המלצות

כ י ף ל י

New member
המלצות

איך חיי החברה בפקולטה למשפטים בר אילן? מה ממולץ מבחינת שוק העבודה ויוקרת המקצוע ללמוד משפטים /כלכלה/ משפטים וכלכלה משני/ כלכלה-חשבונאות?

תשובות

איך חיי החברה בב"א? רוב האנשים יגידו לך שהם די יבשושיים אבל לדעתי זה סובייקטיבי. חברה טובה שלי מסיימת עכשיו שנה א' ומאוד מרוצה מהחבר'ה שם. מה מומלץ בשוק העבודה? רוב האנשים יגידו לך שזה בכלל לא משנה מה 'מומלץ' אלא יותר חשוב מה מעניין אותך/מה את אוהבת. במקרה זה- אני מסכימה לחלוטין.

הייבי

New member
תלוי מה את רוצה לעשות בחיים

את רושמת: משפטים/כלכלה/משפטים וכלכלה/כלכלה-חשבונאות. משפטים- תהיי עו"ד או תעסקי בתחומים הקשורים לתחום המשפטי. כלכלה- תהיי כלכלנית, תעסקי בתמחור, שוק ההון, עבודה כלכלית בחברות, בנקים וכו'. משפטים כלכלה- פותח לך את שתי האופציות אם כי רוב האנשים נוטים להמשיך לתחום המשפטי, לפחות בשלבים הראשונים, בגלל שזה תואר שרוב הדגש בו מושם על משפטים וכלכלה היא לרוב תוכנית מצומצמת. כלכלה-חשבונאות- בד"כ במטרה להיות רואת חשבון. רו"ח זו עבודה מאוד שונה ממשפטן- הראשון עוסק בדו"ח של חברה, מאזנים, ענייני כספים והשני עוסק בתחום החוקי. עכשיו, תחליטי מה את רוצה לעשות בחיים ואח"כ תבדקי מה יותר מתאים ללמוד למטרה זו.

הייבי

New member
נחשב לאיזה צורך?

זה שילוב סטנדרטי שכמעט כל מי שלומד חשבונאות עושה. למי שלא רוצה להיות רו"ח זה כמעט תואר חסר ערך.

Hugin

New member
גם למי שרוצה להיות רו"ח כלכלה זה לא אוצר גדול

הייבי

New member
נכון

אבל אני לא בטוחה שאפשר ללמוד רק רו"ח בת"א. אם אני זוכרת נכון, מחייבים אותם לשלב ואז כלכלה זה יחסית שילוב מקובל (מה שגורר התחשבות, כלשהי, בסידור מערכת השעות).

למעלה