הנדסה קרבית

רותם351

New member
אנחנו פה בשבילך.../images/Emo13.gif

את יודעת, לפני שבני הבכור התגייס לא הבנתי איך חברתי שהבן שלה חייל קרבי מצליחה לחיות חיים שפויים ובכלל לחיות. הסתבר לי שזה אפשרי. אנחנו צריכים להיות שפויים בשבילם, לא?

oshiko

New member
ג'וליאנה ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

מספר ההרים ל"מוהנדסים" בפורום הולך וגדל. "רצה עם זאבים המקורית","מעוז אישה","O R O R 4", "אורניקי", "בודי האחת", "נ י צ נ ה" ו "צינקואמילה" שהצטרפו בגיוס הזה. תוכלו להתעדכן ביניכם ומעל גבי הפורום.

נ י צ נ ה

New member
כמוני כמוך-ברוכה הבאה

אמא יקרה, גם בני בכורי התגייס ביום שני להנדסה, כנראה שהתרגשנו יחד בבקום עם כל השמח שעשו החברה' . גם אני אמא טרייה בפורום מקסים זה, אנחנו עדיין בהמתנה,אני יודעת שרק ביום שישי משתחררים הביתה.

רותם351

New member
תודה ל"תפוז" על שמאפשר../images/Emo13.gif

לנו מקום לשוחח בו, להעביר אינפורמציה ולתמוך האחד בשני.

ברכה למוהנדסים החדשים!!

לאמהות ולאבות לטירונים החדשים מאמא של מ"כ בהנדסה קרבית שאוהב את החיל מאוד תוכלו לפנות אלי בכל שאלה במסר כל שאלה היא שאלה - עברנו כבר הכל כמעט אשמח לעודד אותכם ולתרום מנסיוני ( כבר שנתיים!!) = פחות יומיים..

רותם351

New member
..ואני מוכנה לעזור

גם בשאלות על השחרור מהנדסה קרבית, כמובן אחרי שירות מלא של שלוש שנים. תראו אמהות לחיילים חדשים. גם זה מגיע. באחריות. עברתי את זה פעמיים. לכל דבר טוב יש סוף. אז תחזיקו מעמד!!!

נ י צ נ ה

New member
ש ח ר ו ר ???!!!

רותם351, השחרור נראה לי רחוק רחוק... אני מוכנה לותר על 3 שנים מחיי, לישון ולקום בעוד 3 שנים ולשתחרר מהצבא... מוזר? לא שפוי? יכול להיות , אבל ככה אני מרגישה עכשיו.

אורניקי

New member
גם חושבת כך לפעמים, אבל אז קולטת

שבעצם אני אתעורר פשוט כדי ללוות את אחיו לבקו"ם...

giuliana

New member
גם אני

מרגישה בדיוק כמוך.... העדוד כאן בפורום מאוד עוזר .... אך התקופה הזו נראת ארוכה מאוד

אורניקי

New member
שלום לך! גם הבן שלי באותו בסיס

שלי סיים כבר טירונות והוא באימון המתקדם אבל באותו בסיס. טלפונים? יש להם כל ערב (כמעט) שעת ט"ש שזו שעה של התארגנות לשינה, מקלחות ובשעה הזאת בלבד הם יכולים לדבר בטלפון. מה שכן, את יכולה לשלוח לו SMSים שהוא יראה אותם כשהוא מדליק את הפלאפון, ויענה לך כשהוא יכול. זה יכול להוסיף לך עוד כמה דקות של תקשורת במשך היום... בקרוב תקבלי את הכתובת המדוייקת, האמת שאני יכולה לשלוח לך אותה במסר, ותוכלו לשלוח חבילות. זה מאוד ישמח אותו.

חכי קצת עד שיהיו לך כל הפרטים

אינך יכולה לדעת איזה מחלקה הד.צ לא מספיק צריך גם מספר אישי ....

giuliana

New member
שאלות של אמא

האם דואגים שישתו מספיק, שלא התייבשו? מתי מותר להם ללכת לשקם - הבן שלי 3 ימים בטירונות ואמר שאסור. מאיפה הם לוקחים מים?

oshiko

New member
וודאי - היום הכל לפי הספר

נגמרו ימי הפלמ"ח עם משמעת מים. לא רק מרשים, מכריחים אותם לשתות, לפי הספר, את מספר הליטרים שדרוש לכל פעילות. יש גם סרגל מאמצים שקובע את רמת הפעילות הגופנית על ציר זמן, לפי הספר. ויש גם פקודות לשעות שינה, שש שעות בכל לילה, שבע לפני יציאה הביתה.

אורניקי

New member
ויש שעות ספציפיות שמותר ללכת לשקם

זה לא מתי שהם רוצים, אז אולי פעם בשבוע יש שעת שק"ם או משהו כזה. לאט לאט הוא יבין גם את הכללים, ויעדכן אותך.

שששאנל

New member
זה נכון בערך,

ברגע שהם מקבלים את השק"ם שלהם שכמו שמארתי לא מגיע בהתחלה הם מקבלים או שעה שק"ם או פעמיים חצי שעה שק"ם בשבוע ועם הזמן זה עולה לשעתיים שק"ם או 4 פעמים חיצ שעה , הבנת את העיננין בערך אני מקווה. ויש בשק"ם הכל מאוכל שתיה ארטיקים חטיפים לתחתנוים דאדורנטים הכל הכל הכל .... ושתדעו שזה ממש זול הבעיה היא שאת מה שקונים בשקם אפשר לאכול/לשתות רק בשעת שק"ם או בשעת ט"ש. ורק תשדעו משהו יגרום לכם לחייך הצבא גורם לנו ,לחיילים,להעריך את הדברים הקטנים. אני כזכור לי בפעם הראשונה שקיבלנו שקם קניתי קולה,שזה דבר שיש בבית,זה רק קולה. זה היה מצחיק כי אחרי הלגימה הראשונה הדבר הראשון שאמרתי היה "קולה עכשיו אני מבינה את טעם החיים" חחחחח יום טוב :)

שששאנל

New member
תשובות על הכל..אנסה לפחות..

לענות לך הכל. 1.דואגים שישתו מספיק כל רגע ורגע תשתו ותשתו וגם ממבחינת אוכל דואגים להם לאכול וחייל שאומר שהוא עוד רעב יתנו לו עוד אל תדאגי. .2 יש להם איתם מים כל ברגע. 3.לשק"ם בדרך כלל לא נותנים ללכת בהתחלה של השירות/הטירונות כי רוצים לתת להם תחושת "צבא" ו תחושות "קושי". 4.בקשר לטלפונים הביתה. אני הייתי מפקדת של חיילים וגם כשאני הייתי טירונית הכל היה אותו דבר באמת השאלה הראשונה לפני שינה היא אם החייל צלצל הביתה, ואם חייל אומר שלא הספיק ולמה לא הספיק יתנו לו כמה דקות. 5.לגבי אם הוא לא צלצל יש גם את האפשרות שאין לו סוללה, אל תשכחי שיש להם באמת זמן מוקצב וכיתה אחת שדי רחוקה מהאוהבלים רוב הזמן שבה יש אולי 4-5 תקעים שכולם רוצים להטעין ולדבר עם הבית,אם את כל כך מודאסגת תבקשי ממנו מספר של חייל אחר שאיתו באוהל,מיטה ליד עדיף :) ושהוא חבר טוב שלו וככה אם תדאגי והוא לא יצלצל או לא יהיה זמין תתקשרי לחייל השני. 6.לגבי שליחת הודעות ולהתקשר זה באמת לא נחוץ זה עונש של כל הפלוגה בשעות ביציאה ויכול לפעמים אפילו לגרום לחייל היקר שלך להישאר שבת, כי בעיקרון יש איסור של מידע מסווג ומודיעין של הצבא שאומר שאסור לחיל להשאיר את הפלאפון עליו אלא בחפציו האישיים באוהל אבל חיילים לא עושים את זה כי אפשר לגנוב את הפלאפון. ודבר אחרון והכי חשוב אל תשכחו שכל מפקד בצבא הוא בעצם ילד שהתבגר קצת מעצם היותו חייל ותיק ומפקד והוא ובמיוחד הקצינים הבכיים והמבוגרים יותר נותנים הכל לחיילים, הילדים שלכם הם בעצם כמו הילדים שלהם למשך התקופה בבסיס. אני אישית התנהגתי לכל חייל וחייל שלי כמו אמא בצבא, הקשבתי לבעיות נתתי לצלצל ממני כשנגמרה הסוללה, דאגתי שיאכלו וישתו המון,שישנו מספיק, שירגישו טוב, היה חשוב לי שיודיעו לי שהם הגיעו הביתה ככה אני הייתי שקטה וכו'...הייתי בדיסטאנס איתם וגם חברה כשהם היו צריכים. המון המון הצלחה בנך נמצא בחייל מצויין ומלא גאווה ובבסיס עוד יותר מצויין אני מכירה את הבסיס אישית ואת המב"ס (מפקד בסיס) והוא באמת בידיים טובות. איתך בכל מה שתרצי, לבגלל שאת חדשה אני אסביר לך משהוף אני לא אמא אני חיילת משוחררת,לוחמת משחוררת רק בת 20. יש לי חבר בלבנון וליבי עם כולם פה ועם החיילים בצפון שאני מעריכה עד מאוד,מקווה שבזה שאני קרובה יותר לראש ילדך אוכל לעזור לך. רק הכי חשוב תהיה אמא,הכי אמא שיש כי זה חסר לנו בצבא אנחנו זקוקים לכם (ף יום טוב ושבוע שקט לכולנ ולתושבי הצפון והדרום. עד היום אני בקשר עם חיילים שלי,אז אל תדאגי החייל שלך בידיים טובות(ואם את מפקפקת בזה תמיד תוכלי לצלצל למפקד/ת שלו.)

giuliana

New member
יציאות הביתה

תודה רבה לכולם על כל התשובות ותשומת הלב..... אמרו כאן קודם שיוצאים ביום ששי ב-4 בבוקר מהבסיס. גם את זוכרת שזה כך? ומתי צריך להיות בבסיס ביום ראשון?

למעלה