המפגש. "ה"סטייק

Marie Claire

New member
תודה

אני אפנה אליהם ואבקש להסיר את כל מה שכתבתי. זה יצר אצלי תחושה כל כך לא נעימה, שמאז שגיליתי זאת (לא הייתי מודעת לקיומו של האתר הזה) הפסקתי לכתוב כאן.

Marie Claire

New member
אבל יש בעיתיות בענין

אני יכולה לפנות אליהם במייל בלבד ואין לי שום רצון לשלוח מייל (המייל שלי הוא שמי המלא). לא פרסמתי באתר שלהם ואני לא רוצה להופיע אצלם. אם מישהו ממנהלי מטעמים קורא אשמח מאד אם תוכלו להסיר כל ביקורת שנכתבה תחת כינוי זה.

גסטרו

New member
האם כתיבה ברשת לא עושה את

הכתוב נגיש ושמיש לכל ? כל זמן שהקרדיט ניתן . חשבתי לתומי שברגע שאני כותבת בפורום פתוח ולא בקומונה סגורה- כל אחד יכול לעשות בכתוב כרצונו כולל הכנסה למאגר שהשימוש בו חופשי לכל וחינם. תקנו אותי אם יש חוקים אחרים לדבר.

Marie Claire

New member
יכול להיות גסטרו

שמבחינה משפטית עד צודקת. לי באופן אישי אין ענין בדבר ולא הייתי כותבת מראש אם ידעתי, שיצא מגבולות פורום זה. למה? שריטה פרטית שלי. הדבר היחיד שקרה כתוצאה מכך הוא, שהפסקתי לחלוק איתכם את חוויותי מהמסעדות האחרונות. הייתי לאחרונה בפעם הראשונה באורקה, היה ביקור בניהו הראשל"צית, דיקסי ועוד. משפטית יכול להיות בהחלט, שהכל חוקי. לי זה פשוט לא מתאים.

גסטרו

New member
חבל הרי את לא מכירה אותי אישית

את רוצה שאקרא אותך כאן אבל לא במאגר של מטעמים . מה גם שהמנוע כאן מאד מאד לא ידידותי וכשאני רוצה לקרוא בקורות שהתפרסמו כאן אני הולכת לשם ..... את לא כותבת כאן אבל קוראת ומן הסתם נעזרת . אז כדי לעשות להם להכעיס את מענישה אותנו אבל ממשיכה להנות מכתיבתנו. גם זו דרך.

מאקי

New member
גסטרו יקרה.

אני לא נכנסת לשאלה מה נוח לך או לא. אני מעלה את השאלה שאם כתבתי ביקורת פה.. ורק פה.. ומישהו מעלה את זה למנוע חיפוש נוסף.. הוא מכפיל את כמות החשיפה שלי. שנית אם מישהו מתייג את כתיבתי באי אוביקטיביות וכו.. הרי זו הוצאת לשון הרע. עד שיוכיח ההיפך. והיות וכתיבתי היא בפורטל תפוז בבקורת מסעדות הריני מצטרפת גם לכותבת השניה. בבקשתי. אני סורבתי על ידם נחרצות אני מוכנה להעביר למייל שלך את התכתובת. וכן הם דורשים חשיפה במייל שלא תמיד נוחה לכולם. מחר בבקר תפוז יצטרכו לתת דעתם לענין השמוש בקישור מפה חד.. והוצאת לשון הרע על כתיבה פה . אני מניחה שיש אישור מצד התפוז. אני בכל אופן לא שוללת את הרעיון של תביעה אישית בשל הכפשת כתיבתה של מאקי כלא אוביקטיבית. וגסטרו טוב לך שמפרסמים ומצטטים אותך.. נהדר. כשאני רוצה לפרסם משהו בשמי אני מוציאה הודעה לעיתונות בשמי. כשאני רוצה לכתוב כמאקי.... ויש פה עוד כמה שכותבים בשם הנט שלהם.. אני מצפה שיכבדו את זה.

גסטרו

New member
לא הבנתי את המשפט

"טוב לך שמפרסמים ומצטטים אותך" , הרי אני מופיע בניק ופרט לכמה משתתפי מפגש אף אחד לא יודע מי אני , רק אולי יודע מה הטעם שלי באוכל.... ומה ענין כמות החשיפה לדיון. את כועסת שהצהירו על דיווח שלך כלא אוביקטיבי - מה 'כפת לך. שיצהירו.הרי לא הצהירו שגברת כהן מרח השיטה היא כך וכך אלא על ניק מסוים וכל זמן שזה ניק - על מה הקצף.

מאקי

New member
עיקרון הוא עיקרון לגבי.

ולכל אחד הסט של הגבולות והעקרונות שלו אם עשיתי מעולה... אבל אם לא אינני רוצה שיכתימו אותי בשוגג. וכעת זה ביודעין מתוך כוונת זדון. כי הודעתי להם על כך והם עדין השאירו. וקוראים לזה מוניטין שם טוב.... ועוד. את בטח מכירה קצת מסביבתך החוץ פורמיסטית איך מקשרים בדותות לשמות. אז אני כשאינני יודעת זה לא מטרידני אבל מלכשהובא הענין לתשומת ליבי זה טוען תיקון. כבר פתחתי.. כל אחד ומה שמתאים לו. סוביקטיבי לחלוטין שבוע טוב.

Marie Claire

New member
אנסה להסביר שוב

אני לא מכירה אותך אישית אבל קוראת אותך ועוד כמה פייבוריטים פה בפורום ביקורת מסעדות של תפוז. אני כותבת שנים אחדות בתפוז במספר פורומים, שעיסוקם אחר לגמרי ומנהלת משותפת לאחד מפורומי תפוז. אני לא משתמשת באתר מטעמים. אינני קוראת את הפורומים שלו ואינני נעזרת בביקורות, שנמצאות בו. פורומי ביקורת מסעדות אחרים ברשת (על השולחן וכו') לא מתאימים לי באופן אישי. אני קוראת ונעזרת בפורום הזה בלבד ולכן רציתי לתרום לו כי אני צרכנית לא קטנה של מסעדות. מבחינה חוקית בהחלט ייתכן ומטעמים לא עוברים על החוק. אבל אני לא רוצה למצוא את הביקורות שלי שם. הן נכתבו לעיניכם בלבד. הרגשתי נוח בפורום הזה גם אם אינו קומונה סגורה.

אולי...

חוקי לגמרי להעלות קישור מאתר לאתר. יש כאן בעיה של כיבוד האחר. עובדה שמטעמים אינם מכבדים את בחירת הכותב ורצונו החופשי. אולי... מי שלא רוצה, יוסיף בתחתית ביקורתו, "בשורה התחתונה המסעדה כן/ לא מוצלחת, אבל לכו תסמכו עלי, אני הריי לא אובייקטיבי/ת." לכל הקוראים הקבועים כאן ברור מי אובייקטיבי ומי לא...

בולרו2

New member
מסכים בהחלט

ממשק מנוע החיפוש בתפוז הפך להיות נוראי מאז שינוי הפורמט, ומעבר לזה הוא מזייף לדעתי קשות בתוצאות. הממשק במטעמים נוח מאוד, מקיף מאוד, וסה"כ נותן לינק עד כמה שהבנתי להודעה המקורית, ולא את ההודעה בעצמה. אם היו קוראים לאתר מפה, הייתי מבין עילה לביקורת, אבל נראה שאין לאתר מניעים רווחיים מהשרות הזה, וזה אני כותב בלי שכתבתי מעולם הודעה שם, כנ"ל אני לא מכיר את מפעילי האתר. מה שאנחנו כותבים כאן, פורום פשטני יחסית של ביקורות מסעדות, זה לא סודות אטום, לכן קשה לי קצת להבין את נושא החשיפה.

בולרו2

New member
אשמח אם תפרט כיצד קישור להודעה

מעשיר את קופת מריצי האתר. להזכירך, מופיעים שם קישורים להודעות רעות והודעות טובות.

Merav B R

New member
כמו ל- 99% מהאתרים ברשת, לא?

REST הרבה יותר פופולארי (אנשים שאני מכירה גם "באמת" וגם כאן בהחלט מסמכים על הביקורות שבו) ומוחקים שם ביקורות שליליות מדי שמזיקות למפרסמים שלהם. במטעמים כנראה שעושים בדיוק להיפך...

Marie Claire

New member
בולרו

בחרתי לכתוב בפורום ביקורת מסעדות של תפוז. אם הייתי יודעת, שהביקורות שלי עוברות לאתר אחר לא הייתי כותבת. למה? כפי שכתבתי - שריטה אישית ופרטית שלי. למה אי אפשר לכבד זאת? לך זה לא מפריע. לי כן. מה הקשר לסודות האטום? אני אדם פרטי, שרוצה לשמור על מינימום חשיפה ובפורום הזה הרגשתי נוח נקודה. אני חוזרת ואומרת - אני מניחה, שהכל חוקי. אם הייתי יודעת מראש הייתי פשוט נמנעת ומכיוון שרק לאחרונה גיליתי שהביקורות שלי מופיעיות במטעמים, אני פשוט מעדיפה להמנע ולהמשיך לכתוב כאן. ושלא תבין לא נכון, אני לא מאיימת ואם מאקי לא היתה מעלה את הנקודה לא הייתי מעלה אותה בכלל אלא רק נוקטת בעמדתי בה אני מעדיפה להפסיק לכתוב. במידה ומטעמים יכבדו את בקשתי ויסירו את הביקורות שלי אשמח לחזור לכתוב כאן, כמובן בתנאי שהתרשמויותי (ביקורת זו מילה קשה) העתידיות לא יעלו למאגר מטעמים.

בולרו2

New member
מכבד את "שריטתך"

ולדעתי גם מפעילי מטעמים צריכים לכבד כל פנייה כזאת שנעשית להורדת קישורים להודעות. עדיין, לא ברור לי עניין "אדם פרטי שמחפש מינימום חשיפה". אני מציע שכולנו נשמור על האנונימיות שלנו, ונשתף ברשמים בלבד. איני מעוניין לדעת שום פרט אישי עלייך, מעבר לרשמייך או דיעותייך בנושאים קולינאריים.

ו שתי

New member
והרי מה שאת כותבת בכל אתר מסחרי

ברשת ממופה ע"י מנועי חיפוש רבים. אתר מטעמים, כמו גוגל, הוא סוג של מנוע חיפוש. הם לא מפרסמים את מה שכתבת בשמם. הם מביאים משהו שפתוח לצפיה לכל (גם) אצלם באתר. בדיוק כשם שאם תחפשי בגוגל, תגיעי לביקורת. זו המדיה. אין כאן שום דבר שאינו חוקי או שאינו כשר.

מאקי

New member
ושתי ומה תאמרי על זה שהם נותנים

ציון של חוסר אובקטיביות?. ומכתימים את שמי במקרה הזה???????????? כל שביקשתי שיורידו את הקישור ואת ההערה הזאת תשובתם את יכולה לנחש. אני מוכנה לשגר גם לך את התכתובת אי אוביקטיביות??. שלא יתנו לי ציונים. ולא יתנו לאיש דרוגים. וחוץ מזה שאינני מעונינת להכפיל את כמות הפעמים. ורצוי שיכבדו בקשה של אדם. זה מה שמופיע בבקרורת שלי על מסעדה... למען הסר כל ספק.. אין לי שום אינטרס בשום מסעדה ברווחיה.. למעט איכות האוכל וקרטריונים שלי... לכל ניני דברים. ראשי אינדקס ארוחות ביקורת מסעדות בנקומט המציאון מאמרים מבחנים מדריכים מטעמים אישי פורומים תוכנה הודעת מערכת - הסרת קישור ההודעה המבוקשת - הוסרה ממנועי החיפוש של מערכת "על הדרך", בשל ספק באוביקטיביות ההמלצה / ביקורת שנכללה בה. במקרה של השגות על החלטת מנהל/ת המערכת. ניתן לפנות במייל על ידי לחיצה על הקישור "פנייה למנהל/ת המערכת" שבהמשך ההודעה. אני השגתי...... פניתי. הייתי בטוחה כמוך וכמו אחרים שישמעו

ו שתי

New member
יקירה, אני מתיחסת

למדיה ולאופיה, לאו דווקא למטעמים, שנעזרתי בו אולי פעמיים עד היום (ואני מודה בפה מלא שלא ידעתי שמסירים שם ביקורות שנחשדות בחוסר אוביקטיביות, אם כי אני לא מבינה למה את נעלבת. שהרי מי שמכיר אותך לא חושד, ומי שלא מכיר, מ'כפת לך מה הוא חושב?). אין מה לעשות. מה שאנחנו כותבים ברשת פתוח ופרוץ לכל. לפחות אתר מטעמים מוכן לתת לך קרדיט על מה שאת כותבת. אתר אחר ברשת, שבעליו מכיר אותי אישית, לקח קובץ שכתבתי בנושא מסוים לפני שנים, שם אותו אצלו באתר בלי לתת לי קרדיט. שלחתי לו מייל, והאיש היקר ענה לי שהוא מוכן לפנים משורת הדין (!) לתת קרדיט לפורום בו פורסם הקובץ, שכן הוא לא יכול להיות בטוח שזה אכן קובץ שלי. מודה שבמשך ארבע דקות זה עיקצץ לי, ואח"כ עבר. הרשת, כמו החיים, מלאה בורות שהמרחק בינם לבין הגינות בסיסית רחוק כמו אינטיליגנציה והחתול שלנו. ככה זה. (סבתא שלי היתה אומרת משהו בפולנית על מימון לתרופות, אני עדינה יותר)

למעלה