המלצה לגבי הרשמה

yoav298

New member
המלצה לגבי הרשמה

יש לי פסיכומטרי 530 ובגרות 105 לאן אתם ממליצים לי להרשם? אמרו לי שהמכללות היותר איכותיות הן המכללה למנהל,המכללה האקדמית נתניה והמרכז הבין תחומי לאן עדיף להרשם,יש בכלל סיכוי להתקבל עם ציונים כאלו?

sacrament

New member
אז ככה

מזל טוב, יש לך קבלה אוטומטית לכל מכללה. בהצלחה שיהיה

yoav298

New member
אפשר לקבל ייעוץ קצת יותר מפורט

במה הן עדיפות על מכללת נתניה?

Atenolol

New member
דירוג מכללות

לאף אחד אין מושג לגבי רמת ההוראה האמיתית, האובייקטיבית, במכללות השונות. אבל, הדעה הרווחת בין הסטודנטים, וחשוב מכך, בין המעסיקים הפוטנציאליים, היא שהבינתחומי והמכללה למנהל עדיפות על נתניה. מרגע זה נוצרת העדפה בקבלה לסטאז', ונוצר ביקוש של נרשמים לאותן מכללות. מרגע שהביקוש עולה, עולה ממילא רמת הסטודנטים, ובעקבותיה רמת ההוראה. זה מה שקורה כרגע. ניתן לראות את זה בבחינות ההסמכה של לשכת עורכי הדין, שיותר מכל דבר אחר הן סוג של מבחן פסיכומטרי. רואים שלאורך זמן, סטודנטים ממוסדות מסוימים יוצאים יותר טוב. זה אומר משהו על המוסד? לא ברור. זה אומר משהו על הסטודנטים במוסד? כנראה שכן. אבל רמת ההוראה נגזרת מרמת הסטודנטים, וכן הלאה. המפתח אם כך הוא הדימוי הציבורי של המוסד. אם תשים לב לאורך זמן, תראה מאמץ ניכר של מכללות לשכנע שהטובים אצלם. אם תחפור, תראה גם בפורום הזה נסיונות מגושמים וגם נסיונות מעודנים לעצב את דעת הקהל. שיהיה בהצלחה.

Atenolol

New member
בינתחומי

לפי האתר שלהם, עם הבגרות שלו הוא כנראה יכול להתקבל אוטומטית ללא פסיכומטרי בכלל.

Wisper

New member
אז ככה

יש לי גם ממוצע 105 והתקבלתי לבינתחומי אוטומטית בלי שום פסיכומטרי. כי שם עושים אנגלית לכל תלמידי שנה א ולפי האמי"ר משבצים לרמות למידה. גם למכללה למינהל יש אפשרות להתקבל עם ממוצע שכזה בלי פסיכומטרי, במידה ועושים מבחן באנגלית שנקרא אמי"ר.

הפתעתם אותי../images/Emo13.gif

תודה על המידע! אני הייתי עם בגרות 98 אם אני לא טועה ובלי פסיכומטרי, ודרשו ממני שם פסיכומטרי 690. משונה.

joemanor

New member
ההסבר להפתעה בקשר לבינתחומי

בבינתחומי יש קבלה אוטומטית מעל 100 בגרות או 700 פסיכומטרי. מי שלא עומד באחד מהם צריך לעמוד בסף הקבלה הנדרש, ולכן ייתכן שדרשו ממך את הציונים שהזכרת (לא יודע מהם ספי הקבלה המדויקים)

Margarita22

New member
אם יש לך בגרות 105 - אתה יכול יותר מ-530 בפסי

שפר - וגש לאונ' הקרובה למקום מגוריך.

sacrament

New member
הפסיכו והבגרויות לא ממש קשורים האחד לשני

ולמעשה בודקים דברים אחרים יכול להיות שהוא יכול יותר מ-530. אני פשוט לא בטוחה שזה בגלל הבגרויות שלו...

yoav298

New member
זה ממש לא נכון

אני מכיר לא מעט עם ממוצע גבוה מ 105 שבקושי מגרדים את ה 600 או את ה 550 והם למדו לפסיכומטרי. אני לא למדתי לפסיכומטרי, אני מודה,גם אין ערובה שזה יעזור לי בכלל ,בכל מקרה אני לא מתכוון להרוס את עצמי רק בשביל להתקבל לאוניברסיטה,במיוחד שיש רבים וטובים שסיימו מכללות והשתלבו באופן מושלם בשוק העבודה. בחרתי 3 מכללות שבקרתי בהן והתעניינתי דרך חברים ובוגרים ושלושתן עשו עליי רושם טוב מבחינת רמת מרצים, תוכנית הלימודים ורמת התנאים בקמפוס ועוד פרמטרים אחרים ואינדיבידואלים. היתרון היחיד שיש למכללה למנהל ולבינתחומי זה מיקומם במרכז. כנראה שאלך לבינתחומי בגלל יתרון המיקום.

למעלה