הנאה מנהיגה
בעקבות הדיון שהולך פה על אופנועים מול מכוניות ונהיגה קרבית שהיתה לי עכשיו ישבתי וחשבתי קצת על הנאה מנהיגה. היתה לי עכשיו נסיעה מדהימה עם ה XSI, רוב הסיבובים שאני אוהב היו פנויים, לחץ אוויר נבדק וכוייל לפני הנסיעה על צמיגים קרים (קומפרסור תעשייתי בבית זה יתרון לא קטן
) חגור ברתמה 4 נקודות (חגור עד כדי שאי אפשר להגיע לכפתורים של הרדיו
) סיבוב ראשון 90 מעלות שני נתיבים , נקי על 80 קו חלק. סיבוב שני 90 מעלות נתיב אחד שנפתח לשלוש (בגלל זה אפשר לבוא עליו מהר מאוד כי יש מקום לתיקון טעויות ותכף תבינו) דאבל עקב אגודל לשני, מתחילים סיבוב ומגלים חצץ באמצע הפניה, אני מבין שהאוטו הולך טיפה לצאת מהקו,אני מתקן את הנתונים במוח ומסתכל לנתיב האמצעי במקום לחיצוני אליו בד"כ אני שואף לצאת כדי שישאר לי לאן לצאת מהזריקה של החצץ, הוא אכן יוצא, אפילו פחות ממה שציפיתי (הגעתי בסוף רק לנתיב האמצעי שתוכנן מראש
) וכל זה על 70 קמ"ש, אדרנלין זורם וההבנה שיצאתי ממצב שנהגים אחרים או לא נכנסים אליו או לא יודעים לצאת ממנו (בגשם כבר ראיתי שתי מכוניות שלא עשו את הסיבוב, הראשונה גמרה בגדר השניה ברמזור ....) וזה עשה לי מה זה כיף ... אחרי זה בא הפיניש הגדול, אני מגיע על 1XX לכיוון גלילות (חמש מערב ל 20 דרום) קולט שלפני יותר מידי תנועה ומאחורי רווח גדול, אני מוריד ל 80 ו"זוחל" לי ל270 מעלות, מאחורי מגיעה הונדה על 100 נראה לי, הוא מאט ורואה שאני ל-א זז מהשמאלי, בנתיים אני רואה את הסיבוב שהתרוקן לגמרי, ההונדה לוקח ימינה אבל לא מאיץ במיוחד (הסיבוב כבר קרוב), הפעם הגעתי לאט אז תרגול בלימה לא צריך... אני בניגוד להונדה כמובן מריץ את המנוע לאטרף של 5700 סלד בשני (80 קמ"ש שיא ההספק) ודוחף את ה XSI לסיבוב. חגור ברתמה, מרגיש כל קמט בכביש אני טס את הסיבוב הזה מבחוץ פנימה, הסלד כבר קרוב קרוב למנתק הצתה (90 וקצת קמ"ש), הצמיגים ר-ק מתחילים לילל אני עובר את שיא הסיבוב, מעביר לשלישי, פותח הגה לנתיב החיצוני שוב וט-ס לקשת הכי נקיה שאפשר, אני מסיים את הסיבוב ב 120 ואין שום זכר להונדה... זו היתה נהיגה חלקה מאין כמוהה, שיא הריכוז, שיא ההנאה, ובערך 99% ממה שהאוטו יכול לתת
ואז חשבתי, אם היתי ב STI, היתי עושה את זה יותר מהר, בטוח, אבל כמה היתי מנצל מהאוטו
כנראה 50 אחוז בקושי. היתי מסופק מזה
כנראה שלא. תאמינו לי, בדוק. אחרי נסיעה ב 328 אני בוודאות יודע שנסעתי באותה מהירות כמו עם ה XSI, אבל זה קרה בלי ששמתי לב, בלי ריגושים, בלי דרמות, בלי אדרנלין.... אז איפה הכיף
אני אגלה לכם - איפה שאתה מצליח לנצל את מה שיש לך
ותעיד אפסילון שנותנת 120% ממה שפרדיננד פורשה היה חולם, וזה כולה במהירויות קרטינג, אבל איזה הנאה
.... בקיצור כולנו רוצים יותר, אבל האם זה מוצדק
האם ננצל את זה אי פעם
האם זה ירגש אותנו כמו שצריך
אני בכלל לא בטוח.
דרור זי.
בעקבות הדיון שהולך פה על אופנועים מול מכוניות ונהיגה קרבית שהיתה לי עכשיו ישבתי וחשבתי קצת על הנאה מנהיגה. היתה לי עכשיו נסיעה מדהימה עם ה XSI, רוב הסיבובים שאני אוהב היו פנויים, לחץ אוויר נבדק וכוייל לפני הנסיעה על צמיגים קרים (קומפרסור תעשייתי בבית זה יתרון לא קטן