קיימות.
היית מכירה את מחקרה של עדה יונת אם לא היתה זוכה בפרס נובל?
על רות ארנון שמעת? שפירה גולדווסר (זוכת פרס טיורינג ופעמיים פרס גדל ועוד)?
&nbsp
לא מבינה לאן את חותרת.

אני שמחה להתוודע לשתיהן, על הפיתוח לתרופת הקופקסון שמעתי

כמובן וגם שאחראית לו מדענית ממכון ווייצמן, רק לא זכרתי את שמה.

כאשר תקום מישהי בשיעור קומתם של דארווין, איינשטיין או גדל, אשמח מאד מאד כמובן.

catchet

New member
לא הבנתי לאן את חותרת

ומה זה בכלל נשים בינוניות?

א. אינני חותרת לכלום. פשוט התופעה קיימת לנגד עיניי כבר שנים

ודי לא מוצאת חן בעיניי. ב. נשים בינוניות הן נשים שאמנם השיגו תואר, אפילו מתקדם, אבל בעצם אינן אומרות בתחום שום דבר חשוב, וכפי שכתבתי, תמיד נראות לי כמדקלמות חומר, בלי שתהיינה באמת מחוברות אליו.

catchet

New member
יכולים להיות הרבה הסברים לתופעה

מתמיה אותי למה בחרת דווקא בהסבר השוביניסטי... זו באמת את פנתרית?

התופעה מטרידה אותי ולא, אינני יודעת הסברים לה. וכן,

כמו כולנו הוזנתי מגיל צעיר בדיעות אנטי נשיות ואם כי מילדות אני כבר פמיניסטית, אפשר לומר פמיניסטית טבעית, מחשבות מסויימות עולות אצלי למרות הכל.
אספר לך שלפני כמה שנים סיפרה העיתונות על נערה אפרואמריקנית שמדדו אצלה איי קיו של 200 . והנה, מאז לא שמעתי עליה, לא שמעתי שום דבר גדול שעשתה, שהשיגה.

catchet

New member
ומה המסכנה אשמה שיש לה איי קיו גבוה?

למה ישר את מצפה שתעשה משהו "גדול"?

ציפיתי שבעלת איי קיו גאוני תגיע להישג אקדמי נהדר או להישג

עיסקי גדול. מה, לא קל לה בחיים????

catchet

New member
כמה קל יכול להיות בחיים

כשמצפים ממך להישגים בסדר גודל של גאון? אפשר להשתגע רק מעצם המחשבה שאת חייבת להיות משהו כזה...

catchet

New member
אה, זה בטח עושה את החיים פשוטים יותר

לדעת שיש לך איי קיו גבוה משל אינשטיין. לדעתי צריך להפסיק למדוד איי קיו לילדים זה בטח מתסבך אותם כהוגן...

תראי, לדעתי היה לה קל להפליא בבית הספר

ולא בעיה להמשיך באוניברסיטה. אינני יודעת מה היו הציפיות של ההורים והסביבה ממנה (גם לחוסר ציפיות יש תכופות תוצאה עצובה מאד), אני עכ"פ הייתי מצפה שגאונית כזו תפרוץ דרך בתחום כלשהו.

Berethor

New member
אולי היא הייתה מספיק חכמה כדי להבין שתואר לא תמיד נותן הרבה

או שהיא פשוט הייתה "brilliant but lazy", זה לא סותר, יכול להיות גם שהסביבה פחות עודדה אותה לזה, למרות שבסופו של דבר זאת גם החלטה שלה, מה לעשות או לא לעשות עם האינטליגנציה שלה, אולי אם יש לה ילדים אשר יצליחו לרשת את זה ממנה, אז הם יעשו עם זה יותר מאשר אימם, כך שבכל מקרה יש ערך לאינטליגנציה שלה, אפילו אם הערך הוא פחות פרקטי לגביה, מאשר לגבי ילדיה.

"Related to the Genius Ditz or the Crouching Moron, Hidden Badass, you have the Brilliant but Lazy character, who is more than capable of taking care of any situation that the heroes have to deal with, but doesn't care. He'd rather relax and do nothing to help. This character will likely Refuse The Call when it comes, feeling that, whatever's going on, it's not his problem. Expect them to be very sarcastic as well."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/BrilliantButLazy

אולי.... אם.... אולי..... אתה פשוט אוהב ללהג את כל העולה

על דעתך, מה?
כשהעתונאים למדו עליה ופנו אליה, היא סיפרה להם שהיא רוצה להיות רופאת חלל. עד כאן "עצלנות" וחוסר שאיפות.
אני מאד מקווה, ולמעשה בטוחה, שהיא לא נהפכה לאמא במשרה מלאה. ושאינה רואה את התגשמות חייה ושאיפותיה בלידת ילדים שאולי ישיגו יותר ממנה..... הזמנים האלה עברו, אולי אינך יודע זאת.

Berethor

New member
את חושבת שלהיות אמא במשרה מלאה זה פחות טוב מלהיות רופאת חלל?

יש מקרים של נשים קרייריסטיות שהקריבו את נושא המשפחה לטובת קריירה, אני לא רואה מה יותר חכם בזה לטווח ארוך, במיוחד בהתחשב בכך שאנשים הם לא בני אלמוות, ולכן השקעה בילדים היא דבר רציונלי לחלוטין.

http://milog.co.il/בן_אלמוות/e_46486/מילון-עברי-עברי

דיבור של זכרים שונאי נשים (ומקובעים בעבר). אמהות

היא יתרון טבעי, אסור שתיהפך לעונש - למניעת המימוש החברתי האישי, ולהפסד של כשרון גדול שתפסיד החברה כולה.

למעלה