המלצות!

אתה לא רואה בזה שומפסול.

לי מצידי, זה גורם לרצות לנפץ לך ת'גולגולת על הגרנוליט ולגרור. ואז לאנוס את אחותך, סתמבשביל השוונג.

עוד כמה

אמרו כבר, אבל באמת קרימזון עם the wake of poseidon רדיוהד ב - ok computer מאיר אריאל רישומי פחם (ממש לא פרוגרסיב - אבל שווה) וגם ניל יאנג - sleeps with angels מקווה שלא עזרתי לך

SMILE 4 NOTHING

New member
../images/Emo5.gif כנראה שאני ממש-

סנילית... כי בכלל לא הבנתי ת'שאלה, וכולם ענו לך כאילו רגיל... ולמה שמישהו ידפוק לעצמו כדור בראש כי הוא שמע את i talk to the wind??? אני שואלת בשיא הרצינות!

מורנא007

New member
אני חושב שכוונת השואל

היא לקבל שמות של שירים או קטעים עצובים. לא נראה לי שהוא רוצה להתאבד.

SMILE 4 NOTHING

New member
אההה... עכשיו הבנתי../images/Emo9.gif

אז באמת אפיטף מתאים אבל למה מונצ'יילד ו- i talk to the wind?? ויש לי עוד שיר: the sisters של רנסאנס.

ובכן

תשמע את האלבום Vemod של Anekdoten. זה קצת מזכיר את קרימזון.

חחחח

אם הייתי רוצה להתאבד אז הייתי דופק כבר כדור בראש נראה לכם שאם הייתי רוצה להתאבד אז מוזיקה זה מה שהיה מונע ממני וואלה אנשים :)

cwazi

New member
אהה

אומנם לא פורגרסיב אבל הדיסק הראשון של אביתר בנאי, there tales של סטיב רייך, לא בטוח שזה בדיוק מה שהתכוונת עליו אבל הם בהחלט יגרמו לך לרצות להתאבד כל אחד מסיבותיו הוא.גם הייתי ממליץ לך לחפש בשרת העיוור יש להם התמחות במלנכוליות.

orbiti

New member
אתה יודע, זה מוזר

אבל אני בכלל לא רואה את האלבום הראשון של בנאי כאלבום דכאוני. להיפך, רוב השירים בו מלאים באיזושהי אירוניה. כלומר, אפילו הדרמה הקודרת של 'אקדח' והזעם של 'תיאטרון רוסי' נשמעים לי קצת אירוניים ועם טוויסט משעשע בביצוע של בנאי. רק 'תחחני אלי' באמת נשמע קצת מדוכא, אבל הוא יוצא דופן.

cut2

New member
לדעתי אתה עושה קישור בין

'מדוכא' ו'לא מודע לעצמו'. יש לי סיכוי, שן לידי, שמח שבאת, אקדח, תאטרון רוסי, תתחנני אלי, אבות ובנים - הם כולם שירי דכאון, חלק יותר מודעים לעצמם ('אירונים' על פיך), כמו אקדח ושן לידי למשל, וחלק פחות - כמו תתחנני אלי ויש לי סיכוי

cwazi

New member
אני דווקא

רואה את "האירוניה" מעצימה, כאין צחוק מאולץ אחרון, ובכלל אין עוד אלבום שמצליח לרגש אותי בצורה הזו. האמת שזה מעניין מה האלבום שהכי מרגש אתכם(לא בהכרח פרוג)?

למה

חשוב לי להציג את דעתי המנוגדת לשלך לגבי סטיב רייך, ולו כדי שלא יווצר רושם מרתיע עבור אלו שלא מכירים את היצירה. משהו בסגנון "אני מניח שזה עלול לעשות דבר כזה, אבל לי קרה משהו אחר לגמרי". אני אחדד ואציין שאני מדבר רק על הפרק Dolly מתוך היצירה Three Tales ולא על היצירה כולה. המסר העיקרי שניתן להפיק מ-Dolly הוא ללא ספק מזעזע ומחריד עבור מי שלא היו לו מחשבות כאלה על מהות הקיום קודם לכן. האפקט שהמסר עשוי או עלול ליצור אצל המאזין (והצופה, במקרה הזה), תלוי באופן הקבלה שלו, וזה תלוי ברקע המוסיקלי והפילוסופי של הצופה. לי היו המון מחשבות תועות וחצאי מחשבות על מהותם של בני האדם לפני שנחשפתי ליצירה הזאת, ובעיקר היה לי חוסר מיקוד בתחום הזה בפרט ובכל השאר בכלל. היצירה הזו באה והציגה בפני באופן מרהיב ומשכנע את מה שאני מרגיש כיום כלפחות אמת אחת שלמה שמתקיימת בעולם ושניתן לראות אותה מתרחשת ב-level מאוד מסויים בכל רגע של הקיום, "יום-יום-שעה-שעה" ולמעשה בכל דבר שעושים בני האדם, חיות וכל מה שקיים בעולמנו. אחרי שמבינים את זה עולה השאלה מה עושים עם אמת שכזאת, שהיא מזעזעת בעיקר מתוקף היותה שונה מכל מה שרוב בני האדם גדלו וחונכו עליו לפחות עד לימינו. לסיכום רק אציין שלעומת כותב ההודעה שאליה אני מגיב, אצלי היצירה הזו גרמה לתוצאה הפוכה לגמרי והוסיפה לי הנאה עצומה מהתבוננות בדברים שקודם לכן נראו לי משעממים, אם בכלל ראיתי אותם.

cwazi

New member
כנראה

שאני הבנתי את סוף היצירה בצורה אחרת לגמרי. בכל מקרה ציינתי את היצירה הזו בהומור, עם כל הערכתי למלחין סטיב רייך וליצירה הזו בפרט, ועם כמה שאני נדהם ונהנה בכל פעם שאני צופה בה(שאחרי חיפושים רבים שהסתיימו בלא כלום נשלחה מארה"ב), זו פשוט יצירה מייגעת, שעה שבסופה אני נושם לרווחה ונופל לריצפה כדי לחדש כוחות. סטיב רייך מצליח לסחוט את כל כולי, וזו הייתה בכוונה בהומור בלבד. היה מעניין לפתוח אשכול חדש (אוף טופיק כמובן) בנודע למסקנה שכל אחד לקח מהיצירה הזו, כי נראה לי שאני ואתה הפוכים לגמרי.

חייב לציין

כמו שציינתי בת'רד אחר, שאני לא מקשיב לחלק השני של היצירה. הוא באמת מייגע, ואני פשוט לא חושב שזה שווה את זה. כל פרק ביצירה הוא פרק עצמאי. ראיתי את השני שלוש-ארבע פעמים והקשבתי לו עוד כמה פעמים בלי וידאו, אני מכיר את המוסיקה, ולדעתי ההתפתחות שם פשוט לא טובה. יש שם מוטיבים ממש חמודים ואפילו כמה רגעים חזקים ביותר, אבל בגדול הפרק השני שלה משעמם אותי. דולי זה הדבר בשבילי, ואין שום סיבה שבעולם שאני אסבול בשביל לשמוע את מה שאני אוהב, כמו שאין שום סיבה להמשיך ולנגן את הדיסק של טארקוס אחרי שהטראק הראשון נגמר.

cwazi

New member
נדחקתי לפינה

אני לא חושב שכל פרק הוא עצמאי, להפך הידנבורג ובקיני הם ההכנה והטיעונים שאליהם מתבסס הדיון, והאימרה הכללית שאני מבין מהפרק השלישי דולי.

למעלה