המחנכת

מגשימה1

New member
אבל בכל מקרה את אומרת לילדים שלך

להתמודד בעצמם ? נראה לי שיש מקרים שההורה צריך לתת לילד להתמודד ויש מקרים שצריך להתערב , כל מקרה לגופו , את לא חושבת ככה ? בכל מקרה ככה אני חושבת .
 
מסכימה...

כל גיל עם ההתמודדות המתאימה לו...לדעתי. ההתייחסות שלי תהייה שונה לפי גילם...ילד בכיתה א',לא אשאירו להתמודד לבד,אבל בהחלט אחנכו גם אז בכיוון עצמאי. בחורים בי"א מול המחנכת שלהם...או שיתאגדו ויביעו מחאה...או שימשיכו לספוג...על פי בחירתם. אני...לא אהייה שם מול המחנכת...אבל אשמח לעזור להם בניפוק רעיונות אם יחליטו לשנות מצב.
 

מגשימה1

New member
אבל אם זה זה משהוא כזה שיכול

להתנקם בעתיד שלהם ? נגיד שזה תלוי לאיזה אוניברסיטה הם ילכו או לאיזו יחידה או איזה קורס בצבא ? אני מתכוונת במידה והם יתמודדו לבד והמורה תתנקם בהם בציונים והערכות וכיוב' . ויש מורים שמתנקמים תאמיני לי אני יודעת מניסיון אישי .
 
אני לא מאמינה ב...

כניעה לפחד מנקמות מסוג זה... על מה את מדברת? על ציוני מגן? הכל שם כתוב...אפשר לערער ולהוכיח במידה שצודקים. ציוני בגרות? לא המורה בודק. פחד מנקמה....זו לא דרך להזדקף...זו דרך להשתופף...ועל גופתי המתה אני אראה את ילדיי שפופים...שילמדו להגן על עצמם.
 

ערסlight

New member
נקמות

בואי נניח [לרגע] שהמורה יש לה עניין רצון ויכולת להתנקם. גם אז... ההתיחסות של כל אחד כזה במצב הזה היא כפי שהוא בוחר לראות את עצמו. התיכון הוא התחנה האחרונה שבה אפשר עדיין לעשות את זה בתנאי מעבדה. אם הוא חושש... יש לזה מחיר אם הוא נאבק... יש לזה מחיר אחר. לפחד ולקטר להורים שיעשו בשבילם... ממש לא לעניין. אישית, אני תמכתי בבניי מבחינת הגב בבית כשבחרו להלחם. אפילו התערבתי לבקשתם המפורשת. אבל ההחלטה והאחריות תמיד היו שלהם. נערים בני 16-17 [לדעתי הרבה קודם] אמורים להבין את זה ולבחור את מי שהם רוצים להיות. מי שלא יעשה את זה בתיכון... כנראה לא יעשה את זה לעולם.
 

קליל 1

New member
זה חמור מאד..לדעתי

לא ייתכן שנחשוף את ילדינו שאנו עומלים כל חיינו להנחיל להם ערכים ונימוס..וכבוד לסמכות..ויהיו כאלה בדרך שידרכו ויירמסו את כל עמלינו..ומה עוד..ששכרם משולם על ידינו.
 
קו פתוח למשרד החינוך

לא להתעכב בבית הספר בכלל מורה כזאת מקומה בביבים לא בכיתה ולנער להעביר מסר ברור שיש מצבים בהם מגיבים ענייני וחזק ללא פשרות אין להתכופף בפני אנשי שררה כשהם משתמשים בתפקידם בצורה שלילית ובפעם הבאה שישלוף מכשיר אם פי משהו ויאמר לה הוקלטת עכשיו תכחישי מאותו רגע היא פודל מיקי
 

קליל 1

New member
להקליט אותה..זה רעיון נהדר..

השאלה עד כמה תכופות התפרצויות הגזענות וההשפלה של המורה הזו.. בהחלט שווה בדיקה..
 

מגשימה1

New member
אבל אם המחנכת גזענית זה כבר ממש רע

וחמור ונורא , לדעתי היא לא צריכה להיות מחנכת , חשבתי שהיא מדברת שטויות , אבל גזענות זה דבר חמור מאוד והרסני , איזה מסר אנחנו מעבירים , אם למחנכת בישראל יש כאלה אמירות והיא נשארת "לחנך" כאילו לא קרה כלום ? אני לא יודעת זה ממש מזעזע אותי ונראה לי שאפילו אם אתה והורים נוספים תפנו למנהל הוא עלול לטאטא את זה מתחת לשטיח פשוט בשביל שלא יהיה שם רע לבית-הספר . אולי אתם יכולים להשתמש בזה ולדרוש את סילוקה או באמת לפנות ישירות למשרד החינוך , אם היא אומרת אמירות גזעניות ונשארת ללמד זה כאילו לגיטימי , זה כאילו שזה לא כל-כך נורא . אני יודעת שהבן שלך והתלמידים האחרים לא טיפשים , אבל זה כואב שזה יוצא ככה . אם מורה יתן לאחד הילדים סטירה ולא יקרה לו כלום והוא ימשיך ללמד ולהטיל אימה והילדים לא יתלוננו כי הם יפחדו ממנו , איזו הרגשה זאת לילד שקיבל את הסטירה וגם לשאר הילדים ? החזק מנצח גם אם הוא לא צודק , כל מה שצריך זה להיות מפחיד , זה כאילו חינוך לכוחנות וגזענות נראית לי יותר גרועה מסטירה . רק שאם זו היתה סטירה , זה היה יותר קל וברור , אף אחד לא היה מתלבט . מה שכן , זה רעיון טוב להקליט את המורה או להשיג ראיות כלשהן , אולי להסריט אותה , יש המון מסרטות כאלה ש"המציאו" בשביל הורים מודאגים שמשאירים את הילד שלהם אצל מטפלת , אולי לאחד ההורים יש מסרטה כזאת . מעניין מה יקרה כשיהיו לי ילדים משלי , אם בלי שיהיו לי ילדים אני כל-כך נסערת ....... ( זה כבר עמוק בגנים אין מה לעשות ...
)
 

אחיטוכס

New member
פשוט עד בכי-תמרורי-חניה בתל אביב.

רוצה שיתלונן. לא רוצה ? שלא יתלונן. מה הסיפור ? תגיד ? מטיטולים הוא כבר נגמל ? מה אתה אמור לעשות ? בדיוק מה שאתה אמור לעשות כשאני מספר לך שהבוס שלי לא נחמד אלי. (והוא באמת לא נחמד אלי)
 

קליל 1

New member
השאלה עד כמה אתה תלוי בבוס שלך

לך יש את הבחירה להיות במקום העבודה..ולספוג את חוסר הנחמדות שלו..או לחילופין לעזוב את מקום העבודה.. אך..מה היה קורה לו לא יכולת לעזור את העבודה..כי אתה לא יכול להרשות לעצמך אפילו יום אחד של חופש..והבוס שלך יודע את זה ומנצל את זה? זה מתסכל..לא?
 
אישית..

אני זו שמחנכת את הילדים שלי.. ואחד מהדברים שמחדירה להם..זה שלאפ'ח אין זכות ויכולת וכח..לדבר אלהם לא יפה.. לזלזל בהם..ולנצל את מעמדם כלפהם..וכן גם למורים..אין את הזכות הזו.. זה הא'ב בחינוך שלי אותם..בהגדרה שהם נותנים לעצמם כלפי הסביבה.. בטוחה.. שהילדים שלי..לא יגיבו כך.. וידעו לעמוד על הזכות שלהם ליחס מכובד בדיוק כמו שיש להם חובה לתת אותו לאחרים..במיוחד למורים..
 
חובה לדבר ולהציף דברים

פעם הייתי ההורה השקט, הנחבא אל הכלים. בקושי מצפצפת מפינתי שחלילה לא ינקמו, יתעללו וכו' היום..........שישכחו מזה. חובה לדבר, להעיר ולא לשתוק. כשרואים שההורים לא פריירים. אז המערכת זזה. בהצלחה.
 

Rinattt

New member
רגעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעע

לייעץ - כבר פיספסתי אז מבקשת רק הסבר קטנטן... ממתי תימני מבין אידיש?
 
למעלה