המלצה

משה קיץ

New member
סמוראי

על זה בדיוק מדברים בקלטת,שיחרור פשוט,מכה כדי להמם ובריחה. בהחלט לא מלמדים בקורסים מסוג זה דברים מסובכים הן בעמידה והן בקרקע.

tessen

New member
תנסה להסביר את זה

ל Nishiyama Akemi שהיא דרגת השינאן בשיטה שלנו, שזו הדרגה הגבוהה ביותר ושייכת לראש השיטה (מיותר לציין שיש רק אחת כזו). ודרך אגב השיטה עצמה היא אומנות לחימה סמוראית שיועדה לשדה הקרב.

tessen

אל תערבב עניינים. הג'ו-ג'יטסו המודרני ובפרט גרייסי ג'ו-ג'יטסו אין לו כ"כ קשר למקורות, הוא עבר אבולוציה ומהפכים רבים עדשהגיע למה שנראה היום...

tessen

New member
לא מדובר בקביעה

של איפה נמצא הג'וג'וטסו המודרני, אלא באמירה חסרת השחר שלך שנשים הן אינן לוחמות.

האם יש פה ניחוח של שובניסטיות?

+
. בחורות יכולות להתמודד בדיוק כמו בחורים עם מקרים של תקיפה (רחוב או לא רחוב), וברוב הפעמים סריטות ודריכות על רגליים לא יעזרו. לידיעתך, יש לנו יכולת קליטה, ולמה לעזעזל לא ללמד בנות טקטיקות לחימה?

חברים אל תוציאו דברים מהקשרם!!!!

לא התכוונתי לומר כי נשים לא לוחמות אלא האוכלוסייה שבאה ללמוד הגנה עצמית היא לא לוחמת!!!!!

קרב רחוב המגיע לקרקע

לקרב רחוב ישנם כל כך הרבה משתנים שעלינו להייחס אליהם ולפיכך באם נכונה (מה שע"פ הבנתי ןנסיוני אינו נכון) הטענה ש90% מקרבות הרחוב הגיעו לקרקע מסכן המתגונן את עצמו באופן חמור ביותר . 1. באם ישנם יותר מתוקף אחד כאשר אנו על הקרקע , התוקף השני יכניע אותנו כאשר האחד תופס והשני מכה ( לעולם אינני יכול לסמוך על כך שמיד עם תחלית הלחימה לא יצטרף חבר של.. ). 2. היכולת להילחם על הקרקע במיוחד במקומות הומי אדם פחותה ומסוכנת ביותר לנו כמתגוננים . 3. גם אם כוחות הבטחון ( משטרה וכו'... ) עסוקים במעצר ועליהם לקחת חשוד יהיה הדבר לא נכון ולא חכם באם יבצעו את המעצר על הקרקע במיוחד באם הדבר נעשה בתוך קהל סוער ומתפרע , כל שכן באזור בעל סכנה מוחשית גם לגורמי בטחון כאלה ואחרים . 4. לצערי בגלל מקרים בודדים בהם הגיעו הקרבות לקרקע (וח"ו אינני מזלזל בעבודת הקרקע אם השתמע הדבר מכך היא חשובה מאוד !!!) בלחימת רחוב או באירועים שונים נכנסו כולם לפרנויה והחלו בשנים האחרונות למשוך את העבודה לקרקע דבר שע"פ הבנתי מוטעה מיסודו. עבודת קרקע ברחוב נועדה למקרים הבודדים בהם הגענו בעל כורחנו לשם ולא מיוזמתינו . לצערי עם עליית הפופולריות בתחום נוטים למשוך את הקרב אל הקרקע ומן הטעמים שהעליתי כאן קודם אני סבור שהדבר מוטעה . קרב בקולנוע הומה אנשים , באוטובוס צפוף , ברחוב סואן , בפאב האם אלה המקומות בהם כלל יכול ורצוי למשוך את הקרב לקרקע ? השימוש בנשק הסביבתי , רצפה , בקבוק , חלון , מקל , כסא וכו'.. יגרום לקרב להמשיך ולהתבצע בעמידה והאמת להסתיים מהר מאוד במיוחד באם הקהל סביב או גורמי הבטחון השונים יסיימו אותו קודם או לצערי כמו מקרים רבים כיום רצח ( רובם ככולם בעמידה ובמקומות הומי אדם ) . כהן חיים התגוננות רחוב

amir_aikido

New member
בקשר ל- 3

מסתבר שבאיזור שבו עשו את הסטטיסטקה המפורסמת הזו של הגרייסים, זו בהחלט היתה האסטרטגיה של המשטרה. נדמה לי שאחד השיקולים הוא שהשוטרים שם פועלים בזוגות, ולבן הזוג המחפה עליך יש אקדח למקרה שעוד מישהו יצוץ. תוסיף לזה את העובדה שהשוטרים ירכשו מיומנות באזיקת החשוד על הקרקע. ותבין שיש הגיון באסטרטגיה זו למצב הזה. אמיר

tessen

New member
לגבי הקרקע

מצב של ירידה לקרקע, הוא אחד הדברים האחרונים שנרצה כמתגונן. גם הגענו לשם המטרה צריכה להיות לצאת משם כמה שיותר מהר ולהגיע למצב עמידה. דבר נוסף נראה לי שקרב קרקע על המזרון בדוג'ו או בזירה, שונה לחלוטין מקרב על מדרכה, חול אבנים או שאר ירקות. צריך להבדיל בין קרב תחרותי או אימון למצב בו יש שאלה של חיים או מוות או סתם פציעה קשה. אגרוף טוב או הטלה טובה לא פעם מסיימים את העניין מהר יותר מהתגוששות.

הצעה לקורס הגנה עצמית

לצערי איני יכול לראות שוב את הקובץ המצורף מקווה שאת זה ניתן יהיה לראות . כהן חיים התגוננות רחוב

amir_aikido

New member
אני לא מכיר בארץ

אני חושב שצריך להפריד בין סטטיסטיקה על כמויות פשיעה וסוגיהן, בחלוקה להמון קטגוריות שמהאתרים הפתוחים של המשטרה ניתן לראות שהיא מחזיקה. אני מתייחס למחקר/סטטיסטיקה על אופן התקיפה, תיאור מפורט של טכניקות התקיפה כפי שהן בוצעו, ורצוי גם תוך התיחסות מסוימת למי ביצע (האם היה לו ידע כלשהו באמנויות לחימה ?). אם תיקח מקרה מסוים: האם 5 הדקירות ששימשו בהריגה התחילו בדקירה לבטן, לצלעות או לגב ? האם הדקירה הגיע מלמעלה או מלמטה ? כיצד משך האנס את הנאנסת למיטה ? האם הוא איים עליה בנשק ? האם משך בשערה או ביד ? וכו' וכו' ואני לא אמשיך כדי שלא לתת לאף אחד רעיונות. אני לפחות לא שמעתי על סטטיסטיקה שכזו בארץ. היא לא שימושית למשטרה, רק למי שמתכנן קורסים ספציפיים להגנה עצמית, ו/או מתעניין בנושא במסגרת אמנויות לחימה. אם אתה מכיר מקור מידע שכזה, שהוא מהימן, אשמח אם תוכל לספר עליו. אמיר

למעלה