המלצות

bister

New member
המלצות

עם התקרבותה (היחסית) של עונת הראיונות, כך צריך להתחיל ולחשוב גם על המלצות. בעיקרון יש לי רק אופציה בודדת להמלצה, וגם היא קלושה למדי, מתבססת בעיקרה על ציון די גבוה (95, אם כי מכובד אני יודע שהוא לא יוצא דופן בצורה בלתי רגילה בקורס הזה), והשתתפות די פעילה, אם כי לא מבריקה במיוחד, בשיעורים. במצב עניינים רגילים ספק אם עדיין הייתי ממהר לבקש המלצות עך סמך הנתונים הלא מזהירים האלו, אבל היות שמדובר במרצה היחיד השנה שהתייחס במפורש להמלצות כתמריץ להשתתפות בשיעורים, חשבתי שאולי תהיה נכונות גדולה יותר מצידו להענקת המלצות (בהנחה די מרחיקת לכת שהוא זוכר מי אני). אז בקיצור לאור המצב הזה, (ואפילו יותר עוזר, לאור ניסיון דומה שיש למישהו עם קוגלר), האם, ולא פחות חשוב, מתי ואיך כדאי לבקש המלצה?

המלצות הן לא רק ממרצים

והרבה מהמשרדים לא מתעניינים בהמלצות ממרצים, כי מבחינתם הציונים משקפים אותך מהאספקט הלימודי.

Anabol

New member
מסכים

המלצות ממרצים הן חשובות אבל לדעתי כדאי להשקיע יותר בהמלצה טובה ממפקד בצבא או הבוס מהעבודה. כמעט כולם מביאים להם המלצות ממרצה כזה או אחר וכל ההמלצות האלה נראות אותו דבר. הם לא מתרגשים מזה. כמו בכל תהליך הראיונות הזה, אתה צריך להתבלט ולהביא המלצה שתתפוס את העין ותצבע אותך באור אחר משאר מאות המומעדים שמביאים את אותה המלצה מהקורס שהם קיבלו בו ציון גבוה.

גיא*

New member
לא עדיף לבקש המלצה ממנחה קליניקה למשל?

שבה המנחה באמת מכיר אותך?

MadEquation

New member
כמה מנחה קליניקה יכול להכיר אותך בחודש?

אל תשכח שהראיונות הם בדצמבר...

Anabol

New member
זה לא באמת משנה

המלצות מהחיים האקדמיים הן שטחיות ורוב המראיינים מבינים את זה ולא מייחסים להם חשיבות מיותרת. מה שעדיף הוא להשיג המלצות ממעסיקים קודמים או מפקדים בצבא.

bister

New member
אני הנחתי מראש שהמלצות ממרצים הם לא כל הסיפור

ואפילו לא החלק העיקרי בסיפור, אבל נראה לי שהם חלק לא מבוטל, ולכן עדיין אשמח לדעתכם בנושא (אלא אם כן, אתם מאמינים שמדובר בחלק שולי כ"כ שלא מצדיק את הטרחה).

SuGaRBabe1

New member
אם כבר המלצות - גם לי יש שאלה

אני לא עובדת עכשיו ולא עבדתי בכלל מאז שהתחלתי ללמוד, ככה שאין לי המלצות עדכניות ממעסיקים שאני יכולה להביא. המלצות מהמרצים הבנתי שזה לא הכי מלהיב, אז נשארתי רק עם המלצות מהמפקדים בצבא.. זה רלוונטי גם אם השתחררתי לפני 3 שנים? ויש חשיבות לדרגת הממליץ? כי עם הקצינה בדרגת סגן אני יכולה ליצור קשר, אבל את הסא"ל יהיה לי קצת קשה לאתר... יש לי המלצה ממעסיקה שעבדתי אצלה לפני שנתיים, רלוונטי?

Anabol

New member
המלצות

ממקומות עבודה- לא קריטי. המעסיקים מודעים לכך שאת סטודנטית ולא עבדת בעבודה רצינית, לכן זה לא ממש משנה אם אין המלצה ממעסיק. בגלל זה הם מצפים לפחות שתהיה המלצה מהצבא. כמה שהדרגה יותר גבוהה יותר טוב, אבל לדעתי זה לא קריטי כי הם לא נותנים להמלצה דגש. איך שאני הבנתי את העניין, ההמלצה היא משהו שצריך שיהיה ולא מעבר לזה. איתי אף פעם לא דיברתי עם הממליץ/על ההמלצה (ועשיתי ה-מ-ו-ן ראיונות). לדעתי, תביאי גם ממליצה מהמעסיקה וגם מהצבא. זה יסגור את הפינה. אין צורך להתאמץ ולחפש את הסא"ל.

Great King Rat

New member
עזבי שטויות, המלצות צריך לזייף

לדעתי, המלצות ממקומות עבודה או מהצבא נחוצות כשבקורות החיים יש על עבר צבאי או תעסקותי דגש רב. אם את לא עובדת, אז את לא עובדת - למה שתביאי המלצה? אם בצבא לא עבדת צמוד עם מישהו בדרגה גבוהה, זה גם לא סביר להביא המלצה. אבל אם רשמת שאת עובדת במקום כלשהו שנתיים וחצי, נגיד, או שהיית ע' מפקד סיירת מטכ"ל ואת לא מביאה המלצה - יתפרש כחשוד. גם כי לא חשבת להביא אחת, וגם כי יכול להיות שידעת שלא תקבלי. יש אינפלציה של המלצות. כל אחראי נורות ניאון כותב המלצה, כל א. ארונות מטאטאים מחלקתי מנסח שורות. יתר מזה, אני חושב שיש על המלצות חזקה שהן מוטות, אז גם ככה לא מייחסים אליהן הרבה חשיבות. תביאי את ההמלצה שיש לך מהמעסיקה, תסבירי שמאז לא יצא כל כך לעבוד וזהו. יצא מבולבל, אבל אני עייף. אז זה בסדר.

אלמרפאד

New member
אתה מנסה לצאת נגד השיטה

אבל במעמדך (ובמעמד כולנו בעצם) אין לך ברירה אלא לשחק לפי החוקים. ביום מן הימים, כשתהיה זה שמראיין, תיייחס את המשמעות שנראית לך להמלצות שבאות בפניך. עד אז, במיוחד בשוק רווי ותחרותי כמו שלנו, נאלץ להמשיך ולספק המלצות מכל "אחראי נורות ניאון" ו-"א. ארונות מטאטאים". זה לא אומר שאנחנו צריכים להיות נואשים אם אין לנו כאלה, אבל בטח שלא לוותר עליהן מראש רק בגלל שאנחנו לא מאמינים בהן.

Great King Rat

New member
אל תהיה סמרטוט

לדעתי, מי שמביא המלצות מכל חור מעביר מסר של חוסר בטחון עצמי. אם אתה מאמין בעצמך, למה אתה צריך להביא ראיות מכל מקום שאתה באמת נורא אחראי וכל רגע איתך מרגיש כמו אורגזמה מתמשכת? עשיתי דבר או שניים בחיים (כמו כולם) הבאתי אותה בכמה קורסים (כמו כולם) ולא הלכתי להתדפק על דלתו של אף אחד כדי שיכתוב איזה תענוג על שניים אני. ואתה יודע מה, ישבתי בהרבה ראיונות התמחות בהרבה משרדים (שחלקם הולידו, בתורם, הודעות "התקבלת") בלי אף נייר מאף אחד - ובשום מקום לא שאלו אותי כלום על המלצות. למה? כי אם אני יושב מולם ומוכן לדבר על דבר ולענות על כל שאלה אבל הם מתעסקים במה המג"ד אמר עליי ב2008, אז או שהם עצלנים לבדוק אותי בעצמם או שהם סתומים, ולכן, במחילה מכבודם, שילכו להזדיין. יש הרבה משרדים, ובחלקם אפילו יש מראיינים עם ראש מחוץ לתחת. זה שיש כך או כך סטודנטים שמתמודדים על מקומות להתמחות זה ממש לא מעניין אותי - מי שמתרכז בדברים כאלו ולא ביכולות של עצמו מוגבל אינהרנטית לגבולות הקבוצה שאליה הוא כל הזמן משווה את עצמו. אין מה להביא המלצות, אין מה לחפש אישור מגורמים חיצוניים. ישבת מול מראיין ולא הצלחת להעביר אליו את מי שאתה מבלי כמה מילים מאחראי שיווק ניירות טואלט במחוז תל אביב? וואלה, אולי אתה לא מתאים להם ולהיפך. התמחות סוגרים במקום שמתאים לך, לא במקום שכולם חושבים שמגניב לסגור. טיילר דרדן. זהו.

Anabol

New member
אתה מגזים

זה שהלך לך בלי המלצה לא אומר שזו עצה כללית שצריך ליישם. אף אחד לא אמר שמתקבלים על סמך ההמלצות, אבל זה משהו שכדאי שיהיה. להמליץ נגד המלצות במופגן זה סתם רשלני.

הגזמת וקצת ערבבת

אני מסכים איתך שהמלצות הן לא כל העולם, ממש כמו כל פרט אחר ב"תיק" שלך כשאתה מגיע לראיון. אבל מדובר בפאזל, אחת החיכות היא הקו"ח, אחת חשובה נוספת היא הציונים, יש כמובן את היכולת והאישיות שאתה מפגין בראיון עצמו ויש גם את ההמלצות. אז ממש כמו שממוצע 85+ הוא לא חזות הכל, גם לא הייתי ממליץ לזרוק אם ההמלצות לפח. אפשר להתקבל בלי המלצה, אבל ייתכן שאם אתה צריך "שובר שויון", ההמלצה תתן לך את הייתרון הזה.

B L I M P

New member
לא דווקא במשפטים

אבל מכירה מישהו שהעדר המלצות מנע ממנו להתקבל למקום כלשהו. ולא רק כי אין לך מישהו שאומר שאתה מלך, אלא כי ממליץ נועד גם כדי לתת ולידציה לזה שעבדת במקום מסויים, וגם כדי לתאר את ההתנהלות שלך באותו מקום. אם ההסטוריה התעסוקתית שלך כוללת רק מלצרות - אז באמת אין צורך...

לדעתי יש שני אלמנטי חשובים בהמלצה

שהממליץ יהיה מישהו שבאמת הכיר אותך ושתוכן ההמלצה יעיד על כך (כמובן שגם התפקיד שלו ותקופת ההיכרות רלונטיים, אבל זה לא כרגע העניין). אם את חדשה בעבודה הנוכחית, ברור שזו המלצה פחות טובה (יגלו את זה בשניה - יצליבו עם הקו"ח או שפשוט ישאלו כמה זמן את עובדת שם, זה מאוד פשוט). עדיף להביא המלצה ממקום עבודה מלפני שנתיים שעבדת בו תקופה ממושכת, כי אז למה שכתוב שם יש תוקף הרבה יותר משמעותי. את גם בפורום הזה? מה נסגר?

SuGaRBabe1

New member
דווקא פה יותר הגיוני שאני אהיה ../images/Emo3.gif

עוד לא התחלנו בכלל את תקופת הראיונות וכבר זה מייאש אותי... כאב ראש רציני

Drunk Bullet

New member
ייאוש זה לחכות חודשיים לזימון לראיון ספציפי..

הקתרזיס זה לקבל תשובה חיובית יום אחרי..

למעלה