הנה זה קורה שוב

De-Panther

New member
לדעתי זה יותר עצוב מאשר הזוי. חבל שיש אנשים..

כאלה בארץ. אחר כך מתלוננים שיש אלימות ומאשימים בזה משחקי מחשב.

lidor323

New member
אני דווקא די מסכים

עם מי שאומר שמשחקים יכולים לדרדר לאלימות.. כל דבר שבן אדם רואה או שומע משפיע עליו.. זה ממש לא משנה מה זה .. אני בטוח שזה לא הגורם היחיד והעיקרי לאלימות בחברה אבל זה אחד הגורמים.. ומשחקים אובר אלימים לדעתי לא שווים את הפיתוח..

voguemaster

New member
כמו תמיד, זה תלוי בחינוך ובגבולות שמציבים לך

לדוגמא, הבן שלי בן שנה ו-8 חודשים. בנדיט לא קטן, מעולם לא ראה אלימות מסוג כלשהו. הילדים (תאומים) עוד לא הולכים לגן. מאיפה הוא למד להרביץ לאחותו התאומה ? למשוך אותה ולהפיל אותה לרצפה או לתפוס לה בשיער או עשר דברים אחרים ? לא ממני זה בטוח. הוא מוציא אגרסיות, אנרגיה, מה שלא תרצה. ואם אני כהורה לא יעצור אותו וילמד אותו שאסור להרביץ אז הוא ימשיך עם זה. וכשהוא יראה ילדים אחרים מרביצים הוא ינסה גם כי אחרים עושים, וזה חזק יותר מאשר לראות את זה בסרט או משחק. ואם אני כהורה לא יעצור אותו אז הוא יחשוב שזה לגיטימי. היום הגענו כנראה לנקודה כזו כחברה שאנשים לא רוצים לרסן את הילדים שלהם. השנאה והעצבים שולטים פה, כל אחד חושב שמגיע לו הכל, כל אחד חושב שהוא חשוב יותר מאחרים ולאף אחד לא אכפת מהאחר, מה שמוביל לזה שעל הזין של ההורים אם הילד שלהם מרביץ למישהו אחר, העיקר שלא מרביצים לילד שלהם. אם אלו ההורים אז ככה יוצאים הילדים, ואין לזה שום סיבה אחרת. גבולות. זה פשוט עניין של גבולות וחינוך. אני מתקשה להאמין שהערס הטיפוסי שצועק עליך בכביש יהיה מסוגל לרסן ולתת גבולות נאותים לילדים שלו. פשטני אבל זה המצב.

TheGreatNut

New member
בדיוק! אם יש כל כך הרבה אלימות בחוץ...

בשביל מה להעלות אותה גם למסך המחשב? אני חושב שמשחקים הם כלי נהדר להוצאת אגרסיות. ואני כמובן מדבר גם על 3DSHOOTERS. אבל יש הבדל בין ME2 לבין FEAR. FEAR זה בשביל ה-GORE ובשביל להפחיד את הנשמה שלך. ME2 (שאגב יש בו אפילו פחות דם מב-ME1, ב-ME1 היו כמה גופות עם חור בבטן ולשמחתי ב-2 הם לא עשו שום דבר כזה) הוא פשוט אקשן בשביל האקשן ובשביל העלילה המדהימה. ויש הבדל עצום בין נער בן 18 שמשחק FEAR לבין ילד בן 10.

voguemaster

New member
אתה צודק לגבי המשפט האחרון

אבל אני חושב שאם תשווה את ההשפעה של אלימות במשחק מחשב, שברור כמעט לכל בנאדם נורמטיבי שהיא הזויה או בדיונית, לבין אלימות שנניח הילד רואה בביה"ס, תגלה שיש הבדל תהומי. כשילד רואה שילדים אחרים בביה"ס מרביצים, זה ייתן לו לגיטימציה לנסות את זה גם כן (כי אם לכולם זה מותר אז גם לי), וזה הרבה יותר חזק מאשר כל חשיפה לאלימות במדיה כמו משחקי מחשב או סרטים. כלומר מה שאני מנסה להגיד בעצם זה שהחשיפה לאלימות בחיי היום-יום שלנו היא כ"כ הרבה יותר חזקה מאשר משחקים שלפי דעתי ההשפעה של סרטים ומשחקים היא זניחה. אנשים, למרות שהרבה מהם אידיוטים (
), גם האידיוטים שביניהם מבינים שאלימות נוסח מה שתמצא בסרט כמו DIE HARD זה משהו לא הגיוני. לעומת זאת, כשהם ייראו את אבא שלהם מקלל ומתנהג כמו בריון או מנבל את הפה כלפי מישהו זר זה יעביר מסר הרבה יותר חזק.

TheGreatNut

New member
אני מאוד מסכים איתך...

וזו בדיוק הסיבה שאני אישית משתדל מאוד להיות הומניטרי בכל תחום בחיים שלי. לא רק במשחקי מחשב אלא גם בשפה, בסרטים, בספורט, באינטרצקיה שלי עם אנשים וכו'... במקום ללמד את הדברים האלו בבית ספר כמקצוע הכי חשוב שיש - איך להיות בן אדם, ואת שאר המקצועות כמקצועות משניים, מלמדים בבית ספר רק מקצועות משניים ואת המקצוע הכי חשוב לא מלמדים בכלל. אם חשבת שאני נטפל ספציפית למשחקים ולסרטים, אז ממש לא. זה פשוט פורום למשחקים ואני הגבתי לשרשור שעוסק במשחקים ובסרטים.

Yotam Noy

New member
בעקבות התפוז המכני עשו מחקרים על הדברים האלה.

אין לי בשלוף את המחקרים האלה, ואין לי כוח לחפש, אז תצטרכו להחליט אם לקבל את דבריי או לא. הנושא של מדיה שגורמת לאלימות נחקר לעומק על ידי פיסכולוגים וסוציולוגים, בעיקר בהקשר של טלוויזיה וקולנוע, אבל כבר הספיקו להתפרסם כמה מחקרים על משחקים. המסקנה שלהם הייתה תמיד דומה: מדיה אלימה לא הופכת אנשים לאלימים, אבל היא יכולה להגביר אלימות אצל אדם אלים, או אצל אנשים עם בעיות נפשיות מסוימות שהופכות אותם נוחים להשפעה. לגבי אנשים אלימים, אין הרבה מה להרחיב: אדם אלים רואה אלימות "מגניבה". בגלל שהוא אלים מטבעו, הוא ירצה לנסות אותה בעצמו, וכך, על פי המחקרים, מדיה אלימה מגבירה את האלימות אצל אנשים שהם כבר מראש אלימים, והופכת את האלימות שלהם ל"מסוגננת" יותר. אצל אנשים עם בעיות נפשיות (במחקרים מוזכרים שמות של מחלות ותסמונות, אבל בעיקרון מדובר באנשים עם בעיות ביטחון עצמי ופחדים בכל מיני דרגות), הנושא קצת יותר מורכב. כשאדם משחק במשחק אלים, הוא מקבל חיזוק חיובי על האלימות שלו. ניקוד, אחת מדמויות המשנה שאומרת "יריה טובה!", בונוסים מיוחדים, וכו'. אצל אדם בוגר ובריא, הדברים האלה עושים טוב על הלב. אבל אצל אדם עם בעיה נפשית, הרבה פעמים חוויות כאלה במשחק מספקות לו משהו שהוא לא מקבל הרבה בחיים האמיתיים: הוא הצליח במשהו, וקיבל על זה פרס. ככה נוצרת האלימות אצל האנשים האלה, שלפני כן לא היו אלימים. זה לא סחף אדיר, כלומר- לא כל אדם עם בעיות נהיה אלים בעקבות משחקים, אבל זו מסקנת המחקרים. גם אנשים בריאים סובלים מחוסר ביטחון ומצוקות נפשיות, שאי אפשר להגדירן כמחלות נפש. תחושת הההעצמה של משחקים, ובעיקר משחקים אלימים, מאפשרת להוציא אגרסיות כפי שנאמר בדיון, ונותנת הרגשה טובה דרך אלימות. כלומר- כשאני אלים במשחק, טוב לי. ברור לי שזה משחק, אבל עדיין... אני לא חושב שהמשחקים האלה גורמים לאלימות אצל אנשים בריאים ובעלי טבע לא אלים, אבל אני כן חושב שהם משפיעים לרעה על ילדים ובני נוער בריאים (אם אפשר בכלל להגיד על בני נוער שהם בריאים. אני לא יודע מה הייתי בגיל ההתבגות, אבל בטוח לא הייתי שפוי
). שימו לב שאני אומר "משפיעים לרעה" ולא "הופכים לאלימים." לא זה העניין. אבל אני חושב שזה לא עושה טוב. אני עדיין לא אבא, ולא אצטרך להתמודד עם הסוגייה הזו בזמן הנראה לעין. אבל בבוא היום, הילדים שלי לא ישחקו משחקים אלימים מאוד. מה ההגדרה לאלים מאוד? אני עוד לא בטוח בזה, אבל GTA ו-Modern Warfare בטוח נכללים בהגדרה. לגבי Prince ו-Mass Effect, מכיוון שאלה המשחקים האהובים עלי (והם פחות אלימים), עוד לא החלטתי. אבל הם בטח לא יגעו באף אחד מהם לפני שאני אחליט שהם מספיק בוגרים. הנה משהו שחוויתי לא מזמן: אחרי שהזדעזעתי והתרשמתי עמוקות מהטבח בשדה התעופה הרוסי ב-Modern Warfare 2, הייתי בארוחה משפחתית. אחייני בן ה-11, ילד מתוק בעליל, סיפר לי שהוא שיחק במשחק. "איזה כיף זה בשדה תעופה!" הוא הכריז. אחרי שהפסקתי להיחנק מהקוסקוס, שאלתי אותו, "מה כל כך כיף שם?" "איפה שלא תירה, אתה פוגע! אי אפשר לפספס!" הייתה התשובה הברורה מאליה. הילד נהנה, כי בדרך כלל הוא צריך ממש לכוון ולהתאמץ, ופה זה נורא קל. "ולא מפריע לך להרוג ככה אנשים חפים מפשע?" "הם לא אנשים," הוא אמר לי. "זה סתם משחק." מה אני עושה עם זה עכשיו?!

De-Panther

New member
נו, והוא יודע להבדיל, אז כנראה שחינכו אותו...

טוב וכמו שצריך. זה כמו שיש הרבה תהיות לגבי מתי ללמד את הילד לגבי סקס. בסופו של דבר, בעיקר היום, ילדים נגישים להכל. http://xkcd.com/751 האחריות שלך כהורה היא להסביר להם איך להתייחס לדברים. זה משחק - במציאות אתה פוגע באנשים אחרים. כמו שאתה לא רוצה שירו עליך, זה לא טוב לירות על אחרים, או להרביץ לאחרים, וכו' וכו' וכו'... ומשהו מהעבר שלי, הייתי ילד מאוד אלים. מאוד. ודווקא משחקים עזרו לי להוציא אגרסיות, ועם השנים כבר הפסקתי ללכת מכות על כל שטות או להתעצבן מכל דבר. אולי זה בגלל שאני יודע מקרוב למה אלימות יכולה להוביל, ואולי זה בגלל שהיו לי את המשחקים להוציא עליהם את העצבים שלי, ואולי זה שילוב של שניהם. ככה או ככה, לא נראה לי שאני אדם אלים היום

adiel666

New member
אני הלכתי לאימוני איגרוף בשביל להוציא עצבים

אבל לא הייתי ילד אלים, בכלל. 90% מאימון של איגרוף קלאסי זה כושר נטו ורק 10% זה ספארינג - שגם נעשה בדרך ידידותית. את העצבים מוציאים על השק. לא חושב שלהוציא את זה על משחק מחשב היה איכשהו באמת תורם לי משהו משום שהעדפתי להביא את עצמי לתשישות גופנית(שתרמה לרוגע הרבה יותר) מאשר לירות בחלקי גוף של שוטרים בGTA 3. למי שטוען שמשחקי מחשב מסויימים לא הופכים אנשים לאלימים, זה לא הגיוני משום שמשחקי מחשב משפיעים באופן ישיר על הצורה בה אנו מנהלים את החיים שלנו. זה לא חייב להיות משחק אלים שיהרוס לכם את החיים, פסיכולוגים עושים המון כסף מאז שWorld Of Warcraft יצא ועשרות אם לא מאות אלפי אנשים מכורים ברמה שהחיים שלהם נהרסו, הם משחקים יום ולילה, לא עובדים, לא מטפלים במשפחות שלהם, נהפכו לזומבים. יש תוכנית של דוקטור פיל על משחקים ממכרים וההשלכות שלהם על חיי היום יום אצל שחקנים מכורים. אפשר בצורה מסויימת אפילו להשוות את המשחקים הללו לסמים. הדבר הבא - קבוצות תמיכה למכורי MMO.

De-Panther

New member
אני לא חושב שטענו כאן שמשחקים לא משפיעים על..

אנשים מה שכן, ואולי אפשר להסביר את מה שכתבת ולחבר את זה למה שיותם כתב, שמשחקי מחשב יכולים להעצים דברים קיימים אצל אנשים. אם מישהו יכול להתמכר בקלות למשהו, יהיה לו קל יותר להתמכר למשחק. כמו שיש מכורים לאינטרנט ומכורים לחדשות או כל דבר אחר. אבל אף אחד מאיתנו לא פסיכולוג

TheGreatNut

New member
נותן לו משחק שמאוד קל לפגוע בו...

ושהוא לא MW2.
זאת באמת נקודה מעניינת. לו עושה את זה ליצור הרבה הרס בקלות. אז סבבה. למה לא באמת לתת לו משחק כזה בלי דם ואנשים? יש מספיק רובוטים וחלליות. וזה שילד בן 11 אומר שזה רק משחק בעיני לא "שווה הרבה". כלומר, יש כל כך הרבה השפעות על תת המודע. תת המודע מושפע מהכל. לי לקחו שנים של למידה להתחיל לראות בקמצוץ מה הדברים האלו עושים לי. אני לא מצפה מילד בן 11, וגם לא מאדם בן 20 שלא עבר הכשרה, שיצליח לראות את ההשפעות של זה.

adiel666

New member
לא כולם חושבים כמוך חבוב

אני ממש נהניתי, ביחס לשאר הסרטים שיש עכשיו בקולנוע. מכיר את סדרת הנסיך הפרסי עם מימי ה286 ו16 צבעים. מה שכן, הוא לא עבר ברמה את סיילנט היל שהיה סרט ממש מעולה ביחס למשחק ולא "נפל" ממנו. דוגמא לסרטים לא ממש טובים על משחקי מחשב- Far cry Doom

למעלה