המלצה

משה קיץ

New member
המלצה

סיימתי לא מכבר לראות את הקלטת RAPE SAVE שיצאה לשוק ב-1996 ע''י רוריון גרייסי, כחלק מתכנית שכללה גם עשרות סמינרים ברחבי ארה''ב לקבוצות נשים. מיותר לציין שקלטת זו נמכרה כמו לחמניות ברחבי המדינה ואף שווקה לחו''ל(היום ניתן להזמינה באינטרנט). לגבי התוכן:הקלטת מציגה את מצבי התקיפה השכיחים ביותר הן על הקרקע והן בעמידה שנשים(גם גברים,אך בעיקר נשים),עלולות להתקל בהן.רוריון גרייסי מציע פתרונות פשוטים ויעילים המסתמכים על טכניקה ומנוף תוך שימוש במכות ,ברכיות ,מרפקים,אצבעות וgrappling . ההסברים מענינים,מחנכים ,מרתקים וכוללים גם תאוריות התנהגותיות במצבים השונים. לקלטת מצורפת גם חוברת ההמליצה כיצד לנהוג במקרים של סכנה במקומות כמו:מעליות,רכב(עלית לרכב עם ידיד שפתאום תוקף אותך),חניונים וכו. מאוד מומלץ,ניתן להזמין מ- www.gracieacademy.com.

amir_aikido

New member
שאלה על מקור צורות התקיפה

משה כתבת שהקלטת מציגה את "מצבי התקיפה השכיחים ביותר הן על הקרקע והן בעמידה שנשים(גם גברים,אך בעיקר נשים),עלולות להתקל בהן." ואני תהיתי האם ידוע לך כיצד הובהר שאלו הם אכן מצבי התקיפה ? האם ידוע לך על מחקר מבוסס בנושא ? אמיר

זה תלוי במדינה שחיים בה....

אני חושב שלכל מדינה יש את הסטטיסטיקת פשע שלה, ומצבי התקיפה השונים שנעשו בקורבנות .... יניב

"מחקרים וסטטיסטיקות".......

עם כל הכבוד למישפחת גרייסי אני לא חושב שבחורה תנסה לעשות "ג'וג'י קטאמה" למי שיתקוף אותה על הקרקע. היא תכניס לו את האצבע כ"כ עמוק לארובת העין ותתן לו "שפיץ" לאכשים ותברח מהמקום...

bennyTKD

New member
איזה סוג של בחורות אתה מכיר?!

אני מצטער, אבל אני לא מכיר אף בחורה, לא משנה אם היא למדה אומנויות לחימה או לא, שמסוגלת ב-מ-צ-י-א-ו-ת להכניס למישהו אצבע לארובת העין ולהוציא לו את העין. זה נחמד ללמוד את זה בשיעור, אבל לבצע את זה זה קצת יותר קשה. למען האמת, אני בטוח שגם רוב הגברים לא מסוגלים לעשות את זה. בני

תכיר הגר שמואלפלד....מלחמ"ש...

שלא רק תכניס לך אצבע לעיין..... אם צריך תרים לך את הביצים בידיה ותמשוךךךךךךךךך ......... זה בדוק אחי....
ועכשיו ביותר רצינות... אני חושב שבחורה שמתאמנת באומנות לחימה או כל דבר אחר ותוקפים אותה, אז במצב הזה פתאום האדנרלין זורם והדופק עולה, וישש פחד, ופועלים לפני אינסטיקטים ... ואם יש לאותה בחורה אופי של לוחמת היא תדחוף לאותו תוקף את האצבע לעיין בלי בעיה רק שלא יצליח לתקוע את השמוק שלו בתוכה... (סלח לי על הבוטות).... הכל תלוי באופי!!! יניב

יניב, בנוגע להרמת ה...

אחת הסיבות שאני נוטה לזלזל בכל השיטות והצורות של הגנה עצמית לנשים, שכולם מסתכמים בסופו של דבר באותו דבר ספציפי שדיברת עליו. בשביל זה, לא צריך ללכת ל"קורס מיוחד להגנה עצמית לנשים", שמלמד "להתמודד עם סיטואציות אמיתיות ברחוב".

../images/Emo24.gifסלבו לא חושב שאתה צודק....

משום שהביצים זאת נקודת התורפה אצל הגבר שאישה מכירה טוב מאוד בנסיבות כאלה ואחרות, ומה גם אם המקום לא מטופל כמו שצריך הוא כואאאבב ועלול לגרום גם לנזק... והוא גם משבית... לכן אני חושב שזה בסיס ללמוד כל אישה באשר היא.... ורצוי ללמד נשים דבר ראשון ללכת לביצים, ואת זה צריך ללמד... איך לעשות... עד שזה יהיה באופן כזה שהם לא יצטרכו לחשוב עליו אפילו, כי זה יושרש בתרגולות שוב ושוב.... ואת להשריש זה רק באימונים יניב

מעבר

מעבר ל"הילה" האגדית שיש סביב מכה לביצים של הגבר, ראה תשובתי לטונג'ין. אגב, מה כוונתך ב"שהביצים זאת נקודת התורפה אצל הגבר שאישה מכירה טוב מאוד..."?

blacknight410

New member
../images/Emo18.gif הערה ../images/Emo18.gif

כיום כפי שאנו יודעים וכפי שסלבו כתב למטה המכה האגדית והרגילה ביותר שהחברה כיום מכירה במקרה של תקיפה רגילה או מינית של גבר על אישה היא כמובן המכה לביצים... אבל היום עא"פ שהתפוצה של אומנויות לחימה יחסית קטנה עדיין לרוב האוכלוסיה יצא להשתתף בשלב כזה או אחר בחיים בקורס הגנה עצמית ו\או בעלי ניסיון מסויים באומנויות לחימה ואפילו בקרב בין גבר ללא ניסיון וגבר שלמד הגנה עצמית לפני שנים רבות עדיין יישארו לו את הרפלקסים והתגובות הטבעיות שעבד עליהן זמן רב לפני כן ועל כן יש לו יתרון מסוים וכך זה גם מתאים לרחוב, היום כבר גם נשים שמנסות לפגוע באשכים לעיתים אינן מצליחות ומגלות בעיה מסויימת למרות שאישה שמרגישה שהיא בסכנת חיים או אונס יכולה אפילו להוציא לתוקף את העיניים כפי שצויין לעיל ולא להרגיש את זה...זה התגובות של הגוף בשעות מצוק ובקשר למכה לאשכים היום כבר מתפרסמות טכניקות איך להפעיל שרירי בטן תחתונים מסויימים על מנת לעכב את התפשטות הכאב (טכניקה זו מועברת גם בקרב מנע הישראלי)

אם נבחן את הדברים בצורה טכנית

אז בסופו של דבר, קצת קשה לאדם שלא מיומן, שנמצא ב"התקפת אדרנלין" לכוון מכה אפקטיבית לשטח שגודלו הממוצע כגודל כף יד. זכרו, שהכל עניין של מיומנות! אצלנו בדוג'ו, פעם בשנה יש אימון הגנה עצמית לבנות, שמיועד לתלמידות הדוג'ו. באימון לוקחים תרגילים וטכניקות מוכרות מקאטות, ונותנים להם את היישומים הרלוונטים. אבל לאדם שלא מיומן, שבכל חייו תירגל שעות בודדות (וגם אותן בצורה זהירה ועדינה) תרגילים שסביר להניח שישכח אחרי שבוע - מה הסבירות שאותו אדם יצליח ליישם את הדברים תחת לחץ?

אני מוכן לנסות את הטכניקה הזו

בוא, תעשה שרירי באיזה בטן שאתה רוצה, אני אתן לך שפיץ לביצים ונראה מה הטכניקה עושה...... חחחחחחחחחחחחח

מוזר ששמך הוא סמוראי... ../images/Emo13.gif

אם אינני טועה, גם הסמוראים אימתו את השיטה הזו (יש שיטות קונג פו, שעדיין מתרגלים את הטכניקה הזו). לא יודע אם זה בדיוק הפעלת שרירי הבטן, אבל בעבר כבר נכתב וניתנה הדוגמא, שבמצבים מסויים, האשכים מבצעים תנועה לכיוון הגוף (באיזה מצבים? כשתגדל תבין...
).

וחבכן סלבו אתה טועה..

אמנם הסמוראים אימצו לא מעט שיטות סיניות אל שיטת הלחימה שלהם אך לא התאמצו יותר מידיי בעניין הצ'י.. לא היה להם זמן לזה, המחשבה הייתה איך להשליםאם המוות הקרב ובא בהגנה על אדונם...

לא דיברתי על צ'י

למעט שימוש בצ'י להתניע את האוטו בחורף...
אנני מתמצא בזה, ואני מניח שאם זה עדיין נלמד זה נעשה במקומות בודדים, אבל כפי הנראה (ושוב, כפי הנראה), מדובר במשהו פזיולוגי שמשתמשים (שמנסים) ליישם אותו בעיתות נוספים.

למעלה