המקום הקסום ביותר

המקום שלי

למרות מה שנאמר כאן- אני אהבתי את ניו- זילנד. מאד! הטיול שלי התחיל בתאילנד, צפון תאילנד, המשיך ללאוס (עליה היסטרית ברמת הטיול והנופים, למרות הירידה ברמת הפינוקים...), חזרה לתאילנד (קצר, לאי קו- צ'אנג)- שהחזרה לסיוויליזציה היתה נחמדה אבל האנשים והנופים... ירידה! אח"כ הטיול המשיך לניו- זילנד. מבחינתי הפנינה של הטיול. אנשים נפלאים, נופים מהממים, אטרקציות מפה ועד לשרשור הבא... אפילו הישראלים שם שונים. כ"כ הרבה כסף והשקעה על טיול - זאת לא אוכלוסיית הודו ותאילנד, שמחפשים את עצמם (במקרה הטוב...) או את הסמים. אמנם אין שם את הנסיונות להתגבר על מחסומי השפה, אבל תרבות יש שם בשפע, כולל את המאורית- שאפילו כבר הפכה לחלק מחיי הלבנים שם. אחרי משיכה ודחיית הקץ- טיסה לסידני, לפגוש חברה. העיר מהממת, אבל זה לא ניו- זילנד... האנשים הרבה פחות חביבים שם, מלוכלך יותר, והכל גדול וקשור לגלישה... לאחר מכן טסנו לנפאל. האנפורנה סירקיט. מה אני אגיד לכם? נהניתי מאד. מאד! אבל לא התחברתי. התרבות יפהפיה, אבל זה לא אני... הלכלוך אוטנטי- אבל אולי הזמן שעבר וההרגשה ש"נגמר הכח"- כי לי נמאס להוציא נמלים ואבק מהאוכל... בקיצור- העולם יפה. אני הכי אהבתי את ניו זילנד- אבל יש בכל מקום מה לראות. רק צריך לפקוח את העיניים.

היי

הכי יפה היה לראות לוויתנים ודולפינים בטריניטי ביי קנדה ולא נהנתי בסקוטלנד

סמסרה1

New member
המקום שאני הכי אהבתי

הקרחונים בארגנטינה. חשים בעצמת הטבע. מבינים עד כמה האדם קטן לעומת הטבע. אהבתי גם את אזור מפלי האיגוואסו בגבול ארגנטינה ברזיל ופרגוואי. אהבתי את העיר ברלוצ'ה בארגנטינה. וגם היה לי כיף בבואנוס איירס. ובברזיל, נהנייתי לחרוש את ריו, הנוף יפה, האוירה מיוחדת.

sela v

New member
למה לא נהנית בסקוטלנד

שכחתי לרשום, אבל זה אחד המקומות שיותר אהבתי. עבדתי בצפון סקוטלנד באכסניה כחודש וחצי, וזה אחד המקומות היותר יפים. טבע פראי, חיות בר, ציפורים ומה לא.... וחוץ מזה גם הטירות מקסימות. אז מה בדיוק לא אהבת בסקוטלנד, מעניין לשמוע.

sela v

New member
יכול להיות שהיית

בטיול מאורגן לא טוב. אם את נוסעת שוב לסקוטלנד, תדברי איתי ואני אספר לך על המקומות היותר יפים, את יכולה לקרא גם במאמרי הפורום, על המקומות המומלצים שלי בצפון סקוטלנד (זה בקטגוריה יעדים - אירופה).

dont bug me

New member
יש שלושה מקומות

שלפי דעתי הם המקומות הכי יפים בעולם....לפחות שאני ראיתי. 1. לייק לואיז (אגם לואיז)- אגם ממי קרחון בצבע טורקיז, מסביב יש יער מדהים כמו שיש רק בקנדה. 2. כביש מספר 1 בארה"ב- דרך מדהימה צמודה לים בין סן פרנסיסקו ללוס אנג'לס...משהו משהו. 3. לא יודעת את המיקום המדוייק, אבל זה איזה שהו מעבר בין הרי הרוקי של קולורדו, בסתיו יש שם עצים עם עלים ענקיים בצבע כתום צהוב אדום וחום...ישנתי בדרך ופתחתי את העינים לדקה וזה מה שראיתי...התחלתי לבכות, לא יודעת למה...מדהים.

sela v

New member
מה כל כך שווה בכביש ירושלים ת"א?

עוזיג

New member
ת"א-ירושלים לא.סאן פרנסיסקו-ל.א כן

אני מקווה שצחקת יאיר ואם לא אז הכוונה היא לכביש 1 בקליפורניה מלוס אנג'לס לסאן פרנסיסקו.עשיתי רק את חלקו כי נסעתי באוטובוס וזה המסלול שלו (מה לעשות שלא נשאר כסף להשכיר אוטו)

sela v

New member
כמובן שצחקתי

ואני לא יודע מי זה יאיר, כי אני הוא סלע.

dont bug me

New member
אה שחכתי את המקום המגעיל...

הממממ....האמת, לא כל כך אהבתי את אמסטרדם...וגם אל לונדון לא הכי נקשרתי...לא יודעת למה... הם נראות מלוכלכות כאלה... העיר הכי יפה זאת פראג. סתבא שלי אומרת שפראג היא הפנינה של אירופה :)

coaxcable

New member
פינלנד (הלסינקי) - וסביבתה

חביב אבל הישראלים "בקבוצות" מגיעים גם לשם והורסים..במיוחד שהקבוצות גדולות...

Yo-man

New member
הודו, ניו-זילנד וחלקים מפרו

עם הודו וניו-זילנד יש לי ממש רומן. להודו חזרתי כבר 3 פעמים, ובניו-זילנד הייתי 3 חודשים בהם חרשתי אותה די טוב (רק לא עשיתי מספיק טרקים). על שתי המדינות האלה הרצאתי ב"למטייל", ושתיהן מאוד שונות ובכל זאת שתיהן נכנסו לי מתחת לעור ומסרבות לצאת. סך הכל ביליתי 9 חודשים בשתי המדינות האלה, ואחרי שראיתי גם את אוסטרליה (מפתיעה ביופיה), תאילנד (האיים הכי יפים), נפאל (ההרים הכי יפים), רוב מדינות אירופה (ארכיטקטורה, תרבות ואלגנטיות כללית), ארה"ב (אוכל אוכל ועוד קצת אוכל) ו-6 מדינות בדרום אמריקה - אני מרגיש שעל אף הקושי שבבחירה - אלה המקומות שלעולם לא יימאס לי מהם, ושאליהם תמיד אשמח לחזור. לגבי חוויות רעות - בפרו עבדו עלי בהמרת כסף ביום הראשון שהגענו, שדדו אותנו בקוסקו והטרק של הסנטה קרוז היה יפה, אבל די סבלנו לכל אורכו (והחמר נטש אותנו בגלל סכסוך כספי באמצע...). לבחור מקום "גרוע" זה לא דבר נכון. לא היה לא נעים שם. יש בפרו המון מה לראות, המון אטרקציות (רפטינג, גלישת חולות, טרקים, עתיקות, שווקים ועוד ועוד), אנחנו נפגענו מהתרבות האלימה של הפרואנים הספציפיים בהם נתקלנו. וכמו שיש מי שלא נהנתה בניו-זילנד, ואני בטוח שזה בגלל אוירה / שותפים / מזג אויר או שילוב של שלושתם - כך אני מאמין שפרו יכולה להיות החוויה הכי יפה לאחרים. לי היא לא הייתה.

ניאו30

New member
המקום האהוב עליי בעולם הוא ...

ניו זילנד.פשוט מקום מדהים. ודניאלהההה!,איפה היית שם שגרם לך לחשוב ככה? יש כל כך הרבה מקומות שם,ובאמת חרשתי אותה לאורך ולרוחב, לאורך 6 חודשים,הגעתי לשלוש קצוות של שתי האיים(רק למקום הכי מערבי של ניו זילנד לא הצלחתי להגיע,אבל סביבת הר אגמונט היא לא משהו לזלזל בו,ההפך). יש כל כך הרבה מקומות יפים שם-קפלר,דארט ריבר,הר מולר(בסביסת הר קוק שהוא הגבוה בניו זילנד),אבאלאנז פיק(פשוט מדהים!),טונגרירו (והרי הגעש בסביבה) ועוד ועוד ועוד,באמת יש עוד הרבה,אלה רק אלה שנזכרתי בהם עכשיו. אבל צריך לבחור אז אני אבחר שלוש מקומות: (1) החוייה הכי מהממת-טרק וולקאם פלאט-זה טרק קצת אולי לא מוכר,ודי קל האמת,בערך 4-5 שעות הליכה,אבל בסופו מגיעים למעיינות חמים טבעייים של גופרית,ואז אפשר פשוט להרגע בצורה מדהימה,ולא צריך סמים בשביל זה, פשוט לתת לכל המחשבות לשקוע,להרגיש שלווה עילאית שכזו,רגע שהוא באמת פעם בחיים,ואני עוד הייתי שם כשהיה קר וגשם יורד מסביב,אז ההרגשה הזו להכנס פנימה,למים החמים,ולראות את הגשם שיורד בחוץ-פשוט הרגשה מהממת,ואני מתאר לעצמי איך זה שם כשיורד שלג שם ואתה בפנים...בררר... אני פשוט רועד מהתרגשות רק לחשוב על זה.רק צריך לזכור לא להכניס את הראש לתוך המים,ולא להשאר יותר מדיי זמן(לא טוב ללב).אני נשארתי שם שעה וחצי,וכשיצאתי ממש לא הרגשתי את הרגליים שלי לזמן מה,אבל זה חלף,אבל ההרגשה שנשארה אצלי משם תשאר תמיד בתוך הלב. (2) החוייה הכי מרגשת-שחייה עם דולפינים-בלי שום ספק,אמנם לא עשיתי הרבה "אטרקציות",כמו באנג'י וסקיי דיבינג או משהו אחר,שניו זילנד כל כך מלאה בהם,אבל מה שעשיתי הספיק לי לכל החיים,ואני שומר זאת בליבי עד היום.זה נמצא בעיירה קטנה באי הדרומי בשם קאיקורה,שידועה ברחבי המטיילים בתור "בירת" החוויות שקשורות לבעלי חיים ימיים(לוויתנים,כרישים,בין השאר).אז הגענו באמצעות סירה קטנה ללב הים,וזה ממש היה לב הים,כמה ק"מ טובים,וכאשר הבחינו בלהקת הדולפינים ידענו שצריך להתכונן לחויה של החיים.זו להקה ממש גדולה היתה,איזה 300 דולפינים,ומה שהיה יפה זה שלא הבאנו אותם לשבי כמו במקומותינו אלא נענו ביחד איתם,ברור שקצת התערבנו בחייהם,אבל אני חושב שלא היה אכפת להם(אבל,איך אפשר לדעת,הא?...חחח), ופשוט עשינו תנועות מסוימות כדי למשוך אותם עלינו(צעקות,שירה ונענוע של הגוף בצורה דולפינית,בעיקר),ואז כאילו משום מקום,הם פתאום חותכים אותך כאילו לא הבחינו בך,ואתה יכול לגעת בהם,להסתכל להם בעיניים התמימות ולהבין מאיפה הקשר הידוע הזה בין דולפינים לבני אדם.פשוט נקשרתי אליהם.זו היתה אהבה ממבט ראשון אמיתי. (3)החוייה(תמונה) הכי יפה-אגם מאטסון שבחוף המערבי באי הדרומי ליד 2 הקרחונים,כשממול משקיף לו בגאוה הר קוק ,וכל רכס האלפים המערביים(ככה הם נקראים,וזה לא באירופה...) נישא לו למרום.האמת שהיה לי שם ממש מזל כי בדרך כלל אי אפשר לתפוס את מלוא התמונה בגלל העננים שעולים לשמיים מוקדם ביום,אז צריך להתעורר מוקדם,להכין תיק קטן,והעיקר מצלמה,ואז לעשות טיולון קטן של איזה חצי שעה,ואז להגיע למקום,לאגם,ולהתכונן להתרגש כמו שלא קרה לכם אף פעם.ההרים שמסביב,כל הרכס המושלג,משתקף באגם,פשוט גן עדן אמיתי.וסתם אנקדוטה,בניו זילנד,יש באמת מקום שנקרא פרדייז,הייתי שם,איך אפשר לא?עם שם כזה,אבל זה לא משתווה לתמונה שראיתי באותו בוקר קסום. מרוב התרגשות,הידדים פשוט רעדו,צילמתי כל כך הרבה את אותה התמונה,רק שלא יגמר לעולם,ושאם יקרה לאיזה תמונה משהו ,אז שיהיה לה תחליף,ועוד אחד ועוד ועוד.אני פשטו צלם גרוע,מצלם כל מה שזז,מה שמדבר אל הלב,ובאותו הרגע הנשימה שלי נפסקה,פשוט מהמם,אין עוד מילים,וגם התמונות לא מבטאות את מלוא היופי שנשקף לי מבעד לאגם באותו בוקר מקסים,אותו לא אשכח אף פעם. עכשיו לחוויות הפחות נעימות--אאממממ,צריך קצת זמן לחשוב,לא היו לי הרבה כאלו,ובכל זאת כמה: (1) הנהיגה בצד שמאל של הכביש,בהתחלה כל כך פחדתי מזה,אבל זה עבר די מהר,ועד שחזרתי לפה כבר לא יכולתי להתרגל לצד ימין.....חחח (2) המפגש הבלתי נתפס הזה,לפחות על ידי,שלא חשבתי שיקרה כל הזמן ביני לבין כל כך הרבה ישראלים,באמת לא ציפיתי,כי בין השאר מטרת הטיול היתה לברוח מכאן,להשאיר את הזכרונות בבית,וקצת להנות מהחיים פעם. לא שיש לי משהו נגד ישראלים,אבל לפעמים פשוט רוצים לברוח מהכל,וזה כנראה חלק מזה. (3) למרות הסעיף הקודם,בזמן ארוך כזה של טיול יש המון רגעים שמרגישים את הבדידות עוטפת כל חלק מגופך,נכון יש טבע,יש נוף ויש בעלי חיים לרוב,אבל הרבה פעמים פשוט מתגעגעים לקשר עם אנשים,לראות,לדבר,להרגיש, להחליף חוויות(וספרים...).אבל זה עובר די מהר,וממשיכים הלאה לחווית הטבע הבאה. *סליחה שיצא קצת ארוך(קצת הרבה האמת...),אני מוציא פה תסכולים של חוסר סבלנותי,לאחר 4 שנים מאז שחזרתי,למצוא את הזמן ולבנות לי איזה פינה קטנה בחדר,של אלבומי תמונות מסודרים,עם כיתוב עליהם,על ההרגשות שלי באותם רגעים שצילמתי את התמונות ושעברתי את החוויות.מקווה שתסלחו לי ותקבלו בהבנה.כל כך רוצה לחזור לשם,לגן העדן הקסום הזה,אבל זה איזה מין חלום קטן(קטן=גדול) שישאר פה למימוש בתקווה בעתיד. יש עוד כל כך הרבה מה לספר,ועוד לא דיברתי על אוסטרילה והקסם שלה,למרות שבעיני לא משתווה לזה של ניו זילנד השכנה הקטנה והכאילו שכוחה,אבל נראה לי שהגיע זמן לסיים,אז תודה לכם שאיפשרתם לי לבטא את חוויותי,באמת חוויות של חייים,וגרמתם לי קצת לחייך ולהיות מאושר לרגע קטן,כי האמת שכל הזמן המקום הזה נמצא בחלומותיי וכל הזכרה שלו,ולו לזמן קצר,נותן לי תחושה של אופטימיות כמה יפה הוא העולם(למרות הכל),וכמה אנחנו צריכים את זה להבין. אז שיהיה לכם יום יפה ומקסים,יום ניו זילנדי שכזה(ובאמת היום מעונן...)

יאנוס

New member
הכי יפה בעולם

"שם השמים הם אתר ארכאולוגי שכבות מתרחקות במהירות בלי מלאכים והארץ רקיע גלוי ונקי בלי זכרונות" (ציטוט משירו של יהודה עמיחי "שארם-א-שייך") מעל לשארם יש הר שקוראים לו צפרא. אם הייתי יכולה - הייתי מקימה שם את ביתי. מהצפרא רואים את מיצרי הטיראן ומיצרי השדואן. רואים זריחת ירח יפהפיה שעולה מכיוון הטיראן. ואם אתם בני מזל במיוחד: אניה חוצה את פס הכסף שיוצר הירח בזריחתו וצופרת. הצפירה שלה מהדהדת בשקט המופלא של המקום הזה.

noaaaa

New member
איזה פורום מגניב והנה המקומות שלי

פעם ראשונה אני נתקלת בפורום הזה... אחלה!!!! והשרשור שלי: המקום הכי מדהים שהייתי בו: טרק צאנדרה טל בצפון הודו. המקום הכי מאכזב: שמורת הפינגווינים בריו גווגוס בארגנטינה.

sela v

New member
ברוכה הבאה לפורום

ובכלל לכל מי שכתב, אני מקווה לראות אתכם פה בעתיד.

MICHL99

New member
עוד מעט אני מקווה להגיע

גם למקום הכי מדהים ,וגם לפורום המטריף שלך אוףףףף מתי מתי זה יגיע ואני יגיע לתאילנד

למעלה