המלצות והשמצות

המלצות והשמצות

שלום לכל התל אביבים (וגם כאלה שלומדים במקומות אחרים עם המרצים שלהלן), אשמח ואודה לכם מקרב לב אם תוכלו לחווות דעה על המרצים שלהלן, מי מעניין, ממי להתרחק, מי קורע במבחנים ובגדול- האם הייתם נרשמים לקורס שמעביר המרצה: * יהודה היס * ליאורה בילסקי * דן כהן מאיר * צמח אריאל * חנוך דגן * ז'וזה ברונר * דפנה הקר תודה רבה!

sacrament

New member
בילסקי/ברונר/הקר- מומלצים מאוד

הקר היא מלכה (דיני משפחה). באתי לכיף בכל שיעור. היא מאוד מצחיקה גם. אם את לוקחת איתה משפחה- שימי לב שלא תלמדי משפחה לעומק אלא תקבלי טעימות בלבד. מבחן קל לטעמי. אחרים חלקו עליי... בילסקי- מלמדת בצורה מאוד מעניינת לטעמי. מאוד נהניתי בשיעורים שלה (פמיניזם ומשפט). המבחן היה קל מאוד. ברונר- שוב, אני נהניתי מאוד (תורת המוסר). אחרים- לא. הבחנים גורמים להשקיע הרבה, וזה די דפוק כי לא ממש צריך אותם למבחן, אז גם אין להם שום ערך מוסף ללמידה. המבחן סביר, אבל תמיד יש פקטור שלילי של 2 נקודות...

אני לא לומדת לתואר ראשון

אלא לשני השעורים עם ברונר, דגן והקר הם קורסים יחודיים לתואר שני מחקרי. את חושבת שהשעורים יתנהלו אחרת? בצורה קשה יותר? מחמירה יותר? ובכלל, הם אנשים מעניינים המרצים הללו?

מאי26

New member
פטל, ראיתי עכשיו את הקורס של הקר

(אני גם לומדת תואר שני, אבל לא מחקרי) והוא נראה לי מעניין, אבל לא הבנתי - זה קורס ייחודי רק למי שלומד תואר שני עם תזה? או שגם תלמידי תואר שני במסלול הכללי יכולים לקחת אותו?

זה ייעודי רק לתלמידי מחקר

לפי מה שהבנתי תגידי, את יודעת משהו על דן כהן מאיר? אני חושבת להרשם לקורס המרוכז שלו..

sacrament

New member
את מדברת על הייעודים? גם אני לקחתי אחד

לקחתי את הקר- תיאוריות של דיני משפחה אבל אני חוששת שאני אבטל את זה... לא בגלל הקר, חלילה. זה פשוט...נראה לי רע.

sacrament

New member
פשוט ראיתי את רשימת המשתתפות

בוירטואל...ואני מדגישה- משתתפות... סתם מעצבן להיות בקורס של בנות מה עשיתי רע? וחוץ מזה- היא רוצה גם השתתפות ולהכין עבודה ענקית... לא כוס התה שלי.

הייבי

New member
מוסיפה משלי

הקר- למדתי איתה פמיניזם, נהניתי. אחרים פחות. היא מדברת מהר ולא כל כך מוכנה להאט מה שמהווה מינוס למתמללים למיניהם. מצד שני, היא נותנת מקום להשתתף. מביעה דעה אבל גם (לפחות בפמיניזם) השתדלה להביא היבטים שהיא לא תמיד הסכימה איתם. ברונר- למדתי בשנה א' היה דיי שעמום. הקורס מביא טעימות של הוגים קצת שטחי בחלק המקומות ויותר מדי חופר באחרים. הציונים נעים סביב הממוצע אז לא ממש קורס להפציץ בו. היה פקטור שלילי קטן, לא משהו לבכות עליו. הבחנים לא היו קשים אבל דרשו השקעה דיי מיותרת- לא עוזרים למבחן (כמו שאמרו לפני).

BlackUnicorn

New member
תשובות

מניסיון אישי: ברונר מקסים, לא כל אחד אוהב. יש לא מעט מטלות במהלך הסמסטר אבל הן לא קשות במיוחד. אפשר להצליח בקורס הזה בקלות יחסית אם מגיעים לשיעורים. משמועות: להתרחק מהיס הקר - טובה אבל כמויות חומר בלתי נתפסות בילסקי - להתרחק.

T4Free

New member
הקר

למדתי אצלה דיני משפחה. מרצה מרשימה, רהוטה ודעתנית. מדברת במהירות מסחררת. היה לי קשה מאד לעקוב אחריה. אני לא מאלה שכותבים כל מילה, ובכל זאת התקשיתי. בלשונה העסיסית של דר' הקר עצמה, "חטפתי את החורפה". היו כאלה שהמבחן היה להם קל, אבל אני אישית קבלתי במקצוע הזה את הציון הנמוך ביותר שלי בתואר עד עכשיו, 10 נקודות מתחת לממוצע המצטבר שלי. אני חושב שהיא עשויה להיות מעניינת בקורסים מתקדמים, במיוחד בנושאי משפחה ופמיניזם. נדמה לי שהיא מתעסקת גם בשיטות מחקר איכותניות - אין לי מושג מה זה, אבל זה לא מצלצל לי נעים באוזן... חג שמח.

QueIronia

New member
גרוסקופף מלך ../images/Emo47.gif

אמנם לא שאלת עליו, אבל זה עניין של ידע כללי.
וברצינות - תתרחקי מברונר, הוא כמו כדור שינה. דפנה הקר בכלל לא רעה, רק שצריך ידיים ביוניות כדי להספיק להקליד את מה שהיא אומרת... בכל מקרה, היא אישה חכמה.

למעלה