תשובות על הכל..אנסה לפחות..
לענות לך הכל. 1.דואגים שישתו מספיק כל רגע ורגע תשתו ותשתו וגם ממבחינת אוכל דואגים להם לאכול וחייל שאומר שהוא עוד רעב יתנו לו עוד אל תדאגי. .2 יש להם איתם מים כל ברגע. 3.לשק"ם בדרך כלל לא נותנים ללכת בהתחלה של השירות/הטירונות כי רוצים לתת להם תחושת "צבא" ו תחושות "קושי". 4.בקשר לטלפונים הביתה. אני הייתי מפקדת של חיילים וגם כשאני הייתי טירונית הכל היה אותו דבר באמת השאלה הראשונה לפני שינה היא אם החייל צלצל הביתה, ואם חייל אומר שלא הספיק ולמה לא הספיק יתנו לו כמה דקות. 5.לגבי אם הוא לא צלצל יש גם את האפשרות שאין לו סוללה, אל תשכחי שיש להם באמת זמן מוקצב וכיתה אחת שדי רחוקה מהאוהבלים רוב הזמן שבה יש אולי 4-5 תקעים שכולם רוצים להטעין ולדבר עם הבית,אם את כל כך מודאסגת תבקשי ממנו מספר של חייל אחר שאיתו באוהל,מיטה ליד עדיף

ושהוא חבר טוב שלו וככה אם תדאגי והוא לא יצלצל או לא יהיה זמין תתקשרי לחייל השני. 6.לגבי שליחת הודעות ולהתקשר זה באמת לא נחוץ זה עונש של כל הפלוגה בשעות ביציאה ויכול לפעמים אפילו לגרום לחייל היקר שלך להישאר שבת, כי בעיקרון יש איסור של מידע מסווג ומודיעין של הצבא שאומר שאסור לחיל להשאיר את הפלאפון עליו אלא בחפציו האישיים באוהל אבל חיילים לא עושים את זה כי אפשר לגנוב את הפלאפון. ודבר אחרון והכי חשוב אל תשכחו שכל מפקד בצבא הוא בעצם ילד שהתבגר קצת מעצם היותו חייל ותיק ומפקד והוא ובמיוחד הקצינים הבכיים והמבוגרים יותר נותנים הכל לחיילים, הילדים שלכם הם בעצם כמו הילדים שלהם למשך התקופה בבסיס. אני אישית התנהגתי לכל חייל וחייל שלי כמו אמא בצבא, הקשבתי לבעיות נתתי לצלצל ממני כשנגמרה הסוללה, דאגתי שיאכלו וישתו המון,שישנו מספיק, שירגישו טוב, היה חשוב לי שיודיעו לי שהם הגיעו הביתה ככה אני הייתי שקטה וכו'...הייתי בדיסטאנס איתם וגם חברה כשהם היו צריכים. המון המון הצלחה בנך נמצא בחייל מצויין ומלא גאווה ובבסיס עוד יותר מצויין אני מכירה את הבסיס אישית ואת המב"ס (מפקד בסיס) והוא באמת בידיים טובות. איתך בכל מה שתרצי, לבגלל שאת חדשה אני אסביר לך משהוף אני לא אמא אני חיילת משוחררת,לוחמת משחוררת רק בת 20. יש לי חבר בלבנון וליבי עם כולם פה ועם החיילים בצפון שאני מעריכה עד מאוד,מקווה שבזה שאני קרובה יותר לראש ילדך אוכל לעזור לך. רק הכי חשוב תהיה אמא,הכי אמא שיש כי זה חסר לנו בצבא אנחנו זקוקים לכם (ף יום טוב ושבוע שקט לכולנ ולתושבי הצפון והדרום. עד היום אני בקשר עם חיילים שלי,אז אל תדאגי החייל שלך בידיים טובות(ואם את מפקפקת בזה תמיד תוכלי לצלצל למפקד/ת שלו.)