הנגר

• פותח הנושא IceL
  • פורסם בתאריך

מירטל

New member
העלבתי אותך עלבונות אישיים פעם או

פעמיים? מתנצלת, אני כנראה חייבת לך אי אלו העלבות אישיות, אני אשתדל לעשות את זה, לא היום, כי אני ממש במצב רוח טוב. נכנסתי לאתר הגובלינים, ואם גובליניזציה זה מה שהמילה הזו אומרת לי לפי מה שראיתי שם, אני לא מוכנה להיות מזוהה עם משהו שעולה לשם. זה בהנחה שאני אהיה מוכנה שאיזשהוא גובלין יגזור קופון על מה שאני כתבתי... רעיון שבכלל לא מוצא חן בעיני.

ננסק

New member
כן.

בוודאי. גם התקפת את היושרה שלי, ואת אישיותי באופן כללי. הגובליניזציה מיועדת לכותבים מנוסים פחות, לא לך. הבאתי אותה רק בתור דוגמא לכך שאנחנו מחפשים אחר חומר איכותי נוסף, ומוכנים להשקיע ולעזור לשפר חומר על מנת שיהפוך לאיכותי מספיק. ראי את ההודעה שכתבתי למעלה לפרטים נוספים. אין לי שום כוונה לקחת קרדיט שמגיע לך או לבעלך, כמובן. ההצעה לפרסום בתעשייה היא רק בשביל שיהיה אתר שמרכז resource משחקי מוצלח, כל מה שיכתב יופיע כמובן תחת שמך.

DDN

New member
בבקשה אל תעוותי את דברי.

האמת? הייתי מוחק את ההודעה שלך. שקרים! לא הודיתי בשום פה מלא. כתבתי שאפשרי בהחלט לבנות את הדמות אבל זה כאב ראש. יותר מדי דברים ליצור לבד. "יהיה לו קשה מדי" מתפרש אצלי ל"לא מסוגל" וזה לא מה שאמרתי. "כאב ראש" כלומר הרבה עבודה, וכרגע אין לי זמן לזה, במיוחד כי אני עסוק בפרוייקטים אחרים בתחום.

מירטל

New member
ברור שלזה התכוונתי - לא?

התחרות הזו אמורה להיות לא יותר מתחרות כיפית ואני לא יכולה לכפות על איש את השתתפותו - אני סתם מנסה "לגייס" מישהו שינסה לכתוב הדמות במו"ד 3 ( או שלוש וחצי, לא עקרוני), "יהיה לו קשה מדי" מתפרש אצלי ל "כרגע לא מסוגל להשקיע את המאמץ בתחום בזמן סביר" אם אתה מתעקש על להעלב ... עדיין - אין לי אדם אחד שיכתוב את הדמות במו"ד 3 - למה?

DDN

New member
וגם אין אף אחד שיכתוב בשיטה אחרת?

בכל מקרה, התחרות אולי אמורה להיות כיפית, אבל. . .. בתור בן אדם עצלן, כיף זה לא דבר שאני משקיע בו הרבה עבודה. אני מוכן להודות אפילו שאני לא מוכן לקחת על עצמי את פרוייקט ניהאו במו"ד 3, כי אני אוהב יותר מדי את הזמן הפנוי שלי. אני מוכן גם להרחיק לכת ולומר שלהעביר דמות מחופשיטה או מרעיון למו"ד זה לא דבר פשוט, לעומת יצירת דמות בדרגה ראשונה שזה דבר סופר פשוט. בכל מקרה, אצלי זה יותר לא רוצה מאשר לא יכול.

Ferenheit

New member
למה שלא את או הבלש תעשו זאת?

אתם הרי מכירים את מו"ד 3. אתם יודעים שזה יכול לקחת שתי דקות בדיוק (סטטיסטיקות בלבד, אני מניח).

למה כן?

ראבאק, אני צריך להתפתל כדי לבנות במו"ד3 אפילו דמות של קוסם או לוחם שיראה כמו שאני חשבתי עליו ולא כמו שגארי גייגקס חשב עליו בשנות השבעים...

Ferenheit

New member
במילים אחרות

אתה טוען שאי אפשר לעשות את זה, ורוצה שמישהו (עדיף גובלין) ינסה כדי שתוכל לרדת על השיטה, על היצירה, ו\או עליו באופן אישי?

לא

אני טוען שאני לא מרגיש שהשיטה מספקת לי תוצאות שאהיה שלם איתן מבחינת המרת רעיונות למכניקה. כשאני בונה "קוסם" או "לוחם" במו"ד, אני מרגיש שאני נאלץ להגיע לפשרות מעצבנות עם אילוצי השיטה, ולכן מוטב שמי שבונה דמות-לדוגמא במו"ד יהיה לא מי שחש בה כבכותונת כפייה, אלא מישהו שנהנה מהתפתלות במגבלותיה, ולכן גם מסוגל להפיק תוצאה שתהיה אמינה במגבלות אלו, ולהשיב בצורה יעילה לביקורת עליה. אם הייתי נדרש לבנות סופר-גיבור, למשל, הייתי משתמש בשיטה שאני הכי נהנה ממנה ביום-יום, למרות שהיא לטעמי פחות מתאימה. בוודאי שהיו מופיעות בו כמה בעיות מבניות שהייתי מנסה לכסות עליהן ואף להפיק עבורן "טלאי" - כמו מאגר נקודות "סופר כוח" למשל, שלא מופיע כלל בBRP לכשעצמה. סביר להניח שאותו סופר גיבור פרי עטי היה עומד לביקורת נוקבת ואף קטילות של ממש, תוך השוואתו לסופר גיבור מקביל במכניקה מתאימה יותר.

DDN

New member
לבנות את עצמי זה קל.

הולך לפי ה"מקצוע" של איש פשוט. פרטים בהמשך.

תרגיל בעייתי

וזה לא קשור לבעיות בשיטה, אלא לגורמים הנובעים מנפש האדם. קשה מאוד לבנות את עצמך, כי אנשים נוטים להיות או ביקורתיים מידי כלפי עצמם, או להפריז ביכולתיהם, או לטשטש נקודות מסויימות, או לנפח דברים אחרים. אף אחד לא באמת יכול לבנות את "עצמו" בשיטת משחקי תפקידים כלשהי. לא בצורה מהוגנת ואמינה, בכל אופן.

JuffoWup

New member
אה... זו הייתה הערה שקשורה לשרשיר

הקודם שלך בנוגע להצגת דעות. Lighten up

IceL

New member
תמצא לי בדיוק...

איפה טענתי שאי אפשר לעשות אותו בשיטה אחרת? ספציפית, אני מאמין שאי אפשר לבנות אותו במו"ד. ספציפית, אני חושב ששיטת הגיבור היא השיטה הכי טוב. ספציפית.

אמינות מינימלית

במו"ד, ודומני שננסק אמר זאת פעם, הדגש הוא על בניית דמויות ממוקדות קרבות והרפתקאות, כך שה"נגר" שאבנה במו"ד יהיה יותר "נגר עם נסיון קרבי" מאשר "נגר עם נסיון מקצועי". הנגר שאבנה במו"ד לא בהכרח יהיה טוב יותר בנגרות מהלוחם שעלה לדרגה 5 והחליט להשקיע כמה נקודות בנגרות. אם ארצה לבנות נגר ממש טוב, אצטרך לתת לו דרגות במקצועו - דרגות הן הכלי של מו"ד למדידת רמה ויכולת, לא? לוחם בדרגה 10 יותר טוב במקצועו מלוחם בדרגה 1, כך שנגר בדרגה 10 יהיה יותר טוב מנגר בדרגה 1. אלא מה, שמה שטוב (?) ללוחמים וקוסמים שנלחמים ומתחזקים, עובד פחות טוב על נגרים. הנגר הממש טוב שלי, שיצטרך להיות בדרגה גבוהה כדי לנגר כראוי, היה צריך לקבל נקודות נסיון מאיזה מקום, לא? וכאן נכנסים למלכוד המו"ד הכה מוכחש וכה מתורץ: אם הנגר מקבל נקודות ניסיון על עבודות נגרות (כסא נחשב לעבודה ברמת אתגר 2, ארון בגדים עם מגירות נסתרות - רמת אתגר 5, בית עץ מגניב - רמת אתגר 10, וכו') ועולה בדרגות, למה לעזאזל יש לו יותר נק"פ? יכולת מוגברת לספוג בטעות מכות פטיש או חיתוכי משור? למה גלגולי ההצלה שלו משתפרים? עמידות נרכשת לריח של דבק, צבע והתחמקות מקרשים נופלים? למה יש לו תוסף התקפה גבוה יותר? הוא ממש מאומן בלדפוק מסמרים? מאיפה באו לו כל מיני פיטים וכשרונות ושיפורי תכונות? איך זה שמעבודות נגרות, הנגר הנחמד הפך למכונת מלחמה קטנה? מצד שני, הרי מדובר בעולם פנטזייה הרפתקני ואפי בסגנון מו"ד - בעולם כזה בוודאי יש המון מפלצות מסוכנות, ואתה לא יכול להחזיק נגריה אם אתה לא מסוגל להתמודד עם דרקונים ומפלצות שמנסים להעלותה באש מידי שבוע. בעולם האפי וההרואי הזה, גם הנגר יהפוך לאפי והרואי, ויעשה מאמצים אפיים והרואיים כדי לספק ללקוחותיו כסאות ושולחנות אפיים והרואיים. אבל אם הנגר שלנו קרבי כל כך, למה זה הופך אותו לנגר טוב יותר בנגרות מאשר נגר שמנגר לו כל היום בשקט מתשע עד חמש? אתה יכול לבנות במו"ד נגר-הרפתקן או הרפתקן-נגר, אבל לא סתם נגר. למעשה, גם בהרפתקנים שחורגים מהשבלונה שלה היא גם כן לא משהו.

Ferenheit

New member
התגובה שלי נועדה לאייסל

כדי שאוכל להבין מה הוא מנסה להגיד, ולא להיגרר לדיון על מהות מו"ד. עכשיו - מה אתה באמת רוצה ממני? לדבר על יצירת דמויות בשיטות שונות או על יצירת דמויות במו"ד? מי כאן באמת גורר את הדיון לויכוח הישן?

Nihau

New member
השף השוודי בבעיה קשה!

אחת השחקניות שלי החליטה בנחישות תהומית שאת הדרגה הבאה של הדמות שלה היא תקח כ"שף"- טבח מקצועי. אכן כן. האציל המלומד בקסם שלה כבר שלח את ידו בכתיבה ועומד זה עתה להוציא רב מכר ספרותי וכבר הוא שולח את ידו לעוד משלח יד ייחודי- הבישול הקטלני בסגנון השף השוודי. קבורשט קבורשט ובירברשט בירש |קולות של כלי מטבח מקרקשים|. (להמחשה ראו תמונה מצורפת) הנקודה היא אני בהיותי מנחה חופשיטה במסווה מו"ד 3.5 לא באמת קלטתי עד היום איך אני בונה מקצוע במו"ד 3.5 בהתאם לגחמות המוזרות כדוגמת הנ"ל ולא ברור לי איך כל העסק הזה אמור להתאזן בסוף מול שאר המקצועות בלה בלה בלה. מש שכן, לאחר צפייה נלהבת בתוכנית היפנים המטורפת "שף הברזל" עלו במוחי הקודח כמה כישורים מעניינים: 1. חיתוך מהיר- speed dicing 2. חיתוך מדוייק- precision cutting 3. לולינות סכינים - knife juggling 4. עבודה בשתי ידיים בו זמנית- ambidextarity שתהיה דרישת קדם ל5 5. יכולת טיפול במטרות מרובות- multiple target perception 6.עשיית מוזיקה במהלך עבודת מטבח-tempo - הקפצת סכינים, טריקת מכסי סירים, חיתוך בקצב כמו תיפוף, הבערת ווק, הקפצת ירקות וחיתוכם באוויר- הפיכת עבודת המטבח לאומנות הופעה 7. בישול אומנותי וקישוטים אכילים- מילוי אווז וכיסויו בבצק המעוצב למראה של אווז, קישוטי סוכר, ירקות חתוכים כפרחים וחיות ועוד. אז אלו כל הרעיונות שעד עכשיו אספתי אבל בבקשה עיזרו לי להפוך את זה ל"מקצוע" שאפשר להעלות בו דרגות.

מירטל

New member
הדמות שלך רוצה להיות להטוטן או שף?

מה הטעם בהקפצת סכינים אם היא רוצה בסך הכל לדעת לבשל כמו שצריך? דבר ראשון איזון - קחי את האיזון ותזרקי אותו ל@$!%^$##^@! דמויות המומחה הם באופן בולט יותר חלשות מהדמויות ה"לוחמות" בדיוק כמו שהדמויות הלוחמות חלשות יותר מדמויות היוקרה, אל תנסי אפילו לאזן את הדמות הזו עם סוגי דמות אחרים. מה שאני הייתי עושה זה פשוט נותנת לה עוד דרגה בתור גנב, אבל להבדיל מהגנב, הוא יוכל ( למעשה יהיה מחוייב) לחלק את נקודות הכשרונות שלו בין התחומים הבאים : 1. בישול ( כי הוא, מה לעשות, שף). 2. טיפול בחיות ( אולי יותר נכון להגיד : טיפול בתוצרי החיות). 3. תורת הצמחים. 4. כימיה. 5. אמנות craft - עיצוב מזון. שימי לב אגב, שאת רוב הלהטוטים אפשר לבצע כאשר יש לך את הדברים שיש לשפים הלהטוטניים בתוכנית - סכין חדה, קלה, מאוזנת להפליא ומושחזת, סכינים יציבות - הרבה דברים שסביר להניח שיופנו לחבר'ה שחותכים אנשים בסביבת הדמות ולא לאנשים שחותכים ירקות. ועכשיו - בואו נארגן לדמות סכין מטבח +2 לקיצוץ מלפפונים!

Nihau

New member
היא רוצה לבשל יותר מ"כמו שצריך"

הרי היא כבר השקיע יותר נקודות בבישול מאשר בכל מיומנות אחרת. יש לה תוסף לגלגולי בישול שמגיע ל10 כך שגם הבישול הכי חסר סבלנות, נמהר, מזלזל, שנעשה בהיסח דעת עדיין יצא סביר (גלגול קוביה 1 עדיין יתן 11). היא כבר מבשלת "כמו שצריך"- אבל היא רוצה להפוך את זה למטרה לשם עצמה. לי נראה שההבדל בין "בישול כמו שצריך" לבין בישול של שף מקצועי טמון בעיקר באומנות שאפשר להכניס לעיניין. הקפצת הסכינים זו רק עוד זווית לחדש את נושא הבישול ולתת לה משהו נוסף להשקיע בו במקום רק במיומנות אחת שהפכה לרחבה מידי- ה"בישול". קיבלתי את הצעתך לגבי האיזון. גם ככה לא ממש אהבתי את ההגבלה שזה מחייב. לגבי כימיה- לא רואה איך זה משתלב לי בעולם. הוא קוסם אבל הוא לא אלכימאי (עדיין- עם השחקנית הזו אין קביעות מוחלטות בטוחות). לא הבנתי את הפסקה האחרונה שלך- תוכלי לחדד את כוונתך?

DDN

New member
עכשיו הבנתי!

השחקנית שלך רוצה לשחק את סטיבן סיגל ממצור ימי! אין בעיה. זה מקצוע שאני בכיף יכול לעזור לבנות.

למעלה