הנה זה קורה שוב

Mr Majar

New member
הנה זה קורה שוב

שוב פעם לוקחים משחק מחשב טוב והופכים אותו לסרט רעוע. מתי יבינו שם שזה לא עובד וזה בטח לא הדרך, ובטח ובטח לא ג'רי ברוקהיימר!!! מישהו כאן אהב את הנסיך הפרסי?

יחסית הוא לא היה גרוע

יחסית לסרט על משחק מחשב... אבל הוא היה גרוע. 2 בעיות - לא השתמשו ב dagger מספיק - ג'ק. עוד כששמענו שג'ק הולך לשחק בסרט הזה, אמרנו שהיו צריכים לקחת את הבלונדיני מ leverage במקומו

Mr Majar

New member
הבלונדיני מleverage ?

איך קוראים לו? בכל אופן אני חושב שהבעיה היא שעלילת משחקי מחשב מהסוג הזה פשוט לא מתאימה לסרטים, במשחקי מחשב זה פשוט בנוי אחרת. זו עלילה שמטרת להניע אותך לזוז ממקום למקום. דוגמה מעולה זה שני סרטי crank (הראשון ו Crank: High Voltage), הסרטים בינוניים למדי אבל ניסו לעשות סרט עם עלילה של משחק מחשב, בסרט השני גם הצילום ברוב הסרט דומה מאוד למשחק אקשן.

De-Panther

New member
אתה חושב שאפשר לעשות משחק לסרט שבאמת יצא משחק

טוב ולא רק מרצ'נדייז? או סרט על משחק שיצא טוב?

Mr Majar

New member
בטח

כמו שאפשר לעשות עיבוד טוב לספר, ראה מקרה שר הטבעות אפשר לעשות גם למשחקי מחשב. הסיבה שזה לא קורה היא שמראש אלה שעושים את הסרט הם עושים סרט בלוקבסטר וזהו, לא מחפשים משהו מעבר ללעשות כסף. ז'אנר סרטי הקומיקס היה שנים רבות ככה, ואיכזב את המעריצים באופן קבוע, עד שנפל למישהו שם האסימון ונתנו לבימאים טובים לעשות חלק מהם ופתאום הם עשו קפיצת מדרגה. למה אתה חושב שאי אפשר?

De-Panther

New member
אני חושב שאפשר. אני תוהה אבל איך אפשר לעשות..

כזה דבר בצורה טובה. אני מניח שלזנוח את נושא ה"התאמה למשחקיות", לטובת הצגה של יותר תוכן מעולם המשחק, אולי אפילו להציג תוכן נוסף שלא מוצג במשחק. יש גם ז'אנר של משחקים שאני אעדיף לצפות בו בתור סרט מאשר ממש לשחק בו(קווסטים)

אני חושב ש hitman

היה לא רע. השחקן היה טוב, למרות שהם לא לגמרי תפסו את המהו השקטה והקשוחה של 47, הוא עדיין היה בגדול סרט טוב, שהציג את הסדרה לא רע.

gabrielr

New member
תזכור שמשחק וסרט עובדים על מנגנונים אחרים

או ליתר דיוק, מנגנונים אחרים במוח. בדיוק סיימתי את הסמינריון שלי על הנושא הזה (אם מישהו זוכר ששיגעתי אתכם לפני חצי שנה בנוגע ל-MASS EFFECT, ואם לא, לא נורא), וזו אחת המסקנות. זה לא אומר שאי אפשר לעשות סרט, ובכל אדפטציה יש בעייתיות, גם מספר לסרט ולהיפך, אבל זה הרבה יותר קרוב מאשר ממשחק, שבו השחקן צריך להיות אקטיבי, לעומת סרט (או כל צורה של סיפור לינארי) שבו הצופה הוא פאסיבי. במשחק אנחנו אוהבים שלבים שנהיים מסובכים יותר ככל שאנחנו מתקדמים במשחק, ואם זה משחק ממש טוב אז יש גם נרטיב סיפורי שמכניס אותנו "רגשית" למשחק. אבל ההטמעות שלנו היא קודם כל דרך המשחק. לעומת זאת, בסרט שהוא לא סרט קיץ (יסלחו לי אוהבי הרובוטריקים וספיידרמן) אנחנו נכנסים לסיפור דרך הזדהות עם קונפליקטים של הדמויות (הרגו את האבא והאמא של הדמות שלנו, והוא רוצה נקמה, ולכן אנחנו איתו, או משהו בסגנון). "האביר האפל" הוא דוגמא מצויינת למה שאמרת, שברגע שנותנים ליוצרים טובים להתעסק בחומרים של סרטי קומיקס, אז כן אפשר לקבל סרט טוב, ואפילו מדהים, כי שם הקונפליקטים מורכבים יותר. הבעיה היא שאם במשחק אין את האלמנטים האלה וצריך להמציא אותם מ-0, סביר להניח שהמפיק הראשי (להזכירכם הוא בעל ראש עסקי ולא אומנותי) שיושב באולפן ההוליוודי ששילם המון כסף על הזכויות האלה, הם יעדיפו לחסוך 10,000$ לתסריטאי ולשלם עוד 20,000,000$ לגרפיקה. ראו מקרה אווטאר. אגב, הסרט "הנסיך הפרסי" על הפנים. היו הרבה רגעים שהוא בכלל הזכיר לי את ASSASSINS CREED יותר מאשר את "הנסיך הפרסי".

eagleil

New member
אני מאוד נהניתי

סרט אקשן חביב וטוב שמבוסס על משחק מחשב מאוד מצליח. לפי דעתי הסרט תפס את המהות של המשחק והציג אותה בצורה טובה - כמובן ששום דבר לא מושלם אבל זה לא משתווה לסרטים (הגרועים\נוראיים\שבה לך להתאבד אחריהם) של יואי בול (Uwe Boll). אני יודע מעוד כמה אנשים (שהם לא גיימרים) שהם מאוד נהנו מהסרט בתור סרט הרפתקאות\אקשן טוב.

Mr Majar

New member
יכול להיות

יכול להיות שאם לא הייתי מכיר את המשחק הייתי נהנה- אבל עדין לא המציאו את מוחק הזיכרון

dweck2k

New member
הכי גרוע

אקשן מחורבן, משחק מזעזע, למה כולם נראים כמו ויקינגים?

Yotam Noy

New member
אפשר לעשות סרט משחק טוב.

זה שעוד לא יצא כזה, לא אומר שאי אפשר. אני מסכים שהיטמן היה סרט סביר, בהחלט טוב יותר מכל סרט משחק אחר שראיתי. אני חושב שסרט שמבוסס על משחק צריך לקחת את העולם בו מתרחש המשחק, אולי (ואולי לא) את הדמויות שמופיעות במשחק, וליצור בו סיפור חדש. עלילות של משחקים פשוט לא מתאימות לקולנוע. צריך לקחת את העולם והדמויות של המשחק, וכפי שנאמר - לתת למישהו שיודע לכתוב תסריט לעשות את מה שהוא יודע. זה לא בלתי אפשרי, זה לא מופרך. מי שיוצר סרט שמבוסס על משחק צריך להתייחס אליו כאל סרט קולנוע, ולא כאל עוד דרך להרוויח ממותג מצליח. זה כמו שעד לא מזמן, משחקים שמבוססים על סרטים היו סתם גרועים בגלל שמישהו רצה להרוויח על המותג. היום זה פחות קורה, ואני מאמין שגם ההמרה לקולנוע בסופו של דבר תצליח.

Mr Majar

New member
בעייתי

זה קצת בעייתי לקחת רק את העולם של המשחק בלי הדמויות והגרעין הסיפורי. בכל זאת יש איזה שהוא ציפיות של אנשים ששיחקו את המשחק. סתם לצורך המחשה איך היה נראה סרט שמבוסס על half life בלי דוקטור גורדון פרימן?

Yotam Noy

New member
שמור את הדמויות והגרעין והתקדם משם.

אתה צודק במה שאתה אומר. בשביל ליצור סרט טוב שמבוסס על משחק, צריך לקחת את הדמויות ראשיות, אני מסכים. אבל אפשר להוסיף להן עומק, חוויות שעבר ולא מתוארות במשחק, וכו'. במקרה של גורדון פרימן, יהיה נחמד לשמוע אותו מדבר, למשל...
עולם המסגרת של רוב המשחקים עובר שינוי משמעותי בעקבות פעולות השחקן. בין אם הוא מציל את העולם\האנושות\ארה"ב או עושה איזה שינוי בעל משמעות היסטורית עמוקה. אם הייתי עושה סרט שמתבסס על משחק הייתי ממקם את העלילה שלו כמה חודשים\שנים אחרי שהמשחק נגמר. כמו משחק המשך, רק בסרט. ככה אני יכול להתבסס על המשחק, אבל להרחיב עליו כראות עיניי. אפשר לקחת את עלילת המשחק, ולהשתמש בה כסיפור הרקע לסרט. עלילת המשחק המדוייקת בדרך כלל לא מתאימה לקולנוע, ואפשר פשוט להשתמש בחלקים ממנה כפלאשבקים לעבר (אני לא קולנוען, אבל אני לא משתגע על פלאשבקים), או כקטעי "אתה זוכר בימים הטובים ההם איך הרגתי זומבי עם פצירה ומרשמלו יבש?" "זה לא היה סוכריות גומי?"

Mr Majar

New member
נראה לא רע

למרות שהטריילר ארוך כמו סרט ממוצע- נחכה לסרט

למעלה