המורה לזימרה

סקילה ראשונה

בכלל לא חשוב לי אם זה הוא מהצד של המורה או היא ואם זה הוא מהצד של התלמיד או היא. כן מפריע לי שיש בוגר, בעל סמכות ואוטריטה שעושה איזשהו שימוש לרעה בעליונות שלו על הצעיר. וגם אם לא עושה את השימוש לרעה, לא נזהר מספיק כדי למנוע את ההתפתחות העתידית העלולה /עשויה לקרות. מורה+תלמיד בעיני טאבו בדיוק כמו מפקד+חייל/ת . לאחד הסמכות הפורמלית, הגיל היותר בוגר, המעמד, ההשפעה. השני/ה פחות ולכן אלו יחסי ניצול בבסיסם. ואני כלל לא כותבת על הפרשי הגיל- מצידי שהמורה יהיה בן 23 והתלמיד/ה בן 18 (בגיר , כדי שלא יהיו שאלות של חוק). לי מפריע וצורם עד מאד השימוש לרעה במעמד. וגם אם הוא לא עושה את זה כיום. יש פוטנציאל. ואותו יש לשרש מההתחלה. זהו איך את מרגישה אחרי מטר האבנים?

אמא1

New member
אשש - איזו התפתחות

עתידית עלולה לקרות שאותה צריך למנוע? זה בדיוק מה שאני שואלת. אני התחתנתי בגיל 19+ קצת קרוב ל-18 לא? אז לבחור עם מי להתחתן סומכים עלי, ולבחור עם מי להזדעזע לא? ו...לא כאב ולא כאב נה נה נה נה נה

סקילה שלישית עם טבעת נישואין

זה שבמקרה זה הצליח לך-זה ספור אחר. ברצינות מוחלטת ,אם אני רואה את כל עדרי הג´אמוסים ששעטו במקרר שלי, לא הייתי סומכת על אף אחד מהם, חבריהם ידידיהם ומוקירי זיכרם בעיניני חיתונים. אבל הסוגיה כאן אינה הפרשי הגיל אלא יחסי ההירכיה מורהתלמיד

yalyul

New member
נסכים שלא להסכים?

גם לי מפריעה ההיררכיה פה וכל עוד זה במסגרת של בי"ס זה צריך להשמע אתית לחוקי בי"ס. כשתיגדל הנערה ותסיים ללמוד ,תבחר לה את האביר על איזה חמור שרק בא לה בנתיים היא במסגרת? אז שלא תצא ממנה. אז מה אם היא כמעט בת 18 היא עדיין תלמידה והוא מורה אח"כ היא חיילת והוא מפקד אח"כ סטודנטית והוא מרצה אח"כ היא שכירה והוא בוס (רק לצורך הדוגמא) יש דברים שמריחים מסריח לא צריך לקרב אליהם את האף. אז כשתהייה עצמאית - זה כבר המרק הפרטי שלה עד אז זה מסריח לי נורא.

renou

New member
תודה על התגובות

בהחלט חומר למחשבה היום כבר בלשתי קצת ונראה שהיא מתלהבת אבל הוא לא ממש מחזיר חום- ממשיך בקורקטיות אפילו רמז לה שהיא נסחפת... לכן, אם זה לא ימות לבד עד סוף השבוע אדאג להרוג את הקשר בעודו צעיר. בלי לדבר איתה פשוט להתקשר למורה יש למישהו רעיון יותר דיסקרטי?

AYELET1

New member
תלמיד בן ומורה אישה

מה הייתם אומרים אז? אותו יחס? פקוד ומפקד? ניצול? מקרה העליון ? ומה הייתם אומרים אם המדובר במורה לפסנתר , שעור פרטי(השאלה א-י-נ-נ-ה תיאורטית!!)?

yossi_gu

New member
הוא יכול להיות

תמים ולא להבין שהיא מצפה ליותר (כן, גם זה קורה) מאושר מההתחנפות ומרגיש שוב "צעיר" משחק אותה ובעצם בעל כוונת אחרות בכל מקרה האחריות היא עליו, הוא צריך לנתק את הקשר. את זה אני אומר כמורה שיודע כמה קל להכנס לפינות כאלו וכמה חייבים להמנע מכך.

האחריות רק על המורה

ועלייך הבת תיכעס כי את מחטטת לה באימייל. אני לא קורא את האימייל של הבת שלי. מעדיף לפתח את האמון כדי שהיא תספר לי לבד מה שהיא רוצה לספר. גם כשהיא מספרת לי דברים ששערותי סומרות, אני קודם כל מרוצה שהיא לא פוחדת לספר לי. ולא אספר לכם מה היא סיפרה לי....

yalyul

New member
מכשף יקר...

אתה פותח פה תיבת קסמים שיכולים לצאת ממנה כל מיני שדים ורוחות לחטט במכוון כדי לספק סקרנות? לא ! נתקלת במשהו מסריח ? לברר מאיפה הריח.........עד שתגיע למקור. לא מנסה לשכנע אף אחד אבל אילולא הייתי עירנית וקרציה אמיתית לא הייתי יכולה לטפל בכמה סימפטומים מאוד מדאיגים עישון, גראס, אלכוהול, רומן אלים ,העדרויות מלימודים ומי יודע מה עוד מחכה בצנרת של המתבגרים שלי... אז שיכעסו- במקרים כאלה מוכנה ובלבד שאוכל לטפל בסמפטומים בעודם קלים מאוד. וגם אצלי לא מפחדים לספר שום דבר...אחרי שאני מגלה

יכול להיות שלא הייתי כל כך שאנן

אילו הייתי רואה שהיא מסתירה ממני דברים. אבל עקב כך שיש אמון בינינו אני מעדיף את האמון על פני תחושת ביטחון מזוייפת. אם הבת שלי תרצה לעשות דברים שלא מוצאים חן בעיני ההורים - קרוב לוודאי שהיא תצליח בין אם נחטט לה בדברים או בין אם לא. ההבדל יהיה רק שאז היא לא תספר לנו כלום. ובאמת את צודקת יול, כל מקרה לגופו.

אמא1

New member
מכשפל´ה../images/Emo8.gif תקשיב ליעל

תאמין לי, היא צודקת. קרא שוב את התשובה שלה ותראה מאלו דברים היא הצילה את הילדים שלה. וכמו שאני מכירה את המתוקים שלה (ולא בציניות
) הם ממש לא מסוג העבריינים המועדים!

אמא1

New member
אז אין אף אחד/ת שחושב/ת כמוני../images/Emo9.gif

לא נורא. רק שאף אחד מאלו שלא הסכימו איתי עדיין לא הצליח להסביר לי למה. נראה אם הבנתי אותכם, לא הפרש הגילאים מדאיג אתכם אלא רק היחס של הבדל מעמד נכון? אז לא מקובל עלי. ו...יולה, הרבה זוגות יפים יצאו מחותנים מקשר של פקידה / בוס, חיילת / מפקד... וכו´. וגם, על טעם ועל ריייחאין להתווכיייח
כמו שאף אחד לא יקבע לי "מה מגעיל לי ומה מגדיל לי" (כדברי הגששים) ככה אני לא חושבת שאפשר לקבוע לבת 18 שהיא כבר "ילדה גדולה" מה מגעיל לה ומה מגדיל לה
. חזרתי עכשיו מהרצאה על פיתוח חשיבה יצירתית. בטח תגידו, "חשיבה יצירתית כבר יש לך - ויותר מידי. אז כמו שיולה הציע = בואו נסכים שלא להסכים.

אמא1

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif../images/Emo25.gif../images/Emo23.gif../images/Emo9.gif../images/Emo65.gif|כתר

התחנפתי מספיק? הנה תראי מה כתבתי למכשפוש, זה לא מקנה לי נקודות זכות?

yalyul

New member
בפעם הבאה שאת נוקבת בשם המפורש

אני לא נותנת לך לראות את הילדים שלי ! התחנפת עד עכשיו הכל היה בסדר ופתאום הפישול הזה? הלכת לחשיבה יצירתית לא יכולת להמציא לי שם יותר יצירתי? נגיד....המלכה המלקה? או הקוראת בשניצלים? חכי חכי , ביום שישי מכות בלי בעלים בלי ילדים בלי כלבים וחתולים רק אנחנו ואז שניה לפני שאני אגיד שאני נכנעת את תשאלי "נכנעת יולה?" ואני אגיד "כן" -----סוף-----

אמא1

New member
שכחתי, אסור להזכיר את שם השם

פתאום נזכרתי, לימדו אותי בביה"ס - לא מזכירים את שם השם מפורשות ססססססססלללללללייייייחחחחחחחהההההההה ו... שדמה התחילה

למעלה