המשחק עפ"י טלכו

המשחק עפ"י טלכו

"..אנחנו משחקים פה שחמט. בשחמט הזה הכלים הם אנשים שקיבלו על עצמם להיות הכלים במשחק הזה. וזה מעין משחק כיסאות מוזיקליים שבסופו של יום מישהו נשאר בלי כסא. וזה לא על חשבון מישהוא שלא קיים. זה על חשבון של חבר. אותו חבר שאכלת איתו. ושרת איתו ושמחת איתו. אז זו באמת היתממות לחשוב שבמשחק הזה אפשר להתקדם מבלי להעלות בו מחירים. וכן זה עדיין משחק..." פשוט נהדר !. חד ברור. איטיליגנטי ופשוט. זה משחק ההישרדות.

mika32

New member
אין ספק לשחק הוא יודע

אבל בתור בן אדם הוא דוחה אותי

בהישרדות אדם לאדם זאב. אבל צריך לדעת איך.

טלכו משחק נכון. הכי נכון. ולא פוגע אישית בשורדים (גם לא בצופים..). ואכן הוא שקרן ותכמן במידה הנדרשת בהישרדות. וכה לדעתי צריך. אחרת לא יתקדמו וישארו לעד על האי. להגדרתך שכבן אדם הוא דוחה אותך פיזית?? אולי הבעיה אחרת?? יתכן והשכלה, תרבות, רגישות אישית, פעילות חברתית לפני ואחרי מפריעה לסוג מסויים של אנשים.

mika32

New member
קשה לי להפריד

בין משחק לבין מציאות שהיא מחוץ למשחק כי נראה לי שאותו אדם שאתה רואה במשחק זה בעצם אותו אדם במציאות. ואם טלכו הוא תחמן וערמומי גם במציאות אז אני אשתדל כמה שיותר להתרחק מסוג כזה של אנשים פיזית הוא לא דוחה ולא מושך הדבר היחיד שאני כן אוהבת בו זה ההשכלה שלו והידע שלו בהמון נושאים

יש משחק. יש מציאות. ויש עובדות (חלקם פורסמו)

יש להניח שכל השורדים הם אנשים שונים בהתנהגות במציאות. אבל גרעין נשאר גם במשחק. וכשקור והרעב גוברים המסכות נופלות. עד היום טל הקפיד על שקיפות כלפינו הצופים. מול המצלמה (גם שי עשה ככה). דאג להגיד דעתו. מהליכיו מה עושה. מה נכון ומה לא נכון. אני נהנתי מאוד מזה. אני מאמין שהוא לא תכמן ולא שקרן וגם לא חנון.. במציאות. ובאמת חבל שלא פרסמו את כל הרקע של כל המועמדים.

השורד

New member
וטלכו מוכיח שיש הפרדה ברורה

תחמנות במשחק *לא* אומרת בהכרח תחמנות גם בחיים האמיתיים. בהישרדות מותר וצריך להיות תחמן. זה חלק מהיופי של המשחק.

טלכו מרשים אותי בתור בן אדם

יותר מאשר בתור אסטרטג. הוא לא הפייבוריט שלי בגלל האסטרטגיה, למרות שגם מבחינת האסטרטגיה הוא מרשים אותי.

agroise broider

New member
אל תסמוך יותר מדי על כישורי השחמט של טלכו

לא הייתי מצפה יותר מדי מאחד שהצליח רק בגיל 23 לעשות "מט"

סאמוואן

New member
אני אישית לא סובלת אותו

אני אפילו קצת מפחדת ממנו...לפעמים הוא ממש מלחיץ אותי... בהתחלה הוא היה נראה באמת איש מאוד אינטיליגנט שיודע לדבר ולעזור לאחרים אם ההתמחות שלו אבל לאט לאט הוא התחיל לשמש את כל זה בשביל לשחק משחק שהוא כביכול "משחק יפה"...אבל לא יודעת משהו באיך שהוא אומר את המילים ואיך שהוא משחק את המשחק שלו פשוט מלחיץ אותי אני לא יודעת איך להסביר את זה הוא לפעמים נראה קצת כמו פסיכופת...וזה כבר מתחיל להיות מוגזם... אני חושבת שאחרי שהמושבעים יראו את כל הפרקים של איך הוא משחק ומה הוא אומר בווידוים שלו לא יירצו לתת לו את המיליון (אם הוא בגמר..)

mika32

New member
../images/Emo45.gifנראה לי שעלית על הנקודה

אני עד היום ראיתי את התוכנית עם עוד זוג חברים (שגרו אצלינו עד אתמול) וכל פעם שראו את טלכו אנשים באמת אמרו שהוא מלחיץ אותם ויש תחושות לא נוחות כשרואים אותו

agroise broider

New member
הסיבה שהוא מלחיץ היא

בגלל שהוא מתנהג באופן לא טבעי אם שמתם לב, כשהוא עם זיו למשל הוא מחקה את הדיבור שלו ואת תנועות הידיים שלו, וזה נראה מוזר ומזוייף, וכשהוא אם אחרים הוא גם מנסה איך שהוא לחקות אותם. איש מוזר, אין ספק.

mika32

New member
נכון הוא באמת לא עיקבי

הוא כמו זיקית משתנה בהתאם למה שנוח לו לאופן המשחק של השרדות זה מעולה באופן כללי בן אדם כזה מגעיל אותי

העקביות היחידה שלו זה להתקדם במשחק !

מי שלא משתנה ולא יתאים עצמו לנסיבות המשתנות ישבר. יש צורת התנהגות לכל שלב ופרק בהשרדות. וראינו מה קרה לטל קוביות שלא השכיל להישתנות ולפעול חברתית. זה השרדות ולא כפר נופש.

mika32

New member
מה שבאמת מעצבן

זה שאם זו הייתה השרדות אמיתית בתנאי שטח ולא משחק חברתי..... אז מי שהיה מגיע עד הסוף זה ללא ספק חנוך או טל אנגלנדר כי הם באמת ראויים מבחינת כושר פיזי ואילו טלכו לא היה שורד יום אחד בתנאי שטח קשים לבד

השורד

New member
ואני שמח שהישרדות זה משחק מתוחכם ומורכב

ולא סרט תיעודי משעמם בערוץ 8. הפן הפיזי הוא רק אחד מבין הרבה משמעויות למילה הישרדות במשחק הזה.

למעלה