ענת, זה לא שחור או לבן
זה לא שאו יודעים להתמודד היטב או לא יודעים להתמודד בכלל. מעבר לכך, שימי לב לשונות שבין הציונים של הילד - במה שהוא נדרש לקצת התמודדות הוא נפל (בעוד שבשני האחרים אין כנראה שום משמעות לכך שמדובר היה במבחן), והמשהו הזה הוא הבנת הנקרא שזה קריטי עבור שלב ב'.
ענת, זה לא שחור או לבןחולקת עליך
כי אם היית צודק, אז גם במבחנים הרגילים תוצאותיו היו בינוניות ומטה. העובדות, שאתה הבאת, מראות אחרת - הילד יודע להתמודד בצורה מעולה עם כל מבחן שהוא. אם המבחן היה נערך ביום הראשון של שנת הלימודים, ועדיין לא ניתן היה לראות איך הילד מתמודד עם מבחנים הייתי חושבת שאולי אתה צודק. אבל לא לאחר שעבר כבר כמה מבחנים אחרים ובכולם הצליח יפה מאוד. אז עם עקרון המבחן הוא מתמודד כמו כל תלמיד כתה ב אחר, ולפי מה שהבנתי המתכונת של מבחני האיתור חריגה גם לתלמידים "ותיקים" וחדשה גם להם, כך שבמתכונת הזאת אין להם שום יתרון עליו. יחד עם זה, אם תטען שבתחום הידע הכללי שנה וחצי נוספת של חיים יכולה לשנות הרבה, אז לא לחלוטין אשלול את טיעונך. אין ספק, ילד סקרן לומד בכל יום הרבה ידע טרוויאלי, ולכן אותו ילד בגיל 7 וחצי ידע הרבה יותר מאשר הוא עצמו ידע בגיל 6. אבל מידת הסקרנות הרי שונה מילד לילד, וללא ספק ניתן למצוא אפילו ילדים בני 4 שהידע שלהם עולה אפילו על של בני 10. אז אני מסכימה איתך שאם בנך היה נבחן בהשוואה לבני 6 אחרים, אז הוא היה מגיע לאחוזון גבוה יותר. אבל אני לא מסכימה שהוא מסוגל ללמוד בהצלחה בכתה ב ובכל זאת להתמודד עם מבחן האיתור הרבה הרבה פחות טוב מיתר חבריו לכתה.
זה לא שאו יודעים להתמודד היטב או לא יודעים להתמודד בכלל. מעבר לכך, שימי לב לשונות שבין הציונים של הילד - במה שהוא נדרש לקצת התמודדות הוא נפל (בעוד שבשני האחרים אין כנראה שום משמעות לכך שמדובר היה במבחן), והמשהו הזה הוא הבנת הנקרא שזה קריטי עבור שלב ב'.