המלך של קיסריה

airplain

New member
חחחחח קרעת אותי

לא רק ששלמה ארצי לא ידבר עם מעריץ שלו, אלא לדעתי היא יעבור למדרכה שממול חחחחחחח

טוב אולי הקצנתי , אבל הבנת את כוונתי.

שלמה של המציאות, זה ממש, אבל ממש ממש לא שלמה ארצי של ההופעות.

והאמת שזה די הגיוני.

הוא נחשב לזמר מספר אחד בארץ!
יש לו מעריצים מכל שכבות הגיל , כמובן מבוגרים עד מאוד,ח׳ברה בני 30-40 אבל לא פחות חשוב ... המון בני נוער שמתים עליו.
אני לא רואה סיטואציה ששלמה נכנס לקניון אילון ברמת גן ומתחיל להתייחס עכשיו למעריצים.
הוא ייכנס מקסימום עם צעיף, כובע , משקפיים ... יעשה מה שהוא צריך לעשות באותו מקום ויתחפף לסידור הבא שלו.

הוא לא ידבר
לא ילטף
לא יחבק
ולא יקרוץ

שום זמר שבא לקניון לא יתחיל להתייחס לכל

מעריץ. זה לא הדבר המעניין/ מציק (שכל אחד יבחר) לגבי שלמה ארצי.
אני מתכוון למצבים יותר עדינים.
זה גם לא אומר ששלמה ארצי אף פעם לא ייתן יחס חם למעריץ מחוץ להופעות אבל זה כניראה יהיה הרבה פחות שכיח.
יש לי סיפור אישי בעניין לגבי קשר עם שלמה ארצי מחוץ להופעות אבל אני מתלבט אם להעלות אותו כאן. אם זה מעניין מישהו אוכל לשתף במסרים.

airplain

New member
ברור מעניין... שתף אפילו כאן או במסר. מה רע

ככה נוכל להמשיך ולהכיר צדדים אחרים שלו

אבל זה קשור גם לחיים אישיים שלי ואני לא רוצה

שאנשים יחשבו שאני הופך את הפורום לאיזו פלטפורמה אישית. בכל מקרה לי אין בעיה לשתף. אני אכתוב לך במסר.

מעניין מאוד אנחנו רוצים לשמוע

וזה בסדר גמור!

אתם קולטים בכללל מה הופעות כאלה עושות לבנאדם?
אלפי אנשים באים בשבילו, ממלאים פארקים, מדקלמים את המילים,
האנרגיות האלה הן בלתי נתפסות. הן יכולות לשגע בנאדם,
ולא משנה כמה הוא ותיק או מנוסה או כביכול רגיל לזה.
אבל כמו כל אדם אחר הוא כזה שקם בבוקר והולך לשירותים,
ולפעמים חולה ולפעמים עצבני או מוצף רגשות.
וכן- זכותו להיות הבנאדם הפרטי הזה, סתם שלמה אחד,
סתם איש בן 60 פלוס שיש לו מחשבות, רצונות וסרטים בראש.
כה עם חרדות ובטחון עצמ שברירי, כה שיש ממנו המון ציפיות
ושאומרים עליו כל כך הרבה דברים טובים שכבר איך לעזאזל הוא ילמד להכיל אותם.
זה לא פשוט. הצלחה אדירה היא קשה לא פחות מכשלון נחרץ או אלמוניות.

כמה שננסה להבין או להגיד: הוא בחר בזה, לתהילה יש מחיר,
עדיין הוא אדם, בן אדם, ולא היצור הדמיוני הבלתי פגיע שחלק מנסים לעשות ממנו.

אני אתחיל מהמשפט האחרון שכתבת ברשותך-

אני מבין את כוונתך (נדמה לי) אבל נראה לי שמי שמנסה לעשות משלמה אדם לא פגיע מסתבך בסתירה- הרי כל השירים שלו נכתבים על כמה שהוא פגיע ודווקא אוהבי שלמה ארצי שמכירים את השירים שלו צריכים לדעת זאת הכי טוב מכולם (ומי שלא עוקב אחרי השירים שלו ממילא מסתכל עליו כעל "עוד אדם בעולם" ובוודאי לא על כמישהו לא פגיע).
לכן ניראה לי שהנקודה כאן היא אחרת.
אנסה לכתוב קצת על איך שאני, בדעתי המוגבלת, רואה את הנקודה על תגובה אחרת שלך.

איך אפשר להגיד על הזמר שחצי הופעה מטייל בין

הכסאות שהוא קר שחצן ומנוכר?

אם אנחנו מדברים על ההופעות עצמן,
אם הוא היה כזה היית רואה גדר בין הבמה לקהל ולא מדרגות..

שלמה הוא הזמר הכי מאפשר שיש..
מאפשר לצרוח, להימרח, להתלהב, לשיר במיקרופון,
לרקוד יחד, לצלם (מההערות שלו זה נמאס לו מאוד,
בעיקר מאז הסמארטפונים)...

גם אם מדובר בהצגה, ז צגה טובה מאוד והיא עובדת..

RoieL

New member
לשיר במיקרופון הוא לא כ"כ אוהב דווקא

התרשמתי שהוא אוהב להיות בשליטה מלאה על ההופעה שלו. גם כשהוא נותן למישהו לשיר זה תמיד כשהוא מחזיק את המיקרופון. אם מישהו שם לשלמה ידים על המיקרופון שלמה מייד נרתע ומושך את המיקרופון אליו.

אפשר להגיד.

בדיוק בגלל מה שאת בעצמך כתבת בתגובה הקודמת שלך-
שלמה ארצי משקיע כמויות אדירות של אנרגיות רגשיות-נפשיות שלו בהופעות בכל מה שקשור למגע עם מעריצים. התוצאה של זה היא שנשארות לו מעט מאוד אנרגיות לקשר עם מעריצים מחוץ להופעות ואני לא מדבר על מצב שהוא הולך בקניון אלא לדברים יותר עדינים שיכול להיות שלזמרים אחרים כן היה כוחות ורצון להשקיע.
חשוב להדגיש כמו שאייר פליין כתב שהכוונה לקשר עם מעריצים בלבד ולא לשום דבר במה שנוגע למשפחה וחברים שלו.

האמת ניראה לי שהביקורת הזאת שווה

יותר התייחסויות בפורום ממה שהיא קיבלה, חבל (אולי זו תקופת החגים,לא יודע).

olli3

New member
מנהל
קראתי את הכתבה ולאחר מכן האזנתי לאושר

אקספרס ולשיירם פחות מוכרים מאלבומים אחרים לאורך הקריירה של שלמה ארצי.

סה"כ, מעולם לא התחברתי, מעבר לכך, בשריים רבים חשתי דיכאון ופשוט נמנעתי מלהאזין, כך גם כשיש שיר ברדו, אני מעביר.

אני מביא לכאן את תחושותיי מהשירים, מהמילים ומהמצע עליהם השירים מובאים. הוזמנתי לפרסם את דבריי כאן פשוט.

אז ככה:

מה ששמתי לב שחוזר על עצמו בכל שיר של שלמה זה שהוא לא מדבר על עצמו, הוא מציג איזשהי מערכת יחסים מעוותת או רצון אישי או כמיהה אישית למשהו ומסביר לי ולשאר המאזינים, איך להגיע אל האושר ואיך להגיע אל הפתרון וכו'. אז מה מציק לי? שכל סיטאוציה אפשרית שכביכול מופיעה חיובית, הוא חייב להרוס עם משהו שלילי. פה זה בעיית אמון, שם זה יהיה חלומות לא מוגשמים, אח"כ ידובר על בגידה והרשימה ארוכה. כל שיר מציג תמונה כוללת של הכל טוב ועכשיו נתקן את מה שלא טוב, אבל כל שיר לא מדבר עליו, אלא על אנשים זרים. הוא פונה אליי במילים של עשה ואל תעשה כזה...

במילים אחרות, זה דכאון מתמשך ששלמה מתעקש לא להוציא אותך ממנו. הוא רק אומר שככה לא עושים ושעכשיו ננסה לתקן את הדברים וזה חוזר על עצמו בכל שיר. יש כאן שאיבה לשלילי מכיוון של הזדהות, אבל כדי להמתיק את זה האריזה היא כביכול מציגה שיהיה טוב, למרות שבהיחבא כזה הוא אומר שבסופו של דבר, תיפגע, תיעזב, הקשר לא יצליח, לא תשיג את שאיפותיך. בקיצור תסבול כל חייך.

עברתי על שירים מאלבומים אחרים ביו טיוב, בעיקר על הלא מוכרים. הקונספט חוזר לאורך רוב השנים. זה מרגיש לי כאילו הוא איזה גורו שאומר לי, תכאב, כי זה כואב... תתרגש כי זה מרגש ותזדהה כי זה יכול לקרות גם לך. ואח"כ בהיפוכין הוא אומר לי, אבל אתה יודע מה הבעיה? הנה אני אספר לך מה הבעיה וגם אתן לך את הפתרון.

אבל אין שום פתרון, רק דכאון מתמשך והצהרה חד כיוונית שתמיד תיפגע ושכל מערכת יחסים תהיה בעייתית ובכלל בכל דבר שתפנה אליו, תתקל בבעיות, תפגע, תתיסר ותכאב. זה לא החיים!!! מזה החרא הזה? והוא פאקינג לא מדבר על עצמו לרוב, מציג לי סיטאוציות של ניסיון לחזור למערכות יחסים שלטעמו יכשלו שוב (ולפיו כל מערכת יחסית נידונה לכישלון) וכל פזמון מזכיר לך למה הם יכשלו שוב. אין לו כמעט שירים על כאב אמיתי, אלא על כך שצריך להשלים עם הכאב ושכולנו נסבול ונמשיך לסבול ונמשיך לנסות לתקן את כל מה שגם ככה אי אפשר לתקן - לפי ראייתו.

צר לי שאני כותב בצורה כזו, אבל מכל מה ששמעתי ושמעתי שעה וחצי שירים וקראתי את הטקסטים, זה פשוט פסיכולוגיה בגרוש, סוג של שטיפת מח. ניצול ציני של כאב אמיתי והצגתו כדבר היחיד שיקרה לך כל החיים. אין שירים עם תקווה, אין שירים עם רצון לחיות אפילו. אין שיר עם מערכת יחסים נורמלית, עם כמיהה לאהבה ותיאור יפה של האהבה (גם אם היא נכזבת). הכל מסריח, הכל הרוס עד הייסוד והכל מוגש על מצע של ממתק.

השיר האחרון ששמעתי היה "שישה". אחריו לא יכולתי יותר פשוט... כל החברים שלך הלכו, חלק הלכו כך וחלק הלכו אחרת. ממש אופטימי לחיים, ומי הם כל החברים האלו? בשני הבתים האחרונים הוא מתעקש להגיד שכולם בעצם הלכו בגלל עצמם, כל אחד אשם - כולם אשמים. אבל שלמה, הכל אצלו בסדר. אחרי ששמעתי את כל השירים שלו שרק מדברים על כך שתמיד נהיה מתוסכלים מהחיים ונסבול מהם בזמן שהוא חי לו חיי עושר ואושר (במציאות), הוא מציג כאן שכל חבריו אשמים כביכול בגורלם ורק הוא, הוא זה שהלך בדרך הנכונה כי הוא בסדר?

הוא ממש לא בסדר. הוא מרגיש לי זיוף מהלך.

אם רוב השירים שלו מדברים על פאקינג סבל מתמשך, איך זה שהוא לא סובל?

אני מברך על כל דיון ענייני שנכתב בצורה מכובדת

אבל יש דברים שאני לא מבין-

איך אתה כותב ששלמה ארצי לא מדבר על עצמו? הוא מדבר על עצמו כל הזמן. הוא מדבר כל כך הרבה על עצמו שהייתי יכול להבין אם מישהו היה מעלה ביקורת למה שלמה ארצי מדבר כל הזמן על עצמו. השיר היחיד שעולה לי שבו הוא לא מדבר על עצמו או לפחות לא בגוף ראשון זה "האמיתי", אם אתה מכיר.

זה גם מתחבר לטענה אחרת שלך- איך זה שאתה טוען ששלמה ארצי מציג את עצמו כמישהו שלא סובל? אני מניח שהטיעון הזה נבנה על הטיעון הקודם שלך שכל השירים שלו שמדברים על סבל זה לא על עצמו וזו טענה שאני כאמור ממש לא מסכים איתה. אתה משתמש בשיר "שישה" כדי לטעון זאת בעוד שבשיר הזה שלמה ארצי מציג את עצמו כמישהו שסובל מבדידות על כך שרק הוא נשאר, זה לא העניין של מי נשאר בחיים ומי לא. אני גם ממש לא רואה ההאשמה של שלמה כלפי מישהו בשיר הזה או בשירים אחרים ( מלבד איזו שורה משיר אחד שעולה לי שיכול להיות שניתן לפרש אותה ככזאת לגבי עיתונים אבל זה ממש בדרך אגב).

את הטענה שלך לגבי פיתרונות לכאבים שאולי צורמים מבחינות מסויימות יש לי הרגשה שאתה מבסס על הדיסק "אושר אקספרס" בעיקר. גם לי היתה הרגשה מסויימת כזאת לגביו. גם בוב דילן הוציא אלבום אחד או שניים של שירים נוצריים. אלבום אחד לא משקף את כל המוסיקה. מה עוד ששלמה ארצי כבר מעבר לשיאו והשירים שלו פחות טובים.

אני בהחלט מסכים עם זה שהשירים של שלמה ארצי (החל מסוף שנות ה70) באופן חד משמעי מדברים על מעגל של סבל שאי אפשר לצאת ממנו ויכול להבין גם טענה שהכתיבה שלו יומרנית. היו לי תקופות בחיים שהסיגנון מאוד התאים לי ובשנים האחרונות זה הרבה פחות. תמיד אני מתפלא איך אנשים חושבים לקחת שיר שלו לחתונה או משהו כזה (חוץ מכמה שירים בודדים).

אני אשמח אם תוכל לתת דוגמאות לכוונתך אם אתה בקטע של להידיין.
חג שמח.

olli3

New member
מנהל
בצר לי לא יכולתי להגיב, אגיב במהלך יום שישי.

olli3

New member
מנהל
תגובה>>>

דוגמאות, לא שמתי לב למה אני מאזין ממש. לא עניין אותי שמות השירים, פשוט האזנתי למה שבא לי ללחוץ עליו. על כן, אין לי מאיפה לתת דוגמאות על סצך אותן האזנות. יחד עם זאת, ידידה שלחה לי כמה שירים להאזנה, אז האזנתי להם וגם בהם מצאתי את הדברים.

דברים שאתה לא מבין:

הוא מדבר כל הזמן על עצמו, אבל היי, לפתע הוא פונה למישהו או מישהי. אפשר לראות את זה בשיר "מה רצינו להגיד". במקרים אחרים הוא פונה באופן כללי לקבוצה או מתאר סיטואציה ברבים. זה מתחיל מדיבור אישי על עצמו והופך לדיבור על הכלל או על האחר. כבן אדם שלא מתחבר לאף שיר של ארצי, אני מוצא בנקודות האלו סוג של טריק למשוך אותי לשם. פתאום הוא מדבר על רבים, לא רק על עצמו הדכאוני. אבל גם זה לא מושך אותי, זה רק גורם לי לרצות לכבות, להעביר תחנה (אם זה ברדיו). בשירים מסויימים זה מורגש יותר, כמו "בית חרושת קופי" בו הוא מציג כמה סיטואציות של קבוצות שונות, בתחום הלימודים, בתחום הצבא. ואז הוא חוזר לדבר עם עצמו ומסכם ,צועק לאדמה - אולי תקחי אותי וחזור על כך 3 פעמים.

דוגמאות נוספות:

בשיר; "בשקט בשקט" בבית האחרון הוא מדבר על אותה אחת שדיבר עליה כל השיר, אבל עכשיו הוא אומר לה "תשבי לידו". מאיפה הוא בא פתאום? מי זה? למה כל השיר אתה מדבר עליה (גם אם זו המדינה, כפי שאני נוטה לחשוב שהוא שר על המדינה ולא על אישה). ואז הוא חוזר, את אוהבת אותי... ואז כמובן דיכאון - 100 אלף בני אדם נהרגו בשביל מה... לא יודע מה כבר אני רוצה... הקטעים האלו שהוא מדבר פתאום על אחרים, שוב מרגיש לי כמו בכח לגרום לי להתחבר לשיר. בנימה כלשהי הוא מדבר על "מישהו" ומי זה המישהו? אולי אני? אולי זה שיושב לידי באוטובוס? אולי הבחור שחתך אותי הרגע בכביש. לא אוהב את זה, מרגיש לי כאילו דוחפים לי הזדהות, למרות שהיא לא קיימת בכלל.

"ברית לא מותרת" - כל השיר הוא מדבר על עצמו לא עצמו, גו פיגר, מה שנקרא. גם אסתר שמיר - אותו הדבר. אני לעולם לא אצליח להתחבר לשירים מהסוג הזה שמתארים לי סיטואציות. אין פואנטה לאף שיר כזה, כמו להסתכל מהחלון ולראות אנשים הולכים ברחוב. אז למה להתחיל עם לכאורה? מרמזים לי שיש משהו בסוף ובסוף יש פתרון, התרה? גורנישט. מחוברים בנשיקה ועוד איזו נשיקה, נשיקת הגורל. מזה אומר נשיקת הגורל? בסופו של דבר אין שום פואנטה, סתם תיאור סיטואציה שכרגיל גם לא מובילה לשום דבר, ובמקרה הזה גם לא שמח, לא עצוב, לא אושר ולא דכאון - סתם כלום. זה יותר אני, כמו שאמרתי לא מתחבר לתיאור סיטואציות, אבל בחייאת, לפחות סגרו את זה עם פואנטה ותנו לי להבין על מי אתם מדברים בכלל. למה לסבך אותי? אני לא רואה בזה אלמנטיים אומונותיים, אני רואה בזה טריק למשיכת תשומת לב ותשומת הלב הזאת נלקחה ממני על פארש, כי פואנטה - אין.

עכשיו בוא נעזוב לרגע את השירים, בסופו של דבר לא הוא כתב את כולם. וזה לא תמיד הביצוע עצמו שגורם לי לחוש כמו שכתבתי. אבל יש דברים שנשמעים "ארצי", מתאימים לארצי ועל זה אני מדבר. עכשיו נחזור לשירים; "אתמול חלפו הציפורים". מדבר על עצמו אוקיי, מדבר על האישה שלו - אוקיי. אבל מתאר סיטואציות יומיומיות עם נגיעות רגשיות פה ושם ואף אגדיל ואמר שגרתיות על מצע של מתיקות אינסופית. דוגמאות? יש בשפע!... "אתמול חלפו הציפורים בתוך העיר" - עד לכאן סיטואציה סתמית וחמודה ומה בא אח"כ? "כנערות בתוך ראשי" ומוסיף, אל תכעסי עליי בגלל שמות רבים אותם אמרתי. אז ככה: 1. מלבד זה שהוא חושב על אחרות ורוצה שהיא לא תכעס עליו על כך (למה לעזאזל?). עכשיו אם נפרק כל שורה ונסתכל עליה בנפרד, אפשר לראות בבירור רב עד כמה הדיכאון חוגג כאן בשיר הזה. הוא חושב על אחרות, היא חושבת על אחרים והכל בתירוץ של "ככה זה" - מאד אופיטימי. כי בכל יום חלפו הציפורים (אז ככה זה, כל הזמן חושבים על אחרים/אחרות). אז בפנים היה קריר (בלב) ונגיד שלא ידענו איך באה לתוכנו השמחה.

מה אגיד לך, הכל על מצע של מתיקות וכביכול אופטימיות, אבל זה פשוט הרוס מהיסוד. בדיוק כמו שאגיד אתמול קו 5 הראשון יצא בשעה 5:30 וחשבתי על אחרות, אבל היי אל תכעסי, קו 5 גם מחר יעבור ב5 וחצי. יש לי מילה אחת להגיד: "זוועה" יודע מה, שתי מילים: "דכאון זוועתי".

עוד דכאון על מצע של מתיקות? אפשר לקבל מנה הגונה ממנה ב"מתנה ליום הולדת". איזו זמרת אתה מחפש? אהה אחת כזאת ששרה את המילים הנכונות? ומה הן המילים הנכונות? מבחינתי זה רמז לכך שהקשר גוסס, התוספת של יהיה עצוב לחשוב שלא נהיה ביחד, מחזקת את זה. אולגה וטוקיו, בית מנוכר ללא חלונות. אבל כמה קילו מתיקות לשים לך? "שמחים בדרך ז'בוטינסקי (דאז פתח תקווה)", מחפשים את המילים הנכונות (במסווה של אופטימיות, למרות שבהקשר הזה זה מופיע כיותר כמו לא מוצאים את המילים הנכונות. והאיך השיר מתחיל? הרבה זמן הוא לא ראה אותה, אכן מערכת יחסים בריאה. רק מהשורה הזאת, אפשר להבין איך זה יגמר.

יש עוד לא מעט שירים ואין לי רצון לנתח כל אחד מהם. אני שומע את אשר אני שומע. אני רגיש מאד לניואנסים, לפיצוי של המלודיה על המילים הקשות והדכאוניות לא פעם. אני רגיש לתיאור הסיטואציה ומאזין לעומקה ולא רק בבאנליות של התיאור עצמו. אני שם לב למשחק הזה של מעבר מדיבור עצמי לדיבור על הכלל או על האחר. אני לא יכול להבין איך בן אדם יכול באמת להנות מהמילים הקשות האלו, זה אפילו לא מרגש אותי כי כמעט תמיד זה מגיע מסיטואציה של בגידה,חוסר אמון וכל דבר אחר שהוא סבל. אז להתחבר לזה? יתרה מכך, גם מי שעבר את הדברים האלו בחייו, זה מה שאתה רוצה לעשות לעצמך? להיכנס למעגל הסבל ללא המוצא שמציג ארצי בהוד והדר (על מצע של מתיקות כמובן).

כל זה לא כוס התה שלי, אם כבר זו כוס תה שהתיון נטבל בה למאית השנייה, עם קורט סוכר ושני נמלים לקינוח שהיו בשק הסוכר. ובמילים אחרות; כוס התה הזה פשוט הרוס מהיסוד.

שלמה ארצי לא נראה לי שמציג את עצמו כסובל. למה? כי נראה שהוא חי עם התיאורים שלו בקונספט של ככה החיים, בוא נחיה את זה ונהנה מזה למרות הכל. על זה בדיוק אני מדבר ב"מתיקות". זה כאילו ככה החיים, זו הנורמה ואין מה לסבול אם זו הנורמה. אז בוא נעביר את הנורמה בצורה נעימה, מתוקה. לכן זה ממש לא נשמע לי שהוא סובל. אבל אם כבר הוא מתייחס לסבל, זה לאחר, זה לאישה שהוא מדבר אליה או לאנשים האחרים (והאחרים זה כן כמו שאמרת נמצא בעיקר באושר אקספרס).

הטענה לגבי פתרונות אינה מבוססת על אושר אקספרס. באושר אקספרס הוא נותן פתרונות לאחר, בשאר השירים הוא נותן פתרונות למערכת היחסים בעיקר. והפתרון הוא תמיד שאין פתרון. הוא מתאר את הבעיה, נותן אלמנטים של שגרת החיים דבש והפתרון הוא להשלים עם המצב. אז מה היה לנו כאן? בעיה > נורמה > החיים בעייתיים, תשלים עם זה. אחלה פתרון, מה אגיד לך... ז"א שאם אתה במערכת יחסים הזוייה, לא בריאה > תמשיך במערכת היחסים הזאת. פשוט ללכת עם הראש בקיר, לגלות שזה קיר גבס ושהוא נשבר בקלות ואז לעבור לקיר בטון, לדפוק קצת חזק עד שכואב, ללכת לישון ולהתעורר מחדש ליד הבעיה שלך (מערכת היחסים, כי ככה). וואי כמה שזה נורא, פשוט נורא. למה לא לה-פנים שמערכת היחסים לא טובה עבורך ולעבור הלאה? על כך דיברתי כשכתבתי שאין תיאורים יפים של אהבה נכזבת, של פרידה או של יחסים כושלים. אבל הפתרונות האלו, זה מה שגומר אותי.

תרקוד, זקן וצעירה (לא נשמע לי סתם מבוגר, אלא זקן) הבית האחרון, אמממ אם הוא ביחד עם הברושים, זה אומר שהוא כבר בר מינן? פג תוקפו? וחצי דקה קשה לך לרקוד? הרמיזות על "שקיעה שכזאת" באה לתאר שקיעת הקשר? שקיעת החיים (מוות) שלו? לא נשמע לי שמדובר בסתם שקיעה, היא מסמלת משהו, היא דומיננטית כאן בשיר. אבל בסופו של דבר מדובר כאן על מערכת יחסים שהאחד לא מבין את השנייה, משער שמדובר על פער הגילאים. מנגד, יש רמיזות רבות לכך שהקשר לא מנבא טובות. אז זה יכול להיחשב לקלאסיקה, אבל אצלי זה מתוייג מיידית כ"כיתת יורים". מה הכוונה? כולם יורדים עליך ואין לך אפשרות לברוח, אתה עומד שם. לך, לא טוב לך - לך!!!... למה ככה לסבול, למה?

עכשיו לא הייתי אומר את זה אם לא כל שיר כמעט בנוי על פי התבנית המזוויעה הזאת. אז סבבה, 10 שירים, אוקיי, אבל מה נסגר? מעגל אינסופי של סבל, תיארת את זה כל כך נכון. אני כבן אדם מאד אופטימי, לא יכול לשמוע את המילים האלו שכל כולן מדברות על תשלים עם זה שתסבול כל חייך. למה לי?

אם אנשים לוקחים שירים שלו לחתונה, שלא יתפלאו שהנישואין שלהם יהיו כמו כל השירים שלו.

RoieL

New member
קודם כל ביקורת מעולה ,

דבר אחד שציפיתי שיקפוץ לראש הכתב ברגע שהבנתי שהוא היה בשתי הופעות - היה המבנה הלא צפוי (אם כי בשנתיים האחרונות זה קצת פחת) של ההופעות שלו. הספונטניות האמיתית של - למשל - לבצע בהדרן את "אושר אקספרס".

אני חושב ששלמה ארצי הוא אחת מאושיות התרבות

שלנו שהכי מעוררים אמביוולנטיות בקרב אנשים חושבים ( לא שבכל רגע ורגע בחיים צריך לחשוב ולנתח את הכל, יש מצבים בחיים שחיוני לא לעשות זאת, אבל אם עושים את זה) והביקורת הזאת מחזקת את העמדה שלי שאני נושא אותה (לפעמים בקושי רב) כבר הרבה זמן.

למעלה