המלצה לטאבלט 10.1

ארזS

New member
אבל נורא קל לכעוס רק על סאני...

וזה כל כך מגוחך חברים.
תודה דני שהזכרת את אפל.

Bongulim

New member
חלילה

כל מי שמבטל אחריות על החומרה במקרים שהנזק הוא פגם בייצור בגלל שינויים בתוכנה הוא לא בסדר. מיבואנים רשמיים ועד חנויות פרטיות, ואפילו יצרנים שיש להם מדינית כזאת.

ארזS

New member
צר לי אך אינני יכול להסכים איתך.

ואני מציע לך שלא תקנה מכשיר שהמוכר מודיע לך מראש שהאחריות תתבטל במקרה שתעשה בו שינוי בלתי מורשה.
למה שתקנה מוצר שכזה בכלל אם זה לא מתאים לך ?
תקנה רק מוצר שלא מגבילים אותך בשימוש בו.

מבחינתי האישית כלקוח וכצרכן ההגבלה בהחלט הגיונית.
האם אסור לי לחשוב ככה ?

Bongulim

New member
קראתי היטב את התעודת אחריות בגלקסי נקסוס שלי

אין שום דבר באחריות שאומר שהיא לא תקפה במקרה של החלפת רום. זוהי תעודת אחריות של סמסונג, לא של גוגל אז אני לא יודע מה כתוב במכשירים שנקנו מגוגל.
אבל כדי לממש את האחריות הזאת אני צריך לשלוח את המכשיר לאירופה, ככה שזה לא בהכרח משתלם.

לגבי גוגל קראתי פעם שרשור (בxda) עם הרבה אנשים ששלחו את המכשיר לגוגל לתיקון/החלפה, אף פעם לא עשו בעיות אפילו למכשירים עם bootloader פתוח.
תודעת שירות של אמריקאים, נשאר רק לקנא.

Bongulim

New member
ואם אנחנו באמת דנים בנושא של רומים ואחריות

(ובוא ננסה להפוך את הדיון לגם רגוע וגם לא אישי)
לדעתי כל חברה צריכה לתת אחריות לחומרה גם במקרה של החלפת רום וכאלה, למעט אם הנזק נגרם ע"י המשתמש.
כמו שאתה יכול להחליף מערכת הפעלה על המחשב ועדיין תשאר באחריות, ככה צריך להיות בסמארטפונים.

ארזS

New member
אני לא מסכים איתך.

לדעתי כל חברה רשאית לבטל את האחריות ברגע שפגעת ללא רשות במוצר שמכרה לך.

במחשבים העניין שונה:
אתה יכול לקנות מחשב ללא מערכת הפעלה [מה שאין כך עדיין במכשירים סלולאריים נכון לרגע זה], ולהתקין איזו מערכת הפעלה שתרצה, ואחריות היצרן/המשווק היא לחומרה בלבד.
בסלולרי זה עדיין לא כך.
ברגע שזה ישתנה גם דעתי תשתנה בהתאם.
אבל כל עוד המוכר אומר לך שהאחריות תפקע אם תעשה משהו שהוא מזהיר מפניו, אל תבוא אליו בטענות אלא רק אל עצמך !

כן, יש כאן בפורום גם אחד כמוני שחושב בהגיון הפוך מההגיון של חלק מהכותבים, ושמחתי לגלות שגם מנהל הפורום בכבודו ובעצמו חושב כמוני בעניין הזה.

Bongulim

New member
אני לא פגעתי בשום דבר

כמובן שאפשר להרוס ככה את המכשיר ומי שהרס שיבוא בטענות אל עצמו וישלם.

לדוגמא בנקסוס שלי יש ROM שנקרא AOKP והוא מוסיף לי הרבה פיצ'רים כך שיותר כיף לי לעבוד איתו.
דוגמה יותר קיצונית, אני יכול להביא לך הרבה אנשים עם Galaxy S3 שהמכשיר קצת מגמגם או יש לו lagים בכל מיני פעולות, ואיך שהם החליפו לרום בלי הזבל של סמסונג - המכשיר עף, הכל מהיר.

אז למה כל השטויות האלה.

למה אם מתקלקל רכיב במכשיר בגלל פגם בייצור מבטלים לי את האחריות ואני צריך לשלם על תיקון? ולמה זה נראה לך הגיוני?
לא הוגן שיבואן/יצרן יגיד לי איזה תוכנה להתקין על המכשיר שלי (מה זה ללא רשות? מכשיר שלי!)

voguemaster

New member
אתה כבר נכנס לאיזורים אחרים

ואני רק אגיד שיש פה נושא מאוד בעייתי כי כרגע קיים צימוד מאוד חזק בין החומרה שמוכרים לך לבין המערכת שאותה חומרה מריצה. בהקשר הזה אנחנו שנות אור אחרי חלונות.
אין שום סיבה עלי אדמות שיכריחו אותי לעבוד עם תוכנה מגרסא מאוד מסוימת (של היצרנית). אני קונה את החומרה, או לפחות זה מה שאני רוצה לקנות. זה שמגיעה עליה מערכת אנדרויד של סמסונג (נניח) לא אומר שאני חייב להשתמש בה. סמסונג, כמו יצרניות אחרות, מכריחות אותך ע"י כך שהן מתנות את זה באחריות. זה מצב רע מאוד לצרכן.

כמו שלמעבדי אינטל יש כמה סוגים של מערכות הפעלה כך גם צריך להיות עבור מכשירים מבוססי ARM עם רכיבי חומרה ספציפיים.

ארזS

New member
מי שהכניס אותי לאזורים האלה

אלו הם אתם, בגלל התגובות שלכם.
תראה, אינני חושב שאני טמבל, ואני מאמין שרכשתי ניסיון באוניברסיטה של החיים במהלך 54 שנותי על אדמות, לא פחות מאשר בהשכלה ה"רשמית"...
ואני אומר לך כך:
אל תקנה מוצר כלשהו, ולא משנה מה המוצר, אם באחריות שלו כתוב "אסור להדליק את המכשיר".
להגיד לך משהו ?
גם אני לא אקנה מכשיר שכזה !
אבל אם יגידו לי : תפעיל, תהנה, אבל אל תבצע שינויים שלא בהתאם להרשאותינו, זה בהחלט מקובל עלי וכך אני נוהג במשך כל חיי.

זה שקמה "קהילת מפתחים" זה טוב ויפה, אבל תעשו את הפיתוחים שלכם על מוצרים מ"יבוא מקביל" שבהם מותר לעשות הכל.
וכן, גם תסתכנו בכך שהמוצר יהיה מוצר שטבע באיזה שיטפון [כפי שהיה בתאילנד למשל לפני כשנה] ויובש ע''י פן לשיער...
האם מישהו ירשה לעצמו לבוא בטענות ליבואן מקביל/אפור שכזה על מקרה כפי שהזכרתי ?
לי הספיק מקרה אחד של מצלמה דיגיטלית ש"נכנעתי" ורכשתי מיבואן אפור שכזה.
תאמין לי ידידי הצעיר שכל מה שאני כותב נרכש בהרבה כסף, דם, יזע ודמעות תרתי משמע !

ארזS

New member
האם אתה מרגיש אחרת ?

האם אתה מרגיש שהדיון לא רגוע ? ואישי משהו ?
אני מרגיש דיון רגוע מאוד ולא אישי כלל וכלל.

וכבר כתבתי שאם החברות יחליטו לנהוג כפי שנוהגות חברות המכשירים, גם אני אשנה את דעתי [הרי לא אוכל להישאר באתה הדיעה אם המצב ישתנה, זה לא מנדיבות ליבי...].

אבל כרגע יש מצב נתון ומבחינתי המצב הוגן ביותר.
מ ב ח י נ ת י .

voguemaster

New member
הנה תזכורת

בהודעה הראשונה שלך ציינת:
"אור הדברים שכתבת, נשאלת השאלה האם מכשיר חלש כמו שיש לי מתאים בכלל לשידרוג לגירסה עדכנית ?"
ועל זה ענו לך - בדוק ב-XDA (אתר מוכר וידוע של מפתחים) לראות אם יש גרסא עדכנית למכשיר שלך. זה לא רלוונטי אם אתה מתכוון להתקין כזו גרסא או לא. שאלת אם זה אפשרי טכנית, אם זה קיים ויעבוד טוב ועל זה ענו לך. התשובה היא שאפשר ללכת ובקלות למצוא את התשובה. לא בדקתי בעצמי אבל אני מאמין ב-90 אחוז שכן
.

בהודעה השניה שלך כתבת:
"אני יודע שבדקתי אפשרות לעדכון ON LINE והתשובה האוטומטית היתה שהגרסה שלי היא המעודכנת ביותר למכשיר שלי.
וזה בהחלט מקובל עלי.
לא יכול לדרוש יותר ממכשיר כזה"
כל זה טוב ויפה אבל לא רלוונטי כאמור למה ששאלת בשאלה הראשונה. ועל זה עניתי לך - אם אתה מסתפק בזה שהיצרנית טוענת שאין גרסא מעודכנת יותר וזה בהחלט מקובל עליך - סבבה. אני ציינתי שטכנית בד"כ המכשירים
יכולים להריץ גרסאות מתקדמות יותר ובד"כ גרסאות טובות יותר משל היצרניות. זה גם עונה לך על השאלה אפילו אם לא תכננת להתקין רום מקוסטם שכזה.

עכשיו לעניין ההודעה האחרונה -

תשמע, כשאתה כותב שמקובל עליך שאין עדכון תוכנה ע"י היצרנית (ואני מבין שזה בגלל ענייני אחריות) אתה בעצם אומר שאתה סומך עליהם. בעקיפין או במישרין זה מה שאתה עושה. וזה גורם לאנשים לחשוב בדיוק את מה
שאני חשבתי - שאתה מניח שהם לטובתך. משתמש שלא סומך על היצרנית יילך ויבדוק אם המכשיר מסוגל להריץ גרסא מתקדמת יותר. משתמש שלא יבדוק, בדיוק להיפך, כנראה מאמין להם (וזה משליך על האינטרס שלהם כמו שהוא נתפס בעיניך).

אתה לא מבין, אכן. אנשים פה לא עושים מניפולציות. אנשים פה מבינים איך השוק הזה עובד, ויש כמה נק' עיקריות:

1. אחריות די שווה לתחת בארץ. זה המצב. אתה יכול שלא להשלים עם הקביעה הזו אבל זה לא ישנה את האמת. כשתרצה לממש אחריות למשהו שהוא טיפה מעבר לבנאלי תיתקל בצרות. ההיסטוריה עובדתית מראה את זה.
2. ליצרניות יש היסטוריה גרועה למדי של עדכון למכשירים ישנים. סמסונג הכי טובים בגדול וגם הם רחוקים מלהיות צדיקים. ולא רק זה, הרומים שלהם בד"כ נופלים באיכותם מאלו של המפתחים שלוקחים אותם ובונים עליהם משהו טוב יותר (או יותר טוב - יש כאלו כמו CM שבונים על הגרסא המקורית של גוגל שהיא קוד פתוח). לכן, זה בכלל לא מפליא שאנשים "דוחפים" אותך לכיוון של עדכון לבד או לחלופין להבין שהמערכת של היצרניות דפוקה.

אין פה מניפולציות אלא קהילה שמנסה לעזור לאנשים להשיג את המיטב מהמכשירים שלהם ולעזור לאנשים לפקוח את עיניהם.

ארזS

New member
מודה לך על כל ההסברים,

אבל שוב, לדעתי מדובר בבעייה [שלכם] בהבנת הנקרא [של מה שכתבתי] או אולי בבעייה שלי בהסברת הדברים,
ואני נוטה לחשוב שהבעייה הראשונה היא הנכונה בדיון הזה ובקודמים לו.

את השאלה הראשונה ששאלתי ושציינת כאן, שאלתי לא כדי לשדרג, וגם ציינתי זאת מפורשות, ואם תלך לפי סדר כתיבת הדברים בשרשור, זה לא יכול היה להיות מובן אחרת.
גם ציינתי שאם אעשה שינוי "בלתי חוקי בעליל" הוא יהיה רק אחרי פקיעת האחריות או במקרה של רכישת מכשיר חדש והפיכת הW למכשיר נסיונות, סתם כדי להבין "מה קורה פה" ולא כדי לשדרג באמת, שזה דבר שאינני רוצה בו !

אני בהחלט חושב שחלק מהמשתתפים פה עושה מניפולציות, אולי אפילו ניפולציות רגשיות, וכפי שאני עומד על זכותו של כל אחד לחשוב כרצונו ולהביע את דעתו, כך אני חושב שלא יתכן שמשתתפים אחרים יפסלו את הדברים שלי על הסף וינסו להוכיח אותי שאני טועה, כי לדעתי אינני טועה במחשבה הזאת בנושא הזה.
בהחלט יתכן שאני טועה בדברים אחרים, הרי אני בן אדם ולא מלאך...

ואני כן חושב שאחריות בארץ שווה את הנייר שהיא כתובה עליו, מנסיוני עד כה כאדם בן 54 עם נסיון רב בחיים, [דרך אגב, אתה באמת בן 8 כפי שכתוב בכרטיסך?...] טרם נתקלתי ולו במקרה אחד שהאחריות היתה שווה לתחת.
אז האם תטען עכשיו שיש לי מזל גדול בחיים עם אחריות ?
...

voguemaster

New member
יקירי

אני יודע שאין בכוונתך לשדרג. אני רק אומר ששאלת שאלה טכנית וענו לך שיש פיתרון. זה הכל. לא המליצו לך לשדרג, רק שלחו אותך לבדוק.

ארזS

New member
תראה חבר יקר...

אבא שלי בן השמונים שיהיה בריא אמר לי פעם "לא עשו אותי באצבע".
וזה כלל גדול שלמדתי ממנו לחיים ובחיים.

לעניות דעתי, גם בתשובתך האחרונה יש מעין מניפולציה, ואולי מניפולציה רגשית, שאולי פועלת על אנשים אחרים, אבל לא עלי.

אכן שאלתי שאלה טכנית תוך ציון העובדה שמדובר בשאלה לצורך לימוד סוגיה מסויימת בלבד ולא בשאלה כדי לבצע משהו.

כבר בקבלת התשובה הודיתי וחזרתי על כך שמדובר היה בשאלה לצורך לימוד סוגיה מסויימת בלבד ולא בשאלה כדי לבצע משהו.

באותו הרגע - תם מבחינתי הדיון בנושא, אך אתה ועוד כמה אחדים מהמשתתפים מנסים לגרור את הדיון עוד ועוד, ואולי להוכיח משהו שאינני מצליח להבין, מלבד העובדה היחידה שנראית לי כמניפולציות.

בוא נעצור כאן שנינו בבקשה עם
כי ברור שלא נגיע לעמק השווה.

מקובל עליך ? תשיב ב
.
לא מקובל עליך ? תשיב מה שתשיב או שלא תשיב בכלל, כרצונך.

כל טוב ורק בריאות.

voguemaster

New member
אין שום מניפולציות

ואני לא מבין למה אתה ממשיך לכתוב את זה ע"ג הפורום.

ארזS

New member
ואני לא מבין

למה היה כל כך קשה לך להסכים פעם אחת ולהסתפק ב
.

כנראה שבאמת אסור לפתח כאן ציפיות רומנטיות מידי

ארזS

New member
ויודגש שהשאלה נשאלת

בעקבות תגובתך על אנדרואיד של סוני שהיה תקוע שנתיים על גירסה 2.3 כאשר כל העולם כבר היה בגירסה 4.1. האם המכשיר הישן מתאים בכלל לשדרוג ?

danik56

New member
כנראה סוני חושבים שלא מתאים

כי יש לי בבית סלולרי דגם קפטיבייט שהוא ברמה של גלקסי S1 ועדכנתי לו לפני שבוע רום מקוסטם מבוסס על 4.3 ועובד מעולה.

BobboVilla

New member
זו לא בדיוק השוואה הוגנת

כי הממשקים של היצרניות השונות הם כבדים יותר מאשר הממשק הנקי של גוגל, ולכן צריכים מכשירים חזקים יותר. מניסיוני עם מכשיר HTC, כאשר התקנתי רומים עם ממשק Sense בגירסא מתקדמת יותר, המכשיר עבד באיטיות רבה, ואני לא מאמין שזה רק בגלל טיב הרום או היעדרו.

למעלה