המשך דיון עם Wakamusha

dan154

New member
המשך דיון עם Wakamusha

"אנחנו גם מאוד דומים לעכברים מבחינה גנטית. אתה רוצה לשים אותנו תחת אותו הגנוס גם? אל תהיה מגוחך" כבר כתבתי על זה במפורש, אבל נסלח לך כי אתה מתכונן לבחינה. אין לי בעיה לתת הבהרה נוספת אם הנקודה הוחמצה. להגיד שבני אדם קרובים מאוד לעכברים זה חסר משמעות, אם אין נקודת התייחסות. קירבה זה מושג יחסי, אחרי הכל. ובכן, כל עכבר קרוב יותר גנטית לעכבר אחר מאשר לבן אדם ולכן הם זכאים למין משלהם שאינו כולל בני אדם. המין העכברי עצמו קרוב יותר גנטית למינים רבים אחרים (אני מתאר לעצמי שביניהם אוגרים וכאלה) מאשר למין האנושי, ולכן המינים האלה זכאים למשפחה (או גנוס או סוג או מה שלא יהיה) משלהם שלא תכלול את המין האנושי, וכן הלאה. אין שום דבר במיון על פי קירבה גנטית או על פי שארות באילן היוחסין (שלמיטב הבנתי הם זהים) שיוצר את התוצאות המוזרות שאתה מציע. במיון על פי דמיון, לעומת זאת, כן קורים דברים מוזרים מאוד. כנראה פספסת את זה כי אין לך זמן, אז אזכיר שוב את המושג אבולוציה מתכנסת (שאני בטוח שאתה מכיר), בה שני מינים שונים ולא קשורים כמעט, מפתחים תכונות ודמיון חיצוני רב מאוד (מספיק בשביל לבלבל דורות של חוקרים מקצועיים). על פי שיטתך נמיין בעלי חיים שהתפתחו ביבשות שונות ובעלי שושלת שונה לגמרי באותה הקטגוריה שאינה כוללת את קרוביהם המידיים, וזה בפני עצמו די מגוחך. אל תשכח גם מקרים מוזרים כמו של הברווזון האוסטרלי ודומיו. אצלהם יש תכונות סותרות שיבלבלו את הטקסונום ושיקשו עליו לשים אותם בקטגוריה מסוימת, כל עוד הוא ממיין על פי תכונות חיצוניות. מה תעשה עם יונקים מטילי ביצים, ויצורים בעלי מאפיינים של עוף שלא מטילים ביצים, וכו'? (אכן יש כאלו) אף שיטת מיון טקסונומית לא פטורה ממקרים חריגים ומביכים, אבל במיון על פי דמיון המצב גרוע בהרבה ומזמין חוסר אובייקטיביות והחלטות שרירותיות, בעוד שמיון על פי שארות וקרבה גנטית זה רק עניין של בדיקה מדעית אובייקטיבית (בדיקה שתסתכל על קירבה גנטית כמו גם על מאובנים שרומזים על מבנה אילן היוחסין. ובניגוד להצעתך הדבר לא מביא לתוצאות מגוחכות, ראה את ההסבר למעלה ובהודעתי הקודמות). ואני עדיין לא בטוח ששימפנזים דומים יותר לגורילות מאשר לבני אדם. כאמור, לא משנה כמה קראת על ההבדלים בין בני אדם לשימפנזים, או בין בני אדם לגורילות, עד שלא קראת על ההבדלים בין שימפנזים וגורילות, ובין אורנג-אוטניים לבונוביים, אתה לא יכול להיות בטוח שההבדלים מצדיקים קבוצה שתכלול שימפנזים וגורילות אבל לא בני אדם. ועצם בחירת התכונות שבמסגרתן תיערך ההשוואה פותחת דלת לחוסר אובייקטיביות. לא תוכל להגיד שהאדם, בניגוד לשאר קופי-האדם, הולך על שניים, ולא שהאדם, בניגוד לשאר קופי האדם, חסר פרווה. זאת מכוון שכל מין של קוף אדם מיוחד מכל השאר אם נבחר את התכונה המתאימה. מדען גורילה שובניסט יציין את הגודל והחוזק הרב של הגורילות שאין כמוהו אצל שאר קופי האדם, בונובו חשקני יציין את תדירות קיום יחסי המין שאין כמוהו אצל האחרים וכו'. ========================================= עד כאן טיעונים מנומקים. אם אתה מתעקש שהקונצנזוס המדעי הוא שיכריע בנושא, למרות שזה פחות מעניין, אין בעיה, גם לי יש קצת סמכות לצידי: "ובכל מקרה, באנציקלופדיה (אנציקלופדיה בריטניקה לא פחות) וב2 מילונים היה כתוב שאנחנו לא נכללים שם. אתה ממש מחפש בנרות הזדמנות להכניס אותנו תחת ההגדרה למרות שזה לא מקובל, וזה ממש מתחיל להביך אותי. אתה יודע מה, אנציקלופדיה זה *לא תורה מסיני* זה הרבה יותר מתורה מסיני. זה מקור של ידע *אמיתי* , שהידע שבו בנוי על רפרנס ועל קונבנציה מדעית. וזה מה שחיפשתי. " אתה טועה לגמרי. אתה טועה לגבי כך שההגדרה שלי אינה מקובלת, אתה טועה לגבי כך שאינצקלופדיה או מילון משקפים קונבנציה מדעית. אני מקווה שההבהרה הזו תגרום לך להעניק לאנציקלופדיות ומילונים את הכבוד הראוי להם ולא יותר בפעם הבאה, ושכאן הדיון ייסגר פחות או יותר. נתחיל מדבריו של ג'ון וויקינס, מחבר "אבולוציה ופילוסופיה", שנשאל את השאלה איתה אנו מתמודדים -"האם בני אדם הם APES?": There are two competing philosophies of classification in biology. [כאן הוא מסביר על הגישות שעליהן דיברתי אני, נמשיך הלאה:] With this bit of background, the answer to your question is - it depends. If you are taking the older Linnaean approach, then humans and apes are in different taxa, and Hominoidea is the group above them both that includes them both - Classification of Humankind is a site that gives this information. But if you take the cladistic view, then humans are apes, because if you remove humans out of that branch of the tree (that "clade"), what remains is an incomplete branch - see this site for a figure showing this. [אם כן השקפתי היא במקרה הגרוע ביותר שנויה במחלוקת, אבל בהחלט לא במיעוט]. I hope this helps. Humans are, according to cladistic principles, in the same group as chimpanzees (hence Jared Diamond's book The third chimpanzee), and gorillas, and organutans and so on. We are not in the same clades as monkeys, lemurs and so on, although all of those, and the apes and us are in the clade known as Primates. But on traditional classification principles (which are broadly a matter of subjective judgment and traditional names) we are not apes. I prefer the cladistic approach. [לא שזו ראיה מנצחת, אבל הכותב בעצמו מעדיף את השיטה על פי שארות באילן היוחסין, מה ששוב מטיל ספק בקביעתך שאני במיעוט, אלא אם כן יש לנו כאן צירוף מקרים מופלא]. עמיתו של ג'ון וויקינס, בתגובה לדבריו לעיל, העיר על השקפתו של בנוגע לשתי הגישות השונות, וכדרך אגב כתב: most anthropologists today would classify apes and humans together in the same Family or Superfamily, Secondly I am unaware of any sort of "Linnaean rule" or standard "Linnaean methodology" that requires that "apes" and humans be placed in separate Families etc. Earlier anthropologists had, for a number of reasons, traditionally done this, but this had nothing to do with the Linnaean hierarchy. ובכן, גם על פי ההשקפה הטוקסונמית בה אתה תומך אין שום קונצנזוס על הפרדה בין אייפס לבני אדם. מה הלקח? אינציקלופדיה לא בהכרח משקפת קונצזנוס בקהילה המדעית, והיא בהחלט לא תורה מסיני. עדיף לראות מה המדענים עצמם אומרים. אבל חבל לי שככה אני נאלץ לסכם את טענותיי. האמת היא שאם היינו בתחילת המאה ה20 וכן היה קונצנזוס בקהילה המדעית לגבי הגדרתך לAPES, זה לא היה מוריד מערכן של טענותיי, שמראות, לפי דעתי, שאין לנו שום תועלת במונח שכולל בתוכו שימפנזים וגורליות אבל לא בני אדם. i rest my case

Wakamusha

New member
אוקיי, אתה לגמרי עלית עליי

ביליתי עכשיו כמעט 7 שעות בלעשות שיעורי בית (סעמק!) . אני עוד מעט יוצא (כמעט הלך לי הסופ"ש על החרטא הזה) - אבל אני אנסה להתייחס במהירות למה שכתבת (אגב, כתבתי לך הודעה בשרשור למעלה על ההורים שלי ובכלל שאולי תמצא מעניינת) לגבי הפיסקה הראשונה (שנוגעת לעכברים ובני-אדם) - למעשה כתבת בדיוק את מה שאני התכוונתי לומר : למרות שיש לנו קירבה גנטית גדולה לעכברים - אנחנו מאוד שונים מהם פנוטיפית : זה היה כדי להדגיש שגם לשימפנזות (שאנחנו הכי קרובים אליהם גנטית בעולם החי שלא נכחד) יש שוני פנוטיפי רב בינינו - עד כדי כך שאנחנו שייכים לגנוסים אחרים (אך לא לאורדר אחר) אוקיי, עכשיו בנוגע לעניין הבורות שלי להבדלים בין הפרימאטים השונים. למעשה בספר של דוקינז שקראתי ממש לאחרונה (עוד לא קראת אותו, אם איני טועה. או לפחות כך זכור לי שציינת בפניי באייסיקיו, אני חושב שגם לא שלחתי לך אותו כי השליחה נקטעה לפני שהצלחתי לשלוח לך את כל המקורות, משהו שאני אשמח לתקן אם תבקש) - הספר "The ancestor's tale" - הוא ללא ספק ספרו האהוב עליי של דוקינז. במיוחד משום שמדובר בספר שהוא מדע פופולרי *נטו* , בלי פרופגנדה אנטי-דתית (כמו שיש בהרבה מספריו.. not that I mind) כפי שמצוין בציטוט שלך - הקלאד הוא קלאד הפרימטים - שאותו (בכל הודעה בערך) הזכרתי כבר בתור האורדר שמשותף לנו ולאייפס (וזה לא סיפק אותך.. ) - זה מה שמאחד אותנו עם האייפס *גם לפי הקלאדיסטיקה וגם לפי הטקסונומיה הלינאית המסורתית* בספר זה דוקינז כותב פשוט על כל כך הרבה יצורים חיים שאני אומר את זה בפה מלא : פשוט התרגשתי לקרוא אותו. קראתי אותו מאוד מהר ופשוט היה בקרבי רטט של התרגשות בזמן קריאתו. ספר פשוט מדהים, לא פחות. הוא מפרט שם המון על *כל* עולם החי במסע לאחור מהומו ספיינס ספיינס ועד לפרוטובקטריה. אני זוכר שאת ה120 עמודים האחרונים שלו קראתי בנשימה אחת (זה לקח לי 7 שעות ברצף, כי הייתי מעתיק קטעים מעניינים ומחפש תמונות בגוגלוידאוז של חיות שהוא הזכיר, מצאתי את עצמי מסיים את הספר ב6 בבוקר) בכל מקרה, בנוגע לגורילות ולבונובוז וכן הלאה - דוקינז מציין את המינים הנ"ל ומתייחס להבדלים ביניהם. משם גם קיבלתי את הבקיאות החובבנית שלי בהבדלים הפנוטיפיים בין הומו לפאן ובכלל בין הפרימאטים. אין ספק שיש המון דמיון פנוטיפי (בכל זאת הם היצורים ששרדו שהם *הכי* קרובים אלינו, מבחינה גנטית ומבחינת הקלאד שלנו) עכשיו ,בנוגע לקלאדיסטיקה ולטקסונומיה המסורתית. קלאדיסטיקה אינה מושג זר לי (דוקינז מרחיב על כך הרבה וגם דנט) - ואני מניח שגם אתה קראת על זה אם אתה בקיא בספריהם. העובדה שאנחנו והאייפס נמצאים על אותו הקלאד (clade, אין לי מושג אם יש לזה מילה בעברית) היא מובנת מאליה, שכן אנחנו בעלי אותו אב קדמון, ולמעשה אנחנו פשוט "הסתעפויות שונות" של אותו ענף בעץ (יש לי איור מדהים של עץ החיים שאני רוצה לשלוח לך שמראה בצורה מאוד יפה , בין היתר, איך ה"הסתעפות" הזו נראית). אבל כיצד זה משנה את ההגדרה השריתותית של המילה "אייפס", איני יודע . אתה מתפרץ לדלת פתוחה אם אתה מנסה לשכנע אותי שאנחנו בעלי אותו אב קדמון, מסתעפים על אותו ענף, או קרובים גנטית לכל אחד מהאייפס (למרות שגנטית הם יותר קרובים אחד לשני מאשר לנו). רק כדי שיהיה ברור. בנוגע לציטוט השני. *כן* ההגדרה של אייפס היא שרירותית. כתבת כאן גם איזשהי דעה שיש איזה קנוניה של אנתרופולוגים להגיד שאנחנו לא אייפס בגלל שוביניזם אנושי ("אנחנו לא אייפס, כי אנחנו טובים יותר") - אז אוקיי, בסדר. אין ספק שאנתרופולוגים יהיו שובניסטים לגבי המקצוע שלהם.. זה מזכיר קצת אל הקטע של הפמיניסטיות הקיצוניות שאמרו שאין שום מרכיב ביולוגי בנטייה של זכרים לאנוס (שזה מעין "שובניזם סוציולוגי" - המרכיב הוא חברתי בלבד ורק הרעות החולות של הנורמה החברתית הן-הן שגורמות לכך. אבל זה לדיון אחר) מאוד קשה לי לקבל את זה שההגדרה של אנציקלופדיות אינה תיאור של קונבנציה מדעית. אנחנו עדיין חובבנים, והאנציקלופדיה היא המקור הכי זמין לכל מאן דבעי לדעת מה נכון לפי המדע ומה לא. כמובן שכל אחד יכול לעשות גוגל עד שהוא מכחיל, אבל האנציקלופדיה היא המקור הראשון (מרים וובסטר) :"a work that contains information on all branches of knowledge or treats comprehensively a particular branch of knowledge usually in articles arranged alphabetically often by subject " כמובן שכל אחד יכול לטעות. אבל הספק לכך גדל כאשר יש כמה מקורות שתומכים באותה הגדרה (אני הבאתי 3 מקורות עם מוניטין בינלאומי. אפילו התביישתי לציין את וויקיפדיה (שמאששת את טענתי) משום שהיא לא אנציקלופדיה מקובלת במחוזות מסוימים) להגיד מה שמדען אחד או אפילו קבוצה של מדענים מסוימים לא תתאר קונבנציה מדעית. 2 דברים יעשו זאת : מקור מקובל של מידע להמונים שמתאר קונבנציות (כמו אנציקלופדיה או מילון) או סקרים שנעשים בקרב הקהילה המדעית (לא ידוע לי על כאלה, אבל דבר כזה יגרום פחות או יותר לנצחונך בויכוח.. למרות שאני עדיין ארצה לדעת מדוע האנציקלופדיה מכילה מידע סותר.. אני ממש לא רוצה להתחיל להטיל ספק גם על האנציקלופדיה, זה מקור נהדר של אינפורמציה.. ומעולם לא קיבלתי סיבה לפקפק בה. הייתי בודק לפעמים דברים שדוקינז כתב עם כמה אנציקלופדיות והשניים תמיד עלו בקנה אחד) אגב, אני רק רוצה לציין (זה די משמיד את השימוש גם בציטוט השני) : " that requires that "apes" and humans be placed in separate Families etc. Earlier anthropologists had, for a number of reasons, traditionally done this, but this had nothing to do with the Linnaean hierarchy. " לא מצוין כאן שאנחנו אייפס, אלא מצוין כאן שאנחנו והאייפס יכולים להיות באותה המשפחה. ההגדרה של האייפס עדיין נכללת כהגדרה לקבוצה שמכילה את השימפנזות הגדולה והקטנה, הגורילות והאורנג-אוטנגים. אגב "משפחה" היא עדיין קבוצה מעל לגנוס, מה שעדיין משאיר את בני-האדם ואת האייפס בג'נרה שונים. גם אם תגיד שאנחנו ב"משפחת קופי-האדם" - א. you will be begging the question של למה לקרוא לקופי-אדם "קופי-אדם" וב.זה בעיקר יתעתע אנשים לחשוב שאנחנו הרבה יותר דומים ממה שצריך. בקיצור, בסה"כ מדובר כאן בהגדרה שרירותית (שהוכחתי שאם לא באופן קונבנציונאלי, אז לפחות באופן גורף מספיק כדי שייתמך על-ידי מקורות שוני) שכוללת את המינים האמורים.. שכן, יכולה להשתנות ואין זה מעניין אותי (ולא צריך לעניין אותך, לדעתי) אם היא תשתנה או לא. הנקודה היא שאינך צריך לקרוא לנו ולאייפס באותו השם כדי להבין (או כדי להסביר לאחרים) שאנחנו בעלי מקור משותף ובעלי דמיון גנטי רב. זו הנקודה שניסיתי להבהיר כל הזמן - אין זה משנה אם אנחנו אייפס או לא, זה רק משנה מה לנו ולאייפס יש במשותף. אני מעדיף לכנות את האייפס אייפס משום שזה מקל עליי לזהותם ואכן יש הבדלים מהותיים בין הג'נרה שלנו (למשל, לא תמצא אף אחד בגנוס שלנו שהוא אוכל צמחים, למרות ששימפנזות למשל הן בין היתר גם הרביוורים - וזה אינו דבר של מה בכך) אוקיי, עכשיו אני הולך לפנק את עצמי בהמבורגר על ההודעה המפורטת ועל הכמות ההיסטרית של השיעורי בית שעשיתי היום. סופ"ש טוב!

dan154

New member
do the monkey

אני אנסה להסביר את זה בצורה ציורית. דמיין שאתה עומד על אילן יוחסין וכל מה שבשדה הראייה שלך זה זה המינים שנמצאים לפני ומתפצלים מהנקודה עליה אתה עומד. הבט בתרשים הזה ושים לב שבנקודה A אתה רואה בשדה הראייה שלך בני אדם וקרוביהם (HOMO) וגם את השימפנזים והבונוביים (PAN). אתה לא רואה גורילות, אורנגאוטניים, ובטח שלא צמחים או נמרים או חיידקים. שדה הראייה שלך הוא רק מה שלפנייך. בנקודה B, לעומת זאת, אתה תראה גם גורילות, גם שימפנזים, גם בני אדם, וגם בונוביים. מן הסתם, קל לראות, שאם יש לי את החופש להציב את עצמי היכן שארצה על אילן היוחסין של החיים, אוכל לבחור נקודת מבט ממנה אראה גם את כל היצורים החיים עלי אדמות (ואז אשים את עצמי בגזע העץ). או אוכל להיעמד בנקודה ממנה אראה רק את כל היונקים, או את כל הצמחים וכן הלאה. לכן זה ממש לא מרגש אותי כשאתה מנסה לנחם אותי עם קטגוריה טקסונומית שכן כוללת בתוכה בני אדם שימפנזים וגורילות ("יש קטגוריות אחרות בהן אנחנו *כן* נכללים עם האייפס, זה מה שרצית, לא?"), כיוון שברור שיש קטגוריה כזו, אם רק נציב את עצמנו בנקודה הנכונה על העץ - במקרה זה היכן שהפרימאטים נפגשים. זו גם הסיבה שצורם לי לשמוע את האמירה המיותרת "לבני אדם ולקופי אדם יש אב משותף", או "לא באנו מהקוף אלא נתפצלנו ממנו", הדבר ברור מאליו ונכון לגבי כל החיות. הנקודה שלי הייתה זו, ושים לב טוב טוב כי לפי דברייך לא הבנת מה אני אומר לגמרי: למרות שיש נקודות רבות ושונות שתוכל להציב עליהן את עצמך בעץ החיים - ביניהן: נקודה ממנה רואים רק בני אדם, נקודה ממנה רואים גם בני אדם וגם שימפנזים, ונקודה ממנה רואים את כל הפרימאטים - אין אף נקודה בה תוכל לשים את עצמך שממנה תראה גם שימפנזים וגם גורילות אבל לא בני אדם. על עובדה זו אין עוררין. אם עובדה זו צריכה להשתקף במיון הטקסונומי, או אפילו בסיווגים עממים של בעלי חיים, זה וויכוח שאמשיך לאחר שניפטר מכל ההערות המיותרות שאינן מכוונות כלל לטענתי המודגשת לעיל, ביניהן: "זה כבר גובל בסתירת האבולוציה כולה בלהגיד שלא עברנו מספיק אבולוציה כדי שנהיה זכאים לגנוס משלנו!" (מי אמר את זה? לפני הדיון הזה לא ידעתי מה זה גנוס בכלל, ועדיין אין לי מושג מה מידת השוני צריכה להיות בשביל שמין ייחשב בגנוס נפרד) "אתה מתפרץ לדלת פתוחה אם אתה מנסה לשכנע אותי שאנחנו בעלי אותו אב קדמון" (כאמור, זה ברור מאליו ולא מה שאני מנסה לומר) "אנחנו PRIMATES, זה בדיוק כל הקטע. APES זה פשוט תת-קטגוריה בתוך Primates! תכף תרצה גם שיגידו שאנחנו גם בני אותו המין!" [לא אמרתי משהו דומה אפילו. אני רק אומר שAPES, כתת קטגוריה בתוך הPRIMATES אשר כוללת בתוכה שימפנזים וגורילות, צריכה לכלול גם את בני האדם] נפטרנו מההערות האלה ומאי ההבנה בנוגע למה שאני למעשה אומר? אוקיי, נמשיך הלאה. כאמור, אין מקום על אילן היוחסין של החי ממנו תראה שימפנזה וגורילה אבל לא בני אדם. אם אתה רואה שימפנזה, ואם אתה רואה גורילה, אתה בהכרח צריך לראות גם בן אדם. זו דרך אחרת לומר שהאדם קרוב לשימפנזה מבחינת שארות יותר מגורילה, ולכן קבוצה הכוללת גם שימפנזה וגם גורילה צריכה לכלול בני אדם. האם עובדה זו צריכה להשתקף במיון הטקסונומי? אני בהחלט חושב שכן. כבר הראתי מה קורה כאשר אנו ממיינים על פי דמיון ולא שארות: אנו צריכים להתמודד עם אבולוציה מתכנסת, ועם "פריקים" של הטבע (לא אפרט כי כבר הבהרתי על זה מספיק בהודעה הקודמת). כמו כן, מיון שכזה פותח דלת לחוסר אובייקטיביות, וויכוחים ומחלוקות (אילו תכונות יהיו קריטריון להשוואת דמיון? האם צריך להתחשב בדמיון בצבע פרווה יותר מדמיון באינטלגנציה? מה עם התנהגות חברתית לעומת מראה פיזי ומבנה אנטומי?) בעוד שמיון על פי אילן היוחסין זה עניין של חקר מדעי אובייקטיבי בלבד. אלא אם כן יש לך טענות-נגד לנימוקים הנ"ל, אין מקום לקטגוריה הכוללת שימפנזים וגורילות אבל לא בני אדם בשיח המדעי. מה לגבי שיח עממי? האם המושג אייפס יכול להישאר על פי הגדרותיו שציטטת כל עוד אנו מבינים שזו סתם קטגוריה שרירותית וחסרת תועלת שאינה משקפת נכונה את אילן היוחסין של החיים, מן הסוג של קטגוריית "בעלי כנף" אשר כוללת גם עטלפים (יונק) וגם נשרים (עוף), או קטגוריית "שוחים במים" הכוללת גם דולפינים (יונק) וגם כרישים (דג)? אני לא חושב, בדיוק מכיוון שאף אחד לא רואה כך את המושג אייפס. המושג אייפס כבר השתרש בחברה שלנו כמושג המתייחס למיון אובייקטיבי בעולם החי, ולכן הגדרתו צריכה להצדיק את מעמדו בחברה. זה בדיוק כמו שהמושג אלוהים הוא בעל משמעות מסוימת בעיני החברה שלנו, ולכן לא יהיה מוצדק לשחק עם הגדרות ולהגיד שאלוהים הוא הטבע או החוקיות של היקום, או שכשאני מתפעל מהיקום אני דתי (כמו שאיינשטיין אהב להתבטא, ראה את הפרק הראשון בספר ששלחת לי the god delusion). ההגדרות לאלוהים ולדת שרירותיות, אולי תגיד, אבל כאשר יש תפיסה מסוימת לגביהם בחברה אנו צריכים להגדיר את המושגים בהתאם, כדי למנוע בלבול, וכדי שהמילים יהיו שימושיות ופרקטיות בשיחות ודיונים. לכן הגדרות זה לא עניין שרירותי לגמרי, ואכן יש אמת מידה לפיה ניתן לומר על הגדרה אחת שהיא טובה יותר מן האחרת. אני חושב שההגדרה שאני מציע טובה יותר מזו שאתה ציטטת, ואם אתה לא מסכים תצטרך להביא נימוקים שמצדיקים ומראים את התועלת בהגדרה שלך, ולא רק טיעונים כגון "זו ההגדרה וזהו! זה בלאו הכי שרירותי". שאל את עצמך, מה בתכל'ס שואל ההדיוט (הדיוט ולא אדיוט) כשהוא שואל "האם בני אדם הם אייפס?" למה הוא מתכוון באייפס? לא ייתכן שהוא מתכוון לאייפס על פי ההגדרה שהבאת, כי אז השאלה מיותרת. הוא ללא ספק רואה את המושג APES כמושג השייך למיון אובייקטיבי בממלכת החי, ורוצה לדעת האם אנו שייכים אליו. הוא לא רואה את הAPES כקטגוריה שרירותית וחסרת תועלת. אם יש לו קצת מושג לגבי אבולוציה אולי אפילו יש לו תמונה של אילן היוחסין של החי, ורואה את המושג APES כמתייחס לחלק מסוים מאותו אילן, ורוצה לדעת אם אנו באותו החלק. אתה מחזק את ההשקפה הזו כשאתה מתייחס לקופי האדם כ'משפחה', ואז מיד אתה סותר זאת כשאתה מסביר לאותו אדם שאנחנו לא אייפס, מבלי להבהיר שאתה מדבר על אייפס על פי השקפה מסורתית ושרירותית, ולא כעל יחידת מיון אוביקטיבית. אז מתקבלת אצלו התמונה הבאה בניגוד לתמונה הנכונה . על פי התפיסה העממית שאני מציע בנוגע לAPES ההגדרה שלי מוצדקת יותר, כי היא משקפת נכונה את האמת בנוגע לשארות ולסיווג אובייקטיבי. אם כן הקהילה המדעית לא משתמשת במושג אייפס על פי הגדרתך, וגם האוכלוסייה הכללית לא חושבת על המושג APES על פי הגדרתך. האם באמת יש צידוק להמשיך להתייחס למושג APES על פי הגדרתך?

Wakamusha

New member
תקשיב, אני יכול לחסוך לך המון זיעה

כי אני רואה שאתה ממש מנסה לשכנע אותי במשהו שאיני מרגיש שום צורך להגן עליו. מוקדם יותר בהודעתך כתבת: "לא אמרתי משהו דומה אפילו. אני רק אומר שAPES, כתת קטגוריה בתוך הPRIMATES אשר כוללת בתוכה שימפנזים וגורילות, צריכה לכלול גם את בני האדם" אוקיי "*צריכה*" הידד. אני חושב שיש המון דמיון בינינו לבין השימפנזות (וגם כמה הבדלים שמבדילים אותנו מכל גנ'רה אחרים בצורה מטורפת, כמו למשל המוח העצום יחסית שיש לנו, השימוש בשפה, הסופר-תרבות, הטכנולוגיה , הפדומורפוסיס (אני מתייחס לכך שאנחנו נראים למעשה כמו שימפנזות ששמרו על תכונות הילדות שלהם תוך כדי ההתבגרות, עם הלסתות הלא-קדמיות שלנו והפרווה הדלילה) וכו' וכו' יודע מה. זה שהגדרה של האייפס "צריכה" לכלול את בני-האדם לא אומר שזה מה שהיא עושה. אני חושב שהמדינה *צריכה* להיות מופרדת מן הדת. האם זה אומר שאני הולך להתייחס אל הפרדת הדת והמדינה כעובדה מוגמרת. יודע מה, דיון יותר מעניין יהיה דיון ישיר בתכונותיהם (הפנוטיפיות , מן הסתם, שזה עיקר עניין הטקסונומיה הקלאסית.. על טקסונומיה קלאדיסטית אין יותר מדי מה להתווכח, שכן מדובר אך ורק ב"תיאור פילוגנטי" בהתבסס על ראיות גנטיות ומאובנים. הטקס' הקלאסית היא זו שמורכבת מפירושים פחות אובייקטיבים כמו תכונות פנוטיפיות בולטות) - של בני-האדם והאייפס (כפי שהם מוגדרים כרגע) אבל (וזה אבל גדול) זה ש(arguably!!) אייפס "צריכים" לכלול את בני-האדם בקבוצה שלהם אינו אומר שזה אכן כך! אם הדיון היה בנושא "האם צריך לכלול את בני-האדם בקרב האייפס" - היה לדיוננו נופך אחר לגמרי! (לדעתי, הוא היה הרבה יותר מעניין, עם כל הכבוד, כי אז כבר היינו מתחילים ממש לשפוך אינפורמציה מעניינת על כל הג'נרה ומדוע הם נפרדים וכו') אבל אין הדבר משנה את העובדה שלפי ההגדרה הנוכחית, אנחנו לא נכללים באייפס. וזה שאנחנו "צריכים" לדעתך או לכל דעת אחר לא משנה את העובדה שזו לא ההגדרה הנוכחית שלהם. הגדרות יכולות להשתנות, וייתכן מאוד שבעתיד כן ניכלל בהגדרה זו. אבל זה פשוט לא המצב כרגע, למה להלחם בטחנות רוח? אני אשמח לנהל איתך דיון על בעד\ונגד "הומו ספיינס = אייפס?" אבל בין אם זה מוצדק או לא, זהו המצב. עכשיו, בא לך לדון על משהו יותר מעניין (כמו ההצעה הנ"ל?)

dan154

New member
נו באמת

אפשר לחשוב שאין נפש בעולם שבוחרת להתייחס למושג APES בתור אחד שכולל בני אדם חוץ ממני. העניין הוא שיש הרבה מדענים ואנתרופולגים שכבר משתמשים במושג אייפס בצורה זו, וגם מילונים שונים נותנים הגדרות שונות, חלקן משאירות מקום לבני אדם, כמו שאראה בהמשך. אני לא אומר שההגדרה שלי היא הנכונה והמקובלת בעוד שעל שלך אף אחד לא שמע, אלא שיש להגדרתי תמיכה ושימוש והיא גם טובה יותר. לכן מותר לי או לכל אחד אחר להתייחס לאייפס בצורה הזו, וזה לא יהיה מטעה. עכשיו שמותר, אפשר להתווכח על האם צריך, שזה החצי השני של הוויכוח. אבל קודם כל אבסס חזק עוד יותר את המותר, כי אתה מתעקש על כך שההצעה שלי היא אפילו לא השולחן הדיונים, אלא אם מדברים עליה תיארוטית... אז מילון או אנציקלודפיה הגדירו X כ-Y, אז מה? האם תפיסת המילה על ידי החברה לא חשובה יותר? אם עולה חדש שואל אותך מה זה זין, ואתה עונה לו 'כלי נשק', אתה לא תרגיש אשם כשהוא יחטוף בוקס אחרי שהוא ניגש לחייל ואמר לו בקולי קולות שיש לו זין גדול? אם היה מותר לדבר רק על פי הגדרות מילונית, השפה לא הייתה משתנית מעולם. אבל אף אחד לא מחכה למילון שיגדיר לו איך לדבר, השפה משתנית מעצמה על פי צורך ותפיסה חברתית. המילונים מתעדים את השינוי רק בדיעבד, ואכן, היום אני מניח שרוב המילונים יספקו את שתי ההגדרות למין 'זין', כמו שיש לי ביטחון רב שבעתיד כל המילונים יגדירו אייפס גם על פי התפיסה החדשה יותר. המילונים שציינת שלא עושים זאת, נכתבו בדיוק בתקופה של שינוי תפיסה בנוגע לאייפס, ולכן הם לא מחייבים אף אחד. כמו שאראה בהמשך, הרבה מילונים אחרים דווקא כן מספקים הגדרה שמשאירה מקום לבני אדם. בכל מקרה, אני גם אראה שאין שום מקום במיון טקסונומי (לא משנה על פי איזו גישה) למושג אייפס שאינו כולל בני אדם, וזה נובע מכך שבשתי הגישות, בין אם על פי דימיון או שארות, המיון הוא בצורת קינון (קבוצה בתוך קבוצה בתוך...). טענה 1: גם אם האדם אינו אייפ, הוא התפתח מאייפ. הגורילות והשימפנזים חולקות מספר תכונות שמצדיקות את השתייכותן לקטגוריה אייפס (קופים גדולים, חסרי זנב וכו'). האב המשותף שלהם ללא ספק גם הוא היה בעל אותן התכונות, והם ירשו אותן ממנו. האלטרנטיבה היא שהם פיתחו אותן בנפרד - מאוד לא סביר. אם כן, האב המשותף של האייפס היה אייפ בעצמו. אבל שים לב: האב המשותף של האייפס הוא גם האב של בני האדם. זה נובע מכך שהאדם קרוב יותר לשימפנזה, מאשר השימפנזה לגורילה. כל אב משותף של שימפנזה וגורילה, הוא בהכרח אב של האדם. לכן האדם, אייפ או לא, התפתח מאייפ שאינו קיים עוד היום, אבל אייפ בכל זאת, אייפ שאת תכונותיו ה'אייפיות' הוריש למינים האחרים שאנו מזהים היום כאייפס. מסיבה זו, כשאתה אומר "האדם איינו אייפ ולא התפתח מן האייפס, אלא לו ולאייפס אב משותף שחי לאחרונה" אתה מטעה ומצייר במפורש את התמונה השגויה הזו. טענה 2: אורגניזמים לא מתפתחים אל קטגוריות אחרות, אלא רק לתת-קטגוריות ותת-תת-קטגוריות וכו'. עובדה פשוטה זו לגבי מבנה הקינון בעולם החי, נעדרה באופן בולט ומביך מדבריו של סטיבן ג'יי גולד, כאשר בדבריו הציע שאולי היה משהו שונה מהותית באבולוציה של פעם לעומת של לאחרונה יחסית. הוא ציין שכשמסתכלים על המאובנים העתיקים ביותר, רואים בהתפתחות האבולוציונית המוקדמת התפלגות אל ממלכות, מערכות ומחלקות שונות, בעוד שלאחרונה יחסית בהיסטוריה האבולוציונית כל השינויים הם 'רק' ברמה של משפחה, סוג, מין וזן (אולי בלבלתי את המושגים, אבל זה רק לצורך המחשה). ריצ'רד דוקינס לעג לגולד בצדק, כשדמיין גנן מביט על עץ ואומר לעצמו: "האין זה מדהים? בתחילת צמיחתו של האילן ההתפלגות היא ברמה של ענפים, ואילו בהמשך היא רק ברמה של זלזלים!". חשוב על האב הקדמון של משפחת החתוליים. חלק מצאצאיו הולכים ומשתנים מאביהם ודודניהם, ונכנסים לתת-קטגוריות בתוך תת-קטגוריות, בעוד שדודניהם גם הם כן נכנסים לתת-קטגוריות משלהם. אבל הם כולם עדיין משתייכים למשפחה הכללית של החתוליים. אז אם 'היינו' פעם אייפס, זה לא משנה כמה השתנינו - השינוי רק מכניס אותנו לתת קטגוריות נוספות בעוד שהקטגוריה הכללית -אייפס - עדיין כוללת אותנו. אם זה לא כזה ברור, נסה לחשוב על זה כך: האייפ הקדמון, האב המשותף שלנו ושל השימפנזים ושל הגורילות וכן הלאה, הוא למעשה קוף שאיבד את זנבו, גדל ופיתח תכונות נוספות שאנו מזהים היום עם הקטגוריה אייפס. האם כבר אז הוא היה צריך לפנות לבני מינו ולומר: "וואוו, תראו כמה השתננו משאר הפרימאטים. אנו גדולים יותר, חכמים יותר, שונים אנטומית וחברתית. השתננו מספיק בשביל קטגוריה חדשה לגמרי" ?! כמובן שלא. אייפס, גם על פי הגדרתי וגם על פי הגדרתך, אינה קטגוריה מקבילה לפרימאטס, אלא תת-קטגוריה בתוך הפרימאטס, אפילו שהאייפס שונים מאוד משאר הפרימאטס. מדוע אותה הגישה לא תקפה כשמדברים על בני אדם ואייפס? איך הצלחנו לברוח מהקטגוריה ממנה באנו, כשאפילו הברווזן מאוסטרליה - יצור בעל מקור ומטיל ביצים - עדיין נחשב יונק (בתת-קטגוריה מיוחדת, כמובן)? מסקנה: אם אייפס זה מונח מיון טקסונומי, והוא כולל בתוכו שימפנזים וגורילות, משתמע מכך שהאדם התפתח מאייפ. ואם 'היינו' פעם אייפס, לא ייתכן שהשתנינו מספיק בשביל לברוח מהקטגוריה, כיוון שאף שינוי אינו מספיק. השינוי הוא אל תוך תת-קטגוריות ותת-תת-קטגוריות, לא קטגוריות אחרות. האדם, שללא ספק התפתח מן האייפ, עדיין נכלל בקטגוריה הכללית 'אייפס', גם אם השתנה מספיק בשביל לקבל אלף תת-קטגוריות בתוך תת-קטגוריות משלו. אז אולי אייפס זה לא מונח מיון טקסונומי? אולי לא מדובר במושג שמשתמשים בו מדענים בכלל? אולי זו סתם מילה שרירותית שמתייחסת למספר מינים מעולם החי מבלי לשקף במלואה את המיון הטקסונומי? אולי זו סתם קטגוריה כמו 'בעלי כנף', הכוללת עטלפים וגם עופות, או 'שוחים בים' הכוללת גם כרישים וגם דולפינים, קטגוריה שלא משקפת שום מיון אובייקטיבי מבוסס, או מידת שארות, או תפיסה מדעית? רק כך יכולה ההגדרה שלך למילה להישאר תקפה. אבל כבר טענתי, ואומר שוב, שלא ככה רואים רוב בני האדם את המושג אייפס: "מה בתכל'ס שואל ההדיוט כשהוא שואל 'האם בני אדם הם אייפס?' למה הוא מתכוון באייפס? לא ייתכן שהוא מתכוון לאייפס על פי ההגדרה שהבאת, כי אז השאלה מיותרת. הוא ללא ספק רואה את המושג APES כמושג השייך למיון אובייקטיבי בממלכת החי, ורוצה לדעת האם אנו שייכים אליו. הוא לא רואה את הAPES כקטגוריה שרירותית וחסרת תועלת. אם יש לו קצת מושג לגבי אבולוציה אולי אפילו יש לו תמונה של אילן היוחסין של החי, ורואה את המושג APES כמתייחס לחלק מסוים מאותו אילן, ורוצה לדעת אם אנו באותו החלק." אז יהיה מאוד מועיל אם פשוט מאוד נעדכן את המושג אייפס בשביל שכן יהיה ראוי לתפיסתו בחברה וכדי שכן יוכל לשמש אותנו במיון טקסונומי, על ידי דחיפת המין האנושי לתוכו. זה בדיוק מה שביולוגים ואנתרופולוגים רבים כבר עשו, והשינוי הזה בתפיסה מתבטא בכך שההגדרה למילה אינה חד משמעית כמו בציטוט שהבאת, אלא משתנה ממילון למילון ומאדם לאדם כפי שמראות ההגדרות הבאות שמצאתי למילה אייפ, אשר כן משאירות מקום לבני אדם (זה לא אומר שלא מצאתי הגדרות כמו שלך, את אלה אני לא מציין כאן כי אותן ציינת כבר אתה): any of several large tailless or short-tailed monkeys, such as the gorilla, chimpanzee, gibbon, or orangutan any of various primates with short tails or no tail at all one of the larger tailless or short-tailed Old World forms a large monkey with little or no tail any primate of the subfamily Hominoidea, with the possible exception of humans.

Wolverchenus

New member
מה, זה פשוט מגוחך

" ואם 'היינו' פעם אייפס, לא ייתכן שהשתנינו מספיק בשביל לברוח מהקטגוריה, כיוון שאף שינוי אינו מספיק." אה כן? אז אנחנו גם בקטריות נכון? וגם אמפיביים? וואי, זה מגניב להיות שייך למשפחת המכרסמים
אם העולם המדעי קורא לא קורא לנו APES לשם המיון אז אז לא קוראים לנו APES. זה מגוחך להגיד שלא ניתן להבדיל בין המינים בשום צורה שהיא ושהם לעד ישתייכו לקבוצה שממנה הם הגיעו. אתה מתבלבל בין לשייך משהו לראשית הענף של עץ פילוגינטי לבין השמות ששייכים למפגשי ענפים. אנחנו לא APES כמו שאנחנו לא MONKEYS כמו שאנחנו לא שוכני עצים כמו שאנחנו לא מכרסמים כמו שאנחנו לא אמפיביים כמו שאנחנו לא דגים כמו שאנחנו לא בקטריות. זה ש"היינו" כאלה לא אומר שאנחנו עדיין כאלה וזה שהשינוי לא מספיק לך, טוב חבל. הקהילה המדעית לא מסכימה.

dan154

New member
שכחתי להוסיף תמונה

מסיבה זו, כשאתה אומר "האדם איינו אייפ ולא התפתח מן האייפס, אלא לו ולאייפס אב משותף שחי לאחרונה" אתה מטעה ומצייר במפורש את התמונה השגויה הזו.

Wolverchenus

New member
תקשיב,

זה לא משנה אם האייפ היה האב הקדמון של בני אדם ככה שזה היה נראה ככה בן אדם | | אייפס זה לא הופך את בני האדם לאייפס יותר מש בן אדם | | אייפס | המשתכפלת המקורית הופך את הבן אדם למשתכפלת המקורית.

dan154

New member
בסדר התמונה סתם הוספתי כי שכחתי

בהודעה המקורית. זו לא תגובה להודעה שלך, בטעות כתבתי את זה מתחת להודעה שלך. חכה בסבלנות אני אגיב יותר מאוחר

dan154

New member
קינוווון

אנחנו לא מכרסמים כי לא באנו ממכרסמים. אפילו אם היונקים הראשונים, נניח, היו יצורים קטנים דמויי מכרסמים, לא יהיה נכון לקרוא להם מכרסמים, כיוון שמושג זה מתייחס למשפחה בתוך מחלקת יונקים. מה המטרה או המשמעות בסיווג יצור בתת-קטגוריה בתוך קטגוריה, כאשר הוא היצור היחיד בקטגוריה זו? לכן נקרא להם פשוט 'יונקים', או כל שם שרירותי אחר. ואז כשהם יתפצלו למספר שושלות שונות נקרא לכל שושלת בשם נוסף (פרימאטס, חתוליים...), מבלי שהן יצאו מהקטגוריה ממנה התחילו, ומבלי שיאבדו את זהותן כיונקים (או כל שם שרירותי אחר שבחרנו). ואם נסתכל על אחת מן הקבוצות האלה, נניח משפחת החתוליים, נראה שגם שם לאחר זמן נוצר פיצול נוסף למספר סוגים שונים, אבל אנו לא קוראים לקבוצות החדשות בשם חדש, אלא בשם נוסף, כלומר הם נכנסים לתת-קטגוריה בתוך החתוליים. וכן הלאה. כיוון שהשמות שרירותיים, אפשר להתייחס אליהם כמשתנים ואז נוצר התיאור הבא, שעלול רק לבלבל יותר אם אין לך ראש למשתנים, אבל אם כן זה אולי יעזור: מתוך אוכלוסייה של אורגניזמים אנו מזהים שלושה קבוצות נפרדות להן נתנו שמות שרירותיים: X, Y, Z. אנו מתמקדים בקבוצת הX. תאונה גיאוגרפית מחלקת את X לשתי קבוצות, כל קבוצה עכשיו מצאה את עצמה בסביבה אחרת, ועם השנים היא מתאימה את עצמה אליה. 2 הקבוצות עכשיו שונות זו מזו, אבל כל אחת מהן קרובה לאחרת יותר משהיא קרובה לY או לZ. לכן אנו קוראים להן X1 וX2. אנו ממשיכים לעקוב אחרי אוכלוסיית הX2. גם כאן מתרחשת התפלגות מקרית, בהתחלה ההתפלגות גיאוגרפית אבל הניתוק גורם לשני חלקי הX2 להשתנות זה מזה עם השנים; עד שיש לנו שתי קבוצות של X2 אשר שונות זו מזו, אבל כל אחת מהן קרובה לאחרת יותר משהיא קרובה לX1, ובטח יותר משהיא דומה לY או לZ. לכן אנו מכנים את שני החלקים X2a ו-X2b. אנו מתמקדים עכשיו באוכלוסיית הX2b, והפלא ופלא, גם זו מפצלת לשניים. הניתוק הגיאוגרפי גורם לשינוי בילוגי, ונוצרו שתי קבוצות שונות זו מזו, אך כל אחת קרובה לאחרת יותר משהיא קרובה לX2a, יותר משהיא קרובה לX1 ובטח שיותר מY או Z. לכן אנו מכנים את שתי הקבוצות X2b1 ו- X2b2. דבר דומה קרה גם לY ולZ ולכל השאר, זאת אומרת ההסתעפויות התרחשו גם איפה שלא ציינתי במפורש. נוצר אילן מורכב של חיים, כאשר אף אורגניזם לא יצא מהקטגוריה ממנה התחיל, רק נכנס לתת-קטגוריה בתוכה. כאמור, ההסבר הזה עלול רק לבלבל את רוב האנשים, אז אצטט שוב את הדוגמא שהבאתי: האייפ הקדמון, האב המשותף שלנו ושל השימפנזים ושל הגורילות וכן הלאה, הוא למעשה קוף שאיבד את זנבו, גדל ופיתח תכונות נוספות שאנו מזהים היום עם הקטגוריה אייפס. האם כבר אז הוא היה צריך לפנות לבני מינו ולומר: "וואוו, תראו כמה השתננו משאר הפרימאטים. אנו גדולים יותר, חכמים יותר, שונים אנטומית וחברתית. השתננו מספיק בשביל קטגוריה חדשה לגמרי" ?! כמובן שלא. אייפס, גם על פי הגדרתי וגם על פי הגדרתך, אינה קטגוריה מקבילה לפרימאטס, אלא תת-קטגוריה בתוך הפרימאטס, אפילו שהאייפס שונים מאוד משאר הפרימאטס. מדוע אותה הגישה לא תקפה כשמדברים על בני אדם ואייפס? איך הצלחנו לברוח מהקטגוריה ממנה באנו, כשאפילו הברווזן מאוסטרליה - יצור בעל מקור ומטיל ביצים - עדיין נחשב יונק (בתת-קטגוריה מיוחדת, כמובן)? לגבי כל שאר דברייך אין לי מה להגיד חוץ משתקרא את ההודעות הקודומות בדיון.

Wakamusha

New member
תקשיב,

קודם כל , ההגיון שלך פגום מסיבות שמניתי כבר. חוץ מזה, יש לי רק דבר אחד להגיד על כל מה שכתבת "העניין הוא שיש הרבה מדענים ואנתרופולגים שכבר משתמשים במושג אייפס בצורה זו, וגם מילונים שונים נותנים הגדרות שונות, חלקן משאירות מקום לבני אדם, כמו שאראה בהמשך" תן לי מילון אחד שמגדיר את בני-האדם כאייפס.

Wakamusha

New member
דגש קל:

"חלקן משאירות מקום לבני אדם" לא כאלה ש"משאירים מקום" אלא כאלה ש*ממש* מגדירים אותם כאייפס.

dan154

New member
לא מגיעה לי תגובה ראויה לשמה?

"קודם כל , ההגיון שלך פגום מסיבות שמניתי כבר." ייתכן שפספסתי. חיפשתי וחיפשתי, ולא מצאתי שום סיבה שניסחת שמתארת את הכשל בטיעונים המדוברים. לא שציפיתי למצוא כזו, אחרי הכל אתה לא חוזה עתידות כך שהיה מאוד מפתיע אם הייתי מגלה שכבר תיארת את הכשל בטיעונים שטרם נכתבו. תוכל לצטט בבקשה את הסיבות שכבר מנית ולהראות איך הן מסבירות את כשל ההגיון בהודעה האחרונה? "תן לי מילון אחד שמגדיר את בני-האדם כאייפס... לא כאלה שמשאירים מקום אלא כאלה ש*ממש* מגדירים אותם כאייפס.".
אלה הטיעונים שהדרדרת אליהם? פשוט לא ראוי לתגובה. אל תיעלב, אבל אני באמת מרגיש שאם אגיב על כך זה ייתן את הרושם כאילו מה שכתבת רלבנטי בכלל. אני אגיד לך מה, תקרא שוב את מה שכתבת, תקרא שוב את ההגדרות שהבאתי, ואם בכל זאת אתה עדיין חושב שהטיעון שלך תקף ושהוא שווה משהו, אז אני אסביר לך למה מה שאתה רומז עליו לא אומר שום דבר. עד אז אני חושב שזה יהיה בזבוז זמן לטרוח בניסוח תגובה ראויה לשמה למשפט שכנראה לא חשבת עליו ממש בזמן כתיבתו. אבל חבל שאתה לא מתייחס לשאר הדברים, לגבי כך שבלאו הכי מילון לא מכתיב שפה אלא מתאר אותה בדיעבד וכו'.

Wakamusha

New member
תקשיב, הדיון הזה באמת מדרדר

אתה טוען שאנחנו נמצאים בהגדרה של אייפס ולא הבאת שום מקור לצטט שזה אכן כך. כל מה שהבאת זה אינסוף הסברים למדוע אנחנו "צריכים להיות" חלק מההגדרה הזו. לא יעזור לך כלום, ידידי.. כל עוד אנחנו לא נמצאים בהגדרה הזו בשום מקור חיצוני בר-סמכא, אז אתה חד וחלק טועה. שוב, אם אתה רוצה לפתוח שרשור חדש בנוגע לאמינות ההגדרה של אייפס, פדל, בשמחה. אבל אני חייב להגיד שאני לא אסכים יותר לדון בנושא הזה עד שתביא באמת הגדרה ממקור מהימן שכוללת את ה. ספיינס באייפס (ולא תמצא כזה, חיפשתי בעצמי בכל מקום) פשוט תוותר על הקייס הזה, זה לא שווה את הטרחה. בוא נדון על דברים מעניינים יותר.

dan154

New member
אתה צריך להתבייש

אפשר לחשוב שהכבוד של אחד מאיתנו מונח על הכפיים. זה בסך הכל דיון, לכן מוזר לי איך שאתה מתחמק, מתעלם, ומביא טיעונים נואשים שאין מצב שאתה באמת מאמין בהם. בתור חובב מדע ומחשבה, ציפיתי ליותר ממך. שיהיה ברור, אני לא אומר או רומז שאתה מחזיק בעמדה שלך רק בגלל גאווה, באותה מידה אתה יכול לומר זאת עליי כי הרי גם אני לא השתכנעתי. מה שמפריע לי זה שאתה מתחמק ומתעלם מרוב הטיעונים שלי, ואפילו כשאני מבקש במפורש התייחסות למשהו מסוים, אתה מתעלם (אם גם אני איפשהו לא התייחסתי למשהו שאמרת, רק תגיד ואני אתקן את זה). אם אין לך זמן לקרוא את ההודעות שלי ולהגיב בהתאם תגיד ואני אבין, אבל בינתיים הרושם המתקבל הוא שאתה מתחמק, מתעלם, חוזר על טיעונים שכבר הפרכתי, ונאחז בטיעוני סרק. "אתה טוען שאנחנו נמצאים בהגדרה של אייפס ולא הבאת שום מקור לצטט שזה אכן כך." אני כבר לא מבין אם אתה משקר לי או לעצמך. זה באמת מכעיס, כי מה שאתה דורש ממני לאורך כל הדיון, זה מה שאני עושה, פעם אחר פעם, לאורך כל הדיון, מבלי לזכות להתייחסות ראויה לשמה. קודם כל, מה שאני טוען זה שיש אנשים - מדענים: ביולוגים ואנתרופולגים - שכן מגדירים את האדם כאייפ, בין אם המילונים מכירים בכך או לא. אף פעם לא טענתי שההגדרה שאני מציע היא היחידה- זה רק אתה טענת. בשביל להדגים זאת, הראיתי שבווקיפדה נאמר שרוב הביולוגים מסווגים היום את האדם כאייפ (לא שזו טקסה רשמית, זה רק מטעמי נוחות). בנוסף לכך, גם מצאתי הגדרות מילוניות שכן כוללות את האדם כאייפ, והבאתי אותן לתשומת ליבך. בנוסף לכך גם הבאתי ציטוט של ביולוג, שהתייחס בדיוק לשאלה עליה אנו דנים, והסביר שעל פי ההשקפה הקליידיסטית הממיינת על פי שארות, אין מקום לקבוצה הכוללת שימפנזים וגורילות אבל לא בני אדם, ולכן מטעמי נוחות מדענים רבים מאסכולה זו פשוט כוללים את האדם באייפס. בנוסף לכך, בציטוט של ריצ'רד דוקינס על הגישות בטקסונומיה, הראיתי כדרך אגב שגם לפי דעתו מיון בעלי החיים צריך לשקף אילן יוחסין אבולוציוני, מה שאולי היה אמור לגרום לך לחשוב לפני הבעת הלעג והזלזול מצידך כלפי מיון על פי שארות. אני לא אומר שמה שריצ'רד דוקינס אומר זה תורה מסיני, רק שאולי היית צריך לחשוב פעמים לפני הטיעונים בשקל שהבאת, שבקלות הפרכתי. (ואפילו לאחר הפרכתם חזרת עליהם... אם לא ברור לך על מה אני מדבר, בקש ואני אצטט ואדגים). אהה, אני יודע מה מציק לך. ההגדרות שהבאתי, רובן לא אמרו שום דבר במפורש על ההומו ספיינס... הן בסך הכל הגדירו את האייפס כך שגם האדם נכלל בקבוצה, אבל לא ציינו אותו במפורש... אז מה?!?!?! ההגדרות האלה גם לא ציינו במפורש את השימפנזים, או הגורילות, או האורנגאוטנים. וממתי הגדרה לקטגוריה צריכה לפרט את כל השייכים לקטגוריה זו? ראה את ההגדרה הבאה ל'יונקים': a class of warm-blooded vertebrate animals that have, in the female, milk-secreting organs for feeding the young. רגע רגע רגע , לא נאמר פה שום דבר במפורש על קיפודים, אוגרים, זברות או בבונים... איך נדע אם אלה שייכים לקטגוריה? "ב-א-מ-ת". ובנוסף לכך, הגדרה אחת שהבאתי כן התייחסה במפורש להומו ספיינס: any primate of the subfamily Hominoidea, with the possible exception of humans. ההגדרה הפשוטה הזו מבהירה את כל מה שטענתי בנוגע להגדרת האייפס - שזו יכולה לכלול גם בני אדם, תלוי את מי שואלים. אז בפעם האחרונה: תפסיק כבר לחזור כמו תוכי על אותה המנטרה המשעממת והשגויה באופן בוטה "ההגדרה שלך פשוט לא מקובלת, אז אין מה לדבר". ההגדרה שלי קיימת באותה מידה כמו שלך, ועכשיו נותר רק להתווכח על איזו הגדרה עדיפה. כמו שכבר כתבתי: "עכשיו שמותר, אפשר להתווכח על האם צריך, שזה החצי השני של הוויכוח." כתבתי את זה במיוחד בשבילך, שנוכל לשים את את החצי הראשון של הוויכוח בצד, ולעבור הלאה. (את הטיעון שלך נגד ההגדרות שהבאתי אני לא מאמין שאתה לוקח ברצינות בעצמך. אני לא יכול להסביר למה בכל זאת אמרת את מה שאמרת, אולי כאמור אתה נאחז בטיעוני סרק בשם הגאווה. אבל אני לא מאמין שאתה ברצינות טוען את מה שאתה טוען; זה אחד הטיעונים החלשים, המטומטים והנואשים ששמעתי). כאמור, החצי השני של הוויכוח שלנו סבב סביב השאלה "האם צריך" (בניגוד לחצי הראשון "האם מותר"). כאן אתה חזרת על טיעונים מגוחכים (אם לא ברור לך אילו, בקש ואדגים), התעלמת מטיעונים שלי (שוב, אם לא ברור לך אילו, בקש ואדגים), ונמנעת מלהגיב לדבריי בטענה שכבר התייחסת לכך קודם; כשביקשתי הבהרה נוספת וציטוט של ההתייחסות המדוברת, לא נענתי, כפי שכבר למדתי לצפות ממך. אז עד שתתייחס לכל מה שאמרתי עד כה, כולל ההודעה בתחתית השרשור שעדיין לא זכתה לתגובה, וכמובן עד שלא תזנח כבר את "טיעון הקונבנציה", אין מה לדבר בכלל. זו לא הכרזה על סיום הדיון, אלא בקשה פשוטה שתתייחס למה שכתבתי עד כה, ושתשים בצד טיעונים שכבר הופרכו.

Wakamusha

New member
אוקיי,

אני קצת לחוץ בזמן לאחרונה, אז אין לי זמן להתייחס לתגובות ארוכות מדי. אני אנסה להתייחס לרוב מה שכתבת, אבל אני חייב להודות שאני בלחץ זמן היסטרי ולכן אין לי זמן להתייחס להכל (לימודים, אימונים ובעיות אחרות שלא לכאן) "מדענים: ביולוגים ואנתרופולגים - שכן מגדירים את האדם כאייפ, בין אם המילונים מכירים בכך או לא" קודם כל - אם אתה רוצה לשכנע אותי שמדובר בקונבנציה - אז אתה *כן* תצטרך לתת הגדרה מילונית (ולא רק) דבר שני, אם אתה טוען שבגלל שמדענים מסוימים קוראים לבני-האדם אייפס => בני האדם הם אייפס אז אתה יכול גם להגיד שבגלל שיש מדענים מסוימים שאומרים שיש אלוהים אז זה אומר שיש אלוהים (ובין אם זה נכון או לא, זה ממש לא כמו להגיד שמדובר בקונבנציה מדעית שסביר מאוד להניח שתיכנס למקורות כלליים כמו מילון או אנציקלופדיה) - לתת לי מקורות אנקדוטליים זה הדבר האחרון שמוכיח משהו, וכל תינוק בפילוסופיה של המדע יודע זאת. "בנוסף לכך גם הבאתי ציטוט של ביולוג, שהתייחס בדיוק לשאלה עליה אנו דנים, והסביר שעל פי ההשקפה הקליידיסטית הממיינת על פי שארות, אין מקום לקבוצה הכוללת שימפנזים וגורילות אבל לא בני אדם, ולכן מטעמי נוחות מדענים רבים מאסכולה זו פשוט כוללים את האדם באייפס." כבר ציינתי בפניך שמדובר בפירוש לא נכון של קלאדיסטיקה ואתה בכל זאת מתעקש על הטיעון הדבילי הזה. זה שאנחנו נמצאים על אותו הקלייד לא אומר שאנחנו שייכים לאותה הגדרה (שמטבעה היא שרירותית ולא תוצר של המתודיקה הקלאדיסטית!!!) , אתה אומר משהו טוטולוגי להחריד - "בגלל שאנחנו באותו הקלייד, אז אנחנו לא שייכים לקבוצה אחרת, כי אנחנו על אותו הקלייד" - אין שום קשר בין זה לבין העובדה שההגדרה השרירותית לאייפס לא כוללת את בני-האדם ופה קבור החתול. זו הגדרה שרירותית כמו "היספנים" ו"כושים" למרות שהם שייכים לאותו המין. אז מה, אז תגיד שכולם כושים רק בגלל שהם מאותו המין? זו הגדרה שנוצרה ע"י בני-אדם כדי ליצור הבחנה מסוימת בין מינים מסוימים, זה הכל. אתה ממש לא זכאי לשנותה. " אז מה?!?!?! ההגדרות האלה גם לא ציינו במפורש את השימפנזים, או הגורילות, או האורנגאוטנים. וממתי הגדרה לקטגוריה צריכה לפרט את כל השייכים לקטגוריה זו? ראה את ההגדרה הבאה ל'יונקים': a class of warm-blooded vertebrate animals that have, in the female, milk-secreting organs for feeding the young. רגע רגע רגע , לא נאמר פה שום דבר במפורש על קיפודים, אוגרים, זברות או בבונים... איך נדע אם אלה שייכים לקטגוריה?" אוקיי, הגדרה רצינית (ואייפס היא הגדרה רצינית) צריכה לכלול את כל השייכים לקטגוריה מסוימת, כפי שהיה מצוין בכל ההגדרות (שלקחתי ממקורות עצמאיים לגמרי, כידוע לך) - *בדיוק* את אותם פרטים, ללא יוצא דופן. לא מדובר באנקדוטה, מדובר ב3 מקורות עצמאיים שאמורים לייצג את הקונבנציה המדעית שמגדירים את אותו הדבר *בדיוק* באותה הצורה. יהיה מביך לטעון אחרת. שים לב, כאמור, שזה מעיף לגמרי את טיעון ה"יונק" - יונק זו הגדרה כללית לקלאס (כזכור לך מההגדרות שהבאתי לך על טקסונומיה קלאסית) - לא הגדרה שרירותית (הרי קלאס היא הגדרה במתודיקה הטקסונומית הלינאית, ולא הגדרה שרירותית וישנה כמו "אייפס") בכל מקרה, הטיעון הזה ממש לא רלוונטי, וזה שקוף - לא מדובר כאן בהגדרה כללית שכולם יכולים להיות שייכים אליה, מדובר כאן על קבוצה שרירותית של מינים שביולוגים מימים ימימה החליטו לתחום אותם בקבוצה אחת ששמה "אייפס". לא מדובר כאן על הגדרה של *תכונות* של אורגניזמים (כמו בהגדרה שהבאת) אם כי *ממש לאורגניזמים מסוימים*. בקיצור, שוב, לא רלוונטי. שוב, אני מתנצל על התגובות הקצת חפיפות, אני בלחץ הסטרי של זמן, אבל הדיון עדיין מעניין וחשוב לי. בכל מקרה, התייחסתי לחלק מטענותייך עכשיו.

dan154

New member
התייחסות נקודתית לדברייך

"קודם כל - אם אתה רוצה לשכנע אותי שמדובר בקונבנציה - אז אתה *כן* תצטרך לתת הגדרה מילונית (ולא רק)" מי אמר שזה מה שאני טוען? אני רק טוען שיש מדענים שכן בוחרים לכלול באייפס גם את בני האדם (מטעמי נוחות והעדפה אישית), ושבימינו הגדרה כזו אינה בלתי מתקבלת על הדעת. כמו כן, כבר הבאתי הגדרות מילוניות למילה שכוללות בני אדם, ואחת שמציינת במפורש שהקטגוריה יכולה לכלול בני אדם או לא, תלוי את מי שואלים. כל מה שרציתי לעשות בזה, זה איכשהו לגרום לך סוף סוף לזנוח את הגנת ה"קונבנציה" או ה"שרירותיות", בתקווה שכשתראה ששתי ההגדרות תקפות ושזה עניין של העדפה אישית, נוכל להתחיל להתווכח קצת על איזו הגדרה עדיפה. " ציינתי בפניך שמדובר בפירוש לא נכון של קלאדיסטיקה ואתה בכל זאת מתעקש על הטיעון הדבילי הזה. זה שאנחנו נמצאים על אותו הקלייד לא אומר שאנחנו שייכים לאותה הגדרה (שמטבעה היא שרירותית ולא תוצר של המתודיקה הקלאדיסטית!!!) " וואוו, הרבה סימני קריאה כהרגלך. זה מה ממש מצחיק ואירוני - עם אותה כמות של סימני קריאה ועם אותה מידה של נחרצות אתה גם קבעת פעם אחר פעם שזו לא הגדרה שרירותית כלל. בשביל הבהרה נוספת ראה את ההודעה הבאה שלי "האם אייפס זו באמת קטגוריה שרירותית". בהודעה זו וזו שלפניה אני אסדר קצת את הבלגן של השירורתי/לא שרירותי. "אוקיי, הגדרה רצינית (ואייפס היא הגדרה רצינית) צריכה לכלול את כל השייכים לקטגוריה מסוימת" מה זה, מה אתה ילד בגן? מה זה "הגדרה רצינית"? חחחחח מי מחליט מה זו הגדרה רצינית? מה זה אומר בכלל? "שים לב, כאמור, שזה מעיף לגמרי את טיעון ה"יונק" - יונק זו הגדרה כללית לקלאס (כזכור לך מההגדרות שהבאתי לך על טקסונומיה קלאסית) - לא הגדרה שרירותית" אז אתה טוען שאם קטגוריה היא שרירותית ולא כזו שמשמשת מדענים או טקסונומים, צריך לציין את כל חבריה, בניגוד לקטגוריה אובייקטיבית שאז אפשר לציין את התכונות הדרושות בשביל להשתייך אליה, נכון? אבל שים לב שאתה יוצא מנקודת הנחה שאייפס זו קטגוריה שרירותית. אם ההגדרות המילוניות שהבאתי צריכות להראות לך משהו, זה שאייפס זו לא בהכרח קטגוריה שרירותית, לא על פי כל. שוב, על כך ארחיב בהודעות הבאות. "מדובר כאן על קבוצה שרירותית של מינים שביולוגים מימים ימימה החליטו לתחום אותם בקבוצה אחת ששמה "אייפס". לא מדובר כאן על הגדרה של *תכונות* של אורגניזמים (כמו בהגדרה שהבאת) אם כי *ממש לאורגניזמים מסוימים*." שוב, אם ההגדרות המילוניות צריכות ללמד אותך משהו זה שאייפס אינה תמיד קטגוריה שרירותית. אמרת בעצמך, בנוגע לקטגוריה האובייקטיבית 'יונקים': "לא מדובר כאן על הגדרה של תכונות...אם כי ממש לאורגניזמים מסוימים." ואז אני מראה לך הגדרה מילונית שלא מגדירה את אייפס על פי מינים ספציפיים, אלא על פי אמת מידה כללית בדומה ליונקים. במקום להסיק מכך שאייפס אינה תמיד קטגוריה שרירותית, אתה מסיק שההגדרה, סליחה - שההגדרות, שגויות. בראבו. בקיצור את כל ההודעה הזו כתבת מנקודת הנחה שאייפס זו קטגוריה שרירותית לגמרי, וזה לא עניין של להצדיק את ההגדרה, רק להסכים עליה. יש הסכמה על אייפס ללא בני אדם - לפי דעתך - ולכן בכך נגמר הוויכוח. ההודעות הבאות שלי ימחישו כמה טעית. (אני לא חושב שיש צורך בשבילך להגיב על ההודעה הנוכחית, כי בלאו הכי אני מרחיב את אותן הנקודות בהודעות הבאות).

Wakamusha

New member
המשך

"עם אותה כמות של סימני קריאה ועם אותה מידה של נחרצות אתה גם קבעת פעם אחר פעם שזו לא הגדרה שרירותית כלל." אתה מקשיב לי בכלל? אמרתי בפירוש שבקלאדיסטיקה שום דבר לא שרירותי (ממש ממש הבהרתי את זה, חזרתי על נקודה זו כמו במנטרה) וההגדרה של אייפס היא *כן* שרירותית. אל תעשה לי דיסקרדיט על בעיות בהבנת הנקרא. הבהרתי טוב מאוד מה ההבדל בין ההגדרה הקלאדיסטית וההגדרה של אייפס. " מה זה, מה אתה ילד בגן? מה זה "הגדרה רצינית"? חחחחח מי מחליט מה זו הגדרה רצינית? מה זה אומר בכלל? " הגדרה רצינית היא הגדרה שאינה סובייקטיבית. בכל מילון המילה "שולחן" תוגדר "סוג של רהיט" וזה לא פתוח לאינטרפרטציה. זוהי הגדרה רצינית. זה היה די ילדותי מצדך ללעוג לי על כך, אפילו שאולי יכולתי להתנסח בצורה יותר פורמלית. אני אגיב על שאר ההודעות ישירות.

dan154

New member
תגובה

"אתה מקשיב לי בכלל? אמרתי בפירוש שבקלאדיסטיקה שום דבר לא שרירותי (ממש ממש הבהרתי את זה, חזרתי על נקודה זו כמו במנטרה) וההגדרה של אייפס היא *כן* שרירותית. אל תעשה לי דיסקרדיט על בעיות בהבנת הנקרא. הבהרתי טוב מאוד מה ההבדל בין ההגדרה הקלאדיסטית וההגדרה של אייפס." אני לא מבין על מה אתה מדבר כאן, או מה אתה חושב שזה מסביר (אולי לא הבנתי למה אתה מתכוון כי זה לא מסביר שום דבר מבחינתי). כמו שהראתי בציטוטים בהודעה האחרת, אתה במפורש התייחסת פעם אחר פעם אל אייפס כקטגוריה אובייקטיבית ולא שרירותית (מבלי לומר דבר על קלאדיסטיקה), ובמקביל גם התגוננת מאחורי הטיעון שזו הגדרה שרירותית לגמרי והיחסים בינינו לבין שאר האייפס, בין אם על פי דמיון או שארות, אינם רלבנטיים כלל. שוב, אני לא מבין איך מה שכתבת כאן מיישב את הפיצול אישיות הזה. אולי אם תרחיב קצת, אבל אני בספק. "הגדרה רצינית היא הגדרה שאינה סובייקטיבית. בכל מילון המילה "שולחן" תוגדר "סוג של רהיט" וזה לא פתוח לאינטרפרטציה. זוהי הגדרה רצינית." אז הגדרה רצינית היא הגדרה שאין עליה מחלוקת ושלא תשתנה ממילון למילון? בוא נראה איך זה מבהיר, אם בכלל, את דברייך המקוריים: "אוקיי, הגדרה רצינית (ואייפס היא הגדרה רצינית) צריכה לכלול את כל השייכים לקטגוריה מסוימת." 1) מדוע הגדרה רצינית, על פי הגדרתך, צריכה לכלול במפורש את כל השייכים לקטגוריה מסוימת? יש הרבה הגדרות שהן רציניות לפי הגדרתך לעיל (כלומר אין עליהן מחלוקת והן זהות כמעט לחלוטין בכל המילונים) והן לא מפרטות את כל השייכים לקטגוריה. (אני מניח, לדוגמא, מילים כמו 'רהיטים', 'ספורט', 'מקצוע'...) 2) מדוע, כתגובה להגדרות המילוניות שהבאתי בנוגע לאייפס, אתה קובע שאייפס זו הגדרה רצינית? (ואפילו מסיק מכך, אם הבנתי נכון, שההגדרות שהבאתי אינן אמינות). אם כבר, זה מה שמראה שאייפס אינה הגדרה רצינית, על פי הגדרתך לביטוי. אני אישית מבולבל, אני חושב שאתה יותר ממני. אולי עדיף שנעזוב את זה... "זה היה די ילדותי מצדך ללעוג לי על כך, אפילו שאולי יכולתי להתנסח בצורה יותר פורמלית." סליחה. אז בוא ננסה גם להמנע מדיבורים כמו "זה דבילי", "בולשיט פשוט בולשיט" וכו'.

dan154

New member
על מילים שרירותיות ושרירותיות פחות

"אם אתה טוען שבגלל שמדענים מסוימים קוראים לבני-האדם אייפס => בני האדם הם אייפס, אז אתה יכול גם להגיד שבגלל שיש מדענים מסוימים שאומרים שיש אלוהים אז זה אומר שיש אלוהים " האנלוגיה לא טובה, כיוון שהקביעה בנוגע לקיומו או אי קיומו של אלוהים מתייחסת למשהו במציאות האובייקטיבית, ולכן אינה תלויה בהגדרה או אמונה של אף אדם. הטענה בנוגע להשתייכות האדם לאייפס, לעומת זאת, כן תלויה בתפיסה חברתית. אנלוגיה יותר טובה הייתה יכולה להיות זו: "...אז אתה יכול גם להגיד שבגלל שיש מיעוט מוזר של דוברי עברית שהחליטו שהמילה 'שולחן' מתייחסת למה ששאר דוברי העברית מכנים 'פרפר', אז שולחן זה פרפר". זו כבר טענה ששווה התייחסות, התייחסות שתבהיר הרבה לפי דעתי. אכן, אם היה מיעוט שהחליט לעצמו שהמילה שולחן למעשה מתייחסת לחרק מכונף, זה לא היה משנה דבר בנוגע להגדרה האמיתית למילה. ואכן, התשובה הכי טובה לאותו מיעוט היא להפנות אותו למילון, כפי שהפנית אותי בנוגע לאייפס. ואם יטילו ספק במילון, נסביר בסבלנות שאין טעם לעשות זאת, כיוון ששתי ההברות שול-חן, או רצף האותיות ש,ו,ל,ח,ן, מייצגים סוג של רהיט לא בגלל שיש משהו באותן הברות או אותן אותיות שדומה או קשור לרהיט המדובר, אלא כיוון שזה הוחלט באופן שרירותי ובאופן שכיום מקובל על פי רוב. לכן זה יהיה חסר תועלת לדון בנושא האם שולחן "צריך" להיות רהיט או חרק מכונף, כיוון שזה חסר משמעות לומר על מילה שרירותית שהיא צריכה להיות כזו או אחרת. זו החלטה שרירותית, שאינה תלויה בדעה או השקפה אישית, אלא רק בקונצנזוס החברתי. המילון משקף קונצנזוס זה, הוא מספק רק הגדרה אחת שחוזרת על עצמה ממילון למילון, ולכן אין טעם להטיל בו ספק. אם משום מה העולם דובר העברית היה מתעורר בוקר אחד ומחליט פה אחד ששולחן זה חרק מכונף, אז אכן שולחן יהיה פרפר. עד שזה יקרה, שולחן זה רהיט. שלא כמו במקרה של 'שולחן', יש מילים שאכן ניתן להגיד שהגדרה אחת טובה מן האחרת, למשל כאשר אין קונצנזוס חברתי ברור על הגדרתן. אם לכולם ברור ששולחן זה רהיט, תהיה זו שטות לומר משהו על האם המילה שולחן ראויה להגדרה שלה או לא; אבל אם התפיסה החברתית משום מה לא הייתה אחידה ולאנשים שונים היו תפיסות שונות בנוגע למילה 'שולחן', אז יש מקום לבחירה לא-שרירותית בהגדרה שתשקף על הצד הטוב ביותר את התפיסה החברתית ושתמנע כלל האפשר אי הבנות. (במיוחד כאשר המילונים מספקים הגדרות שונות.) הדוגמא שעולה לי כרגע לראש היא המילה 'אלוהים'. מילה זו מייצגת בעיני הרוב ישות אינטלגנטית על טבעית שבראה את היקום. חלק מרחיבים את ההגדרה וטוענים שאותה ישות גם מתעסקת בענייני אנוש, מקשיבה לתפילות, דואגת לתגמול ועונש ואפילו מתעצבנת או מתחרטת. חלק אחר, בוחר דווקא להשתמש במילה 'אלוהים' בשביל להתייחס לטבע, או לחוקיות של היקום, או ליופי שבמבנהו. זה האלוהים (להלן 'אלוהי הפילוסופים') שמדענים רבים מדברים עליו בחוסר אחריות- איינשטיין והוקינג בין השאר. אותם אנשים נוטים גם לתאר את התפלאותם מהטבע כ'חוויה דתית', את אהבתם לידע כ'דת' וכו'. בכך הם נותנים רושם מוטעה, ומעניקים שלל רב לתעמולנים דתיים חסרי הגינות, שלא יהססו להוציא דברים מהקשרם אם זה משרת את מטרתם, כפי שאכן קורה כל הזמן, במיוחד עם אינשטיין. דוקינס טען, ובצדק, שאנשים - במיוחד מדענים - צריכים להימנע מדיבור פואטי כזה כיוון שהמילים 'אלוהים' ו'דת' טומנות בחובן משמעויות נלוות רבות מעבר למה שבכוונת אותם אנשים, ולכן שימוש לא זהיר באותן המילים יכול רק להוביל לאי הבנה. שים לב, הטיעון של דוקינס לא נוגע להגדרה מילונית: גם אם המילון כולל תחת הערך 'אלוהים' מספר הגדרות, ואחת מהן היא זו של 'אלוהי הפילוסופים', זה לא מצדיק שימוש במילה הזו במובן הזה ללא הבהרה וביאור. זאת מכיוון שרוב האנשים פשוט מניחים כברירת מחדל שבמילה 'אלוהים' אתה מתכווון לישות אינטלגנטית על טבעית, וזה מה שיבינו ממך אלא אם כן תציין אחרת. אני אראה בהמשך שרוב האנשים פשוט מניחים שבמילה אייפס אתה מתכוון ליחידת מיון אובייקטיבית, וזה מה שיבינו ממך אלא אם כן תציין אחרת. במשך כל הדיון הזה, אתה התייחסת אל טיעוניי לגבי אייפס כאילו אני מנסה לשכנע אותך שהמילה שולחן צריכה לייצג פרפר ("זה שרירותי, לא משנה עם צריך או לא, זה מה יש וזהו!"). למעשה, טיעוניי בנוגע לאייפס היו דומים יותר לאלה של דוקינס בנוגע ל'אלוהים' ו'דת', ואת זה אמחיש עכשיו.

למעלה