המשחק של BLUEPRINT

סנדרין

New member
תגובה לתגובה לתגובה. ../images/Emo142.gif../images/Emo76.gif

(או משהו כזה) 1. זו אשמתי, לא אשמתך. הייתי צריכה לקרוא ביתר עירנות
2. אחשוב על זה ואעלה לכאן מחר. 3. ניסיתי לצייר מפה, אבל היא יצאה מזעזע
.

סנדרין

New member
שאלה - ../images/Emo142.gif../images/Emo76.gif

עד כמה גדולה היריבות בין מלהאטיה למייבוסה ואורליאון?

BluePrint

New member
תשובה.

זה מצב של "אין שלום". אין מלחמה ואין הסכם הפסקת אש. אין חילופי שבויים אם לא מדובר באנשים חשובים או בעלי תואר אצולה, ושבויים נרקבים בכלא או מוצאים להורג\עבודת פרך.

BluePrint

New member
מושג קלוש

זה נראה בערך כך: אדום - מלהאטיה ירוק - מלבוסיה צהוב - אוליאון. שימו לב למצודות הים המסומנות באדום, ולצפונית ביותר המסומנת בשחור: מצודת שוזמיור. מדרום צריכים להופיע קבוצת איים שבהם מושבות נמל של מלהאטיה, אבל לא הצלחתי לצייר אותם בצורה משביעת רצון. (DIDGIN, אתה מוזמן לעשות זאת) בנוסף אני רוצה להוסיף מספר איים מצידו הצפוני של המיצר, אבל... אותה בעיה. קנה המידה אינו אחיד, בטח אף מטעה, וכל מי שמעוניין להוסיף, לתקן, או לשנות, מוזמן. ישנם שני מסלולי שייט של מלהטיה אל השטחים הכבושים, משני צידי המיצר. הספינות עוצרות בנמלי דרך באיים המרוחקים מאורליאון ומייבוסה לחדש אספקה. הסחורות המיובאות הן זהב, כסף, מלח, ברזל, עבדים... וכל דבר אחר שיתאים.

DIDGIN

New member
../images/Emo70.gif

האי הגדול בצבע ציאן כהה בדרום מזרח הוא הארלו. האזור בדרום בציאן בהיר הוא אזור לא מיושב שהאקלים בו מזכיר את הארלו. מלהאטיה לא שולטת בכל האיים שלאורך נתיב הסחר הדרומי שלה, ובגלל שליטה מלבוסית בשני איים הקרובים למלבוסיה הנתיב מתעקל ומתארך, כך שכרגע עיקר הסיכסוך איתם מתמקד בשאיפה מלהאטית לכבוש את האיים האלו כדי לקצר את הנתיבים. נתיבי סחר ואספקה ארוכים הם החיסרון העיקרי של המלהאטים. נתיב הסחר הצפוני עובר דרך אי גדול שפעם הייתה בו ממלכה עצמאית שהייתה בת ברית של אורליאון ומלבוסיה, אבל נכבשה ע"י המלהאטים. בירוק כהה במערב נמצא הקצה של אומה בשם אריסטגון שקיימים איתה קישרי מסחר רופפים ביותר בגלל שרשרת ההרים והמדבר המפרידים ביניהם. שרשרת ההרים נמשכת לאורך החוף ואין באזור איים ולכן הנתיב ארוך וקשה גם בספינה. זה הופך את הארץ לאגדית למחצה ואת הסחורות המיובאות משם ליקרות ביותר. באפור כהה שרשרת ההרים ובחום כהה המדבר. בחום בהיר אזור ערבתי על גבול המדבר בו חיים השסו, נוודים שעוסקים בגידול סוסים (שלא נפוצים במיוחד בשלושת הממלכות) ומקנה. יש סחר מסויים איתם ולפעמים פשיטות שלהם על אזורי גבול. יש להם מוסקטים אך לא תותחים. יש שרשרת של איים במזרח המפה, איי הטרל-פאן. הם מיושבים ויש קצת סחר איתם, למרות שאין להם שום דבר כמעט להציע וקשה להגיע לשם. יש שמועות שלפושטים המסתוריים מהארלו יש שם בסיסי אספקה, אחרת איך יעשו את המסע הארוך למצודות. יש גם שמועות, משונות ומופרכות עוד יותר, שהם שטים לאורך קו חוף של יבשת בצד במזרחי של האוקינוס, ואז יוצאים מערבה למצודות... לממלכה בסגול אין שם עדיין. היא נייטרלית בסכסוך ואנשיה לא אוהבים מים וספינות. הם גם לא אוהבים במיוחד את השכנים שלהם ולכן בנו קו ביצורים לאורך הגבולות עם המלהאטים והאורליאנים, שאף אחד מהם לא הצליח להבקיע (ואגב, גם להם יש נשק חם כיום). היו פעם הרבה יותר אומות עצמאיות, אבל רובן נבלעו באימפריה המלהאטית.

BluePrint

New member
refinement

כפי שאנו רואים, מספר לוחות טקטוניים זזו מאז שבת, ומספר איים החליפו שליטה. -הארלו התקרב מעט כדי שיוכל לקחת חלק בסכסוך, ועקב כך הוחלט שכל היבשת צריכה להיות דרומית יותר. (שימו לב לאיזור הקר המורחב) וגם תיקון קטן שDIDGIN כבר קיבל במסר: מה שאנו רואים הוא קצה של יבשת גדולה, ואי אפשר לצאת מצד ימין של המפה כדי להגיע מצד שמאל כמו בPacMan. -האי הגדול מעל אורליאון היגר צפונה כדי למנוע ממלהאטיה "לסגור" על אורליאון לחלוטין, ועבר לשליטה אורליאונית יחד עם האי הנוסף כדי לאפשר נתיב שייט בטוח יחסית אל מחוץ לשטח המלהאטי. .T-145, and counting

DIDGIN

New member
נראה לי שאפשר כבר לסגור על העניין

מילאתי את החלק הריק בעוד כמה ממלכות שלא מהוות גורם משפיע בעימות. בשלושתן יש נשק חם, אבל במידה פחותה (ככל שהן רחוקות משלוש האומות המקוריות הנגישות יורדת בגלל שמלמונד חוסמת אליהן את הדרך). מערכת השילטון שם מזכירה הרבה יותר את זו הפיאודלית ושוב, באילו שרחוקות יותר החברה דומה יותר לזו בימי הביניים ובקרובות יותר לזו שבחצי האי. הן נשענות בעיקר על תוצרת חקלאית פנימית ופחות על מסחר, למרות שברחוקות יש דברים שאין בחצי האי ובהם יש סחר מסויים) אלגיאת': לאלגיאת'ים טינה ארוכת שנים כלפי המלהאטים, כיוון שהאחרונים כבשו להם את אזור החוף והותירה אותם ללא מוצא לים. שילטון מרכזי חלש והעובדה שחלק מבעלי הכוח שם הם בני ברית של המלהאטים הופכים אותם לבני ברית מפוקפקים במקרה הטוב למבוסיה ואורליאון, ולכן הם אינם מעורבים בסיכסוך, אם כי מדי פעם יש מלחמות באזור הגבול. אונארק: קשה להגיע לאונארק בגלל שתושבי מלמונד בקושי מרשים לזרים להכנס לארצם. רוב שיטחה של הממלכה מיוער והיו בעבר נסיונות מלהאטיים לקנות מהם עצים בשביל להגדיל את הצי, אך בגלל קשיי תחבורה זה הוכח כלא מעשי ולא משתלם. אזאר: בדומה לאריסטגון, הריחוק של אזאר וחוסר הנגישות אליה בגלל מלמונד והשממה הפכו אותה לאגדית למחצה. לב הארץ הוא הררי וכל הלורדים (שם עוד משתמשים במונח הזה ואצל האנשים הללו מרוכז כמעט כל הכוח) גרים במצודות הבנויות מתוך ולתוך האבן, ושולטים על אדמותיהם באמצעות שליחים ונציבים. לאחרונה היו להם הרבה בעיות עם השסו. תמיד היו פשיטות על גבולם, אבל כעת לשסו יש כלי נשק יותר טובים מלאזארינים, והם מאיימים להשתלט על צפון הממלכה, מה שגרם לאזארינים לממן משלוחי נשק גדולים ממלהאטיה, למרות המחיר היקר שגוררת התעבורה. בתמורה האזארים מציעים פרוו, פירות ותבלינים מסוגים שאין במלהאטיה, וכך גדל המסחר בנתיבים הדרום מערביים כשלפני זה הוא היה מזערי (וכמובן שאגליאת' ואונארק הרוויחו גם כן כי הנתיבים היו בשטחן). מה שאירוני הוא שהמלהאטים הם אלו שמכרו כלי נשק לשסו מלכתחילה.

BluePrint

New member
כמעט...

לדעתי אתה עדיין חושב בקטן ובגדול מדי. -אנחנו מדברים על תקופה מקבילה למאות 16-18, רובים זה לא M-60 ולא P-90, להעתיק אותה איננו "יום לימודים ארוך". -מלהאטיה היא אומה כובשת, ואיננה מוכרת נשק לאף אחד. (it'll be, like, you know... counter productive) -שטחים כבושים אינם אטומים למים, שטח כבוש הוא שטח בשליטת הכובש. האנשים שהיו שם לא נעלמו לשום מקום. (אבל בהחלט יכול להיות שאינם מרוצים מהמצב, במיוחד אם הכובש מאלץ אותם לעבוד בשבילו) -היבשת היא עדיין יבשת ולכן אנו רואים רק חלק קטן ממנה. כך שלהקיף אותה מדרום כדי להגיע מממערב למלהאטיה... להגיד שזה כמו לגרד את אוזן ימין עם רגל שמאל תהיה לשון המעטה. -להזכירך מדובר בעידן טרום חשמל, אז אין גדרות אלקטרוניות והשגחה לווינית. סחר בין מדינות איננו תלוי ביחסים ביניהם, ותמיד יש מישהו עצמאי שמוכן להתעלם מלאומיות כדי להרוויח. נראה לי שקשה לנו להסכים... שפשוט אביא מפה של הקריביים ונעוות את ההסטוריה? .T-136, and counting

DIDGIN

New member
../images/Emo35.gif

חלק ממה שאמרת לא קשור בכלל למה שאני אמרתי "אנחנו מדברים על תקופה מקבילה למאות 16-18, רובים זה לא M-60 ולא P-90, להעתיק אותה איננו "יום לימודים ארוך"." לא ברור לי בדיוק מה רצית להגיד כאן. אני מניח שהתכוונת שכיוון שטכנולוגיית הנשק החם (כן, אני אמשיך להשתמש במונח הזה גם בעולם של המאה ה17 פשוט כי הוא קצר ונוח!) פרמיטית יחסית קל ללמוד אותה ולסגל אותה. זה עדיין לוקח תקופה וכשקורה משהו במלהאטיה ורק אחרי שנים זה מגיע לאזאר (וגם זה רק עם דברים חשובים, מפתיעים וכו') יקח זמן רב עד שהשימוש בנשק חם יהיה רווח באותה המידה בשתי המדינות. "-מלהאטיה היא אומה כובשת, ואיננה מוכרת נשק לאף אחד. (it'll be, like, you know... counter productive)" אתה בעצמך אמרת שיש אנשים פרטיים שלא איכפת להם מלאומיות ומהמצב בין שתי מדינות. לא התכוונתי בהכרח למלהאטיה האומה אלא לסוחרים מלהאטים המביאים סחורה משם. וחוץ מזה הם לא יחושו מאויימים ממדינה בצד השני של העולם שלא מעורבת בסכסוך ושסיוע לה יכול להפכה לבת ברית "-שטחים כבושים אינם אטומים למים, שטח כבוש הוא שטח בשליטת הכובש. האנשים שהיו שם לא נעלמו לשום מקום. (אבל בהחלט יכול להיות שאינם מרוצים מהמצב, במיוחד אם הכובש מאלץ אותם לעבוד בשבילו)" לא קשור בשום צורה למה שאמרתי. מתי אמרתי שמישהו נעלם? למרות שחלק מן האנשים בשטחים שכבושים כבר מאות שנים ודאי כבר רואים עצמם כמלהאטים לכל דבר. "-היבשת היא עדיין יבשת ולכן אנו רואים רק חלק קטן ממנה. כך שלהקיף אותה מדרום כדי להגיע מממערב למלהאטיה... להגיד שזה כמו לגרד את אוזן ימין עם רגל שמאל תהיה לשון המעטה" לא דיברתי על נתיבים ימיים שעוקפים את היבשת. נתיבי המסחר עם הארצות בדרום ובדרום מערב הם יבשתיים. "-להזכירך מדובר בעידן טרום חשמל, אז אין גדרות אלקטרוניות והשגחה לווינית. סחר בין מדינות איננו תלוי ביחסים ביניהם, ותמיד יש מישהו עצמאי שמוכן להתעלם מלאומיות כדי להרוויח." לא אמרתי שדברים כאלו לא קורים, למרות שבמלמונד התושבים מסתגרים (מיוזמתם) כבר מאות שנים, וגבולות שהם תוואי שטח מפרידים טיבעיים מלווים בביצורים יעילים (יחסית לתקופה), וחוסר רצון של 99% מן האוכלוסיה להכניס זרים לשטחם בהחלט תורמים לניתוק כמעט טוטאלי (תחשוב על שבטים בעולם האמיתי שהיו מנותקים שנים מהציוויליזציה גם זמן רב לאחר שהאדם הלבן הגיע לאזור. כמה מהם התגלו במאה ה20 וה19 בקולוניות שחשבו שגילו בהן הכל)

BluePrint

New member
tribes and Turbulence

ושוב אני תוהה אם זה אני או אתה... כשאני קורא הודעה שלך היא נראית לי נמהרת, לא מרוכזת, וחסרה בפרטים מסבירים שכנראה חשובים רק לי. בכל פעם מחדש אני מקבל את התחושה שאנחנו לא מדברים על אותו דבר...

DIDGIN

New member
../images/Emo4.gif

נראה לי שאני פשוט לא מסוגל לרמת המחוייבות והפירוט שנדרשת כאן. וללא קשר לשיחה שהתנהלה כאן הרגשתי שבכל מקרה יהיה לי קשה לקחת חלק במשחק כיוון שהוא דורש רמת אקטיביות בכתיבת העלילה שאני לא מסוגל להגיע אליה (כל העניין שאמרת שאצלך אנחנו ניצור את האירועים, במקום להגיב אליהם, כמו שעושים לדוגמה במשחק של האמרפול). אתה עדיין יכול להשתמש ברעיונות שהעליתי אם אתה רוצה.

BluePrint

New member
out of time

לפי מה שקראתי עד עכשיו רמת הכתיבה שלך מספיקה ואף יותר, אם רק "תפתח" אותה ליותר פרטים. אם אצליח במשימתי, משחק בעולם זה (או דומה לו) יהיה TIC "אמיתי" בו אין מנחה ושחקנים, אלא רק שחקנים המנחים את דמויותיהם בעולם ע"פ בחירת דרכה של כל דמות. לדעתי זו אשמת המפה, אינני מרוצה מצורתה הסופית. וחבל, כי הרעיונות שהעלת התאימו כמעט בדיוק (גם אם בכלליות יתרה) למה שהתכוונתי לעשות בעצמי. אולי בסוף אעשה מה שSabre Runner אמר: "להתחיל משחק מאפס ולבנות את העולם סביבו." ואולי גם בעולם שהגה, בשם "שוויצריה החדשה". אבל אתחיל בלחפש מפות איים. במשחק בו ניווט הוא חלק מכריע, מפה ונקודות ציון הן פרט הכרחי.

gambakupu

New member
i'll give it a shot

זה שאני לא מגיב פה זה סתם... כי אין לי מה לכתוב (עצלנות). אבל אני מבטיח לנסות לכתוב לTIC. (זה כמובן אם תרצה בי
). אגב, התעסקתם בכל כך הרבה ימים שמשפיעים על הפוליטיקה באזור הזה של היבשת, אין משאבים אחרים שעלולים לגרור מלחמות (מי שתייה, זהב וכו')?

BluePrint

New member
...T-52 hours, and counting

עם כל כך מעט זמן שנשאר, והרעיון המקורי די בזבל (לדעתי)... it's gonna be tough. יש לי עוד רעיון וחצי לאיזור התרחשות אחר, אולי קצת יותר "הגיוני". וגם מפה של הקריביים ממשחק המחשב Pirates! Gold, אז יש עם מה לעבוד. אבל הכל יאלץ להתבצע on the fly עם יותר תאום "מאחורי הקלעים". ואני מקווה שכולם הפנימו את הנקודה החשובה ביותר בTIC: כל אחד הוא שה"ם של עצמו וסביבתו (אלא אם הוא בסביבה של מישהו אחר), ולהרכיב חבורה איננה מטרה. כל דמות צריכה להיות מסוגלת להתקדם בכוחות עצמה.

BluePrint

New member
.been there, done that

כבר נתתי דוגמאות, הן נמצאות בדפים הראשונים של הפורום: משחק שלי עם Sabre Runner מלווה בדוגמאות, ומשחק המרוצללים שנתקל במכשולים. בעיקרון, TIC מצריך יותר השקעה ממשחקים אחרי כיוון שעל השחקן לספק את העולם סביב הדמות. יכולת התבטאות בכתב יכולה לתרום הרבה, אבל חשוב ביותר להיות ברור. מה שעושים לאחר שמכינים דמויות ויודעים מה רוצים לעשות איתן, זה מתחילים לכתוב: איפה הדמות נמצאת, מה קורה סביבה, מה היא חושבת, מה היא רוצה\מתכוונת לעשות. קח לדוגמא את טלוס שהכנסתי למשחק של DDN: את עברו אותו סיפר במהלך המשחק הכנתי מראש, וגם הסצנה הסופית, בה ישב מול וויריק הקשור לעמוד, היתה לי ברורה עוד לפני שנמצא ע"י הקבוצה ביער. בדרך קרה מה שקרה בהתאם להתרחשויות סביבו, אבל טלוס תמיד פעל לכיוון מציאת וויריק והענשתו. הוא לא היה סתם באיזור,מחכה שהרפתקאה תמצא אותו. הלך המחשבה לעולם לא היה "מה עכשיו?", אלא תמיד: "איפה וויריק?", "איך אני משתחרר כדי להגיע אליו?", "איך אני מוצא אותו?"... טלוס הוא דוגמא לדמות עם מניע מאד חזק ומטרה ברורה ובהישג יד, אבל ניתן גם לשחק מישהו שבאמת "סתם נמצא", כל עוד יש מקום\מצב\מקרה שאליו אתה כשחקן רוצה להגיע. כמו בסדרות הפעולה משנות השמונים שמוקרנות בערוץ AXN: The A-Team הם שכירי חרב, אבל תמיד יש את הגנרל והמשטרה הצבאית שנושפים בעורפם (לברוח זו גם מטרה). Hawk בAirwolf רוצה למצוא את אחיו שאבד בוויאטנם... המטרה יכולה גם להיות מעורפלת מאד ואפילו לא ידועה לדמות עצמה, אם נקח לדוגמא את מישל אריס במשחק המרוצללים: היא מחפשת משהוא מבלי לדעת מה ולמה, אבל יודעת איפה ואיך להשיגו, ואין לה שום מושג לאן זה מוביל אותה. "מאחורי הקלעים", אני "מושך בחוטיה" ע"י חלומות, זכרונות מתעוררים, ועזרה מגורמים לא ידועים, ומוביל אותה לכיוון מצב מסויים עליו חשבתי מראש (גם אם לא לפרטי פרטים). אז מה שאנו צריכים בשביל TIC זה רק רצון, היכולת תגיע עם הזמן. בשיא הקיצור: על השחקן לדעת מאיפה דמותו באה, ולאן היא הולכת. מה שקורה בדרך תלוי בעולם בו אנו משחקים ויצירתיות השחקנים. הפתיל הזה היה נסיון לתת רקע לעולם של ספינות מפרש, ולקבוע כמה חוקי יסוד כדי להקל על שחקנים.

למעלה