המלך של קיסריה

zwzwzw1

New member
המלך של קיסריה

האם הוא חווה אינטימיות אמיתית עם הקהל או שהוא מביט על הכל מבחוץ? האם המופע שלו הידרדר לקרקס או לסדנת מודעות המונית? שני ביקורים בלב המיינסטרים המקומי מנסים לענות על החידה הישראלית הגדולה מכולן: שלמה ארצי בקיסריה
וזיכרוני הראשון, אם החום אינו מטעה אותי. הוא יורד מהבמה וחודר אל הקהל. מסתכל ימינה־שמאלה, הולך על הימין. מציע מים לאשה בשורה הראשונה, שואל “רוצה פקק צהוב או אדום?”. היא רוצה אדום, נותן לה, וממשיך לכבוש ת’אמפי. “אוהב אותך אולסי”, אומר כשמתקרב לכדורסלן העבר הענק. ובחורה אחת נרגשת, חזה גדול בגופייה קטנה, נראית המומה לחלוטין כשהוא חולף על פניה בדרך אל עוד מעריץ מאושר.
רגע, הלחן לא נכון. הסצינה הזאת - שלקוחה מתוך הירידה הרביעית או החמישית של שלמה ארצי אל הקהל באחת ההופעות האחרונות שלו בקיסריה - התרחשה לצלילי “אני נבראתי לך”, לא לצלילי “ירח”. או שזה היה בעצם “היא לא יודעת מה עובר עלי”? הטמפרטורה באמפי היתה כל כך גבוהה, גם מבחינה אקלימית אבל בעיקר מבחינת יחסי האמן וקהלו, שקשה לזכור מה בדיוק ארצי שר.

כך או כך, הוא התקדם לאטו לאורך המעבר המעגלי שמפריד בין הכיסאות הסמוכים לבמה לבין שורות האבן של האמפי, עשה תנועה קטנה אך ברורה של “אל תקפצי עלי” למעריצה שהתכוונה לזנק לעברו ‏(היא צייתה‏), והתקדם - הו לא! - היישר לעבר הכיסא שלי. מה עושים? דבר ראשון: מפסיקים לשלב ידיים. ארצי מזהה מקילומטרים גברים שיושבים בשילוב ידיים - נשים בהופעות שלו אף פעם לא יושבות כך - ואז נעמד מולם ועושה פוזה של “אדוני, לא הגיע הזמן להפסיק להיות כל כך עצור?”

שלמה ארצי בקיסריה. לשבת חמוץ בין האלפים המאושרים היה הדבר המפחיד באמת. צילום: דניאל צ'צ'יק
אז הידיים נחלצו משילובן, וההיגיון אמר שאם ארצי יעצור באזור שלי, הוא יתביית קודם כל על הזוג הדתי שיושב לידי. הגבר, עם שפם וסנדלים של פעם, יושב בשילוב ידיים, עיוור לסכנה. הוא לא יודע מה עומד לעבור עליו. אבל ארצי פוסח עליו משום מה ונעצר ליד הבחורה שרוקדת מהעבר השני שלי. “תרשום, תרשום”, אני חושב כשהוא עומד מטר וחצי ממני, ומשיב מיד: “רושם, רושם”. אבל אני לא זוכר הרבה מהסצינה. בעיקר את הפער המפתיע בין הפנים הגדולות של ארצי לבין העיניים הקטנות שלו.

האם הוא נמצא בתוך הרגע, חווה אינטימיות אמיתית עם הבחורה שרוקדת מולו? או שהוא נמצא מחוץ לסיטואציה ומזייף אינטימיות? קשה להכריע, גם ממרחק כל כך קצר. נדמה לי שחשתי במחיצה בלתי נראית בינו לבינה, אבל טבעי שמחיצה כזאת תתקיים, ונראה שהבחורה לא הבחינה בה, וכעבור כמה שניות ארצי כבר היה במקום אחר. אפשר לשחרר אנחת רווחה, מהולה במשקע זעיר של החמצה. באיזשהו מקום, קטן ומודחק, אפילו מי שאדיש לקסמיו של ארצי, אפילו מי שנרתע ממנו לפעמים, היה רוצה שהזמר יגיש את המיקרופון אל פיו ויכריח אותו לשיר, בנוכחות 4,500 איש, “כי אנייייייייי נבראתיייייייייי לך”.

אוהב להכפיל, להכפיל

אפרופו “תרשום־תרשום, רושם־רושם”: אחת ההתניות הכי בולטות בהופעה של ארצי, אם לא ההתניה הבולטת ביותר, היא הנטייה הכמעט אובססיבית שלו להכפיל כל דבר. זה קורה כמובן במלות השירים: “תרשום תרשום”, “טלפני טלפני”, “הלהקה ניגנה בכוח כוח את עצמה / והשדר צרח הפאנק הפאנק חזר לעיר” ‏(מתוך “נצמדנו”‏). ההכפלה מתרחשת גם באקט השירה עצמו. ארצי אוהב לשיר משפט, ואז לחזור עליו, או על מלות המפתח מתוכו, כעבור שבריר שנייה. באלבומים שלו הוא מניח שני ערוצי שירה זה על זה כך שהמשפט המוכפל מזנק קדימה עוד לפני שהמשפט המקורי נגמר, ובהופעה הוא אוהב לחזור כהד על משפטים ששרים חברי הלהקה שלו, בעיקר בנו בן ופיטר רוט.

אהבת ההכפלה של ארצי בולטת מאוד גם בתפקוד של הלהקה שלו, שהאלמנט הכי בולט בה הוא הימצאותם של שני מתופפים. קרן טפרברג הצטרפה ללהקה אחרי שמאיר ישראל הנצחי שבר את ידו, נשארה אחרי שישראל החלים, ומרגישים שארצי מתענג - מה מתענג, עף - על התיפוף הכפול שהתהווה במקרה. אבל גם כשהזרקור עובר לכלי בודד ולירי כמו הפסנתר ארצי דואג מיד להכפיל אותו. זה קרה למשל ב”שדות של אירוסים”, שבו בן ארצי הוריד את הגיטרה שלו, זינק אל מאחורי הפסנתר והצטרף אל הפסנתרן הקבוע טל פורר בביצוע מסורבל של ארבע ידיים ‏(ואפילו חמש כשארצי בעצמו הצטרף לנגינה‏).

אובססיית ההכפלה של ארצי מייצגת את מה שמפריע לי במוסיקה שהוא יוצר ב–30 השנים האחרונות. רוב הזמן השירים שלו נשמעים לי עמוסים מדי, נפוחים מדי, ומאחר שההשראה המוסיקלית שנחה על ארצי הצעיר והפכה אותו למלחין בחסד נעלמה כמעט כליל מהלחנים שלו בשני העשורים האחרונים, כל ההכפלות האלה מתרחשות בשירים שהתוכן המלודי שלהם דל למדי. התוצאה היא שירים שיש בהם שילוב בעייתי בין הרבה מדי ‏(עומס יתר של כלים, תחושה של סירבול וכובד‏) למעט מדי ‏(צליל שטוח ומיושן ונגינה חסרת ייחוד‏). בשביל מי שאוהב את המוסיקה שלו עם מקדם בהירות גבוה, השילוב הזה יכול להישמע לפעמים ממש מאוס.

אהבת ההכפלה של ארצי לא מתקיימת רק במישור המוסיקלי. היא נוכחת גם במישור האמוציונלי. הגודש הרגשי שמתפרץ מהשירים שלו והחשיפה הבלתי מתפשרת שקיימת בהם יכולים למשוך או להרתיע, ואף על פי שאני אוהב את החופש והייצריות שמאפיינים את הכתיבה של ארצי, אני נוטה מעט יותר לצד הנרתע. אני מרגיש הרבה פעמים, אם לצטט שורה שלו, שהוא מתפשט גם כשלא חם. ההתפשטות הזאת הכניסה אותו ללבם של המוני ישראליות וישראלים, אבל אחרים, ובהם אני, מוצאים את עצמם נבוכים מול האמן המתערטל.

רגע של אימה

עם השק הזה על הכתפיים, לא פלא שלא לקחתי את עצמי מעולם להופעה של ארצי במחוז הקיסרות שלו. האמפי בקיסריה הוא מגבר רגשות עצום, ובהופעה של אמן אמוציונלי וטוטאלי כמו ארצי, מול קהל אמוציונלי וטוטאלי כמו הקהל שלו, על אחת כמה וכמה. לפני ההופעה הועלתה הסברה הפסיכולוגיסטית שמה שמפחיד אותי זה שאני איהנה, אבל אני חושב שהתרחיש ההפוך - לשבת חמוץ בין האלפים המאושרים - היה הדבר המפחיד באמת.

למעשה, אני בטוח שלא פחדתי ליהנות מפני שבתחילת ההופעה באמת נהניתי וזאת היתה הרגשה נעימה. השיר “תתארו לכם” הוא דוגמה נהדרת. זה אחד השירים היפים שארצי הוציא בשנים האחרונות, והיה תענוג להקשיב לו מבצע אותו. הוא שר מצוין, הרבה יותר טוב ממה שדימיינתי. רוב בני המחזור של ארצי, הזמרים בני ה–60 פלוס, איבדו זה כבר את כוח הדחיפה הווקאלי שלהם. כוח הקול של ארצי, לעומת זאת, השתמר בצורה מרשימה מאוד.

גם השילוב של שירי האלבום החדש “אושר אקספרס” בתוך רצפי הלהיטים הגדולים מן העבר היה מוצלח מאוד. גם בכך ארצי נבדל מרוב הקולגות שלו. הם נוטים להחביא את השירים החדשים שלהם ולהיבנות על תהילת השירים הישנים, ואילו הוא מנפנף בחדשים לא פחות מאשר בישנים. הוא עושה את זה בחוכמה: משלב שיר חדש ‏(“מדבר מהלב” למשל‏) בתוך להיט ישן ‏(“ארץ חדשה”‏) וכך טוען אותו בחשמל שאולי היה חסר לו אילו היה מושר בנפרד.

אבל ככל שההופעה התמשכה, מפלס ההנאה הלך ופחת. שתי בעיות מז’וריות זקפו את ראשן. האחת היתה הנגינה של הלהקה. אי אפשר לבוא בטענות לנגנים: הם עשו את המוטל עליהם והפיקו את הצליל המנופח שארצי אוהב ואני לא. בעיה שנייה, חמורה יותר, היתה הטיילת של ארצי בתוך הקהל. נכון, הוא המציא את ה–Move הזה, וייתכן שאלמלא המציא אותו אי אז בשנות ה–80 לא היה נהפך לקיסר הגדול של קיסריה. אני גם מודה שבשעה הראשונה של ההופעה היה משהו מרענן ומשחרר בקריעת המסך שמפריד בין האמן לקהל ובאהבה האינסופית שהאנשים הרעיפו על ארצי. אבל ארצי לא הסתפק בשתיים־שלוש ירידות אל הקהל, אלא עשה זאת שוב ושוב, שבע או שמונה פעמים במהלך הערב.

כשזה קרה בפעם הרביעית זה כבר היה מעייף, ובפעם השישית זה חיסל את ההופעה כאירוע אמנותי והפך אותה למשהו אחר. נרשם גם רגע אחד של אימה, שבו ארצי רקח מחרוזת מזעזעת של “זה מה שנשאר” ו”What a Wonderful World” וסיים אותה בהכרזה “What a fucking wonderful world”. לואי ארמסטרונג התהפך בקברו, וכמה מייאש היה להביט בקהל באותו רגע ולראות את השמחה הבלתי מסויגת באלפי העיניים.

להשיל, להשתחרר, להתחבר

ההופעה הזאת לא השאירה טעם של עוד, ובכל זאת הוחלט ללכת להופעה נוספת של ארצי בקיסריה. להכפיל את הרושם, כמו שהוא אוהב לעשות. סיבה אחת היתה הרצון לבדוק אם הרתיעה שהרגשתי בהופעה הראשונה לא היתה מוגזמת. סיבה שנייה היתה שההופעה הראשונה לא עזרה לפתור את הסתירה־לכאורה שקשורה למעמדו העליון של ארצי. איך זה שאמן חושף קרביים כמוהו נוחל הצלחה כל כך גדולה וכל כך מתמשכת במדינה שמעדיפה על פי רוב את הכוכבים שלה במצב צבירה שטחי ומלטף? איך זה שהמלך הבלתי מעורער של המיינסטרים הוא במובן מסוים אמן קיצוני?

ההופעה השנייה, שהתקיימה שבועיים אחרי הראשונה, לא עזרה לפתור את סוגיית הרתיעה. להיפך. מצד אחד, הירידות התכופות של ארצי לקהל ‏(אם כי פחות תכופות מאשר בהופעה הראשונה‏) לא עוררו בי את אותה רתיעה ולא ג

airplain

New member
ביקורת מטומטמת של כתב חסר מושג

אין לי בעיה שיבקרו את שלמה ארצי!!
וגם לי יצא כמה פעמים לבקר את שלמה ארצי על דבר כזה או אחר....

אבל להגיד שהעיבודים שלו טרחניים, משעממים ופומפוזיים (במובן הרע של המילה), זו טיפשות לשמה.

שלמה ארצי מספר אחד בכל מה שקשור לעיבודים של שירים.

לשמחתי הרבה , כל שיר שהוא מחליט לקחת מהאלבום ולבצע אותו בהופעה יוצא פצצה של שיר.

אין כמו העיבודים של שלמה עם סינגולדה, מאיר, ניצן, טל, ועוד רבים וטובים על הבמה.

פשוט כתב חסר מושג

בגדול.

גם על התוכן וגם על הצורה שאתה מתבטא.
אתה לוקח את אחד מהדברים שהוא כתב בביקורת (שנדמה לי שגם הכתב לא היה קיצוני עד הסוף לגביהם, עובדה למשל שהוא החמיא לשלמה על העירבוב של השירים החדשים עם הישנים בדרך מקורית- שדווקא אני חושב ששלמה עושה באופן מוגזם) ורק על זה מתייחס וקובע שהביקורת "מטומטמת" והכתב "חסר מושג".
הביקורת מעלה בצורה נפלאה את השאלה המציקה כמה שלמה אמיתי וכמה מזייף את האינטימיות שלו בהופעות ואיך ניתן להבין את הדינמיקה שמתחוללת שם וזו בעיקר גדולתה של הביקורת בעיניי.
גם על זה אתה יכול להסכים או לא להסכים אבל בכל מקרה הסיגנון כתיבה שלך מאוד לא נעים לטעמי ואם אתה רוצה שאנשים יתייחסו ברצינות לביקורת על הביקורת שלך ולדברים אחרים שאתה כותב לדעתי אתה משיג ההיפך בחלק גדול מהפעמים.

airplain

New member
שלמה ארצי הוא הכי מנוכר, סנוב ושחצן!!!!

שלמה ארצי לדעתי (וגם לדעת הכתב, כנראה), הוא בן אדם קר, מנוכר וסנוב בחיים האמיתיים שלו.

אבל כל זה מדובר בקשר למעריצים!!!!! לא בקשר למשפחה, לילדיו ולחבריו חס וחלילה.

בשביל זה אני צריך כתב שיגיד לי את זה?

מי שחושב שהירידה לקהל וההתחככות בו, גומרת לשלמה ארצי להיתפס כמאמי הלאומי או כמישהו שעושה
אינטימיות עם הקהל גם לאחר ההופעה, אז הוא טועה והוא כן חסר מושג.

ברור לי שזה שואו!! וככזה , שלמה ארצי מתנהג לפי הכללים.
וב 3 שעות (2.5 ) של הופעה, הוא עוטה על עצמו את הדמות של ״הסחבק״ (מה שהוא לא בחיים האמיתיים וזה ידוע).
ונותן לך להרגיש ״כאילו״, הוא החבר הכי טוב שלך.

הנה אני אומר את זה ללא בעיות, ואני חושב שלזה הכתב התכוון רק שהוא כתב את זה בצורת שאלה, ואני אומר זאת במפורש.
(אתה רואה... אני לא רק מלקק לארצי...... גם לי יש ביקורת עליו).

אבל לא דיברתי בכלל על זה!

דיברתי על הביקורת של כתב חסר מושג בקשר למוזיקה של שלמה ארצי ולעיבודים הפומפוזים שלו כדבריו.

אז שיילך לשמוע את יהודה פוליקר המשעמם בהופעות (אני מת על פוליקר אפילו יותר מארצי), אבל לשמוע את פוליקר
בדיסק ולשמוע אותו בהופעה זה פשוט אותו דבר...... וזה משעמם בעיני.

לכן, הכתב עדיין מבחינתי חסר מושג

מדהים איך אתה מלביש עמדות תוקפניות שלא נאמרו

לכאן או לכאן.
הכתב דיבר על האינטימיות בהופעות ובהופעות בלבד- שגם על זה צריך לשאול האם יש שם אינטימיות אמיתית. זה בכלל לא קשור להשוואה בין הופעות לחיים פרטיים.
ואני יודע שלא דיברת על זה- לכן כתבתי בתגובתי הקודמת אליך שנטפלת לדבר אחד בביקורת.
אני מכבד כמובן את דעתך לגבי הנקודה שהתייחסת אליה ויכול להיות שאחרי שקראתי את דבריך זה גרם לי יותר להבחין בעמדה הזו של הכתב לגבי העניין אבל עדיין אני חושב שלא ראוי להיתפס לנקודה אחת וממנה לכתוב עלבונות (ובוודאי לא קללות) על הביקורת והכתב.

זה מדהים אך גם מובן. ככה זה שמתעסקים בעניינים

אמוציונלים וכולנו לוקים בזה במידה זו או אחרת.

airplain

New member
אז אני מודיע לך שאין שם אינטימיות אמיתית!

מה לא ברור בזה?

מי שמכיר ועוקב אחרי שלמה ארצי כבר 25 שנה יכול לדעת שהאינטימיות הזו היא מזויפת!

אבל זה לא פוגע כהוא זה מההנאה הצרופה בהופעות של הזמר והיוצר הענק הזה

אם אין שם שום אינטמיות אז נשאלת השאלה מה יש

שם- מה זה המגע הפיזי והרגשי הזה בין שלמה לקהל, איך להבין אותו. זו שאלה מאוד מעניינת לאנשים שעוקבים מקרוב אחרי שלמה ארצי וגם שאלה מעניינת לאנשים חושבים בכלל- ורואים את זה מהעובדה שיש טוקבקים לביקורת הזאת גם מאנשים שלא עוקבים מקרוב אחרי שלמה ארצי כמדומני.

airplain

New member
מה זה מה יש שם??

בדיוק כמו שאחרי הפסטיגל, האחיינים שלי מתים להצטלם עם נינט, רוני דלומי, סקעת או יובל המבולבל כך גם המבוגרים
מאוד מאוד נהנים מהאשליה הרגעית שהכוכב שלמה ארצי משיר אליהם מבט ל 10 שניות ונוגע בהם. זה הכל.

האחיינים שלי לאחר מכן, רצים לכיתה עם התמונה מהאייפון ומראים לכולם איך הם ״נגעו״ בכוכב שלהם ואיזה כיף זה היה.
אף אחד מהילדים הרי לא באמת חושב או מצפה שנינט או הראל סקעת יבואו אלינו לשבת לארוחת בוקר או שיזכרו אותנו
יום למחרת אם נראה אותם בקניון .

אותו דבר לגבי המבוגרים בהופעות של שלמה.

מבוגרים, ילדים, בני נוער, זקנים... זה אותו דבר.

אל תחפשו משהו עם משמעות בקשר ״לירידה של שלמה ארצי לקהל״, ומה מסתתר מאחורי זה.

מבחינת שלמה אני יכול לומר בוודאות שהירידה שלו לקהל היא פצצה לאגו המנופח שלו..... זה הכל.
לדעת שאתה נאהב ונאהב ושכולם רוצים לחבק אותך למרות כל הזיעה שלך.
זה פצצה לאגו.

הנה פתרתי לך את העיניין.
אני לא צריך לקרוא כתב חסר מושג שיעיד על העיבודים של שלמה שהם פומפוזיים (במובן הרע של המילה).

יכול להיות שאתה צודק. בכל מקרה אפשר לשאול את

השאלה הזאת מכיוון שמדובר בתופעה נדירה (בישראל ואולי בכלל). הרי לגבי ילדים כמו שכתבת בעצמך התופעה הזאת מאוד רווחת כלפי המון סלבריטאים אבל אצל מבוגרים ובוודאי זקנים לא מוכרת לי תופעה דומה בישראל מלבד שלמה ארצי. על כן אפשר לשאול את השאלה הזאת מבלי שהיא תתקבל בתמיהה מה פשר השאלה.
אני אתן לך גם עוד דוגמה למה השאלה הזאת ראויה- אני זוכר ששנה שעברה בסוף ההופעה של מוצאי סוכות ברעננה כמדומני מאיר ישראל הכריז לקהל משהו בסיגנון "תיהיו במשך השנה אנשים טובים" או "תתנהגו טוב אחד לשני". באיזו עוד הופעה של אמן מוסיקלי בארץ מתבצעת הכרזה כזו? האם השירים של שלמה ארצי בכלל מדברים על מוסר ושאלות ערכיות?
מתרחשת דינמיקה מעניינת בהופעות של שלמה והכתב עלה בקלות על העניין הזה למרות ש2 ההופעות שדיווח עליהן הן היחידות שהלך בימי חייו. יכול להיות שבסופו של דבר התשובה לשאלה הזאת היא שזה כמו הראל סקעת וחבריו, יכול להיות שתשובה כזו לא מספקת אבל בכל מקרה בעיניי זה מעיד על התבוננות וחשיבה להעלות את השאלה.

חן אדיב

New member
זה בדיוק ההיפך: רק בהופעות, בירידה לקהל...

...הוא באמת מרגיש עצמו, חופשי ומשוחרר, מתחבר עם כולם.

לא הייתי מתפלא אם בשבילו רוב העולם מרגיש מזוייף, הנימוס השטחי בין אנשים בעולם הרגיל מרגיש מזוייף, אבל העולם האמיתי זה בהופעה, עם קהל מחבק ואוהב, והא מחזיר להם אהבה כשהוא יורד לקהל. בשבילו זה מרגיש הדבר הכי אמיתי וטבעי.

אמנים הם אנשים עם מחשבה קצת שונה ורגישות שונה מרוב האנשים. מרגישים פחות נוח ב"משחק" שהוא ה"עולם האמיתי" (ואל תטעה, העולם המודרני יכול להרגיש כמו משחק מונופול אחד ענק, בו כולם משחקים נגד כולם), ומרגישים בבית בהופעה, על הבמה או בירידה לקהל, שבשביל רוב האנשים זה נחשב "show" אבל בשבילם זה הבית. אומר לך אחד שיודע.

ואולי זו דווקא ההרגשה הזו, שההופעה היא העולם האמיתי, שמאפשרת לאמנים לשדר הכי טוב בדיוק את מה שהם מרגישים, ולסחוף איתם את הקהל.

מסכים עם מה שכתבת על ה"עולם הרגיל"

אך לא מסכים עם האידיאליזציה שאתה עושה להופעות של שלמה. לא חושב שזה מזוייף לגמרי ולא חושב שזה אמיתי לגמרי. הכתב הציע רעיון שיש כאן משהו אחר. אני פשוט מרוצה ממנו מעצם העלאת השאלה- בלי להאשים את ארצי במשהו ובלי להסתנוור ממנו יותר מידי.

RoieL

New member
תגובתי על כמה טענות שהעלית פה

1. אין ספק ששלמה מאוד אוהב את המקום שהוא נמצא בו היום. כל יוצר היה רוצה להיות במקום שבו כל מה שהוא עושה יחובק ע"י רוב הקהל בישראל. הוא מקבל הזדמנות בכל שבוע מחדש לראות אנשים זורחים משירים שהוא כתב ולכן הוא מצית אותם ע"י ירידה לקהל. לא מאמין שהוא באמת יורד מתוך רעב אבל אני כן מאמין שלאורך השנים קרו בקהל המון סיטואציות שהוא נהנה מהן כתוצאה מהירידה לקהל.

2. הביצועים שלו באמת פומפוזיים בצורה אחרת. זה נורא כיף במהלך ההופעה אבל כשאתה שומע אותם בבית עם אוזניות זה מרגיש קצת פספוס, לפחות בעיניי. שלמה של קיסריה הוא מפלצת איצטדיונים, לטוב ולרע. לריגוש שהוא גורם ומאידך לחוסר האינטימיות (למרות שהוא כן שואף לזה כמו שכתבו הרבה לפני)

3. מעצבנת אותי ההשוואה לפוליקר. הייתי בלא מעט הופעות שלו והבחור מדהים. הוא מצד אחד מאוד מהוקצע וכל פיפס צריך להיות במקום (הפוך משלמה - פרפקציוניסט אבל נותן לנגנים להתפרע בהופעה). ומצד שני הביצועים של פוליקר נדירים (לעומת המון רגעים מוזרים בהופעה של שלמה שבהם הנגנים לא סגורים על עצמם , בסוף אתן לך דוגמא). ההופעה שלו מושלמת והוא יודע להרגיש את הקהל , גם אם מרחוק. אני נהנה מאוד בהופעות של פוליקר. אפילו היתרון של שלמה עליו - הפתעה בסט-ליסט, כבר נעלם כמעט לגמרי אצל שלמה כשמצד שני אצל פוליקר פתאום צץ לך איזה "בית משותף".
שניהם פרפורמרים נהדרים ואין שום מקום להשוואה.

ודוגמא משלמה - ברגע הכי גדול שלו בקיסריה לדעתי בשנים האחרונות - אגדת 21 השקט בליווי של טל פורר - הוא המשיך ל"לא עוזב את העיר" בסולם אחר שבילבל את כל הנגנים. בכל פעם שהוא שר "וכך או כך לא עוזב גם אותך" כל הנגנים הפסיקו לנגן בחוסר אונים.

airplain

New member
אין פה בכלל ויכוח אדוני

פוליקר בעיניי נחשב ליוצר מספר אחד בישראל!!!! ואני אוהב אותו והוא מרגש אותי אפילו יותר משלמה הגדול.(ואני באמת חולה על שלמה המלך).

אבל פוליקר נשמע בדיוק כמו בדיסקים שלו. נקודה.
העיבודים של השירים נשמעים בדיוק כמו בתקליט. נקודה

יש לי גם את דיסק ההופעה של פוליקר היחיד שהוציא לפני המון שנים (לדעתי 12 שנה??)
וכל שיר שם נשמע בדיוק אותו דבר כמו שהוא שר היום בהופעה.... וזה בעיני חיסרון ענק

RoieL

New member
אתה מדבר על קיסריה 97

קודם כל יש שם כמה הברקות. בשנים האחרונות הוא כן מפתיע: למשל "איך קוראים לאהבה שלי" בואלס, רק הוא והגיטרה, בלי הרכב, מול קיסריה מפוצצת.
והביצועים שלו מאוד מהוקצעים שזה בעיניי יתרון. ההרכב שלו רק גדל ומונה היום 12 איש (יותר משלמה !).
הופעה מוצלחת מאוד

במחשבה שנייה באמת יכול להיות שגם הכתב חושב

את זה. יש הרגשה שככל ששלמה ארצי יותר חם ומלטף בהופעות מעריצים ככה הוא פחות יעשה זאת מחוץ להופעות אם יזדמן לו לפגוש מעריץ (בניגוד לאמנים אחרים שהפער בין הופעות לחיים רגילים מבחינת יחס למעריצים הוא לא בכאלה הבדלים קיצוניים לכאן ולכאן).
אני מניח שבגלל כל הסימני קריאה שבהודעות שלך אוטומטית הרגיש לי לסייג את דבריך אבל בעצם אני די מסכים.
אני עדיין חושב שהביקורת כן חשובה ולא אומרת דברים טריוויאלים!
חג שמח.

למעלה