המלצות על ספרים,דיסקים וסרטים

Unicorn98

New member
הזכרת לי, "הוא הלך בשדות" הוא אחד..

... הספרים המרגשים, האותנטיים והשורשיים שקראתי בימי חיי. אני ממליץ, חובה לכל אדם שורשי, ציוני שמתחבר לעצמו ולסביבה. "הוא הלך בשדות" / משה שמיר

אני מצטער על ההמלצות החריגות בנוף

אבל אולי ננסה לא ללכת על דברים ריאלים כל הזמן? "גשר ציפורים" וסדרת "הקוסם מארץ ים" בשביל הפנטזיה (על שאר החיוניים כבר המליצו - כולל טרי פראטצ'ט). "מר ורטיגו" של פול אוסטר, "בביתו במדבר" ו"כימים אחדים" של מאיר שלו, "אל תשאלי אם אני אוהב" (עמוס עוז?), "לא שם זין" של דן בן אמוץ, כמה גארסיה מארקס ומילן קונדרה... ולסיום ג'ון ליוינגסטון השחף והנסיף הקטן בשביל הקסם.

פומפיה

New member
חריגים בנוף? ../images/Emo8.gif

תוריד את ספרי הפנטזיה ואת דן בן אמוץ. כל השאר מוכרים לי היטב

Unicorn98

New member
ספרים, רבותיי, ספרים../images/Emo41.gif ../images/Emo20.gif ../images/Emo41.gif ../images/Emo20.gif

נישת הספרים המעמיקים ומרגשים... - הזר המסתורי, יומני גן העדן / מארק טווין - קנולפ, נרקיס וגולדמונד / הרמן הסה נישת הספרים המצחיקים עד דמעות... - מלכוד 22 / ג'וזף הלר - מאדים וגם מנוגה / דייב בארי - אהבות מגוחכות / מילאן קונדרה

יוסי99

New member
סיבכתם אותי

כמי שיש לו בחדר ספריה על קיר שלם, קצת קשה לבחור.. אז להלן כמה המלצות ראנדומליות, לאו דווקא ספרי המופת שלי (אני עכשיו קורא ודי מעניין) כשניטשה בכה (ביטניקים) kerouac - on the road bukowsky - diary of a dirty old man (קלאסיקות) מותו של איוון איליץ - דוסטוייבסקי סיפורים פטרבורגיים - גוגול גתה - יומנו של וורתר הצעיר (שיר הלל לאהבה) וולטיר - קנדיד (שווה קריאה ולאו דווקא מוכר) כל ספרי היינריך בול, זוכה פרס נובל לספרות. במיוחד "המוקיון" ואוסף הסיפורים הקצרים שלו. פשוט מדהים מבחינת הכתיבה, ורעיונות חשובים. (עיון) the autobiography of Malcolm X (לא ממש עיון, זה סיפורת למעשה) והרשות נתונה - רונן ברגמן "נאונאצים" - ירון סבוראי וניק טיילור "סדר יום" - אדם ברוך "אמריקה" - בודריאר "הדרמה של הילד המחונן" - מילר (רבי מכר שנקטלו ובכל זאת אהבתי) החלקיקים האלמנטריים - מישל וולבק קונדרה - הקלות הבלתי נסבלת של הקיום (פילוסופיה) הפנומנולוגיה - היגל (רק ספר עם ביאורים מדוקדקים, כמו הגרסה העברית, אם לא חבל על הזמן) (שירה) jacques prevert (צרפתית) garcia lorca (ספרדית) bukowski (אנגלית) the spoon river anthology (אנגלית, ספר מאד ייחודי) נראה לי שזהו בינתיים.. כתבתי רשימת מכולת לא קטנה..

פומפיה

New member
ספרים

לא הכי טובים (כי קשה להחליט וכי אני עושה עוול לספרים שכעת קשה לי לשלוף מהזכרון כי הם לא אצלי או כי הטובים באמת נשארו אצל ההורים). סתם כמה ספרים שכדאי ושלא הזכירו: קודם כל המדף עם ספרי האמנות: מדריכים בצילום, אלבומים של צלמים אהובים (כולל רוברט פרנק שהשגתי אי שם בלונדון), ספרים של תערוכות צילום (כולל הקלאסיקה "The Family of Man"), עבודות של חנוך פיבן, ציירים - דאלי, פיקסו, מירו, אשר. כל מיני מעצבים. השבוע התקשרו אליי מהחנות של מוזיאון תל-אביב והודיעו שספר של מעצב מופלא שהזמנתי בספטמבר ונשכח הגיע גם הוא
"זאב הערבה" (מעולה), "סידהארתא", "נרקיס וגולדמונד"/ הרמן הסה "ההנאה שבאיטיות"/ מילן קונדרה גבריאל גארסיה מארקס-ים "הבושם"/ פטריק זיסקינד (או שמאוד תאהבו או שלא תהיו מסוגלים לקרוא) אלבר קאמי - כולל האחרון, שהוא לא הספיק להשלים. סראמאגו. ישראלי: המון מאיר שלו. גם הרבה דוד גרוסמן (כולל "הזמן הצהוב"). ספר קריאה לא מוכר שפשוט אהבתי: "אנחנו ושכמותנו, בארץ ניכר"/ סרגיי זובלטוב "סקס עכשיו". המדריך האולטימטיבי. מעולה - גם למי שנדמה לו שאין לו מה ללמוד. שירה: יונה וולך, יהודה עמיחי, שירת הייקו (מתרגומים באנגלית לשירים יפניים ועד יואל הופמן ורועי צ'יקי ארד). פסיכולוגיה: הרבה ספרי עיון ומדריכים, ספרי קריאה פסיכולוגיסטיים, ספרי חלומות, (כולל "פשר החלומות" של פרויד). מדינה ויחב"ל: מ"מצעד האיוולת", "הצופה שנרדם"/ ד"ר אורי בר-יוסף ועד לפוליטיקה מבפנים. ולקינוח, ספרים קסומים: "הרפתקאות אליס בארץ הפלאות" (עם הרישומים וההערות של לואיס קרול), "גריפין וסאבין", וכמובן ספרי הילדות שלנו
. פשוט קסם. (בטח שכחתי המון
)

Deathatred

New member
ספרים, רבותיי, ספרים! ../images/Emo63.gif

על מרחב / מיצ'ו קאקו היקום האלגנטי / בריאן גרין משפטי גדל ובעיית היסודות של המתמטיקה / ארנון אברון זמן ותודעה / אבשלום אליצור מורט (תרועת מוות) / טרי פראטצ'ט איש הקציר / טרי פראטצ'ט SOUL MUSIC / טרי פראטצ'ט אליס בארץ הפלאות / לואיס קרול, תרגום רנה ליטוין + הערות של מרטין גרדנר אליס בארץ המראות / לואיס קרול, תרגום רנה ליטוין + הערות של מרטין גרדנר חולית / פרנק הרברט פנטום האופרה / גסטון לרו עלובי החיים / ויקטור הוגו

ספר של אברון?

לא תודה הספרים שלו שקראתי עד כה היו בלתי קריאים ביותר אני הייתי ממליץ על שר הטבעות בדיוק סיימתי לקרוא את כל הטרילוגיה ממש מהפנט!! כמו כן אני ממליץ לכולם לקרוא את שיחות עם אלוהים וידידות עם אלוהים והספר השלישי בסדרה הזאת (ששמו ברח מזכרוני כרגע) עוד ספר שנורא אהבתי : מוזיקת דם - גרג בר. וזהו - זה מה עולה לי לראש כרגע תומר :)

Deathatred

New member
זה לא ספר הלימוד

כאשר הוא כותב דברים בעברית ולא באוסף סימנים שלך תזכור את כל ההגדרות שלהם - יש לו מה לומר והוא מעביר את זה בצורה טובה. הספר שהמלצתי עליו אינו ספר לימוד אלא ספר מהאוניברסיטה המשודרת של גל"צ. הוא די קוהרנטי עם הקורס של בדידה רק שמסביר את הרעיונות והעקרונות של הקורס הרבה יותר טוב מספר הלימוד שכתב (נחשו מי...) אברון.

נשם25

New member
אבל אברון הוא חסיד הסימנים

והפורמליות, לא יכול להיות שהוא כתב ספר שממש מ-ס-ב-י-ר משהו

Deathatred

New member
זה הקטץ'

הוא לא בדיוק כתב את הספר. זה תמליל הרצאות שהוא נתן ברדיו. כאשר לרשותו רק מיקרופון אין שום דרך שהוא יצליח לסבך דברים עם סימונים והגדרות מדורגות שבנויות אחת על השניה עד שלא רואים את הקרקע.

greywolf

New member
"אדון האור"

של רוג'ר זילאזני. אחד הספרים שלו שדי נשכחו בשל ההצלחה של סדרת "אמבר" וחבל שכך. מרתק בהיותו שילוב של דת, מדע, מוסר ושאלה מהו היסוד של זהותנו. "עיר"- לא זוכר את שם הסופר לצערי, והמוגדר עפ"י הכריכה האחורית "סיפורים שהכלבים מספרים סביב המדורה לאחר העלמות האדם". ספר קטן, עצוב קצת ומאוד אנושי. ג'ון לה- קארה- כל ספר שקשור לג'ורג' סמיילי. סאגה ארוכה מפותלת, על איש אפור שעושה את העבודה האפורה בשירותה של ארץ אפורה. הספר שגרם לי לרצות להיות בשירות הוד מלכותה. "מישהו לרוץ אתו"- סיפור התבגרות בירושלים בת זמננו. הספר האחרון שקראתי ובאמת אהבתי.

סידרת ספרי המד"ב- DUNE...../images/Emo8.gif

זה היה צפוי לנוכח השם,לא ככה? "חולית"(זהו השם המעוברת) היא יצירת המופת הגדולה ביותר של ספרות המד"ב לדעתי ולדעת חלק ניכר מקהילת ספרי המד"ב. ספר מדהים,פשוט מדהים! אני ממליץ גם על סידרת ספרי הפנטזיה של טולקין: "ההוביט","שר הטבעות"-כל שלושת החלקים וגולת הכותרת בלי שמץ של ספק- "הסילמריליון"...לא יאומן שמוחו של אדם יכול להגות כזה עולם,ממש לא יאומן עולם שלם הכולל היסטוריה ומיתולוגיה,דמויות וגיבורים לאין ספור-יצירת אומנות לא פחות ולא יותר. פייד!

בן100

New member
ספרות יפה

היי, זו הרשימה המומלצת שלי. לוליטה \ ולדימיר נאבוקוב. מר ורטיגו \ פול אוסטר. יומנו של סטראפיסט \ גידי רף.

2_be

New member
אניה

נו הייתי חייבת להגיד את זה איפושהו.. אני מאוד אוהבת את המוסיקה שלה
היא מנעימה לי את הזמן גם כשאני לומדת...

orlyt

New member
הו.. קרנבריז כמובן

וגם מוסיקה ישראלית (היום למשל אני הולכת להופעה של כנסיית השכל - יופי לי יופי לי) ואל תגלו לאף אחד, אבל יש לי סטייה קטנה, אני אוהבת את רבקה זוהר וחווה אלברשטיין
אז רגע, אמרנו קרנבריז, ברי סחרוף, אהוד בנאי (האחד והיחיד, יחד עם כל שאר משפחת בנאי, מאיר, אביתר, יוסי, יובל ואחרים), ערן צור, אתי אנקרי, ריטה פיתה... ויש עוד המון... אני כבר ציינתי שאני אוהבת מוסיקה? והיא יכולה להיות על מנעד רחב ביותר של אפשרויות.. קלאסית, טראנס, ישראלי, לועזי מכל מיני סוגים וגם מחזמרים (או כפי שהם מכונים בפי העם, מחזות-זמר) זהו.. זה מה שאני שומעת...

למעלה