הנדסה קרבית

giuliana

New member
הנדסה קרבית

אני חדשה כאן. הבן שלי התגייס לפני יומיים (31.7) להנדסה קרבית. בערב הראשון עוד בבקום שמעתי ממנו. אתמול לא התקשר. לא יודעת איך זה עובד. הם בבסיס הטירונות ליד אילת. משהו יכול לתת לי כמה טיפים על הימים הראשונים.

ברוכה הבאה לפורום

בדרך כלל בטירונות לא מאפשרים לטירונים ליצור קשר עם הבית אלא בשעת הת"ש (או ט"ש) שזה בד"כ בין 22.00 ל 23.00 או בסביבות השעות הללו. אז תהיה לו שעה אחת לכל הסידורים כולל טלפון הביתה (בד"כ קצר). לעיתים הוא ישמע לחוץ או עצוב ומאד עייף. הטיפ שלי הוא להקשיב בהמן אמפטיה ולא לתת עצות כמו " תנסה להתגבר" . כל מה שהם זקוקים בשלב זה זאת האוזן שלנו. החלק הקשה מבחנתך יהיה להאמין לי שזה עובר ,ואפילו די מהר, והם מסתגלים למציאות החדשה ולעיתים קרובת אפילו אוהבים אותה. בהצלחה!

giuliana

New member
תודה רבה

תודה רבה. פשוט חיכיתי לשעת ת"ש ולא התקשר. מקווה שהיום. תודה

the gypsy

New member
כנראה לא הספיק

שעת הט"ש=טרום שינה, מיועדת להמון דברים: מקלחת, "שפצורים", התארגנות ועוד - בהתחלה קשה להם להספיק הכל, ולכן כנראה לא התקשר. אסור לדבר בפלא' אחרי תום שט"ש - בודקים שכולם הלכו לישון, ומי שנתפס מדבר - נענש. עם הזמן הם נעשים זריזים הרבה יותר - ואז מספיקים להתקשר. וכמו שאמא של נמ אמרה - קשה להאמין, אבל הם (וגם אנחנו...) מתרגלים מהר ואפילו נהנים.

רותם351

New member
ברוכה הבאה לפורום../images/Emo140.gif

לא להיות דואגת. יתקשר לכשיתאפשר לו. רוצה להגיד לך שהוא הגיע לחיל מצויין, עם הרבה יחס אישי. שניים מבני שירתו בהנדסה קרבית. תכיני את המזוודות לאילת...

giuliana

New member
רותם351 הצלחת לגרום לי לחייך

תודה על המילים המחזקות, מרגישה הקלה, באמת מודה לכם מכל הלב

רותם351

New member
עוד מילים בשבילך../images/Emo13.gif

המנון חיל ההנדסה הקרבית ביצוע: נינט טייב מילים ולחן: ניב גולן כסף הוא הצבע, פומ"ה זה הכלי יחד, בנחישות ותעוזה ראשונים בחזית, הנדסה. שדה מוקשים או גשר תיל או מטען כל מכשול נפרוץ בגאווה גאוות היחידה הכסופה. עוד נפרוץ את הדרך, עוד נצלח תעלה, הנדסה קרבית ראשונים תמיד, גאוות הכסופים הנדסה! נפלס את דרכנו, נטהר המכשול הנדסה קרבית, משפחה עתיד, עם חזון למחר ותקווה. יהל"ם בכתר עצמה בכלי צמ"ה גדוד המחץ להב ואסף פלסים מהשורה הראשונה כל אנשי האב"ך טוהר המשימה כסף הוא הצבע השולט והלב מתמלא גאווה עוד נפרוץ את הדרך... נפלס את דרכנו, נטהר המכשול הנדסה קרבית, משפחה עתיד, עם חזון למחר ותקווה. קול קורא בדרך, פנו דרך שם כל הר יישפל לכדי גבעה עמקים יינשאו בתרועה עוד נפרוץ את הדרך...

giuliana

New member
שאלה קטנה

אנחנו גרים באזור רמת גן ואילת זה מה זה רחוק.... איך היציאות משם מבחינת שעות? הרי רק הנסיעה היא כ- 5 שעות נכון? איפה הבן שלך משרת?

2mia

New member
יוצאים באופן מסודר ב4 לפנות בוקר-

לבני יש חברים בהנדסה קרבית.

3תיתי

New member
לא ממליצה לשלוח מסר

או לנסות לצלצל. אצל בני בטירונות צלצל טלפון אצל אחד החיילים ששכח לסגור, וכולם קיבלו עונש, שעה ביציאה. זה עלה לו בבריאות!

רותם351

New member
מנסיון - שווה גם שווה לשלוח הודעות.

לצלצל אינני מציעה.תחכי שהוא יתקשר.

3תיתי

New member
גם SMS משמיע צלצול, נכון?

אם מישהו שוכח לכבות את הטלפון, הוא או כולם חוטפים עונש. לא שווה!

רותם351

New member
בעצם...כל אחד יעשה מה../images/Emo13.gif

שהוא מוצא לנכון... אני שלחתי תמיד וכמובן אמשיך בזה. והכי הכי הכי הכי חשוב - תגידי לבן שלך ותחזרי ותדגישי לו שהוא יכול להתקשר הביתה עשרים וארבע שעות ביממה. משום מה יש לבנים החמודים שלנו נטיה לרחם עלינו, ואם יש להם זמן פנוי באחת או בשתיים בלילה הם מתקשרים לחברים ולא אלינו.

סמדר בנ

New member
צודקת תיתי

אלא אם כן החייל באופן קבוע מכבה את הנייד שלו. מכירה כמה מקרים של SMS שצילצל והעונש שלא חאחר להגיע...

2mia

New member
ברוכה הבאה ותנסי לא לדאוג.

כשיש זמן הם מתקשרים ובאמת רק מאוחר בלילה.תמיד שלחתיSMS והבן חזר אלי כשהיתה אפשרות.בזמנו המפקד שלו היה שואל 2 שאלות לפני השינה - אם דיברו עם הבית ואם התקלחו.לא היה מישהו שלא עשה מה שהמפקד דרש.

רותם351

New member
../images/Emo39.gifאל תחששי לשלוח הודעות. הטלפון

ממילא כבוי. כאשר יפעיל אותו מחדש יקבל את ההודעה, ישמח מאד ויענה כשיתאפשר לו.

giuliana

New member
יש לי עוד הרבה ללמוד

הטיפים הקטנים מאוד עוזרים - מקווה שאוכל גם לעזור לכם - תודה

למעלה