הנה תזכורת
בהודעה ה
ראשונה שלך ציינת:
"אור הדברים שכתבת, נשאלת השאלה האם מכשיר חלש כמו שיש לי מתאים בכלל לשידרוג לגירסה עדכנית ?"
ועל זה ענו לך - בדוק ב-XDA (אתר מוכר וידוע של מפתחים) לראות אם יש גרסא עדכנית למכשיר שלך. זה
לא רלוונטי אם אתה מתכוון להתקין כזו גרסא או לא. שאלת אם זה אפשרי טכנית, אם זה קיים ויעבוד טוב ועל זה ענו לך. התשובה היא שאפשר ללכת ובקלות למצוא את התשובה. לא בדקתי בעצמי אבל אני מאמין ב-90 אחוז שכן
.
בהודעה ה
שניה שלך כתבת:
"אני יודע שבדקתי אפשרות לעדכון ON LINE והתשובה האוטומטית היתה שהגרסה שלי היא המעודכנת ביותר למכשיר שלי.
וזה בהחלט מקובל עלי.
לא יכול לדרוש יותר ממכשיר כזה"
כל זה טוב ויפה אבל לא רלוונטי כאמור למה ששאלת בשאלה ה
ראשונה. ועל זה עניתי לך - אם אתה מסתפק בזה שהיצרנית טוענת שאין גרסא מעודכנת יותר וזה בהחלט מקובל עליך - סבבה. אני ציינתי שטכנית בד"כ המכשירים
יכולים להריץ גרסאות מתקדמות יותר ובד"כ גרסאות טובות יותר משל היצרניות. זה גם עונה לך על השאלה אפילו אם לא תכננת להתקין רום מקוסטם שכזה.
עכשיו לעניין ההודעה האחרונה -
תשמע, כשאתה כותב שמקובל עליך שאין עדכון תוכנה ע"י היצרנית (ואני מבין שזה בגלל ענייני אחריות) אתה בעצם אומר שאתה סומך עליהם. בעקיפין או במישרין זה מה שאתה עושה. וזה גורם לאנשים לחשוב בדיוק את מה
שאני חשבתי - שאתה מניח שהם לטובתך. משתמש שלא סומך על היצרנית יילך ויבדוק אם המכשיר מסוגל להריץ גרסא מתקדמת יותר. משתמש שלא יבדוק, בדיוק להיפך, כנראה מאמין להם (וזה משליך על האינטרס שלהם כמו שהוא נתפס בעיניך).
אתה לא מבין, אכן. אנשים פה לא עושים מניפולציות. אנשים פה מבינים איך השוק הזה עובד, ויש כמה נק' עיקריות:
1. אחריות די שווה לתחת בארץ. זה המצב. אתה יכול שלא להשלים עם הקביעה הזו אבל זה לא ישנה את האמת. כשתרצה לממש אחריות למשהו שהוא טיפה מעבר לבנאלי תיתקל בצרות. ההיסטוריה עובדתית מראה את זה.
2. ליצרניות יש היסטוריה גרועה למדי של עדכון למכשירים ישנים. סמסונג הכי טובים בגדול וגם הם רחוקים מלהיות צדיקים. ולא רק זה, הרומים שלהם בד"כ נופלים באיכותם מאלו של המפתחים שלוקחים אותם ובונים עליהם משהו טוב יותר (או יותר טוב - יש כאלו כמו CM שבונים על הגרסא המקורית של גוגל שהיא קוד פתוח). לכן, זה בכלל לא מפליא שאנשים "דוחפים" אותך לכיוון של עדכון לבד או לחלופין להבין שהמערכת של היצרניות דפוקה.
אין פה מניפולציות אלא קהילה שמנסה לעזור לאנשים להשיג את המיטב מהמכשירים שלהם ולעזור לאנשים לפקוח את עיניהם.