הנאה מנהיגה

תמירי

New member
חיים ידידי -לא התכוונתי אליך בחבל"ז

אלא בהתיחסות לכל נושא הכתבה בהארץ שיכתוב מה שהוא רוצה. תעקבו במשך היום או מחר יהיה תגובה מסודרת ומנומקת מהעתונות העולמית בקשר לכתבה הזו הכל באתר של רוני אהרונוביץ.

yaron_z

New member
פריהאוף לדעתי כנהג מסלול

אוהב מכונית מדויקת בתגובותיה, כנראה שבגבולות המגבלות האימפרזה לא חדה מספיק ומצריכה תיקון יותר ממכוניות אחרות שאהב, לפי משזכור לי מהכתבה (ראיתי אותה ביום שישי בהארץ הלא ממוחשב) הוא דיבר על זה שה406 היתה מהנה -לו- יותר מאשר האימפרזה המדוברת. האימפרזה כמכונית ראלי בנויה כנראה לסגנון הנהיגה של נהגי ה"ראלי", זאת אומרת זרוק את האוטו לפניה ותקן, לעומת מכונית מסלול שאותה לא זורקים לפניה ומתקנים (ע"ע הZX MI16 שפריהאוף התחרה כנהג בה, אגב ללא הגוי אחורי.), אלא מנסים לדייק כמה שיותר, ע"מ להוריד מאיית שנייה נוספת בהקפה.

magician

New member
../images/Emo158.gif אל תהיה בטוח כל כך!

כ"פריק" למכוניות מגיל 16 גם "מרכיב","מפרק","נוהג", "כותב" בתחום .... אבקש להאיר את הנושא שאתה יציק העליתה: אני מסכים לכך שה"המבקר" ואיני מציין כל שם, יש לו מעלות שונות כן כאדם וכן כמיקצוען שמאפשרים לו הבעת דעה כזו או אחרת!(לא תמיד מיקצוען) הדעות מושפעות ע"י גורמים שונים ולא תמיד הדעה מבוססת רק על מיקצועיות וכעובדה ניתן לראות שבירחוני רכב לא תמיד יש הסכמה או דעה דומה... הצרכן הוא בסופו של דבר הקובע את המציאות אם נרצה או לא! כמו כן גם הדעות ניכתבות ע"י מומחה זה או אחר אין כל פסול להביע דעה אחרת גם שהיא שוללת את דעתו של המומחה- לא בכל מיקרה דעת המומחה היא העובדתית... זכותו של כל אדם להחליט או לקבל דעה כזו או אחרת וגם ראוי שיבסס את אי הסכמתו או לא. לסיכום אין אלוהים בנושא וטוב שכך!

falou

New member
"99% ממה שהאוטו יכול לתת"

תזכיר לי פעם לקחת אותך לסיבוב. ה-306XSI כבר הוציאה אותי פעם מהיגוי יתר של כ-60 מעלות (ממטרות בסיבוב זה דבר "נפלא"). מדהים למכונית הנעה קדמית...

be_roo

New member
ההבדל

בין 99% ממה שהאוטו יכול לתת, לבין 99% ממה שהוא יכול לתת לך בראש

© DrorZi

New member
99% היתה הכוונה ש:

אי אפשר יותר מהר מזה, כל עליה במהירות תביא לסימפוניה מהצמיגים אבל בתכלס תהיה יותר איטי מהתנועה עקב האטה מהחלקה. הפואנטה זה לא להיות כמה שיותר דרמתי אלה כמה שיותר מהר וחלק, או במילים אחרות מחובר לאוטו. ומילה אחרונה, הרכב היחיד שהביא לי יותר אדרנלין מה XSI היתה הקליאו, לדעתי הוצאתי ממנה כ 70% בכבישים הנ"ל אבל עדין יצאתי עם אותה תחושה של סיפוק של "הנה אני יודע מה אני עושה ואיך אני עושה וזה לא במקרה שזה יצא ככה אלה אני ורק אני גרמתי לזה."
דרור זי, אני לא מתנגד להחלפה אם אתה מתגעגע ל XSI ...

falou

New member
אתה יודע את התנאים

החמסין הזה השאיר לי אוטו מזה מלוכלך...

B.M.F

New member
אני מוכן גם ..

לעשות לאוטו שלך פוליש+ווקס. אבל האוטו אצלי חודש - הדו"חות עליך.

nishlup

New member
אם זכרוני אינו מטעני

ל-306 (הספציפית הזו אפילו) יש טיפה יותר לתת...

חיים_K

New member
מסכים עם כל מילה ../images/Emo127.gif

הנאה מנהיגה היא לדעת לנצל את מה שיש לך. להכיר את המגבלות ואת הנקודות החזקות של הרכב, ולהפיק מהם (גם מהמגבלות) את מרבית ההנאה בכבישים הנכונים. אומרים שהוולקן היא מכונית לא חזקה במיוחד ושחסר לה כוח בטורים גבוהים. זה נכון. אומרים שיש לה גיר ארוך מדי. גם זה נכון. מבחינתי זה פשוט חלק מהאתגר וחלק מההנאה. לדעת שיש סיבובים שאני אצטרך להתאמץ קשה כדי לקחת אותם ´טוב´ פשוט כי אני לא אמצא את ההילוך הנכון, ולתכנן בהתאם את הקצב ואת ´תזמון´ הנהיגה, גם זה חלק מהעניין. בשבילי הנאה מנהיגה כי לא רק פרץ ארוך ומתמשך של אדרנלין (שזה נחמד, כמובן). אני רואה בזה גם משהו ´אלגנטי´, שדורש מיומנות, ידע ותחכום מעבר למעיכת דוושת הגז וצריחת הצמיגים (ואני מודה שעוד יש לי המון המון מה ללמוד). זו הסיבה שאני נהנה כל כך לנהוג בכביש בית אורן למשל. הכביש צר וצפוף, הקצב נמוך ואתה לא יכול להתקרב למגבלות בלי להסתכן הרבה יותר מדי. אבל שטף הנהיגה, התפעול המאד מדוייק של הרכב, ההורדה משלישי לשני אחרי שיוצאים מסיבוב מאד מאד הדוק לתוך סיבוב מאד מאד מאד הדוק, פתיחת הגז לישורת הקצקצרה שאח"כ ושוב צלילה לתוך פניה, כיף ! במקומות אחרים, בכבישים אחרים, הקצב יותר מהיר ויותר לחוץ. גם זה כמובן כיף גדול, אבל טיפה שונה. מדי פעם יש מגבלות שפשוט אי אפשר לחיות איתן, כי הן גורעות יותר מדי ממימד ההנאה. אלה בדיוק הדברים שצריך לשפר לדעתי. לא להפוך מכונית מאד חזקה למאד מאד חזקה, או מכונית מאד אוחזת למאד מאד אוחזת. אצלי הבלמים הם החוליה החלשה. הם מתעייפים מהר מדי, מה שפוגע בהרגשת הבטחון ודי מהר מוציא את הכיף. אם אני אשקיע בשיפור כלשהו זה יהיה בבלמים, לא במנוע (החלש, כאמור) או בגיר (הארוך מדי, כאמור). בימים אלה אני חושב להחליף את האוטו. הוולקן אצלי כבר קרוב לשלש שנים, והיא מתחילה להזדקן. תאורטית אני יכול לקנות אימפרזה טורבו משומשת, אבל למה ? למה לי לקנות רכב בעל מגבלות כל כך גבוהות ? האם אני באמת אוכל לנצל אותה ? האם אני לא אכנס למצבים מסוכנים בטירוף, בחיפוש אחר המגבלות שלה ? לכן, לא זו תהיה הבחירה. לגבי מה כן ? ... במועד מאוחר יותר.

falou

New member
תיאור יפה

הזדהיתי עם כל מילה. המכונית הביצועיסטית הראשונה שלי היתה וולקן, והיא מעולה בתור בה"ס להיגוי יתר בהנעה קדמית. מכונית נפלאה שהמילה תת היגוי לא נמצאת בלכסיקון שלה. הוולקן משלבת נוחות נסיעה מצויינת (לפי כל קנה מידה) עם שלדה חדה ומענגת, וכל החלפה פירושה הזזת האיזון יותר לכיוון הספורטיבי/נוקשה על חשבון הנוחות. אני מסכים לדעתך לגבי האימפרצה טורבו. גם אני חושב שהיא "גדולה עלי" ושלעולם לא אקבל ממנה את הסיפוק של מיצוי יכולות הרכב. עם זאת 4WD לעומת הנעה קדמית זה פיתוי לא קטן... אז לאן מתקדמים מהוולקן? אם מוצאים אז 306GTI-6 זה צעד בכיוון הנכון. מכונית נפלאה עם איזון מושלם. אם מוכנים לרדת בסדרי גודל ונוחות אז 106GTI זה גם מצויין וכמובן - קליאו ספורט. בקשר לבלמים, טרם נסעתי במכונית כביש שבלמיה לא התעייפו מנהיגה נמרצת מאוד בכביש הררי. ב-328CI יש בלמים מעולים וגם הקליאו ספורט מצטיינת יחסית בתחום, אבל תמיד אפשר לשפר. הוולקן לא הצטיינה מעולם בבלימה וזכורות לי רפידות מעלות עשן סמיך לאחר מאמץ מתמשך בירידה. יש לי חבר עם וולקן שבלמיה שופרו מהותית (שתי משאבות, דיסקים, קליפרים, צינורות, the works), אך טרם נהגתי בפלא.

B.M.F

New member
נראה לי שזו בעייה שכיחה ..

ברכבי סיטרואן. מערכת הבלימה ממש לא מזהירה.

nishlup

New member
ואני חשבתי לתומי

שהרכב הביצועיסטי הראשון שלך הייתה מיני מטרו בננה...

shlomisa

New member
דורו, אני חושב בדיוק כמוך

בארץ שלנו שבה אפשר לספור את כמות הכבישים האיכותיים על כף רגל אחת (של ציפור) ובהעדר מסלול זמין ואיכותי, לא ניתן להנות ממה שמכוניות חזקות מאד יכולות לתת. תמיד אמרתי שבשביל להנות ממש מאימפרזה אתה צריך להיות ממש ממש מהיר כי אחרת ,זה קטן על האוטו, לעומת זאת, בשביל להנות מ 106 GTI (שלא תגידו שאני משוחד) כל מה שצריך זה כמה סיבובים מהירים, אפילו נסיעה לעבודה יכולה להיות כיף עם כזה אוטו. זה גם עוד סיבה שאני לא קונה ב 100 אחוז את מה שכותבים בעיתונים זרים, היכולת שלהם לנצל את כלי הרכב שהם בודקים גדולה עשרות מונים מהיכולת שלנו, מזה יוצא שהפרמטרים שחשובים להם, לא בהכרח חשובים לנו. שלא לדבר על איכות הכבישים שלהם לעומת איכות הכורכר שלנו. בקיצור, דרור

Booly

New member
בדיוק ככה

כל יום שאני נוסע לעבודה אני נהנה מחדש (פרט לחלקים בהם אני עומד בפקקים...) יושב לי בקליאו שלי (RSI) עם ריטמות ובייחוד שהרכב מונמך ומכל סיבוב שאני לוקח וכל פעם שאני מחליט ללחוץ אני מרגיש את הרכב (וכל אבן בכביש :) ) וזה נותן לי את החיוך על הבוקר!!!

איפה עובר הגבול....

מצטער להרוס את האידיליה, אבל הודעה זו מתבקשת כהמשך טיבעי לקו המחשבה של דרור ולהודעתו... איפה עובר הגבול, דרור ? האם היית מרגיש מסופק מסיבוב של 5 קמ"ש על קונטסה שנת "אנו-באנו-קומו-תרקדו" ? למה אתה חושב שניצול 70% מהקליאו יניב לך יותר-כיף מניצול 40% של STI ? איפה הגבול עובר בין ניצול יכולות הרכב שבו אתה נוהג לבין הקשר להנאה מנהיגה בו ? האם אתה טוען כאן שבגלל שאתה מנצל 120% מאפסילון אתה נהנה בה יותר מניצול ה-70% של הקליאו ? או שמא זו אותה ההנאה ? ואם זו אותה ההנאה אזי למה לשאוף לקליאו, או ל-STI ? ואם STI או 328 יכולות להרבה יותר... למה שלא תתן הרבה יותר ? אם 328 מרגישה טיבעי איפה שה-XSI נגמרת... למה לא ללחוץ אותה יותר ? הרי זה לא מגבלה שלך... אני לא בטוח שירדתי לעומק העניין והבנתי אותך מספיק...
השדון .... ™TheNightDevil

itzik93

New member
../images/Emo45.gif

בדיוק מה שרציתי לומר - רק במילים אחרות (אבל קלעת בול) איציק

למעלה