הנה לכם קושייה, ...

מצב
הנושא נעול.
ענת, זה לא שחור או לבן

חולקת עליך
כי אם היית צודק, אז גם במבחנים הרגילים תוצאותיו היו בינוניות ומטה. העובדות, שאתה הבאת, מראות אחרת - הילד יודע להתמודד בצורה מעולה עם כל מבחן שהוא. אם המבחן היה נערך ביום הראשון של שנת הלימודים, ועדיין לא ניתן היה לראות איך הילד מתמודד עם מבחנים הייתי חושבת שאולי אתה צודק. אבל לא לאחר שעבר כבר כמה מבחנים אחרים ובכולם הצליח יפה מאוד. אז עם עקרון המבחן הוא מתמודד כמו כל תלמיד כתה ב אחר, ולפי מה שהבנתי המתכונת של מבחני האיתור חריגה גם לתלמידים "ותיקים" וחדשה גם להם, כך שבמתכונת הזאת אין להם שום יתרון עליו. יחד עם זה, אם תטען שבתחום הידע הכללי שנה וחצי נוספת של חיים יכולה לשנות הרבה, אז לא לחלוטין אשלול את טיעונך. אין ספק, ילד סקרן לומד בכל יום הרבה ידע טרוויאלי, ולכן אותו ילד בגיל 7 וחצי ידע הרבה יותר מאשר הוא עצמו ידע בגיל 6. אבל מידת הסקרנות הרי שונה מילד לילד, וללא ספק ניתן למצוא אפילו ילדים בני 4 שהידע שלהם עולה אפילו על של בני 10. אז אני מסכימה איתך שאם בנך היה נבחן בהשוואה לבני 6 אחרים, אז הוא היה מגיע לאחוזון גבוה יותר. אבל אני לא מסכימה שהוא מסוגל ללמוד בהצלחה בכתה ב ובכל זאת להתמודד עם מבחן האיתור הרבה הרבה פחות טוב מיתר חבריו לכתה.
ענת, זה לא שחור או לבן
זה לא שאו יודעים להתמודד היטב או לא יודעים להתמודד בכלל. מעבר לכך, שימי לב לשונות שבין הציונים של הילד - במה שהוא נדרש לקצת התמודדות הוא נפל (בעוד שבשני האחרים אין כנראה שום משמעות לכך שמדובר היה במבחן), והמשהו הזה הוא הבנת הנקרא שזה קריטי עבור שלב ב'.

apk

New member
יתכן

ענת, זה לא שחור או לבן
זה לא שאו יודעים להתמודד היטב או לא יודעים להתמודד בכלל. מעבר לכך, שימי לב לשונות שבין הציונים של הילד - במה שהוא נדרש לקצת התמודדות הוא נפל (בעוד שבשני האחרים אין כנראה שום משמעות לכך שמדובר היה במבחן), והמשהו הזה הוא הבנת הנקרא שזה קריטי עבור שלב ב'.
יתכן
כידוע אני לומדת את ענין מבחני האיתור מהמתואר כאן בפורום, ואני הבנתי ששלב ב הוא יותר ברמה של אחד על אחד (בוחן מול נבחן) שאז יש מעט פחות משמעות לרמת הבנת הנקרא. אבל ... מהרמז של האב, אני מניחה שלא ממש הבנו נכון את מטרתו בשרשור הזה, וזה לא לענין להמשיך לדון לא במה שהוא מבקש

ממש לא

יתכן
כידוע אני לומדת את ענין מבחני האיתור מהמתואר כאן בפורום, ואני הבנתי ששלב ב הוא יותר ברמה של אחד על אחד (בוחן מול נבחן) שאז יש מעט פחות משמעות לרמת הבנת הנקרא. אבל ... מהרמז של האב, אני מניחה שלא ממש הבנו נכון את מטרתו בשרשור הזה, וזה לא לענין להמשיך לדון לא במה שהוא מבקש
ממש לא
שלב ב' הוא מבחן קבוצתי. רק מבחנים מותאמים הם אחד על אחד.

קצת הלכתי לאיבוד בשרשור,

הנה לכם קושייה, ...
ציטוטים מתוך האתר של משרד החינוך, המחלקה לאיתור מצטיינים ומחוננים: 1. "המבחנים בנויים כך שיאתרו את 1%-3% התלמידים המחוננים ביותר בכל שכבת גיל". הדגש "שכבת גיל". 2. "המבחן נעשה על סמך הרמה המקסימלית המוערכת לגילאים אלו". הדגש "הרמה המקסימלית המעורכת לגילאים אלו". מספר עובדות: הבן שלי הודלג לכיתה ב' כמעט ישירות מהגן חובה, יליד דצמבר 2000, קרי עדיין לא בן 6. גיל ילדי כיתה ב' הוא בממוצע גדול יותר בשנה וחצי מגילו של בני. הילד משתלב יפה מאוד הן לימודית והן חברתית. במבחן סאלד לא הצליח להיות בין 15%. למרות שקיבל ציון יפה מאוד. הגשתי ערעור, בקשה למבחן מותאם אישית לגילו, או לפיתרון אחר, לגברת רות אהרוני - מחכה לתשובה. לדעתי האפשרות שילד מחונן בגיל X יגיע לאותה תוצאה לפחות כמו של ילד מחונן בגיל Y, האפשרות היא כמעט אפסית. נא תגובתכם.
קצת הלכתי לאיבוד בשרשור,
אז אתייחס לענין הילד עצמו, אני רואה את מטרת החוגים להעשיר את הילד ולאתגר אותו מכיוון שהלימוד הרגיל בכתה לא מספק את הצרכים האלה, בנך אמור ללמוד עכשיו בכתה א', הלימוד שם לא תרם לו ולא אתגר אותו ולכן הודלג לכתה ב', בעצם הוא קיבל מענה לבעיה שהיתה לו. הרצון שלך הוא שמלבד ההדלגה הוא ישתתף גם ביום העשרה , אבל נראה לי שכרגע זו דרישה גדולה מדי מהילד, הילד אמור להבחן עם בני גילו ולא עם ילדים בוגרים ממנו, אני לא מבינה מה הטענה שלך למשרד החינוך? כשהילד יהיה בן 7 הוא יבחן עם בני 7 (בלי קשר באיזה כתה הם לומדים) ובודאי יצליח לעבור את המבחן, אל תשכח שכל הילדים שעוברים את המבחן הם ילדים מחוננים , ככה שאין מקום לילד מחונן בן 7 ללמוד עם ילדים מחוננים בני 8 הוא מן הסתם לא יהיה באותה רמה כמוהם.

זה לא נכון

קצת הלכתי לאיבוד בשרשור,
אז אתייחס לענין הילד עצמו, אני רואה את מטרת החוגים להעשיר את הילד ולאתגר אותו מכיוון שהלימוד הרגיל בכתה לא מספק את הצרכים האלה, בנך אמור ללמוד עכשיו בכתה א', הלימוד שם לא תרם לו ולא אתגר אותו ולכן הודלג לכתה ב', בעצם הוא קיבל מענה לבעיה שהיתה לו. הרצון שלך הוא שמלבד ההדלגה הוא ישתתף גם ביום העשרה , אבל נראה לי שכרגע זו דרישה גדולה מדי מהילד, הילד אמור להבחן עם בני גילו ולא עם ילדים בוגרים ממנו, אני לא מבינה מה הטענה שלך למשרד החינוך? כשהילד יהיה בן 7 הוא יבחן עם בני 7 (בלי קשר באיזה כתה הם לומדים) ובודאי יצליח לעבור את המבחן, אל תשכח שכל הילדים שעוברים את המבחן הם ילדים מחוננים , ככה שאין מקום לילד מחונן בן 7 ללמוד עם ילדים מחוננים בני 8 הוא מן הסתם לא יהיה באותה רמה כמוהם.
זה לא נכון
לא שהוא יבחן עם בני 7, לא שכל מי שעובר הוא מחונן ולא שהוא לא יהיה באותה רמה כמוהם גם אם כולם היו מחוננים (ילד עם אייקיו 145 יחשב כמחונן גם ביחס לגדולים ממנו בשנה).

מצב
הנושא נעול.
למעלה