המלצה לטאבלט 10.1

danik56

New member
המלצה לטאבלט 10.1

איזה טאבלט מבוסס אנדרואיד הכי מומלץ נכון להיום ?
הגלקסי טאב 3 מאוד מאכזב עם הרזולוציה הנמוכה של המסך.
אני מעוניין במסך לפחות עם רזולוציה FHD.

danik56

New member
מישהו מכיר או שמע

על הטאבלט החדש של סוני דגם XPERIA Z ?

danik56

New member
קראתי עליו באמזון

ויש הרבה ביקורות חיוביות.
אני מקווה לשמוע חוות דעת ממקור ראשון ממישהו שהתנסה באופן אישי.

ארזS

New member
ראיתי אותו אצל חבר שלי

די דומה למה שיש לי (Samsung galaxy Tab-2 , 10)
אבל יותר יפה ומרשים וגם יותר יקר.
ונדמה לי שגם יותר מהיר.

danik56

New member
הלכתי לאולם התצוגה הראשי של ישפאר

והאמת שהמוצר עושה רושם טוב, מה שאי אפשר להגיד על איש המכירות, שממש מוציא ללקוח את החשק להתעסק איתם.
תמיד אמרו על ישפאר שהיחס שלהם ללקוחות מכפיר, וכנראה שאין להם כוונה לשנות את זה.
פשוט לא יאומן שחברה בעלת שם עולמי כמו סוני מפקידה את שיווק מוצריה בידי חברה כמו ישפאר.

ארזS

New member
באמת מוזר...

אבל לא מכיר אותם ואין לי ניסיון איתם.
ואת המוצר היחידי שלהם קניתי פעם בשקם [כשהיו חנויות כאלה, לא בצבא, שמכרו מוצרי חשמל] ובמשך יותר מעשר שנים לא הייתי זקוק לשרות שלהם.

danik56

New member
זו כנראה מנטליות של חברה

שנוקטת בגישה שהמוצרים ימכרו את עצמם ואין צורך להשקיע ביחסי ציבור.

ארזS

New member
בהחלט יתכן

כשהם יודעים שהסחורה שלהם בהחלט משובחת.

אבל האם זה כל השוני ?

danik56

New member
אותי מדאיג

נושא עידכוני הגירסה והמחוייבות של סוני להוציא עידכונים בזמן סביר.
היה לי מהעבודה אנדרואיד של סוני שהיה תקוע שנתיים על גירסה 2.3 כאשר כל העולם כבר היה בגירסה 4.1. עושה רושם שאין להם מחוייבות להוציא עידכונים לחומרה שאיננה עדכנית.

ארזS

New member
שאלה

ברשותי מכשיר לא עדכני מסוג סמסונג וונדר (W) שיש בו אנדרואיד 2.3 או משהו כזה.
אינני יודע איך זה בסלולריים, אבל ידוע לי שבמחשבים כל שדרוג מצריך מחשב חזק יותר.
לאור הדברים שכתבת, נשאלת השאלה האם מכשיר חלש כמו שיש לי מתאים בכלל לשידרוג לגירסה עדכנית ?

danik56

New member
מה שהייתי עושה

זה מחפש באתר XDA אם יש עידכון גירסה כל שהוא לדגם שלך וגם ניתן להבין ממשתמשים אחרים איך המכשיר מתפקד אחרי עידכון.

ארזS

New member
אינני יודע מה זה אתר XDA הזה

אני יודע שבדקתי אפשרות לעדכון ON LINE והתשובה האוטומטית היתה שהגרסה שלי היא המעודכנת ביותר למכשיר שלי.
וזה בהחלט מקובל עלי.
לא יכול לדרוש יותר ממכשיר כזה.

voguemaster

New member
יש פה הנחה לא נכונה

אתה מניח שהיצרנית או מי שמספק לך את העדכונים בעל אינטרס לטובתך, שתהיה לך הגרסא המעודכנת ביותר. בפועל זה לא המצב ויצרניות מאוד רוצות מהר מאוד להפסיק לעדכן מכשירים ישנים שהרי זה עולה להם במשאבים. היה עדיף להם בבירור שתקנה מוצר חדש, לא כך ?

אם שאלת כבר את השאלה האם ה-W יכול להריץ גרסא מתקדמת יותר אז תנסה לברר את התשובה. אם רק לבדוק אם היצרנית מספקת כזו גרסא היא תשובה מספיק טובה לך, אשריך. בעיניי ממש לא.
והעובדה היא שהרבה מהמכשירים האלה, שכבר לא מעודכנים ע"י היצרניות שלהם, ממשיכים לקבל גרסאות חדשות יותר ע"י מפתחים צד שלישי (ביניהם cyanogenmod שנחשבים למובילים והכי רציניים). אותן גרסאות עובדות בצורה מרשימה על המכשירים האלה, לפעמים (והרבה פעמים) טוב יותר מהגרסאות שהיצרנית מספקת.

גם הגלקסי 1 שלי נעצר בגרסא 2.3.6. סמסונג טענו בכל תוקף שהוא לא יכול להריץ את גרסא 4 מכיוון שאין לו מספיק זיכרון RAM. ועובדה, בלי הממשק המנופח שלהם הוא עובד כמו תותח. CM הוציאו גרסא 4.2.2 בשבילו
ובדרך 4.3. נכון שאין לו הרבה RAM אבל הוא מסוגל להריץ את הגרסא כמו שצריך וחלק יותר ממה שהיה קודם!

ארזS

New member
ממש לא נכון.

אני ממש לא מניח שהיצרנית או מי שמספק לי את העדכונים הוא בעל אינטרס לטובתי. מאיפה המצאת את ההנחה הזאת?
אני אפילו בטוח שכל יצרן רוצה שאקנה ממנו מוצר חדש !

ושאלתי אם W יכול להריץ במשאביו הדלים גירסה עדכנית, אך ורק כדי לדעת אם הוא מסוגל להריץ במשאביו הדלים גירסה עדכנית, ולא כדי שאעשה עדכון, שאפילו ציינתי שאינני מעוניין בו.
אז שוב : למה להניח דברים בשמי ???
!!!

למכשיר הW שלי יש אחריות לשלוש שנים, אז מדוע שארצה לחבל בו ובאחריות שיש לי???

כל הגירסאות של מפתחים צד שלישי לא מעניינות אותי כהוא זה ואינני מעוניין בהם למכשירים שלי.

נראה לי שיש כאן ביניכם [אולי אפילו אתה, אינני יודע] מפתחים כאלה שאולי נפגעים מהיחס של סאני שלא מאפשרת להם להתקין את התקנותיהם ושהמכשיר ישאר באחריות.
אני פשוט מנסה להבין את המניפולציות [ובעיני יש כאן המון מניפולציות] שחלק מהמשתתפים עושים !!!

כולם יכולים לעשות ולהתקין ולצרוב ולרומם כמה שאתם רוצים.
מצטער, אני שונה מכם, ולא כי אני פחדן.
אני פשוט דואג שהאחריות שיש למכשירים שלי לא תיפגע.
ואפילו ציינתי שיתכן שארצה, רק למען הניסיון, לעשות שינוי עצמי באחד מהמכשירים שלי כשתפוג האחריות או כשמישהו מבני המשפחה יחליט שמגיע לו מאבא מכשיר חדיש יותר, ויתכן שאז לא יהיה אכפת לי לפגוע באחריות רק כדי לנסות את המשחק הזה של השינויים.

מה לא ברור מהדברים שאני כותב וחוזר וכותב ???

Bongulim

New member
עושה רושם

שאתה נוקט עמדה לטובת סאני בלי להכיר בכלל את הסיפור.
אני אתמצת את הדברים. סמסונג מוכרת בכל העולם מכשירים בלי עברית/עם עברית מוסתרת, זאת לבקשת סאני, שהמטרה שלה היא להילחם ביבואנים המקבילים.
היא אוסרת על הפצה של גרסאות התוכנה "שלה" עם העברית "שלה", וכן על יצירת גרסאות המבוססות על אלה.
אף אחד לא מהמפתחים לא התלונן בקשר לאחריות... אלא בקשר לאיומים בתביעות מצד סאני.

ארזS

New member
עושה רושם

שיש כאן בעייה בהבנת הדברים שאני כותב, ואינני יודע מה הסיבה, כי אני כותב לדעתי בצורה מאוד ברורה.
מה שכתבת בכלל לא נכון, כי אני לא נוקט בשום עמדה לטובת אף חברה ואפילו הדגשתי חזור והדגש שאם חברה כל שהיא עושה בעיות, שתכניסו להם באמאמא שלהם.
אז מהיכן ההמצאה הזאת שאני נוקט בעמדה לטובת סאני בלי להכיר בכלל את הסיפור???

Bongulim

New member
אני אסביר למה קיבלתי רושם

שאתה נוקט בעמדה של סאני.
ציטוט 1:
"בעניין קהילת המפתחים והיחס שזכתה לו, כאן ארשה לעצמי להיות סניגור של חברה, ולא משנה שמה, שרוצה להגן על מוצריה, ומצדיק מאוד את ההחלטה שלהם שכל שינוי במוצר שנעשה ע''י גורם זר מבטל את האחריות. בעניין הזה הם צודקים לעניות דעתי במאה אחוז.
"

"נראה לי שיש כאן ביניכם [אולי אפילו אתה, אינני יודע] מפתחים כאלה שאולי נפגעים מהיחס של סאני שלא מאפשרת להם להתקין את התקנותיהם ושהמכשיר ישאר באחריות.
אני פשוט מנסה להבין את המניפולציות [ובעיני יש כאן המון מניפולציות] שחלק מהמשתתפים עושים !!!"

התביעות נגד מפתחים לא היו קשורות בשום קשר לאחריות. בגלל זה אני אומר שאתה גם לא מכיר את הסיפור וגם נוקט בצד של סאני ("ומצדיק מאוד את ההחלטה שלהם")

ארזS

New member
הבנת הנקרא. זה כל העניין.

אני בהחלט מצדיק החלטה של כל חברה שרוצה להגן על מוצריה.

השרשור עסק בסאני אבל אני מצדיק גם אותך אם תהיה בעל חברה שתרצה להגן על מוצריך בפני פריצו, רימוומים, רוטים ושאר מרעין בישין שאולי יועילו למי שיעשה זאת אך יסכנו ביודעין את האחריות שנתת להם, ואצדיק אותך.

האם אני עדיין לדעתך הסניגור של סאני ???
אני מצדיק כל מי שמבטל אחריות אם נגעת בלי רשות במוצר שלו.
כן, בהחלט.

פשוט תבין נכון את הדברים והכל יתבהר לך כטעות שלך.

danik56

New member
מה שנכון נכון

גם אפל מבטלת אחריות אם פורצים את הIOS שלה.
אני לא יודע מאידך מה המדיניות של גוגל בנוגע להתקנת רום מקוסטם
על מכשירי הנקסוס והאם זה פוגע באחריות.

למעלה