הנגר

• פותח הנושא IceL
  • פורסם בתאריך

ננסק

New member
אין שום דבר לכאורה

בכך שהיא המשוחקת והנמכרת ביותר. אבל אני לא מבין איך זה שאין מי שמעוניין לייצג את מו"ד בתחרות שלך קשור באיזושהי צורה למשהו כלשהו בעולם. גם אף אחד לא בונה את ניהאו לפי פארנויה, או לפי Earthdawn, אז מה?

NacroMittler

New member
../images/Emo32.gifמדברים על Earthdawn

בן דוד שלי (שלמעשה לימד אותי משחק תפקידים מה הוא) שיחק פעם בשיטה הזו, אבל מאז שהוא הפסיק לשחק לא שמעתי עלייה שוב.. מה היא? באיזה סגנון היא?

מירטל

New member
טוב, דני הודה בפה מלא

שלבנות את הדמות הזו יהיה קשה לו מדי, למה אתה לא לוקח על עצמך לייצג את השיטה?

ננסק

New member
למה כן?

הנה שאלה על אותו הקו: התעשייה הגובלינית מציעה לכולם שישלחו לה חומר שהם כותבים (לא רק מו"ד), סקירות, וכן הלאה, על מנת שנפרסמו באתר. למה עוד לא עשית את זה?

ננסק

New member
סבבה.

ולמה שלא תפרסמי גם אצלנו? למה שלא תכתבי גם לנו דברים? זה לא מתנגש עם הכתיבה לאורק.

מירטל

New member
ספירת מלאי :

גובלין אחד סתם מעצבן אותי בפורום הזה, גובלין מספר 2 לא מסוגל להבדיל ביני לבין בעלי (!), וגובלין מספר שלוש עדיין לא הפנים את הרעיון שאני לא קוראת שום דבר שהוא כתב, כותב או יכתוב. אז אולי כדאי שאתה תענה לי - למה שאני אפרסם דברים באתר של אנשים שאני ( בלשון המעטה) לא סובלת? < ואולי קצת יותר חשוב - מה קרה בדיוק שאתם רוצים שאני אכתוב לכם משהו? אני בטוחה שחצי מכותבי הפונדק יתעלפו מאושר רק מהרעיון שתציעו להם את זה>

ננסק

New member
כנ"ל:

פעמים רבות העלבת אותי, כשחקן ופעם או פעמיים אפילו באופן אישי (!) וכך גם בעלך. אז אולי כדאי שאת תעני לי - למה שאני אשתתף באיזושהי תחרות שאת מארגנת, לא חשוב בכלל במה היא עוסקת? במיוחד כאשר את בבירור מציינת כאן שאת לא סובלת אותי, בלשון המעטה. (רק כהערה, אני באמת לא מבין מה אי פעם עשיתי לך באופן אישי, שאני ראוי לכך שלא יסבלו אותי. אני לא חושב שמגיע למישהו יחס שכזה בעקבות דיעות שונות במשהו שהוא בסך הכל *תחביב* משותף, לעזאזל.) בכל זאת אתייחס לנקודה נוספת. את חושבת שאני צריך לכתוב את ניהאו במו"ד כדי "להגן על השיטה", כפי שכתבת פעם או פעמיים, אבל זה הדבר האחרון שמעניין אותי. פרנהייט עוד אוהב להתווכח עם הבלש על העניין, אבל אני לא מרגיש צורך לעמוד בצידה של מו"ד, *במיוחד* כאשר היא מותקפת על ידך - וגם לא להגן עליה, *במיוחד* לא בפניך - כי זהו ויכוח עקר. אין כאן מלחמה בכל מקרה, אין אף שיטה "מנצחת" שבה כולם צריכים לשחק. גם הגיע הזמן שתכירי בכך שבכל זאת פרנהייט ואני שתי ישויות נפרדות, וכל אחד מאיתנו עושה מה שבא לו. אפשר לחשוב שני דברים שונים על פרנהייט ועלי - כמו שאני, למשל, חושב שני דברים שונים עליך ועל בעלך. אם את מצפה מאנשים שיבדילו בין שניכם, זה רק הוגן שתעשי אותו דבר כלפינו. הצעתי לך לכתוב בשבילנו בשביל להביע עיקרון, להראות לך למה אין שום סיבה שאשתתף בתחרות הזאת שלך. אבל, באופן כללי, למה שלא ארצה שתכתבי לנו? את כותבת טוב, את מכירה את מו"ד 3, ואנחנו רוצים חומר מעניין אצלנו. כבר הצענו לפונדק לכתוב בשבילנו, הצענו בעבר גם כאן - אני אניח שאת לא נכנסת לאתר שלנו אף פעם, ולכן לא מכירה את פרוייקט הגובליניזציה, שבו אנחנו עוזרים לכותבים לשפר את החומר שלהם מבחינה עניינית ומכאנית, ומפרסמים אותו באתר שלנו.

עלבונות אישיים?

טענתי דבר פשוט - אתה נמנע מגילוי נאות כשהדבר נדרש. רוצה לינק לעץ בו אתה ממליץ לאיזה ילד על מוצר שאתה מקבל כסף על התרגום שלו בלי לציין את הדבר? האם זה עלבון אישי? ובעניין הצעתך - למה שהיא תכתוב אצלך טלאים לחוקים שאתה מקבל עליהם כסף? מצד שני, כשחברות מסחריות מחפשות "מתנדבים", כשעמותות מטרידות אנשים בטלפון הפרטי שלהם בצווי גיוס למען הכלל, וכשרמת ניגוד האינטרסים בגופים ללא כוונות רווח וגופים מסחריים מזכירה את הממסד הצרפתי, מי אנו החובבים הפשוטים שנלין?

ננסק

New member
עלבונות אישיים.

טענת הרבה יותר מאשר בקשה לגילוי נאות. אתה טוען גם, מבלי להגיד זאת מפורשות, שאני פועל בלכלוך ורמיזות, שאני מסתיר כוונות נלוזות מתחת למעטה של חיוכים, שאני מזויף. אתה טוען שאני נאמן רק למו"ד, שאני מסית אנשים לכיוונה, שאני "חסיד מו"ד שמוכן ללהטט בכל טיעון שחוק כדי להציג את שיטתו כנעלה וראויה, וכשזה לא עובד - לעבור להשמצות אישיות". זה מה שאתה טוען. עדיין. למרות שגם בן וגם אני אמרנו שוב ושוב שנשמח אם כמה שיותר אנשים יכירו וישחקו כמה שיותר שיטות. הנושא של הגילוי הנאות, לדעתי, כבר הובהר ונסגר. הנה הלינק לתגובה שלנו, ואתה מוזמן לקרוא את התגובה שלך בעצמך. דיברנו גם על הנושא של הביקורת שנגנזה, ודיברנו קצת על היריבות גובלינים-בלש הותיקה, ואני חושב שאחרי שכל הצדדים העלו את הנקודות שלהם, דווקא הגענו להבנה. ובכל זאת, אתה ומירטל ממשיכים להעלות את מדי פעם את נקודת התשלום, כדי לנסות ולהרוס לי את המוניטין. אתם תוקפים אותי, לא את השיטה. אתם שונאים אותי. אני לא יודע מה עשיתי שזה מגיע לי, ואני מבקש שתסביר. בזמנו, כשהאשמתם אותי בכך שאינני הוגן, חיפשתי בעצמי אחר הודעות בפורום הזה, בהן המלצתי שלא ביושר על ספרים שתרגמתי. רציתי לדעת האם באמת אמרתי דברים שכאלו, כי זה באמת לא יהיה נאות. גיליתי שמעולם לא אמרתי דברים שכאלו מתוך כוונה להרוויח, מעולם לא הסתרתי את עובדת היותי המתרגם כאשר זה היה מהותי לדיון - תמיד כתבתי מתוך רצון לעזור בנושא המשחק. אם מצאת מקרה אחר, תן לי לינק אליו בבקשה, וכמו כן אני מתנצל עליו מראש. למרות שתהיה מופתע מכך, אני ממש שונא להיראות, ולצאת, מזויף. אני אומר את מה שאני חושב, ואין לי כוונות אפלות. אני תמים, כן, ומכעיס אותי כשמאשימים אותי שאני למעשה דו-פרצופי. אפילו לא אגיד עכשיו את שמם של הספרים שאני מתרגם, שלא יהיה פרסום נוסף שבו תאשים אותי. אני רוצה לעזור לאנשים שאוהבים מו"ד. אני אספר להם על דברים שראיתי בספרים שתרגמתי, כי אותם אני זוכר הכי טוב - הרי קראתי אותם לא פעם ולא פעמיים. אני לא פונה ביוזמתי ומפרסם בכוח, אני לא דוחף לינקים לעמודי מוצר, אני אפילו לא אומר להם לקנות את הגרסה העברית (אם כי אני משתמש בתרגום העברי של שם הספר - או שגם את זה אסור לי?). אני אפילו לא עושה את זה כל הזמן, ותראה דיונים רבים גם פה וגם בפונדק בהם *יכולתי* להידחף ולהתייחס לספרים האלו, ולא עשיתי זאת. פשוט כי זה לא דיון מעניין מספיק, ואני כותב רק מתוך עניין במשחק. אתה הופך את הצעתי הכנה והאמיתית למירטל לכלי נוסף בלעג המתמשך למו"ד באופן כללי, ולי באופן אישי. בכך שאתה לועג להצעה אתה מבזה לא רק אותי אלא גם את מירטל, אליה פניתי, ובוודאי שגם את עצמך. אני אשמח לראות חומר שלה - וגם שלך - וגם שאינו קשור כלל לק20, מתנוסס באתר התעשייה, והסיבה לכך היא שאנחנו רוצים שבאתר שלנו יהיה חומר איכותי, ואני מאמין שאתם יודעים לכתוב חומר שכזה. זהו השיקול שלי. והוא מחזיק מעמד בגלל שאני לא שונא אותך, ולא אותה, ולא חושב שאתם רק מנסים לעשות דברים נוראיים לתחביב שלי - או שזוהי סיבה מספקת בשביל שאלעג לכם, אאשים אתכם, ואתייחס אליכם כאל אנשים נחותים ממני. ספגתי מספיק מזה, אני לא רוצה להפיץ את זה עוד.

אתה אכן דו פרצופי

כאן כולך נופת-צופים, אבל אני לא שכחתי את נסיונות ההשתקה, את הלכלוך מאחורי הגב והאאוטינג הבוטה (אתה רוצה שאני *אתחיל* עם אאוטינג של פרטים אישיים??) ושאר התנהגויות בריוניות ומלוכלכות. כשזה מגיע ממישהו שרואה כסף מהתחום, זה בכלל מתחיל להסריח. זה פורום של חובבים - יש לך פורום מסחרי שלם לשימושך, ואני לא מפריע לך יותר לשווק בו דברים. באמת שאני מנסה לא להכנס לויכוחים הללו, באמת. יש לי ביקורת עניינית מסויימת על מוצר מסויים - הכל טכני ומנומק. אם אתה ועמיתך תתחילו להבדיל קצת בין האישיות שלכם למוצרים (מה שחובבים, אגב, מסוגלים לעשות בקלות רבה, בניגוד לבעלי עניין) אולי תתחילו להיעלב פחות. לא מזמן נמחקו בפורום הזה מספר הודעות בהן אחד מידידיך ניסה ממש בכוח לגרור דיון ענייני לחלוטין שלא עסק כלל במו"ד, לויכוח הישן על תהילת מו"ד. אבל הי, העיקר שרק אני מעליב, שרק אני מחרחר ריב, וכו' וכו'. אני לא שונא את הגובלינים, אני סתם מוצא אותם כמטרידים ונוקטים בטקטיקות הכפשה והטרדה כלפי אנשים שבמקרה לא התפעלו יותר מידי ממה שיש להם להציע. לינקים רלוונטיים נמצאים אצל מנהל הפורום, ואת העמדה שלי כבר ניסחתי - אני כאן כדי להתדיין אודות משחקי תפקידים, ובאמת שאני מתאפק לא לחזור למריבות, גם כשאנשים דורשים את זה בכוח.

ננסק

New member
אז אולי הגיע הזמן לשכוח

פעם אכן הייתי הרבה פחות נחמד - פעם התקפנו את השני על בסיס יומי כמעט, בפורום הזה ובפורומים אחרים. אבל הפסקתי עם זה, כי הבנתי שזה טיפשי, לא מוביל לשום מקום, וסתם מרגיז את כולם. האם עשיתי לך משהו רע בחודשים האחרונים? למיטב ידיעתי, הפסקתי. אני לא יודע מהו ה-'לכלוך מאחורי הגב' עליו אתה מדבר, גם לא לניסיונות ההשתקה (שאני חושב שאתה ואישתך החזרתם לי עליהם בכל מקרה, עם ניסיונות שבירת היושרה שלי). אני גם לא זוכר אאוטינג, אבל אני אאמין לך שהיה - לא שאני יודע עליך כל כך הרבה פרטים, בסך הכל, ואת מה שאני יודע גיליתי ממידע שאתה בעצמך מוסר. כל הפרטים האישיים שלי מופיעים באייסיקיו, אליו אפשר להגיע בקלות. אני לא מפחד מאאוטינג, גם לא להיפגש איתך פנים אל פנים, ואציע לך שוב פעם להיפגש איתי בכנס הבא. בימים אלו אני רואה התנהגויות בריוניות ומלוכלכות בעיקר בהודעות שלך. אני אחזור (שוב, ושוב, ושוב) על הנקודה שכנראה עדיין לא קראת בהודעות שלי: *הפסקתי להתווכח איתך על מו"ד*. הביקורת שלך עניינית ברובה, אבל כתובה באופן אכזרי משהו, וכמו כן אין הרבה טעם בויכוחים בינינו. תגיד על מו"ד מה שבא לך - אם לא שמת לב, זה חודשים שכבר לא הגבתי על כך. אתה מאשים אותי שמאחר שאני בעל עניין, אינני יודע להבדיל בין האישיות שלי למוצרים - אבל אני לא נעלב ממה שאתה כותב על מו"ד, אלא פשוט לא מבין למה אתה חייב להיות כל כך *מרושע* כלפיה. אני מוכן לקבל ביקורת על ספרים שתרגמתי, אבל אל תתפלא אם אנסה *להגן* עליהם, זה רק הגיוני. אני מעריך אותם יותר כי קראתי אותם מספר פעמים, אבל גם אין לי בעיה להתייחס לנקודות החלשות בהם. אני גם שמח כשאתה כותב על שיטות אחרות. להזכירך, אני אוהב גם שיטות אחרות. בעתיד כנראה אתרגם גם כאלה. ואם פרנהייט מגיב באופן כזה או אחר - מה זה קשור אלי? למה אתה משליך מזה עלי? כל ההודעה שלך מורכבת מ-"אתה ועמיתך", רובה למעשה באה בתלונות לפרנהייט, לא אלי. גם אני לא אוהב את הויכוחים ביניכם. אני אפילו חושב שבן לעיתים מגזים בהם, כמעט כמוך. בחיי. ראיתי קצת מאותו עץ שנמחק, ואני מסכים שהוא צריך היה להימחק - אפילו אמרתי לפרנהייט שלא היה צריך להיכנס לזה מלכתחילה. (לא שאני חושב שאתה היית שם חסיד או משהו, אבל כרגע מדברים עליו.) לא אמרתי ש-"רק" אתה מחרחר ריב ומעליב. אבל האם זה משנה? אתה לא יותר בסדר אם יש *גם* אחרים. וגם אליהם אני פונה, אגב. אני לא שונא אותך ואת מירטל, אני מוצא אתכם כמטרידים ונוקטים בטקטיקות הכפשה והטרדה כלפי אנשים שבמקרה אוהבים *גם* שיטה שהם סולדים ממנה. ושוב אתה אומר "גובלינים", מתעלם מההבדל שבין פרנהייט לביני. אני כבר לא חוזר למריבות. נכנסתי לעץ הזה כי ניסיתי להראות למירטל שדרישתה שמישהו "יגן" על מו"ד בתחרות שלה, שבעקבותיה היא כבר מספר שבועות רומזת כלפי וכלפי פרנהייט שאנחנו פחדנים, אינה הגיונית ומעליבה. למה, לעזאזל, היחסים בין כולם שליליים כל כך? אי אפשר להפסיק עם השטות הזאת כבר? ואם אפשר, באותה הזדמנות, שתפסיק להיות שלילי כל כך כלפי מו"ד? אל תאהב אותה, אבל לעזאזל, לא צריך גם לקלל אותה נמרצות. אפשר להביע את הדיעה הנגדית שלך גם בלי להכניס לכל הודעה מינימום 2ק6 עלבונות וניסוחים קטלניים מחוכמים. זה רק יחזק את דבריך.

מירטל

New member
אז אני אזכיר לך מה

עשית רע בחודשים האחרונים : פירסמת את שמי הפרטי ופרטים אישיים שלי שנמנעתי מלכתוב - לא פה ולא בפורום הפונדק - אתה מצאת לנכון לידע את חברי הפונדק איפה אפשר למצוא אותי ותחת איזה שמות - זו ( עדיין) לא עברה פלילית, אבל כמו שאמרתי לדני, עברת ( אתה, אני לא מדברת על החבר שלך כרגע) על כמעט כל כלל נימוס בסיסי בין אנשים - לא בין שחקני תפקידים, בין אנשים. כל זה בפורום שאתה לכאורה ה"אחראי" בו. אני לא דורשת ממך ( או למען הכלל הזה, מהפונדק או מכוכבי כסף או מפרנהייט, שהפורומים האלה שייכים להם) התנצלות - למרות שהייתי מצפה לקבל אותה מכל אדם אחר שהיה עושה את זה, אני מכירה אותכם הרבה יותר מדי טוב בכדי לצפות לדבר כזה. אתם, אחרי הכל. גובלינים. כן, ואם לא הבנת את זה עד עכשיו - זה כינוי גנאי. אני מאוד שמחה שלא כללת את גיל69 ברשימת הגובלינים, האם זה אומר שהוא הפסיק להיות גובלין וחזר להיות בן אדם?

ננסק

New member
עד כמה שאני זוכר

הפרטים האישיים שחשפתי הם רק הכינויים הנוספים בפורומים אחרים, מה שאינו נחשב כשום צורה של אאוטינג, אפילו לא בעקיפין. אם חשפתי יותר מזה הרי שאני מצטער, וגם קצת מתפלא, כי כרגע לפחות אני בכלל לא *יודע* (או זוכר) יותר מזה. הדרך הנכונה להגיב לכזה דבר היתה צריכה לדעתי להיות פניה ישירה אלי ולמנהלים באותו מקום, להתלונן על הדבר ולדרוש ממני סליחה - ולא, למשל, להכפיש אותי ו-"להחזיר" לי, התנהגות שהייתי מצפה מילדים בגן חובה. חבל לי גם שדני לא פנה אלי מיוזמתו והסביר את הנושא הזה, מה שהיה יכול בדיעבד בוודאי למנוע הרבה צעקות בפורום כאן. חבל לי עוד יותר שאת לא פנית אלי בעצמך. את כותבת שלא דרשת ממני התנצלות, אבל למה? ממני - לא מפרנהייט, מגילגם, וכו'. האם, גם לאור ההודעות האחרונות שלי, את באמת מכירה אותי כל כך טוב? לאור מה שאני כותב כאן כרגע? לאור העובדה שהרגע אמרתי בפה מלא, בפני כל הפורום (שהיה קורא אילולא העץ כבר היה נגרר לעמוד השני, חבל), שאני מתנצל על העוולות שגמרתי לך? או שאולי זה בגלל שהחלטת שאני שונא אותך עקרונית, ולא פנית בכלל לבדוק? בוודאי שהבנתי שזהו כינוי גנאי. "אני מכיר אותך הרבה יותר מדי טוב מכדי לצפות אחרת ממך". גילגם69 הינו גובלין למחצה. הוא כבר לא כותב לתעשייה על בסיס קבוע, אבל אנחנו עדיין מיידעים אותו על דברים שאנחנו עושים, והוא משתתף בהם. לשמחתי הוא קורא פחות בפורום הזה ומעורב פחות בכל ההילולה, כך שהוא אינו שומע על הזיהום שאת ובעלך (וראי איך הפסקתי לכתוב "אתם" ולהכליל) מפילים עליו בעקיפין, למרות שלא עשה לך דבר מלבד לכתוב דמות שלא אהבת. את באמת חושבת שאנחנו אנשים מחורבנים. חבל לי, אבל עד שתפסיקי להתנהג *לא פחות גרוע*, אני לא רואה איזה אינטרס יש לי לשכנע אותך אחרת. אני מקווה שההתנהגות שלי מעתה והלאה תספיק.

מירטל

New member
פניתי למנהלים.

לזכותם יאמר שהם מחקו את הגילויים הקשים ביותר, זה עדיין לא מצדיק את מה שאתה עשיתי - אם הייתי רוצה שמישהו יזהה את מירטל מתפוז וסילברה מהפונדק ( ואולי עוד כמה כינויים ממקומות אחרים) הייתי משתמשת באותו שם משתמש. עד אז, פרסום הפרטים האלה בפורומים אחרים, הוא אאוטינג. ואני עוד חשבתי שניהאו נסחפה קצת עם ההגדרה שלה לאאוטינג. <לניהאו> סליחה סליחה סליחה!

ננסק

New member
ועכשיו אני יודע

ואפילו אתנצל שוב: סליחה. לטעמי זה אינו נחשב אאוטינג, ולכן לא חשבתי שזה מזיק. אתיקה באופן כללי, ובמיוחד זו של הרשת, רחוקה מלהיות מדע מדויק, ואין כתב הסכם מוחלט שכל הגולשים צריכים לחתום עליו. כולם עושים פחות או יותר מה שחושבים לנכון, וחשבתי את זה לנכון. עכשיו אני יודע אחרת, והייתי יכול לדעת אחרת בזמנו אם את, הבלש או מנהלי הפורום היו מודיעים לי על כך - אבל כל מה שראיתי זה הודעה ערוכה מחדש, וחשבתי שזה נובע משיקול של פרנהייט בלבד. בכל מקרה, העניין מבחינתי ברור יותר עכשיו.

Ferenheit

New member
הדיון האחרון הממצה שהיה לנו

כולל מובאות רבות מדברי ימי הפורום - הסתכם בכך שהיית צריך להסביר לבאי הפורום למה אתם לא כזה רשע בעצם (אני בטוח שאתה זוכר: "אבל הי, העיקר שרק אני מעליב, שרק אני מחרחר ריב, וכו' וכו'"). אישית, אני לא חושב שאתה רשע, אני חושב שאתה פשוט ילד מריר ומנותק מהמציאות, שקיבל יותר מדי חיזוקים חיוביים על התנהגות שלילית לוחמנית ופולמוסית עד כדי אלימות מילולית. משום כך אתה מנסה לקדם את סט"ב ו-COC בראש ובראשונה דרך התקפת מו"ד, מי שמשחק בה ומי שמגן עליה. אם לשאול את המטאפורה שלך- זו לא הגינה שלך, זו הגינה הציבורית של כולנו. אתה מוזמן להשקות את הצמחים האהובים עליך, כמובן, אבל לעקור את מה שבעיניך הוא יבלית זה לא לגיטימי. מבין? מה שמפריע לי כאן באמת זו העובדה שאתם תוקפים מישהו שאתם לא מכירים ואומרים דברים חסרי אחריות ומגעילים. אתם עורכים את ההיסטוריה, וננסק צנוע מכדי לתקן אתכם. בכל העץ הזה אתם רק מנסים לגרור בעקביות את הגובלינים לקלחת, ובסוף אתם כל כך שוחרים לטרף שהתגובה הכי מינימליסטית גוררת אתכם לטירוף דם. אתם רוויים שנאה, ולפעמים נראה לי שלצופים מהצד קשה להבדיל בין הדרך השונאת והשנואה שלכם לבין הדרך שלנו. כשאתם מגעילים אותי אני אומר לכם ללכת לעזאזל, אבל ננסק לא מסכים איתי בעניין הזה - אז למה שלא תרדו ממנו? בפעם האחרונה שעניתי התגובה שלכם לננסק הייתה שהוא רץ להתחבא מאחורי או משהו כזה. אני אשמח מאוד אם לא תגיבו בצורה אינפנטילית לשם שינוי. אני אפילו מוכן להימנע מלהיכנס לטענות הקונקרטיות לדיון הזה, ולהימנע מלהשתתף בו בכלל - אבל שחקו לפי הכללים בבקשה, הו לוחמי צדק אדירים, ואל תרדו למקום נמוך יותר, שמתאים יותר לאנשים כמוני.

למעלה