המורה לזימרה

renou

New member
המורה לזימרה

שלום לכולם ממש במקרה בלי כוונה גיליתי שבתי (י"ב) מנהלת מערכת ידידותית עם המורה (ז) שלה באמצעות דואר אלקטרוני. המורה חולק לה מחמאות, על אישיותה כל השאר קורקטי לחלוטין (בכתובים) ודווקא מצידה התלהבות ונסיון לגלישה לפסים יותר אישיים מה אומרים פה? לדבר איתה? לדבר איתו? לעזוב ודי? תודה.

התלהבות.......

ונסיון לגלישה לפסים יותר אישיים לא טוב, בכלל לא..... אולי הילדה סתם נהנית מהיחס של המורה אליה, אבל עלייך לדבר איתה ולהבהיר לה שזו לא מערכת יחסים בריאה בין מורה לתלמידה ולא גולשים לפסים אישיים. לא הייתי ממליצה לך לעזוב ודי.

gitcat

New member
זה שהבת מתלהבת זה די מובן

אבל למה, לשם שמיים, מורה צריך לפתח קשר אישי שלא קשור ללימודים עם תלמידה? למרות שאולי הקשר תמים לחלוטין אני חושבת שזה פשוט לא אמור להיות.

מחנה עבודה -זכרונות ,קודם../images/Emo63.gif

זה שלב ראשון מחנה עבודה בקבוץ נען,הימים ימי מלחמת יום הכפורים, תלמידי הכיתות הגבוהות של בתי הספר התכון, יוצאים לעזור בחקלאות לקיבוצי המדינה. אהבתי את מחנות העבודה האלו שלמרות האסוציאציה המילולית של גרמניה וקלגסים,היה למחנה עבודה טעם של עבודה מאומצת ביום והילולי לילה. עבדנו בקטיף תפוזים בפרדס, חורף 1974,היה חורף חמים, הפרידו בין הבנים לעבודות חקלאיות מורכבות וקשות, כמו הובלת ארגזי פרי והבנות לקטיף הפרי. היו כמה בנות שהורידו את חולצותיהן, נתנו לשמש החמימה לשזף את כתפיהן, וככה עבדו בחזיות לבנות . היו שקשרו חולצות מתחת לחזן, וחשפו רק את ביטנן,והיו כאלו שלא העזו, ורק הרימו קצה של חולצה לאיוורור, ובמיוחד שמה שהסתתר מתחתיה לא היה ראוי לגאוות התלמידות הדדניות. האווירה הייתה ספוגה בחשקנות. היו קיבוצניקים, שהדריכו את הקטיף, והיו מתנדבים ויקינגים צהובי ראש, והיו סתם נערים בני הכיתה שדמם להט. נשארנו במחנה העבודה כשבועיים ומחצה. היינו צריכים לכבס את בגדינו לבד,עמדתי בחדר המקלחות הקיבוצי הגדול, בתחתונים לגופי, מכבסת במרץ רב את בגדי. כל הכיתה התפזרה לעיסוקיה.אני לא רציתי ללכת למועדון המתנדבים וחיכיתי שאחד המשועממים ישוב למגורים.ובעצם חיכיתי למשועמם מסויים, שלא עשה רושם שהבחין בי בכלל. הסבון , הקצף, מי הכיור הצבורי, מאורך ומניירוסטה קרה, גולשים על גדותיהם, כישורי ככובסת כנראה לא יכנסו לספר השיאים של גינס. שמתי לי טרנזיסטור עם מוסיקה ,קרול קינג שרה ואני איתה , המים הזורמים, הקצף והמוסיקה. מישהי נכנסה למקלחת, שמעתי את צליל הפתיחה החורקת של דלת העץ, אבל באדי המים החמים בועות הקצף של סבון הכביסה, והריקוד שרקדתי עם כל טריקו שהצלחתי לסחוט ,לא שמתי אליה לב, והמשכתי באקסטזת הכביסה שלי .הרחתי ריח אחר בחדר, כמו אפטר שייב ברוט , שהיה מקובל אז. הרמתי את עיני מעל הכיור, המורה להסטוריה עמד מולי. המורה להסטוריה היה אהבה נכזבת של נערה מחפשת אובייקט, איש צעיר יחסית, בוגר אוניברסיטת סורבון, שמץ של מבטא זר מהדהד, גבוה, לא קשיש כמו יתר המורים ,אולי כבר בן 27, רווק, היו שליחשו שהוא אוהב גברים. מקפיד בלבושו ,קצת יורמי אפילו. למד עכשיו לתואר שני , והכין את עבודת המ.א. על משהו במהפכה הצרפתית,זוכרת את זה עד היום. הוא אהב הסטוריה, הוא אהב ללמד ,ואני אהבתי אותו. והוא אהב אותי כתלמידה. חכמה סקרנית מתעניינת , שעיניה תקועות בעיניו כל השיעור. המורה להסטוריה עומד מולי- ואני בתחתוני, מרגישה מטופשת נבוכה, לא יודעת היכן לשים את ידי ועיני ופי ולשוני יבשים טוטלית. הוא מתקרב אלי, ללא מילים, מגיע עד אלי,מחבק אותי חזיתית כאילו רצה להסתיר עירומי מפניו או מפני עצמי. יש לו ריח של מקלחת וגילוח, תמיד היה כל כך נקי ומצוחצח. מסיר את משקפיו, מניח אותם על ספסל העץ הירוק הדהוי שרטיבות ועובש פשוט בו, מרים את פני אל פניו, ונושק לי על פי, תחילה נשיקות מהוססות, לוטפות , ולאחר מפשק את שפתי בלשונו,מוצץ אותן אחת אחת ולשונו נכנסת לפי, מתערבלת בו,מוצצת ויונקת את כולי. אני חשה שכל כולי נמסה בידיו,יד אחת תומכת בגבי הרזה, והשניה מלטפת בעדינות את שדי הקטן והבתולי, לטופים עדינים, שלא אבהל חלילה, מרפרפת על הפיטמה הורודה שקופצת למגעו.ידיו מלטפות יורדות עולות על גבי ובטני ואני עוצמת עינים , נרגשת נסערת ובקושי עומדת על רגלי .הוא מושיב אותי בעדינות אין קץ, על ספסל העץ, לא מפסיק את חבוקיו ונשוקיו. ככה חלמתי לשניה מול הכיור, ואילו הוא אומר לי-או,אני רואה שאת עושה כביסה, לא אפריע לך, כאילו עניין של יום יום הוא להפגש עם תלמידתך המאוהבת במקלחת ערומה למחצה. תכנסי אלי לחדר אח"כ אם את רוצה ,אמר. ספור אמיתי. אחרי שאטגן שניצלים לצימר שלי, אמשיך עם מה אני חושבת כיום.

yalyul

New member
יווווו

גם אני רוצה לכבס עכשיו תגידי, איך את עושה את זה? מפתחת לי פה עלילה חושנית לוהטת ובום ! מפוצצת לי את כל הבועה על הפנים. בגרון יבש אני ממתינה להמשך

AYELET1

New member
ואני רוצה להזכיר שרשור

זה לדעתי מאד לא מומלץ. כן , ואני מודעת להבדל בין מורה פרטי למורה בביה"ס. ואגב עדכון: מסתבר שהמורה הוא בן 30 פלוס (פלוס כמה שנים...) שיחה שאינה גולשת לפסים אישיים (מלבד מחמאות קורקטיות על האישיות האינטלקטואלית) אינה נראית לי מרתיעה. מה שמרתיע אלו נסיונות הבת לגלוש לפסים אישיים...

AYELET1

New member
ומחכה להמשך שלאחר הטיגון

אגב, גם לשניצל לא הייתי מתנגדת... תודה

ההמשך שאחרי הטיגון

כתבתי כבר קודם, לא? עוד לא יבשה הדיו על הלינק. איזה המשך את רוצה לשמוע?? המורה- היה הומו!!!! אחרי מליון שנה, בערך הייתה איתו איזושהי שערוריה חינוכית(נהיה מנהל בית ספר בנתיים),ואז צפור קטנה לחשה לאוזני(איך צפורים לוחשות אגב? כי אצלי הן אף פעם לא לוחשות לי ,אלא חברה צועקת לי בטלפון"את לא תאמיני!".) אז החברה- צפורה לחשה לי בקול רם שהוא בכלל ידוע בתור הומוסקסואל. אז זה המזל שלי...
לגבי המורה והילדה....ממש לא!!!! יודעים מאיפה דברים מתחילים ולא איפה הם מסתיימים....

gitcat

New member
כמה שניצלים מטגנים ב--

2 שעות ו-59 דקות ??? לא שמישהו כאן מודד זמנים..... נשבעת בחמותי שלא...

גליה12

New member
יופי- מחזיר אותי לאחור

לימים של מחנה העבודה- קטיף אפרסקים בשדה בוקר--- אוךךך כמה זה מגרד והמקלחת הציבורית- "הבנים מציצים לבנות..." לילות של שירה בציבור ליד המדורה- הרגשה של חלוצים= אחר כך חזרתי לשם לשנה- אבל זה כבר סיפור אחר.

אמא1

New member
אני הולכת לחטוף פה סקילה../images/Emo5.gif

אבל תהרגו אותי, ניסיתי לחשוב מדוע זה לא בריא. כי היא הנקבה והוא הזכר? ואם זה היה הפוך? זה היה שונה? היא בת 18 כבר, בין אימי לאבי יש 10 שנים הפרש. אנא הסבירו לי מה ההיסטריה כדי שאני לא אהיה במיעוט שלא רואה בכך שום דבר היסטרי אלא סתם חוויה.

yalyul

New member
לא יודעת מה ההבדלים- ואת?

אין לי בנות רק בנים כשסיפרתי לאבא ארך רגליים על המקרה הוא נאנח אנחה של ערגה ונזכר במורה להסטוריה שלו שלימדה אותו אנטומיה על שולחן בחדר המורים. בכלל לא הבין מה לא בסדר פה בדיוק כמוך (אבל הוא אבא) רק שנראה לי "פעילות לא תקינה" תראי אם הם היו מכירים במסגרת אחרת לא במסגרת שאמורה להיות חינוכית אז אולי היתה בעיית גיל שבאמת לא ממש קריטית פה אבל לקיים קשר כלשהו מעבר ליחסי מורה - תלמיד נראה לי מסוכן. אם הבת שלך חוזרת מחר ומספרת שהיא בקשר עם המורה שלה תשני בשקט ותתני לה לעבור את החוויה? יש הבדל בין שיחת חולין והתענינות הדדית בין כתלי בית הספר לקשר שהוא מעבר למסגרת אם התשובה כן- אז אני ממש מודאגת זה מקפיץ ישר אסוציאציה של מקרה משפחת יעלון פתח מסוכן - להמשך לא ידוע. באמת לא יודעת איך נוהגים ואיך מפסיקים קשר כזה אבל ברור לי שצריך להפסיק.

אמא1

New member
חינוכית עלק../images/Emo3.gif

מה מסוכן מה? הרי התלמידה יוזמת! היא רוצה! היא בהחלט בגיל שמותר להתחיל (או להמשיך
) אם זו היתה הבת שלי והיא היתה בת 18 הייתי ישנה בשקט. נותנת לה למצות את החוויה ולעבור לסדר היום. כל ההתייפיפות על מסגרות חינוכיות מעלות לי את הסעיף. מה הקטע? אין פה שום ניצול סמכות! ולכן זה לא מזכיר לי שום סיפור. מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות לה? סטוץ לא טוב? אם זו הפנטזיה שלה - שתממש ולא תסחוב אותה עד אחרי שתתחתן ואז תהיה מתוסכלת או שתשכב עם חמה
) טוב, הייתי בוטה קצת. זה רק בגלל שכשמדברים איתך יפה את לא מבינה
סתתתתם. מה את מבשלת לארוחת ליל שבת
תלמדו - ככה מתחנפים לאחות גדולה

yalyul

New member
שישי על הבקר נוסעת לאש"ש

מביאה שניצלים לארוחת שבת אם טיגנה היום שעתיים בטח ישארו לה כמה חתיכות... וזה בתנאי שהצליחה לנתק את הג´מוסים שלה מהמקרר

gitcat

New member
לא הפרש הגילאים מפריע לי

אלא יחסים ואפילו ידידותיים גרידא בין בעל/ת סמכות לבין הנתון לסמכותו/ה. בקטע הזה, לדעתי, אין הבדל אם מדובר בנער או נערה ואם מדובר במורה זכר או מורה נקבה. היחס שלי זהה גם ליחסי מפקד - פקודה ומעביד - עובדת או להיפך בין המינים. חובתו של בעל סמכות לא לנצל את המעמד לצורך יחסים אישיים, והייתי רואה כאחריותו להעמיד את הגבולות. לגבי המקרה הספציפי, המורה יכול היה להמתין כמה חודשים עד שהתלמידה תסיים את לימודיה ואז לפתח קשר אישי.

אמא1

New member
אבל התלמידה יזמה../images/Emo68.gif

לדעתי זה שונה לחלוטין!!! ברגע שהמורה מנסה להתחיל מערכת יחסים עם תלמידה זה פסול פסול פסול!!! כי כאן יש שימוש לרעה בסמכות! אבל כאן המקרה שונה בתכלית. כאן לפי מה שהבנתי התלמידה יזמה ולכן אין כאן שימוש בסמכות. להפך ממה שהבנתי המורה אפילו לא ניגרר אחרי התלמידה אלא שומר על ריחוק מסויים. לא ככה?

סקילה שנייה

אז מה אם "היא התחילה" לא תופס בגן ציפי ופעוטון שושי בטח שלא תופס אצל גדולים יותר. הוא שומר על ריחוק מסויים? פחחחח. הוא מתכתב איתה במייל הוא מסביר לה כמה היא חכמה נבונה (בטח גם בוגרת מגילה ,לא?) היא מוחנפת הוא שרמנטי , מקסים, מדליק כל כך שונה מהנערים סביבה. אז - יתכבד האדון מורה ויחתוך את הקשר ...ביחוד כאשר הוא רואה לאן פני הנערה מובילים. הוא הבוגר, בעל הסמכות וכו.. שיתנהג בהתאם.

למעלה