הנאה מנהיגה

© DrorZi

New member
הנאה מנהיגה

בעקבות הדיון שהולך פה על אופנועים מול מכוניות ונהיגה קרבית שהיתה לי עכשיו ישבתי וחשבתי קצת על הנאה מנהיגה. היתה לי עכשיו נסיעה מדהימה עם ה XSI, רוב הסיבובים שאני אוהב היו פנויים, לחץ אוויר נבדק וכוייל לפני הנסיעה על צמיגים קרים (קומפרסור תעשייתי בבית זה יתרון לא קטן
) חגור ברתמה 4 נקודות (חגור עד כדי שאי אפשר להגיע לכפתורים של הרדיו
) סיבוב ראשון 90 מעלות שני נתיבים , נקי על 80 קו חלק. סיבוב שני 90 מעלות נתיב אחד שנפתח לשלוש (בגלל זה אפשר לבוא עליו מהר מאוד כי יש מקום לתיקון טעויות ותכף תבינו) דאבל עקב אגודל לשני, מתחילים סיבוב ומגלים חצץ באמצע הפניה, אני מבין שהאוטו הולך טיפה לצאת מהקו,אני מתקן את הנתונים במוח ומסתכל לנתיב האמצעי במקום לחיצוני אליו בד"כ אני שואף לצאת כדי שישאר לי לאן לצאת מהזריקה של החצץ, הוא אכן יוצא, אפילו פחות ממה שציפיתי (הגעתי בסוף רק לנתיב האמצעי שתוכנן מראש
) וכל זה על 70 קמ"ש, אדרנלין זורם וההבנה שיצאתי ממצב שנהגים אחרים או לא נכנסים אליו או לא יודעים לצאת ממנו (בגשם כבר ראיתי שתי מכוניות שלא עשו את הסיבוב, הראשונה גמרה בגדר השניה ברמזור ....) וזה עשה לי מה זה כיף ... אחרי זה בא הפיניש הגדול, אני מגיע על 1XX לכיוון גלילות (חמש מערב ל 20 דרום) קולט שלפני יותר מידי תנועה ומאחורי רווח גדול, אני מוריד ל 80 ו"זוחל" לי ל270 מעלות, מאחורי מגיעה הונדה על 100 נראה לי, הוא מאט ורואה שאני ל-א זז מהשמאלי, בנתיים אני רואה את הסיבוב שהתרוקן לגמרי, ההונדה לוקח ימינה אבל לא מאיץ במיוחד (הסיבוב כבר קרוב), הפעם הגעתי לאט אז תרגול בלימה לא צריך... אני בניגוד להונדה כמובן מריץ את המנוע לאטרף של 5700 סלד בשני (80 קמ"ש שיא ההספק) ודוחף את ה XSI לסיבוב. חגור ברתמה, מרגיש כל קמט בכביש אני טס את הסיבוב הזה מבחוץ פנימה, הסלד כבר קרוב קרוב למנתק הצתה (90 וקצת קמ"ש), הצמיגים ר-ק מתחילים לילל אני עובר את שיא הסיבוב, מעביר לשלישי, פותח הגה לנתיב החיצוני שוב וט-ס לקשת הכי נקיה שאפשר, אני מסיים את הסיבוב ב 120 ואין שום זכר להונדה... זו היתה נהיגה חלקה מאין כמוהה, שיא הריכוז, שיא ההנאה, ובערך 99% ממה שהאוטו יכול לתת
ואז חשבתי, אם היתי ב STI, היתי עושה את זה יותר מהר, בטוח, אבל כמה היתי מנצל מהאוטו
כנראה 50 אחוז בקושי. היתי מסופק מזה
כנראה שלא. תאמינו לי, בדוק. אחרי נסיעה ב 328 אני בוודאות יודע שנסעתי באותה מהירות כמו עם ה XSI, אבל זה קרה בלי ששמתי לב, בלי ריגושים, בלי דרמות, בלי אדרנלין.... אז איפה הכיף
אני אגלה לכם - איפה שאתה מצליח לנצל את מה שיש לך
ותעיד אפסילון שנותנת 120% ממה שפרדיננד פורשה היה חולם, וזה כולה במהירויות קרטינג, אבל איזה הנאה
.... בקיצור כולנו רוצים יותר, אבל האם זה מוצדק
האם ננצל את זה אי פעם
האם זה ירגש אותנו כמו שצריך
אני בכלל לא בטוח.
דרור זי.

ford prefect

New member
בנוגע ללחץ האוויר

כשאני בודק בבית על צמיגים קרים - המד מראה על 27 בערך כשאמור להיות 32 באחוריים. עד שאני מגיע לתחנה על מנת למלא אויר הצמיגים מתחממים והמד מראה על 30+-. עכשיו השאלה היא האם הכוונה בספר הרכב היא שלחץ 32 הוא בצמיגים חמים או קרים? אני גם לא בטוח כלכך בקשר לאמיתות של המד... עוד לא הספקתי להחליף אותו. מצטער אם אני משגע את הפורום יותר מדי עם שאלות על לחצים... אבל זה נראה לי חשוב מאוד , לא?

yaron_z

New member
בגלל זה אני מסוגל להבין את פריהאוף

שלא התחבר לאימפרזה (הכתבה המדוברת מהארץ).

תמירי

New member
אל תנסה-הכתבה נכתבה

לדעתי לא לעניין וכבר הגבנו על זה כאן. בושה וחרפה

yaron_z

New member
כשהמבקרים יהיו בעלי יכולת נהיגה

של פרדי פריהאוף הם יוכלו לדבר.

magician

New member
ירון ידידי ../images/Emo91.gif

תמירי נוהג על סובארו פרודרייב ולא דובר על יכולת הנהיגה של מישהו.. דובר על הרשמים מהרכב...אתה יודע זה שני דברים שונים שלכאורה נראים כאילו הם אחד אבל לדעתי הצנועה זה שני דברים שונים...ראה באיזה דגמי מכוניות נוהגים נהגי מרוץ כמו רמי שוחטוביץ וראם סמואל ואני לא רוצה להגיד את דעתי בנושא ללא כל קשר ליכולת הנהיגה שלהם!!!
דרך אגב משהו מענין ראם סמואל מעדיף MR2 על פורשה בוקסטר S3200 ... תשאל אותו למה...
ואני חושב שהפונטיאק WS6 עולה על כולם מצ"ב

yaron_z

New member
רשמים מהרכב הם אישיים

הם לא יכולים לבקר את דעתו להביע ספקות לגביה, כי זו דעתו. אני יודע על איזה רכבים נוהגים הנ"ל (הפרטיים התכוונת נכון). אולי אתה לא חושב ככה אבל לדעתי מכוניות לא מודדים במספרים. כנראה שגם ראם סמואל שמעדיף את הMR2, כי היא כנראה יותר מהנה לו.

B.M.F

New member
ראם כנראה ..

מעדיף הנעה אחורית+מנוע מרכזי על פני השילוב של הבוקסטר למרות שהיא מה שהיא. אולי אני טועה .. אבל זאת אפשרות סבירה.

sronis

New member
ברור, כי ידוע שלבוקסטר יש מנוע קדמי

והנעה 4X4 עכשיו תחשוב שוב פעם, ותודה בטעותך המבישה רוני

B.M.F

New member
וואוו ... ../images/Emo70.gif ../images/Emo12.gif ../images/Emo70.gif

טעות מבישה בהחלט
מודה ומתוודה. על הפנים .. על הפנים .. טעות של בית סוהר ..

sronis

New member
אז למה אתה לא באייסיקיו לחטוף קצת

שלחתי לך הודעה בנושא אחר רוני

itzik93

New member
עכשיו אתה מזלזל ב"מבקרים" ../images/Emo35.gif

לידיעתך, למבקרים יש לא מעט ידע ויכולת הבעת תחושות נהיגה ברמה גבוה - מאחר והם נהגו כמעט על כל דבר שזז ולכן יכולים לספר לך קצת הרבה יותר ממה שאתה חושב או יודע. בקיצור ירון, לקנות לך 406 לבנה או לא ?
איציק

yaron_z

New member
בכבוד.

גם אבא שלי נהג על (כמעט) כל דבר שזז ולמרות זה יתקשה להבדיל בשינוי לח"א בפג´ו בסיבוב תחת לחץ, כן גם כשהוא נוהג, פריהאוף מקצוען, לדעתי מהחבר´ה מס´1 בארץ בתחום.

תמירי

New member
לירון

כבודו של פריהוף במקומו מונח אבל ואבל גדול ביקורת כזו שכולם יודעים שהיא לא נכונה תראה עיתונאי רכב אחד בעולם שקטל ככה את הרכב?! כלומר צריך לבדוק מה באמת היו השיקולים לכתיבת המאמר\סקירה א.אולי לפריהוף יש סכסוך עם יבואן סובארו? ב.אולי עיתון הארץ מסוכסך עם יבואן סובארו? לא מפרסם אצלו וכ"ו ג.אולי סדנת השיפורים של פרודרייב שקיימת במוסך המרכזי של סובארו מתחרה ישירות בסדנה של פריהוף(כל שוק הסובארו מחוץ להישג ידו) ד.אולי חוסר פירגון ישראלי טיפוסי?! הלואי שכל סוכנויות הרכב היו מרימות את הכפפה כמו סובארו ומיבאות לארץ רכב ספורט זה אינו עושה את הרכב טוב בדרך כלל אך במקרה דנן תנו לי דוגמא לרכב שיכול לעמוד עם האימפרזה אפילו עד עלות של 500 אלף ש"ח. ראו את מבחן הדרכים בחול ושם התשובה הנחרצת. אין לי מניות בסובארו אך הSTI ממש בדרך....עוד יום יומיים

חיים_K

New member
דבר והיפוכו

כיצד דעתו של אדם יכולה להיות "לא נכונה"
עיתון הארץ פרסם את דעתו של פריהאוף על המכונית, תוך הדגשה שזו דעתו של אדם יחיד, בכיר ככל שיהיה. יכול להיות שפריהאוף באמת לא אהב את המכונית. זכותו. יכול להיות שביצועים ואחיזה ברמות האלה לא עושים עליו רושם, כמי שנהג במרוצים באופן מקצועי. אולי את התכונות שהוא מחפש במכונית, אותן תכונות חמקמקות ולא מדידות, כמו תקשורת, או היזון חוזר הוא פשוט לא מצא במכונית הזאת ברמה מספיקה ? כל ניסיון להאשים אותו ואת עיתון הארץ, ככה מראש, במעשים ספק פליליים ובוודאי מנוגדים לאתיקה העיתונאית, יכולים להחשב כהוצאת דיבה. אם למישהו יש הוכחה לכך שהיו מניעים פסולים מאחורי הכתבה הזאת, אני יותר מאשמח לשמוע. אם אין, עדיף לא לייצר כאלה על סמך השערות.

אילן די

New member
אין כאן שום קשר לדעה !

הקביעות בחלקן אינן נכונות. אני בכלל לא מתייחס לזה שפריהוף אמר שה-406 יותר טובה, זה בכלל לא העניין. זו באמת דעה. אבל לומר שהבלימה ב- STI אינה טובה ? זו לא דעה. זה שקר גס.

חיים_K

New member
מה זאת אומרת ´אל תתייחס חבל"ז´ ?

אני לא איזה ילד ששואל איך לשפר את הקוראנומטית של אימא, זה לא כזה בזבוז זמן להתייחס להודעות שלי. אני חוזר ואומר שלייחס כוונות שליליות או פליליות לאנשים, בלי לבדוק מראש ובלי להביא עובדות, על פי תחושת בטן בלבד, זה לא דבר שמקומו בפורום באינטרנט. לאילן - לגבי הבלמים, הטענות הן בעיקר כלפי הרגש ולא מתייסות לעוצמה. כמו כל יתר הטענות בכתבה הזאת שמתייחסות לענייני רגש ותחושה ולא למספרים מדוייקים. לתמירי - מצטער שאני מבזבז את זמנך אם הודעותי, אני אשתדל לא לענות בעתיד. זה שקנית STI לא אומר שכל העולם צריך לאהוב אותה. אני מבקש להדגיש שאין לי שום אינטרס עם פרדי פריהאוף או עיתון הארץ, ודעותי נובעות מקריאה אובייקטיבית של הכתבה.

למעלה