הנגר

• פותח הנושא IceL
  • פורסם בתאריך

IceL

New member
הנגר

באחד מהדיונים פה בפורום, בשיחה בנוגע לשיטות דרגות לעומת שיטות מיומנויות, הועלתה הבעיה של שחקנים ליצור דמויות שאינן מכוונות כוח/קרב/תועלת. העלתי את ההצעה ששחקנים בקבוצה יהיו צריכים לרכוש כמות מסוימת של מיומנויות "תחביב". בקצרה, לקחתי על עצמי לאחר מכן לבנות דמות בשיטת הגיבור של פשוט עם, נגר. הוא בנוי על בסיס של Competent Normal, שזה דרגה אחת מתחת לגיבור, אבל עדין בתחום הפשוט. הוא מורכב מ-50 נק' בסיס ו-50 נק' מחסרונות. קישור לדף הדמות (אנגלית). לא הכנתי לא רקע, אני לא חושב שזה חיוני לצורך הדיון, אם כי פרטי רקע מסוימים קיימים בדף הדמות (עוד יתרון של שיטת הגיבור). החלק הראשון של הדף מוקדש לתכונות. עפ"י המלצות השיטה, לדמויות רגילות מוכשרות יש תכונות בתחום שבין 8-15. הערך ההתחלתי של 8 התכונות הראשונות (אלו התכונות העיקריות) הוא 10. ניתן לראות בעמודות השונות כמה קניתי וכמה זה עלה. אני מודה שהיו לי נק' עודפות אז העלתי את כל התכונות ל-11. אחר כך מגיעות ההטבותל והמיומנויות. במיומנות, AK מציין ידע אזורי, KS מציין מיומנות ידע. PS מציין מיומנות מקצוע. Familiarities הם מיומנות שהדמות יודעת אך לא למדה. כל אדם מקבל מיומנות מסוימות מהיותו אדם, וכן שפת אם, מקצוע לבחירתו והכרות עם רכב לפי התקופה. חלק מהמיומנויות שכל אדם מקבל החלטתי לתת לו רמות בהן, כמו המקצוע, השכנוע והדיבור. לבסוף, חלק החסרונות. הוא די מסביר את עצמו.

אני דווקא מכיר נגר בלי אצבעות,

קוראים לו "HANDY", והנה סרט קצר עליו (אזהרה, לא מומלץ לילדים קטנים או לבעלי לב חלש !). כנס לכאן ובחר סרט מס' 38, 2 או 41. צפיה מהנה !

IceL

New member
אני מבין...

שחוץ מלהתבדח על חסרון שבחרתי להעניק לדמות (שהגיוני בהחלט), לא תתרמו שום דבר חיובי לדיון?

אנחנו מוכנים בכיף לתרום לדיון, אבל

שלא בדיוק הבנתי על מה הדיון נסוב ? האם המטרה להוכיח ששיטת כשרונות מוצלחת יותר משיטת המקצועות ? אם כן נראה לי שהבלש ואני הם האחרונים בעולם שיחלקו עליך...

panters

New member
טוב אם זו המטרה אז אני מוכן לחלוק

זה שבנית דמות נגר יפה בשיטה הזו זה לא אומר שאי אפשר לבנות דמות יפה בשיטה אחרת....

panters

New member
אתה טוען שאני טועה?

שאי אפשר לבנות דמויות יפות למשל במו"ד? בגלל שהשיטה "מוגבלת" לטעמך? תגידו כשאתם אומרים את הדברים האלה אתם חושבים "משחק תפקידים?" או "איך אני יכול לבנות את הדמות כמו שאני רוצה וזהו?" בחיים אתה לא יכול לבנות את עצמך כמו שאתה רוצה. אתה יכול להשפיע על גורמים שונים אבל מאחר ו- 98% מהאוכלוסיה לא באמת עושה את מה שהיא רוצה בגלל שהחיים מכתיבים לנו דברים שונים גם השיטה עושה דברים כאלה אולי השיטה של מוד היא לא ראלית ומוגבלת מהרבה בחינות. אני מוצא שיטות אחרות מוגבלות מכיוונים אחרים. מה שהופך את מוד לשיטה טובה בדיוק כמו כל האחרות.

DDN

New member
ממש לא בעיה.

אני מחר מביא לך "נגר" במו"ד. הומ. מישהו כבר המציא את הגלגל לפניי. . .. אז קבלי ביטול. קיימים המקצועות COMMONER וEXPERET במו"ד. בכל אחד משניהם אפשר לבנות "נגר מומחה".

מירטל

New member
להזכירך DDN

( יש לך כינוי נורמלי בעיברית שאפשר להשתמש בו?) אני מכירה את המהדורה השלישית מספיק בשביל לדעת עד כמה בניית נגר כזה יכולה להיות בעיתית - אל תגיד לי " אפשר", תעשה את זה ותביא לי דמות של נגר במו"ד.

DDN

New member
כן, ואת יודעת אותו. דני. השם שבו

קראו לי. שם - לא כינוי.

יש לי אתגר יותר טוב למעריצי מו"ד

אל תנסו לבנות סתם "נגר", "אינסטלטור" וכדומה. תנסו לבנות את עצמכם לפי חוקי מו"ד. בכל שיטה ג'נרית אין קל מזה. אתם קובעים מה התכונות שלכם, מה הכישורים שלכם (ובאיזה רמה הם), ואילו מגבלות מיוחדות או יתרונות מיוחדות יש לכם. כעת נסו לעשות זאת לפי מו"ד. האם כל מי ששרת בצבא הוא בהכרח "לוחם" ? ומה אם אח"כ הוא למד באוניברסיטה, האם אז הוא הופך למקצוע "סטודנט" ? וכשהוא צובר הרבה רמות בתור "סטודנט" הוא רוכש מקצוע יוקרה "פרופסור" (עם התכונה המיוחדת הנחשקת של "קביעות" באוניברסיטה) ? בקיצור נסו, השוו לשיטות אחרות, ואז תחליטו בעצמכם.

מירטל

New member
אני אגיד זאת שוב.

הצעתי תחרות פרוע בין כל השיטות שעוברות לכן בראש : נתונה דמות ( כרגע זו ניהו, של ניהו, התחלה טובה בעיקר בגלל שהיא דמות מחופשיטה ולכן לכאורה לכל שיטה יש בדיוק את אותו סיכוי לבנות אותה כמו שצריך) - בחר שיטה ובנה אותה על פי השיטה הזו - אוגמיוס לקח את שיטת הגיבור, אני את BRP ( יותר נכון, את אבי סער ללא העולם) עוד מישהו התנדב לבנות אותה תחת מוד"מ מהדורה שניה, ורק השיטה ה"משוחקת" וה"נמכרת" ביותר לכאורה נותרה ללא מועמדים
( הריני מבטיחה חגיגית שתראו את ניהו בBRP לפני סוף השבוע הבא).

DDN

New member
ניהאו לא ניהו

ואת יודעת את זה. בכל מקרה, אני כבר ציינתי שאמנם זה אפשרי לבנות את הדמות של ניהאו במו"ד 3, אבל זה כאב ראש גדול מדי בשביל שאני אהיה מוכן לקחת אותו על עצמי.

למעלה