אבל אם המחנכת גזענית זה כבר ממש רע
וחמור ונורא , לדעתי היא לא צריכה להיות מחנכת , חשבתי שהיא מדברת שטויות , אבל גזענות זה דבר חמור מאוד והרסני , איזה מסר אנחנו מעבירים , אם למחנכת בישראל יש כאלה אמירות והיא נשארת "לחנך" כאילו לא קרה כלום ? אני לא יודעת זה ממש מזעזע אותי ונראה לי שאפילו אם אתה והורים נוספים תפנו למנהל הוא עלול לטאטא את זה מתחת לשטיח פשוט בשביל שלא יהיה שם רע לבית-הספר . אולי אתם יכולים להשתמש בזה ולדרוש את סילוקה או באמת לפנות ישירות למשרד החינוך , אם היא אומרת אמירות גזעניות ונשארת ללמד זה כאילו לגיטימי , זה כאילו שזה לא כל-כך נורא . אני יודעת שהבן שלך והתלמידים האחרים לא טיפשים , אבל זה כואב שזה יוצא ככה . אם מורה יתן לאחד הילדים סטירה ולא יקרה לו כלום והוא ימשיך ללמד ולהטיל אימה והילדים לא יתלוננו כי הם יפחדו ממנו , איזו הרגשה זאת לילד שקיבל את הסטירה וגם לשאר הילדים ? החזק מנצח גם אם הוא לא צודק , כל מה שצריך זה להיות מפחיד , זה כאילו חינוך לכוחנות וגזענות נראית לי יותר גרועה מסטירה . רק שאם זו היתה סטירה , זה היה יותר קל וברור , אף אחד לא היה מתלבט . מה שכן , זה רעיון טוב להקליט את המורה או להשיג ראיות כלשהן , אולי להסריט אותה , יש המון מסרטות כאלה ש"המציאו" בשביל הורים מודאגים שמשאירים את הילד שלהם אצל מטפלת , אולי לאחד ההורים יש מסרטה כזאת . מעניין מה יקרה כשיהיו לי ילדים משלי , אם בלי שיהיו לי ילדים אני כל-כך נסערת ....... ( זה כבר עמוק בגנים אין מה לעשות ...
)