הנגר

• פותח הנושא IceL
  • פורסם בתאריך

מירטל

New member
שף הוא אומן :

הוא אומן שאחראי על חוש הטעם. כן, נו, יש את הלהטוטנים שיודעים לחתוך גזרים באוויר או את ה"שף" לכאורה שמוכן לצאת החוצה ולצעוק " אל תאכלו את הדג" על כל המסעדה שלו כי יש לו בעיה עם הפרח ששמו בקצה - שף נמדד ( לפחות אצלי) ביכולות שלו לשחק עם הטעמים של האוכל - כמו שמלחין או זמר נהדר לא ימדד אצלי על פי היכולת שלו להלחין תוך כדי ריקוד או על פי עד כמה הוא יפה, כך גם שף דגול לא יהיה אדם שיכול להכין אוכל תוך כדי סלטות, אלא פשוט אדם שמסוגל להכין מטעמים שראויים למלך גם כאשר מה שיש לו ביד זה סין ומנות קרב. איזה מין סוג שף הדמות שלך רוצה? למה כימיה ( לא אלכימיה, כימיה) - כי כל בשלן יודע קצת כימיה - כל אדם שמתמקצע בבישול יודע שאם הוא יחמם ביצה יתר על המידה היא תקרש, אם הוא ימיס סוכר הוא יהפוך לקרמל, אם הוא לא ישפוך חלב רותח על הפרג אוכלי עוגת הפרג שלו עלולים להתמסתל - זה לא הופך אותו לכימאי ( לא אלכימאי - כימאי) דגול, אבל זה בהחלט מעניק לו רקע כללי.

Nihau

New member
אז יש בינינו הסכמה בסיסית

לגבי האומנות בחייו של הטבח המקצועי. כדי ליצור חגיגה של 5 חושים דרושים מאמץ והשקעה ולא מעט כשרון ואינטואיציה. החלטתי (בעקבות הודעתך) ששף מלכותי\מקצועי כשלעצמו הוא יצור ביישן שנשאר לרוב מאחורי הקלעים ומפקד בעוז על ממלכתו שבמטבח ולא לבוש בגדים מרהיבים ומלהטט מול הקהל אלה אם יש ביקוש מיוחד או נסיבות מיוחדות אחרות. אם היא תיקח דרגה כבארד היא תוכל לשלב לתוך הטבח שלה את המיומנויות הגראנדיוזיות שלה ההופעה בפני קהל. מצד שני יש כל מיני תרבויות בעולם ושף שבטי יכול בהחלט לשלב את הבישול עם הופעה מרהיבה של ריקוד להבים מסתחררים ויריקת אש לחריכה סופית של המנה המעוצבת המוגשת על עלי הבננה הרחבים.... ואז הוא מקבל מעמד קרוב לזה של שאמאן אבל רק בכל הנוגע לבישול, מה גם שקשה יותר להגניב רעל אל תוך האוכל כשהוא מוכן מול עיניך הבוחנות. לגבי הכימיה... לא צריך ידע בכימיה בשביל לדעת מהניסיון וללמוד בעל פה את חוכמת הדורות. אני לא אתן לה כימיה כי זה תחום שרק מעט מאוד ממנו באמת נוגע ל"אכיל" ואת רובו ככולו שפים מנצלים כבר מימים ימימה עוד מלפני שהמציאו את "מדע הכימיה".

Nihau

New member
כבר הצגתי את הרעיון הזה לדמויות

ולכן המון תודה שהזכרת לי את זה כי זה מסתדר מושלם עם כל השאר בעולם. מעולה.

דרגורן

New member
המממ.... בישול.

כל ארוחה טובה מתחילה בתכנון מיומניות לדוגמא: איסוף מצרכי אוכל זיהוי מאכלים/צמחים (רעיל?, חריף?, אוכל לחיות?, וכו') חוש לכמות/משקל - שפים מפתחים יכולת לזהות כמות/משקל של מצרכים רק מלהחזיקם ביד לאחר התכנון בא שלב הכנת האביזרים: השחזה הדלקת אש הכנת הארוחה: בישול בישול מהיר שימור מזון (הכנת מזון משומר) מיומנות ידע - בישול צפוני, בישול דרומי, בישול שבטי הברברים, וכו' "רושם" (צריך למצוא לזה שם אחר) - הבישול הוא אותו בישול, אבל מי שצופה בשף נפעם מההופעה שהוא נותן (סכינים באויר, חיתוכים, הקפצת דברים מהמחבת, זריקת הבצק לאויר וכו') מונחי בישול - כמו עגת הגנבים גם לשפים יש שפת קיצור מונחים משלהם. בישול לקהל יעד - בישול לעניים (מרקים/דייסות - כמות גדולה ומזינה של מוצר/שניים), בישול למלכים - הרבה מנות קטנות, שהמראה שלהן חשוב מאד וכו' רעיונות נוספים? בהמשך

panters

New member
אוקיי תגובה לכול מה שנאמר פה

כי השרשור לשיחות פה מבלבל מאוד מאוד:) אני חושב שההתמקדות בבניית הדמות והתקדמותה היא נושא שאנשים נוטים לייחס לו חשיבות רבה במשחק תפקידים. אמנם נושאים אלו חשובים אולם לא הם היחידים והקובעים אם השיטה היא טובה או לא. ישנם גורמים רבים. שוב לא אומר שמו"ד היא השיטה המושלמת (למעשה כמו רבים פה אני מאמין שאין רחוק מזה... בייחוד הגרסה האחרונה) אבל היא בהחלט לא שיטה גרועה, סרוחה, עלובה וכו וכו' כמו שמתארים פה. אם מישהו ראה את התוכנית של אושרת קוטלר על קביעת מין הילוד שהייתה לאחרונה בערוץ 2, אז רוב המתנגדים הנחרצים פה למו"ד מזכירים לי את מוזס שהייתה שם וזרקה תרוצים וסיבות מטופשות על כל מילה שנאמרה על ידי הפרופסור והצופים כדי להביע מחאה כנגד המצב.

למה מתנגדים למו"ד

כי יש לה דרך גרועה ומסורבלת לעשות דברים, ויש המון אלטרנטיבות נוחות בהרבה, רק תבחר, רק תשאל. למה להסתבך עם התיווך המיותר של דרגות כשאפשר לעבוד ישר עם כשרונות? למה לתקן ולהעמיס עוד חוקים על שיטת קרב שלא עובדת כשיש המון שיטות פשוטות ואמינות יותר? למה לשלם 500 שקל על 3 ספרי בסיס שחצי מהחוקים שלהם תצטרך לשנות או לזרוק כשאתה יכול לשלם 150-200 שקל על ספר אחד של שיטה מלאה? למה לבנות תירוצים עלובים שמקשרים בין התפתחות הדמות והעלילה כשאפשר להשתמש במכניקה בה הקשר הזה ישיר ונהיר יותר? למה לשנן כללים מעיקים והתניות כשאפשר להשתמש בכללים רזים ואמינים יותר? על הסיבות למה כן שמעתי המון תירוצים, וטרחתי להפריכם שוב ושוב (לנוחיות הקוראים - לינק לדיון על "השקרים הקטנים של מו"ד" מצורף בסוף). אני בטוח שכל אחד, אם ירצה מספיק, יכול להמשיך לשכנע את עצמו למה "כן מו"ד". אבל מה לעשות, שלא כולם רוצים לשכנע את עצמם, ומספיק אנשים מוצאים מספיק אלטרנטיבות מגוונות שנותנות להם מה שהם רוצים. השאלה האמיתית, היא למי זה כל כך מפריע שאנשים ינטשו את מו"ד לטובת חלופות טובות יותר, ולמה? למה זה מעורר בחסידי מו"ד זעם כזה עד שהם מוכנים ללהטט בכל טיעון שחוק כדי להציג את שיטתם כנעלה וראויה, וכשזה לא עובד - לעבור להשמצות אישיות? מה מפחיד כל כך את אנשי המו"ד בכך שאנשים אשכרה ישחקו בשיטות אחרות - לא "יפלרטטו" איתן ואחר כך יחזרו הביתה למו"ד הנצחית, אלא פשוט ימצאו תחליף מלא ומספק ויזנחו אותה לאנחות?

DDN

New member
והתשובה: לאף אחד.

לאף אחד זה לא מפריע. שכל אחד ישחק מה שבא לו. לא ככה זה עובד הכי טוב?

panters

New member
תשובות ביקשת? הנה קיבלת:

התעסקות עם כשרונות עשויה להיות מסורבלת יותר ולוקחת יותר זמן מעליית דרגה אמנם כשהדמות עולה דרגה ישנו "בזבוז זמן" שנובע מתיקון כל הנתונים אבל זה נעשה פעם בכמה מפגשים כשהדמות עולה דרגה. לעומת כשרונות שעשויים להשתפר בכל רגע. בנוגע לשיטות פשוטות ואמינות יותר... אין ממש שיטות אמינות והשיטה של מוד זורמת יותר ומהירה יותר. אין בה התעסקות עם טבלאות יותר מדי. ישנם מעט נתונים שצריך לזכור בעפ" בכל רגע נתון ותו לו. מחיר השיטה הוא לא רלוונטי לטיב השיטה ולכן לא אתייחס לזה. מחירם של מוצרים נקבע על ידי היצרן ולא קשור בכלל לוויכוח. אם לדעתך המחיר הגבוה הופך את השיטה לגרוע אז אל תקנה טלוויזיות של סוני כי הן גרועות ואל תקנה יגואר כי היא מכונית איומה. התרוצים עלובים רק כי אתה החלטת שהם כאלה. התרוצים שמוד נותנים הם באותה איכות שראיתי ששיטות אחרות נותנות. ההבדל הוא שבעוד שהשיטות האחרות הן יותר גנריות ומתאימות ליותר עולמות מערכה התרוצים שלהם גם יותר גנריים לעומת מוד שהוא בנוי לעולם מערכה מסוג אחד בלבד ולכן התרוצים שלהם מתייחסים לעולם אחד בלבד. שוב אומר שהכללים של שיטות אחרות לא אמינות ולא ראליות. אין דבר כזה שיטה ראלית ולהזכירך מדובר במשחק! לא בחיים האמיתיים. בכל הויכוח הזה אני לא מנסה לשכנע למה כן מו"ד. אני רק מראה לך למה לא לזרוק את מו"ד לפח. אפילו אם למוד ירד המחיר ל- 10 ש"ח והשיטה תהא שיטת כשרונות טהורה אני עדיין מאמין שלא תסכים לעבור אליה מתוך עיקרון... אתה סתם לא מקשיב למה שאחרים אומרים לך מסביב ואוטם אוזניך לאמת. הסיבה היחידה שמו"ד היא באמת שיטה טובה בסופו של דבר (ולא טובה ביחס לאחרות אלא פשוט טובה) זה כי אנשים נהנים ממנה ובכך היא ממלאת את מטרתה. ולא משנה הסיבה שהאנשים נהנים ממנה. כי ככה וכי ככה זה לא רלוונטי. עצם העובדה שאנשים נהנים ממנה הופך אותה לשיטה טובה.

נו, באמת...

המינימום שאני מצפה ממישהו שמנסה לקיים איתי דיון, הוא שיהיה לו מושג על מה הוא מדבר. אתה בכלל לא מכיר את המערכת של מו"ד3/3.5, לא ממש מנוסה בשום שיטת כשרונות ראויה לשמה, ועדיין, אתה יודע ש"שיטת כשרונות מסובכת יותר משיטת דרגות". לפני שאתה פולט הצהרות, לפחות תבדוק טיפה, ממש טיפה, את הנושאים שאתה בא לעסוק בהם. זה יגרום לך להיראות פחות טיפשי, ולי לפחות שיעמום כשאני בא לקרוע את הטיעונים שלך לגזרים. שיטת הדרגות של מו"ד יותר מסורבלת משיטת כשרונות נטו, כי אתה זקוק לתיווך של עלייה בדרגה כדי לרכוש כשרון. רוצה להסתער ממש יפה עם הסוס שלך? במקום "להתאמן ברכיבה וברומח" (כלומר - להקצות נקודות או לשפר את המיומנויות הנ"ל), אתה צריך כמה FEATS - ואת הפיטים מקבלים רק אחת ל3 דרגות אאל"ט (לוחם מקבל בתדירות קצת יותר גבוהה), ככה שאם אתה דמות שנמצאת כבר באמצע דרגה 1, אתה צריך לעבור 23.666 היתקלויות מאוזנות (14.333 לכל דרגה), לעלות בדרגות, אולי גם לקחת דרגה בתור לוחם אם אתה כבר לא, לקבל את הFEAT, בדרך אולי גם תידרש לרכוש עוד כמה מיומנויות ופיטים שמהווים "תנאי קדם", ורק אז תוכל לאפשר לדמות שלך לבצע את ההסתערות שרצית. נו, אבל העיקר שאתה יודע ששיטת כשרונות יותר מסובכת, ככה נדמה לך ומי אנחנו שנבלבל אותך עם נתונים ועובדות? > אין ממש שיטות אמינות והשיטה של מוד זורמת יותר ומהירה יותר. אין בה התעסקות עם טבלאות יותר מדי. ישנם מעט נתונים שצריך לזכור בעפ" בכל רגע נתון ותו לו < אין במו"ד התעסקות אם טבלאות, כן, בטח - אז מה הטבלאות הללו? (ועוד לא ראית את ספר השה"מ...) שוב - תבדוק לפני שאתה פולט. וזה עוד לפני שהגענו לכל הנתונים שצריך לזכור - תשאל את מומחי המו"ד על ה"מתקפה המזדמנת" כדי שיסבירו לך - חוק קרב כה בסיסי וכה פשוט עד שניתן לרכוש קובץ PDF של 13 עמודים שמסביר רק אותו... אין ממש שיטות אמינות? נו טוב, אתה הרי יודע הכל - למה לבלבל אותך עם נסיון של אנשים שאשכרה *שיחקו* בשיטות אמינות יותר. עדיף להמציא דברים סתם, לא? בחייך - אתה חושב שאנחנו מטומטמים, ושאם תנפיץ טיעון לא מנומק נזרוק הצידה את כל מה שניסינו ובדקנו ולמדנו בעשור האחרון? זה כבר מעליב. > מחירם של מוצרים נקבע על ידי היצרן ולא קשור בכלל לוויכוח.< תלמד כלכלה. קצת. > אם לדעתך המחיר הגבוה הופך את השיטה לגרוע אז אל תקנה טלוויזיות של סוני כי הן גרועות ואל תקנה יגואר כי היא מכונית איומה. < למעשה, אני מדבר על קנייה של עגלת סופרמרקט מתפרקת עם צבע חדש במחיר של שלוש מכוניות משפחתיות אמינות, אבל עזוב, אני רואה שדקויות הן לא הקטע שלך - תחשוב שמצוייר כאן פיל ורוד ותמשיך הלאה. > התרוצים עלובים רק כי אתה החלטת שהם כאלה.< אני לא יודע מה להחליט - אתה סתם מנסה להוריד את הכל לרמות אישיות, או שפשוט לא טרחת לקרוא מילה ממה שכתבתי? אני גם לא יודע להחליט מה אמור להיות גס ומעליב יותר. אני לא "החלטתי" שהתירוצים עלובים - ביזבתי הרבה ביטים במחשב כדי לנמק ולהסביר ולהדגים. אבל היי, למה אני מצפה - אני מתווכח עם מישהו שפולט הצהרות לא מבוססות ובטח חושב שכולם כמוהו... > התרוצים שמוד נותנים הם באותה איכות שראיתי ששיטות אחרות נותנות.< "ראיתי" או "דמיינתי"? אתה לא מכיר את המהדורה הנוכחית של מו"ד, ספק אם אתה מכיר את החלופות, אבל שוב, לא נראה לי שזה מפריע לך להצהיר הצהרות... > הכללים של שיטות אחרות לא אמינות ולא ראליות. אין דבר כזה שיטה ראלית ולהזכירך מדובר במשחק! לא בחיים האמיתיים< אמינות מינימלית. אני יודעת ש"אמינות" נשמעת כמו מילה ממדע בדיוני למישהו שמעדיף להמציא נתונים מאשר לבדוק אותם, אבל לדי הרבה אנשים חשוב שהשיטה שלהם תהיה בעלת הגיון משחקי פנימי. הייתי מסביר לך עוד קצת מה ז"א, אבל אם לא קראת עד עכשיו חבל לי על הטרחה והמאמץ - בטח תקרא שוב את המילה הראשונה והאחרונה ותמציא את האמצע. > אני רק מראה לך למה לא לזרוק את מו"ד לפח. אפילו אם למוד ירד המחיר ל- 10 ש"ח והשיטה תהא שיטת כשרונות טהורה אני עדיין מאמין שלא תסכים לעבור אליה מתוך עיקרון... < אם היא תהיה שיטת כשרונות טהורה וזולה, למה לא להשתמש בה? כי יש לה את אותו מותג? תפנה את הטענות הללו לחסידי מו"ד שיודעים שהיא הכי טובה כי יש לה את אותו מותג, למרות שמכניקה הצולעת מנסה כל הזמן להטליא את עצמה. > אתה סתם לא מקשיב למה שאחרים אומרים לך מסביב ואוטם אוזניך לאמת.< אמר האיש שלא טורח לבדוק על מה הוא מדבר. > הסיבה היחידה שמו"ד היא באמת שיטה טובה בסופו של דבר (ולא טובה ביחס לאחרות אלא פשוט טובה) זה כי אנשים נהנים ממנה ובכך היא ממלאת את מטרתה. ולא משנה הסיבה שהאנשים נהנים ממנה. כי ככה וכי ככה זה לא רלוונטי. עצם העובדה שאנשים נהנים ממנה הופך אותה לשיטה טובה < מליון ילדי חוגים לא טועים וכו'. אנשים נהנים מהרבה דברים, הם נהנים לחטט באף ולשחק עם מה שהם מצאו, הם נהנים מסלבריטאים סוג ז' שמשפילים את עצמם בתוכניות פספוסים ואירוח, הם הופכים לרב-מכר את צופן דה-וינצ'י שמבוסס על קשקושים של אנטישמים ותעמולה מפגרת (מוצא השושלת המרובינגית יוחס לנחש-ים, אבל זה כשהם עוד היו פאגאנים. כנראה שסבא נחשושל'ה של מירובך נאלץ לשדרג את עצמו לג'יזוס קרייסט סופרסטאר ברגע שהטרנד הנוצרי הגיע לאיל-דה-פראנס), וכן הלאה. מצחיק אותי תמיד לראות איך שחקני תפקידים, טיפוסים שכל כך גאים במקוריות ובאינדיבידואליזם וביחודיות שלהם (בעצמך כתבת כאן הודעת מטופשת על יתרונם של שחקני התפקידים על שאר האוכלוסיה) מפגינים התנהגות כל כך עדרית. עצם העובדה שאנשים נהנים ממו"ד לא אומר שום דבר על היותה שיטה טובה, רק על היותה שיטה פופולרית. ומי שנהנה ממשחק למרות שמו"ד היא שיטה גרועה, יכול להנות באותה מידה מחלופה טובה יותר.

panters

New member
בטח שאני מכיר שיטת כשרונות

מרוצללים זו שיטת כשרונות אניגמה זו שיטת כשרונות אני לא מכיר את מוד 3/3.5 אבל אני מכיר את המערכות הקודמות ואין בינהם הרבה הבדל. חוץ מזה מבחינה מכאנית, שחקתי בכמה משחקי מחשב של של מוד 3+ (neverwinter nights, pool of radiance) כך שאת המכניקה אני מכיר אמנם לא על בוריה אבל מכיר מספיק טוב בשביל לדעת שאני לא אוהב אותה :) הדוגמא שנתת היא ממש לא אפקטיבית. זה נכון שבשביל להסתער עם סוס כמו שצריך אתה צריך אולי את ה- Feat המתאים ואת התכונה/יכולת/מיומנות הנכונה. זה לא אומר שאתה לא יכול להסתער עם סוס בלי התכונה (פשוט הסיכוי שלך להצליח הוא נמוך) אני לא יכול כרגע להמשיך לכתוב את התגובה כי אני הולך לשיעור אבל אמשיך אחכ)

DDN

New member
אה אה אה אהמ. . ..

יש הרבה מאוד הבדלים בין מו"ד 3/3.5 לבין המערכות הקודמות. וגם משחקי מחשב של מו"ד 3/ק20 ממש לא משקפים את החוקים פה. וזה ממש ממש לא מספיק לדעתי כדי להחליט שאתה "לא אוהב אותה".

למעלה