הנה מגיע חדש....עם שאלה:

ספשו

New member
הנה מגיע חדש....עם שאלה:

שלום...קוראים לי יואב ואני חדש פה... רציתי לשאול אם מישהו יכול להסביר לי על הפנטגראם מה זה,למה זה משמש, מה זה פנטגראם רגיל ומה זה פנטגראם הפוך,מה הקשר לשטן,כישופים וכ'ו... חשוב לי לדעת גם כי זה מעניין אותי וגם כדי שאני לא אענה שטויות למי ששואל אותי על זה מחכה לתשובה

ספשו

New member
תודה...ו -

ל jbu : פשוט רעיון גאוני...תודה רבה...איך לא חשבתי על זה קודם היית לי ממש לעזר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ל jock : תודה רבה...המאמר עזר לי להבין קצת יותר...אשמח אם תוכל להוסיף עוד מאמרים שתמצא .... תודה

jock

New member
אני ו-jbu דיברנו על אותו המאמר...

נראה לי בכל אופן, אם אני זוכרת נכון יש גם מאמר כזה בפורום פאגאניזם (או שזה אותו המאמר?) חפש

jock

New member
זה עונה?

http://www.tapuz.co.il/forums/main/articles.asp?id=122&art_id=75

Ray12

New member
הפנטגראם

ישנם בעיקר שני סוגי פנטגראם עיקריים אחד עם הקרניים למעלה ואחד עם הקרניים למטה : אחד עם הקרניים למטה מסמן בעיקר הגנה נגד השדים בדרגות הבסיסיות כמו כן הוא מסמן את 5 היסודות של הטבע. אחד עם הקרניים למעלה מסמן את השטן או יותר נכון את מראהו החיצוני כאשר הקרניים למעלה מסמנים את הקרניים של השטן ושלושת הנותרים את הזקן שלו.

cara soror

New member
קרניים למעלה, שטן ושטויות אחרות

12 שנים בתורת הנסתר ועוד לא עלית על זה... אין קשר בין השטן לפנטגרם. השטן הוא המצאה הנוצרית שבחרו בפנטגראם שייצג את הפאגאניות בכדי להראות עד כמה הפאגאניים הם "רעים" ושיש להשמידם. הנצרות הסתמכה על תאור הבפאמות של אליפס לוי שהציג רעיון מתוך האגדות הטמפלריות. הפנטגרם לא מסמל את השטן, הוא קודם לו ביותר מ 3000 שנים. קרה סורור

Ray12

New member
Dear cara soror

השטן כישות כן קיים הוא אפילו מוזכר בתלמוד בבלי כיצור של רועה. אבל כעיקרון את צודקת אבל גם הידע שלך לא מספיק כנראה בשביל לדעת שהפנטגראם עם הקרניים למעלה מסמל תוהו ובוהו-דיסהרמוניה של העולם כלומר שהוא ממיצג את מטרת הרועה האולטמטיבי ואני לא מדבר על הרועה במובן האבסטרקטי שלו אלה כישות הרסנית שמטרטה היחידה בקיומה היא הרס גם במובן הפיזי וגם במובן הרוחני יותר. לפי כך הכלי היעיל ביותר לזימון של השטן הוא תוהו ובוהו נפשי והסימון לזה הוא פנטאגרם הפוך. ועצתי לך היא שלפני שאת יוצאת בטענה תמיד תבדקי את כל המקורות הקיימים בנושא ואני הייתי מציעה לך להתחיל מהמיטולוגיה המוסופוטמית כי היא היוותה את רוב ההשפעה על ההיתפתחות של הכישוף באזות זה של האולם. Liberate to teme ax Enperis

cara soror

New member
השטן, הפנטגרם ומסופוטמיה.

השטן הינו המצאה נוצרית. הוא לא מופיע בשום מקום אחר אלא בנצרות. בתלמוד הבבלי מופיע אל אחר לחלוטין, זהו לא השטן ואין לו קשר לשטן. גם ביהדות השטן עצמו שכבר כן מוזכר הוא מלאך אחד מיני רבים שמשרת את האל ואינו השטן שהמציאו הנוצרים. אחרי נפילת הטמפלרים אחד הסודות שנותרו היה הבאפמות, באחד מספריו מתייחס אליפס לוי לרעיון הבפמות וצייר אותו יחד עם דמות השטן אותה צייר לקלף הטארוט ושם קישר את הפנטרגם ההפוך לשטן - עד אז אותו קישור לא היה, זוהי עובדה היסטורית. מסופוטמיה השפיעה על הרבה מאוד דברים ובין השאר על הכישוף והרעיונות הפאגאניים של אזור המזרח התיכון אך לא על המאגיה והשימוש שלה בדברים אשר מסתמכת על מקורות שונים. יחד עם זאת גם הפנטגרם ההפוך שהופיע בתרבות הםאגאנית אינו מסמל רוע כי רוע מוחלט מהסוג הזה לא קיים באמונה הזו אלא מקורו בהשפעה מאוחרת יותר. הפנטגרם ההפוך יכול לזמן רוחות של מעלה אל העולם של מטה אבל אין קשר בין רוחות ושדים ורוע. גם שדים אינם יצורים רוע, רוע וטוב הם רעיונות אנושיים לחלוטין וככאלו מפריעים לרעיונות הרבה יותר גדולים לפעול כראוי. סמל של תוהו ובוהו מוחלט אינו הפנטרגרם ההפוך. התרבות הבבלית והשומרית הכירו את הפנטגרם כסימן למזל והגנה ולא קשור כלל לשטן או כאוס. חשוב להבין - רוע כפי שאנו מכירים כיום, השטן בדמותו כיום לא היו קיימים עד להופעת הנצרות. אין פה ויכוח בכלל אלו עובדות היסטוריות שאין טעם להתדיין עליהם אלא אם תמציאי לי מסמכים סותרים לכך. קרה סורור

Ray12

New member
ראשית כל...

לפני שאנו נמשיך את הויכוח הזה הייתי רוצה לדעת האם את מאמינה ב אלוהים ובעיקר בה' של האמונה היהודית.

Ray12

New member
וכמו כן תהיתי מה הידע שלך ב...

מה הידע שלך ביהדות בעיקר?

שטן

סליחה שאני נדחף פה לויכוח אבל היא צודקת שטן ביהדות הוא מלאך שמשרת את האל שמטרתו היא לבחון את אמונתם של מאמיניו ראה: איוב שטן הוא ממש לא מה שהנצרות ממציאה שבכלל קיים פחות מאלפיים שנה לעומת השטן ה"יהודי" שקיים כבר כ-4000-5000 שנה

Ray12

New member
את צודקת בהחלט

השטן היהודי שניזכר בטבעו המפורט יותר בספר איוב הוא באמת משרתו של האל ואכן התיאור קיים כבר 4000-5000 שנה אבל הדמות המקובל לתיאורו היום היא בעצם עתיקה הרבה יותר מ 5000 שנה ובעצם מסמלת שד. וחוץ מזה אני לא מדבר על השטן כישות המוזכרת בנצרות או ביהדות או בכל דת לצורך עיניין זה, השטן זה בעצם הצד שמאזן את העולם ולא רק את העולם אלא את הכל , הרי זה הכרכי שיהיה איזון אחרת מה הפואנטה ביותר נידי טוב או יותר מידי רע.

שטן, פנטגרם ושאר ירקות

השטן, כפי שהוא מוכר לרובנו, הוא אכן פיתוח נוצרי, הנשען לא מעט על סיפורים שרווחו בשלהי ימי בית שני (ע"ע, ספרים חיצוניים - בעיקר ספר אדם וחווה וכן ספרי חנוך א' ו-ב', הברית החדשה, מלחמת בני האור בבני החושך) - המושפעים כנראה גם, ואולי בעיקר, מדת זאראטוסתרא של הפרסים והפרתים, שם מופיעה הדיכוטומיה ה"מושלמת" כנראה בפעם הראשונה על במת ההיסטוריה - אל טוב מול אל רע (שבאופן מפליא, הם אחים. יש כאן לקח, כנראה ללמוד, לקח שהנוצרים לא העבירו לדתם שלהם. אני מדבר כמובן על אהורא מזדה ואגרא מיניו - אהורמזד ואהרימן, האל החכם והטוב מול הרוח הרעה, בהתאמה). בדתות הפגניות הקדומות קצת קשה להצביע על רוע טהור הנאבק בטוב הטהור, מאחר ואלים שונים משחקים תפקידים שונים (כדוגמת לוקי הסקנדינבי, סת' המצרי וכו'). כן ניתן להגיד כי ישנו מוטיב של סדר מול כאוס, אך לשייך תפקידים אלה לאלוהים ולשטן, בכל אופן שהוא, יהיה טעות, מאחר והשטן הנוצרי לא מסמל את הכאוס, אלא רוע. ביהדות שטרם התפתחות הקבלה, ואני יותר מתייחס לכתבים של ימי בית שני (מאחר שקודם לכן, לא הוזכר "שטן" כישות, אלא פשוט מילה שפירושה "אויב") - בספר איוב מככב השטן בתור הקטגור, אך עדיין, שליח האלוהים. גם בכתבי הנצרות ניתן לראות את השטן משחק תפקיד זה, של קטגור שמשימתו לפתות את ישוע הנצרתי ואחרים, ותפקיד הרוע המוחלט שלו הוא כנראה מאוחר יותר. בקבלה, השטן מקבל כבר דמות אחרת, אך עדיין יש לו תפקיד בסדר הקוסמי של האלוהים. בקשר לפטנגרם - שיוך הפנטגרם ה"הפוך" לשטן הוא מאוחר יחסית, ושייך, לפי מיטב הבנתי, לכתבי ימי הביניים המאוחרים יותר, לקראת תקופת הרנסנס. בכלל, צריך לזכור כי הנצרות קבעה את השטן כבעל דמות הדומה לעז רק ב-447 לספירה, בועידת קונסטנטינופול. כך שקודם לכן, לא ניתן היה לקשר את הפנטגרם ה"הפוך" ל-"שטן". הסטוריה של סמלים רבים לוטה בערפל. סביר להניח שהקדמונים "השתעשעו" בצורות גאומטריות שונות ושיוכם להבנת מסלולי כוכבים בשמיים. קראתי באחד ממאמריו של אריאל (Dia Leogahnn, מנהל פורום 337) כי דווקא העדויות הקדומות ביותר לפטנגרם נמצאו באזור שהיום הוא מדינת ישראל. לא נראה לי שבזמנו ייחסו משמעויות לסמל הפוך או ישר, מהסיבה הפשוטה - אם תסתכל על הסמל בזוויות שונות, הוא יראה לחילופין "הפוך" ולחילופין "ישר". כנראה, שישנו פשוט קשר בין הפנטגרם לבין קבוצות כוכבים מסויימות. כמו כן, ישנו קשר בין פנטגרם לצורת הכוכב הפופולרית והוא כנראה פיתוח שלה.

THE gray

New member
ומה עם מגן שלמה?

שהוא פנטגראם, זה משהו שהקבלה (או היהדות) המודרנית הדביקה לו או שבאמת יש קשר בין הסמל לבחור?

L e s t a t

New member
מגן דויד

הוא לא פנטגראם, הוא נקרא הקסגראם. זה סמל שמופיע בכמה מקומות, כמו הודו, למשל.

מדברים על הודו

הידעתם שהצלב-קרס הוא סמל מיסטי שמקורו בהודו ולנאצים היתה דת סודית המבוססת על אותו סמל...

cara soror

New member
תודה רבה

על הבהרות שהיו נזקקות, לשני הצדדים אני מאמין. קרה סורור

זקן מוזר

אם אתה כבר דוחף ראש של עז לתוך הפנטגרם, לפחות תעשה את זה כמו שצריך : שני ה"שפיצים" למעלה הם הקרניים, שני האמצעיים עם האוזניים והתחתון זה הזקן.

למעלה