המחנכת

קליל 1

New member
המחנכת

ערב טוב לכולם.. מרגיש חייב לשתף אתכם בתלונה של הבן שלי על המחנכת שלו בתיכון בכיתה י"א. אחד מהפנינים שיצאו מפיה כלפי כל הכיתה..באידיש"אתם חבורת חיות" לאחד התלמידים אמרה שהקול שלו נשמע כמו "נפיחה" ומורה זו..אמורה להיות מחנכת.. למורה זו סמכות לקביעת מסלול התלמידים בצבא. כי זו כיתה מיוחדת שיש להם מסלול מיוחד מגיל צעיר מאד. מה לדעתכם אני אמור לעשות? הבן שלי אומר לי.."אבא..אני פוחד שהיא תתנקם בי" "אני מפחד להתלונן עליה למנהל..כי היא תחזור לכיתה ותעשה לנו את המוות" מה דעתכם?

n o g a1

New member
לדעתי...

אם הגברת משפילה את תלמידיה אז יש מקום בהחלט להתערבות. אין לאף אדם זכות להשפיל אחרים , אם מדובר במורה , מנהל , חבר , ידיד , שכן או כל אדם אחר. ברור שאדם הנמצא בתפקיד חינוכי עליו מוטלת האחריות המלאה להוות מודל לחיקוי ולהתייחס בצורה מכבדת תמיד. אין שום סיבה בעולם שילד/נער יחווה השפלה כל שהיא מצד מוריו. יש מקום להתלונן ולא לאפשר לה להטיל אימה בכך שמי שמתלונן על פגיעה מסתכן בפגיעה כפולה של נקמה כתוצאה משיתוף בפגיעתו. חשוב לבדוק האם אכן המורה משפילה את תלמידיה , יתכן והיא אמרה את הדברים ברוח מסויימת ויש לה קשר כזה עם תלמידיה שברור שאין היא אדם המשפיל אחרים , במקרה הנ"ל אפשר להעיר ישירות ולשתפה בכך שהיא פוגעת.

רות 2

New member
מה שמטריד אותי בכל הסיפור

.............. נעזוב רגע את הנושא הנוגע ספציפית למורה התנהגותה ותגובה שצריכה או לא צריכה לבוא ... מה שמטריד אותי זה שבעקיפין הורה יכול לעודד משהו שיש בו סיכון משמעותי וגדול בחיים .......... וזה עידוד החרדה מאיום מה משתמע מאותה מחשבה מאוימת על "התגובה העתידית" של המורה? (ופעם אחרת זה יהיה סוחט או אונס או כל דבר אחר) ... "היא תתנקם בי" יענו הילד אמר את מילות הקסם הגורמים להורה להיות בדילמה" להגיב לעצם העיניין או לא להגיב?"... לעניות דעתי בתגובה שלך לעצם העניין יש 2 מסרים חשובים לחיים עבור הילד - לעולם אל תתן למישהו לגרום לך להרגיש מאוייםוחסר אונים ועם תגובות עדיף להתמודד .......... - חשוב להעמיד איש חינוך על מקומו ..עבור התלמיד הבא .....

ערסlight

New member
צודקת

גם אני חושב שתגובת הילד היא הבעיה הגדולה ביותר. נניח מראש ש"המורה לא בסדר". יהיו לו כאלה כל חייו. אני במקומך שואל את הילד מה בכוונתו לעשות בנדון. [להשלים או להלחם על שינוי- ויש לא מעט תגובות אפשריות] כי אם לא יעשה כלום... יהיה מה שהיה. [ואז... יותר טוב שיבלע את הרוק וישתוק] זו גם צפויה להיות ההתנהלות שלו במצבים אחרים של דילמה. [הוא בחברה "טובה" של רב האנשים]

קליל 1

New member
חושב שכאן מדובר ב"סוף מעשה במחשבה"

אני בהחלט לא מעודד את הילד לוותר או לשתוק כי "עתידו תלוי בה"..זה החשש שלו..והוא הביע אותו.. תגובתי בהחלט הייתה הפוכה..אך בכדי לעשות משהו בעניין צריך שיתוף פעולה של הנער..

ערסlight

New member
סוף מעשה

זה תלוי באיזה הקשר הדברים נאמרו. אם הוא מתלונן ויש לו בקשה או ציפיה שאתה תעשה משהו בנדון, שווה לנהל על זה שיחה. אם מזהים נכונות לפעולה... שווה להביע תמיכה וגם להציע עזרה. אם סיפר לך מבלי שביקש ממך נקיטת עמדה... זה מה יש ואין לך מה לעשות [חוץ מלהקשיב לו אם הוא רוצה]. אם הוא משתף ברצון... יתכן ותוך כדי הוא עשוי לראות דברים שלא ראה קודם. וקצת מנסיון... השאלה "מה אתה רוצה לעשות בנדון?" היא שאלה מאד יעילה אם רוצים להבהיר את עמדתו.

קליל 1

New member
תראה

הוא בא וספר..ואני מטבע הדברים מאד לא אהבתי את הסגנון של המחנכת הזו..וזו בלשון המעטה..וכשהצעתי דרכים לפתרון..הוא החל להסביר לי כמה לא כדאי לו להכנס איתה למלחמות..ודרנו שהוא יבדוק עם כמה חברים מהכיתה האם הם מוכנים לעשות משהו בנדון.. מה אני רוצה לעשות בעניין? אני לא הייתי עוצר לפני שהגעתי לשר החינוך בעניין. ועושה הכל שהיא תעוף ממערכת חינוך..

ערסlight

New member
אתה יכול להלחם

זה אתה. אולי יש כאן חובה אזרחית. אולי יש כאן איזשהו צדק כללי. אבל, אם העניין הוא הבן שלך... אתה לא יעיל. חבל לבזבז הזדמנות לתת לבן שלך לבדוק עם עצמו מיהו.

קליל 1

New member
הבן שלי חונך על ידינו לקבל מרות

של המוסמכים לכך.. הוא לא חצוף..והוא לא אחד שיעז פנים בפני מנהל/מורה/הורה וכדומה.. אבל מה שאני ראיתי זה את האכזבה והכעס העצור בתוכו שהיא מנצלת את התלות של הנערים בה..ומתנהגת בצורה שלוחת רסן.

d a n i e l s 5

New member
דעתי .....

נערים בכתה י"א הם כבר מספיק בוגרים בכדי להבין שהם יכולים להביע את דעתם בכל זמן נתון בפני כל אחד בדרכים תרבותיות כמובן , ובצינורות המקובלים . כשהבת שלי מספרת על מורה שהוא לא "נעים/נחמד" לתלמידים (ולא רק לדעתה) אני מציעה לה להתארגן ולזמן פגישה עם מרכזת השכבה +המורה ולשטוח בפניהם את התלונה ...ולנסות להגיע ביחד לפתרון /שינוי . והיא רק בכתה י' (אבל כך זה היה מאז ומתמיד) . אני גם מיידעת אותה שבמידה והפנייה הזו לא תעזור והדברים ימשיכו להתנהל כמו שהם (במידה ואכן הטיעונים שלהם צודקים) ......אז, אני אהיה מוכנה להתארגן עם עוד הורים ולהתערב. העמידה שלה מול המורה קודם כל חלה עליה ,זאת חובתה כמו זכותה ! י"א ......כאילו הם כבר ילדים בוגרים , הם אמורים לדעת שזה בסדר וזה אפשרי .....להעיר למורה שצורת ההתבטאות שלו לא נעימה להם ........הלו הם עוד תלמידים הם לא בצבא, הם לא צריכים לחיות בפחד מנקמה שאולי ישיאירו אותם לשבת בבסיס כעונש . וצודקת רות , אסור שהמסר שלך כהורה יהיה "פחד מנקמה" בכל צורה שהיא , מכל אדם (ולא משנה אם הוא הורה, מורה,מפקד או הבוס).

n o g a1

New member
../images/Emo127.gif צודקת לגמריי

בגיל הזה הם מסוגלים להתנהל לבד.

מגשימה1

New member
זה לא רק עניין של גיל ולא תמיד הם

יכולים להתנהל לבד , יש מורים שמטילים אימה וטרור . אני זוכרת שאחי הצעיר הלך לטירונות , הוא אמר לי: "אחרי כן אני לא מאמין שפחדתי בתיכון מהמורים , עכשיו זה נראה לי כל-כך מגוחך" , אבל עובדה שכםן פחדנו מחלק מהמורים ולא רק זה , זה לא רק הפחד , ההורים שלי אף פעם לא התערבו בשום דבר ואחים שלי ואני שילמנו מחיר כבד בגלל זה לפעמים , רק בגלל כל מיני מורים עם רגשי נחיתות . המחנכת שלי של כיתה ו' שיחקה אותה עד הרגע האחרון נחמדה ובסוף התנקמה בי בגדול , למרות שלא עשיתי באמת שום דבר רע , אני היפר-אקטיבית והיה לי לפעמים קשה לשבת , אבל לא הייתי חוצפנית או מופרעת והיא נתנה לי ג' בהתנהגות בדיוק לפני שעברנו דירה ובית-ספר , דבר שכמובן השפיע הלאה על היחס של המורים אלי , הם ישר ציפו לאיזו מופרעת והתנהגו בהתאם , הפעם אמא שלי כן התערבה וגרמה למחנכת שלי להבין תוך דקות ספורות שמדובר בילדה טובה , ממש ככה דקות ספורות . אני לא אומרת שכל דבר שקורה ישר צריך להביא את ההורים וללכת למנהל ולמשרד החינוך , אבל יש מקרים שכן ובמקרה הזה בהחלט כן , לדעתי לפחות .

קליל 1

New member
הפחד מנקמה הוא של הנער

הוא פוחד שהיא תתנקם בו..הוא כנראה כבר מכיר את התגובות שלה..ואת דרך התנהגותה..

b love

New member
לא מסכימה..

בכל זאת המורה היא זו ששולטת כי היא שקובעת לנו את הציונים, ואת ציוני ההגשה, גם אצלנו יש מורה שכל מה שהיא רוצה היא מקבלת, נראה לי שיש לה קשרים עם משהו גבוה, היא מעליבה תלמידים ויורדת עליהם גם אם הם לא בכתה, לדוגמא עכשיו יש לי בעיות איתה כי היא היא שגתה לי במתכונת והמורה פרטית שלי גלתה את זה, וכתבה לה מכתב והיא ענתה לה במכתב עצבני במיוחד ולא העלתה לי כלום, מה שגם לפני שהביאה לי את המתכונת היא הראתה את זה למורה אחרת ציחקקה על המכתב... מסכימה כל כך עם התשדירים החדשים על המורים..

magic40

New member
את מתנהגת כמו טיפשה

אמרה המורה לבת שלי שלשום הסתכלתי עליה והקשבתי ,ואחכ שאלתי נו,,,,ומה עשית עם זה? סיפרתי לריבי המחנכת את רגועה עכשיו? כן יופי גם אני

מגשימה1

New member
אני יכולה לשתף אותך במה שאח

שלי עשה במשך השנים כשצצו בעיות דומות , לאחי הגדול שבן 45 יש 5 ילדים ומה שהוא עושה בדרך-כלל זה ללכת מן הקל אל הכבד ולנהוג בדיפלומטיות אבל לא בחנופה או חולשה , כמו שאומרים לתת ליריב לסגת בכבוד בשלב ראשון . ובמקרה הזה , אמנם צורת הדיבור של המורה ממש לא במקום ומאוד לא חינוכית , אבל יש סיכוי שזה נאמר מטיפשות ולא מרוע וגם אם כן , נראה לי שבשלב ראשון כדאי לך לגשת אליה ולשוחח איתה , (כמו שהזכרתי קודם) בדיפלומטיות , כלומר לא להתחיל לצעוק או לאיים עליה , אבל גם לא להתמסכן , במילה אחרת באסרטיביות , יכול להיות שהיא תתנצל ותגיד שלא היתה לה לפגוע ואפילו אם כן היתה לה , שווה לה להתנצל ולשנות את היחס שלה לטובה . אם היא נאמר תתנצל אבל אחר-כך תאיים על הבן שלך או תהיה נחמדה לזמן מה וזמן קצר אחר-כך תחזור לסורה או שבכלל לא תקבל את מה שאתה אומר , אז אתה יכול לגשת למנהל וגם לציין שניסית לדבר אל ליבה אך לשווא . תראה זה מאוד טיבעי שילדים יפחדו מהמורה שלהם , לא שזה צריך להיות ככה , אבל הרבה מהמורים לא יודעים דרך אחרת להשתלט על התלמידים , לא לכל אחד יש כושר מנהיגות וכריזמה ויאכלו אותם בלי מלח אם הם יראו חולשה , אז הם עושים מה שהם מבינים . אבל אותך זה לא צריך להפחיד , כי אם היא תנסה להתנקם , אתה לא תעבור בשתיקה ונראה לי שאתה צריך לוודא שהבן שלך אכן יבוא אליך אם תתעורר בעיה כזאת ולא יפחד שאם הוא יגיד לך המורה תתנקם בו עוד יותר . היא רק מורה , לא סאדאם חוסן (אפילו הוא כבר מת) , להבדיל אפילו לא מפקד בטירונות , רק מחנכת (עם כל הכבוד) . תראה אם אתה חושש שהיא תעשה את עצמה שהיא משתפת איתך פעולה ותתנקם בשקט בציונים של הבן שלך ותקשה עליו בטווח הרחוק , אתה יכול לגשת ישר למנהל ועדיין לנהוג ברגישות ובדיפלומטיות , רק שהפעם יהיה עד והיא לא תוכל להתנקם בשקט בלי שאף אחד ידע . מקווה שעזרתי . בהצלחה!

ערסlight

New member
מאד טבעי שהילדים יפחדו מנמורה שלהם.

מעניין מאיפה את הגעת.

מגשימה1

New member
ידעתי שמישהוא יגיד את זה ../images/Emo13.gif

אם קראת הכל , לא התכוונתי שזה צריך להיות ככה , אמרתי שיש מורים שהם מפחידים , לא מפחידים במובן של אלימות , אבל יש הרבה מורים שמטילים אימה , רק אצלי זה היה ככה? כי במשך השנים דיברתי עם אינספור אנשים שפחדו מהמורים , יש על זה סרטים וספרים ומה לא . ולי באופן אישי היו כמה מורות ממש מפחידות ואני ילדה טובה גבעתיים , משם הגעתי .

לא זכור לי...

שאי פם פחדתי מאיזשהו מורה... גם לא מאלו שניסו להפחיד עם אמירות פוגעניות...לא פחדתי לרגע מלהתעמת איתם,בדרכי-לא בדרכם... אפילו שגמני הייתי ילדה (לא הכי) טובה גבעתיים. וכך גם מחנכת את ילדיי... לא רואה דרך אחרת זולת חיזוק חוסנו ובטחונו העצמי של הילד... יען כי בחייו יתקל לא אחת באנשים כאלו. (לא כוללת אנשים אלימים פיזית בהודעתי זו...מול אלימות גמני משותקת).

למעלה