אז אולי הגיע הזמן לשכוח
פעם אכן הייתי הרבה פחות נחמד - פעם התקפנו את השני על בסיס יומי כמעט, בפורום הזה ובפורומים אחרים. אבל הפסקתי עם זה, כי הבנתי שזה טיפשי, לא מוביל לשום מקום, וסתם מרגיז את כולם. האם עשיתי לך משהו רע בחודשים האחרונים? למיטב ידיעתי, הפסקתי. אני לא יודע מהו ה-'לכלוך מאחורי הגב' עליו אתה מדבר, גם לא לניסיונות ההשתקה (שאני חושב שאתה ואישתך החזרתם לי עליהם בכל מקרה, עם ניסיונות שבירת היושרה שלי). אני גם לא זוכר אאוטינג, אבל אני אאמין לך שהיה - לא שאני יודע עליך כל כך הרבה פרטים, בסך הכל, ואת מה שאני יודע גיליתי ממידע שאתה בעצמך מוסר. כל הפרטים האישיים שלי מופיעים באייסיקיו, אליו אפשר להגיע בקלות. אני לא מפחד מאאוטינג, גם לא להיפגש איתך פנים אל פנים, ואציע לך שוב פעם להיפגש איתי בכנס הבא. בימים אלו אני רואה התנהגויות בריוניות ומלוכלכות בעיקר בהודעות שלך. אני אחזור (שוב, ושוב, ושוב) על הנקודה שכנראה עדיין לא קראת בהודעות שלי: *הפסקתי להתווכח איתך על מו"ד*. הביקורת שלך עניינית ברובה, אבל כתובה באופן אכזרי משהו, וכמו כן אין הרבה טעם בויכוחים בינינו. תגיד על מו"ד מה שבא לך - אם לא שמת לב, זה חודשים שכבר לא הגבתי על כך. אתה מאשים אותי שמאחר שאני בעל עניין, אינני יודע להבדיל בין האישיות שלי למוצרים - אבל אני לא נעלב ממה שאתה כותב על מו"ד, אלא פשוט לא מבין למה אתה חייב להיות כל כך *מרושע* כלפיה. אני מוכן לקבל ביקורת על ספרים שתרגמתי, אבל אל תתפלא אם אנסה *להגן* עליהם, זה רק הגיוני. אני מעריך אותם יותר כי קראתי אותם מספר פעמים, אבל גם אין לי בעיה להתייחס לנקודות החלשות בהם. אני גם שמח כשאתה כותב על שיטות אחרות. להזכירך, אני אוהב גם שיטות אחרות. בעתיד כנראה אתרגם גם כאלה. ואם פרנהייט מגיב באופן כזה או אחר - מה זה קשור אלי? למה אתה משליך מזה עלי? כל ההודעה שלך מורכבת מ-"אתה ועמיתך", רובה למעשה באה בתלונות לפרנהייט, לא אלי. גם אני לא אוהב את הויכוחים ביניכם. אני אפילו חושב שבן לעיתים מגזים בהם, כמעט כמוך. בחיי. ראיתי קצת מאותו עץ שנמחק, ואני מסכים שהוא צריך היה להימחק - אפילו אמרתי לפרנהייט שלא היה צריך להיכנס לזה מלכתחילה. (לא שאני חושב שאתה היית שם חסיד או משהו, אבל כרגע מדברים עליו.) לא אמרתי ש-"רק" אתה מחרחר ריב ומעליב. אבל האם זה משנה? אתה לא יותר בסדר אם יש *גם* אחרים. וגם אליהם אני פונה, אגב. אני לא שונא אותך ואת מירטל, אני מוצא אתכם כמטרידים ונוקטים בטקטיקות הכפשה והטרדה כלפי אנשים שבמקרה אוהבים *גם* שיטה שהם סולדים ממנה. ושוב אתה אומר "גובלינים", מתעלם מההבדל שבין פרנהייט לביני. אני כבר לא חוזר למריבות. נכנסתי לעץ הזה כי ניסיתי להראות למירטל שדרישתה שמישהו "יגן" על מו"ד בתחרות שלה, שבעקבותיה היא כבר מספר שבועות רומזת כלפי וכלפי פרנהייט שאנחנו פחדנים, אינה הגיונית ומעליבה. למה, לעזאזל, היחסים בין כולם שליליים כל כך? אי אפשר להפסיק עם השטות הזאת כבר? ואם אפשר, באותה הזדמנות, שתפסיק להיות שלילי כל כך כלפי מו"ד? אל תאהב אותה, אבל לעזאזל, לא צריך גם לקלל אותה נמרצות. אפשר להביע את הדיעה הנגדית שלך גם בלי להכניס לכל הודעה מינימום 2ק6 עלבונות וניסוחים קטלניים מחוכמים. זה רק יחזק את דבריך.