מסכים עם כל מילה ../images/Emo127.gif
הנאה מנהיגה היא לדעת לנצל את מה שיש לך. להכיר את המגבלות ואת הנקודות החזקות של הרכב, ולהפיק מהם (גם מהמגבלות) את מרבית ההנאה בכבישים הנכונים. אומרים שהוולקן היא מכונית לא חזקה במיוחד ושחסר לה כוח בטורים גבוהים. זה נכון. אומרים שיש לה גיר ארוך מדי. גם זה נכון. מבחינתי זה פשוט חלק מהאתגר וחלק מההנאה. לדעת שיש סיבובים שאני אצטרך להתאמץ קשה כדי לקחת אותם ´טוב´ פשוט כי אני לא אמצא את ההילוך הנכון, ולתכנן בהתאם את הקצב ואת ´תזמון´ הנהיגה, גם זה חלק מהעניין. בשבילי הנאה מנהיגה כי לא רק פרץ ארוך ומתמשך של אדרנלין (שזה נחמד, כמובן). אני רואה בזה גם משהו ´אלגנטי´, שדורש מיומנות, ידע ותחכום מעבר למעיכת דוושת הגז וצריחת הצמיגים (ואני מודה שעוד יש לי המון המון מה ללמוד). זו הסיבה שאני נהנה כל כך לנהוג בכביש בית אורן למשל. הכביש צר וצפוף, הקצב נמוך ואתה לא יכול להתקרב למגבלות בלי להסתכן הרבה יותר מדי. אבל שטף הנהיגה, התפעול המאד מדוייק של הרכב, ההורדה משלישי לשני אחרי שיוצאים מסיבוב מאד מאד הדוק לתוך סיבוב מאד מאד מאד הדוק, פתיחת הגז לישורת הקצקצרה שאח"כ ושוב צלילה לתוך פניה, כיף ! במקומות אחרים, בכבישים אחרים, הקצב יותר מהיר ויותר לחוץ. גם זה כמובן כיף גדול, אבל טיפה שונה. מדי פעם יש מגבלות שפשוט אי אפשר לחיות איתן, כי הן גורעות יותר מדי ממימד ההנאה. אלה בדיוק הדברים שצריך לשפר לדעתי. לא להפוך מכונית מאד חזקה למאד מאד חזקה, או מכונית מאד אוחזת למאד מאד אוחזת. אצלי הבלמים הם החוליה החלשה. הם מתעייפים מהר מדי, מה שפוגע בהרגשת הבטחון ודי מהר מוציא את הכיף. אם אני אשקיע בשיפור כלשהו זה יהיה בבלמים, לא במנוע (החלש, כאמור) או בגיר (הארוך מדי, כאמור). בימים אלה אני חושב להחליף את האוטו. הוולקן אצלי כבר קרוב לשלש שנים, והיא מתחילה להזדקן. תאורטית אני יכול לקנות אימפרזה טורבו משומשת, אבל למה ? למה לי לקנות רכב בעל מגבלות כל כך גבוהות ? האם אני באמת אוכל לנצל אותה ? האם אני לא אכנס למצבים מסוכנים בטירוף, בחיפוש אחר המגבלות שלה ? לכן, לא זו תהיה הבחירה. לגבי מה כן ? ... במועד מאוחר יותר.