המובחרים לכנסת

ansl2002

New member
המובחרים לכנסת

הרשימה שתחזיר את הציבור אלינו 1.טומי לפיד 2.פולישוק בלוך מלי 3.פורז אברהם 4.לבני אתי 5.גלעד יצחק 6.ארנפרוינד כהן רונית 7.בריזון רוני 8.זומר דליה 9.זנברג אליעזר 10.גולן אראלה 11.שלגי אילן 12.פינשטיין ילנה 13.רצאבי אהוד 14.רשף טובה 15 בנימיני אדיר 16.סיקליאר רעיה 17.ליבוביץ אילן 18.דור קולן אלונה 19.עצמון בועז 20.נשיא אירית

ansl2002

New member
שויון הזדמנויות בין נשים לגברים

הגיע הזמן שהמפלגה תאמץ כמה עקרונות דמוקרטיות בסיסיות המדברות אל הציבור. זו אחת מהן ואני מקווה שחברי המפלגה יציעו עוד יוזמות במגון הרחב שהמפלגה חייבת להסביר עמדותיה לציבור.

כולם ראויים ברשימה שהצגת

אבל הסדר לא משקף את יחסי הכוחות במועצת שינוי ואת המציאות והדירוג של המועמדים טרם פטירתה של יהודית נאות ז"ל ועזיבתו של יוסי פריצקי. שינוי כמפלגת מרכז צריכה לשלב בתוכה אנשים שבאים גם הימין של המפה פוליטית אם אנו לא רוצים להפוך למרצ ב'. לכן במקום 3 צריך להיות ח"כ אליעזר (מודי) זנדברג שלו יש הנסיון הפוליטי המתאים והוא גם הנציג טבעי מבחינת בכירות במפלגה.

ansl2002

New member
הבוחרים יחליטו על המיקום ברשימה!

חברי הגוף הבוחר,מועצת שינוי,יחליטו על המיקום ברשימה אבל לא על העיקרון שאחרי כל נבחר תבחר נבחרת. אני מעונין למכור לציבור מסר דמוקרטי הוגן, זו מטרת הצגת הרשימה.

אני מכבד את דעתך

התרשמתי שכוונותיך טובות וטהורות. רק כתבתי את דעתי כחבר בגוף בוחר.

זה יכול להואיל אבל זה לא מספיק.

אנחנו צריכים גם לתת מענה הוגן לקהילה ההומולסבית וצריכים להתחייב לא לשים יותר נושאים ביטחוניים לפני זכויות החילונים. עם כל הכבוד להתנתקות ולגדר שינוי צריכה להתעסק בנושאים כמו תחבורה ושבת והפלת קוהליציות שמפנות כספים לחרדים.

אכן רשימה מכובדת....אבל-

עם כל הכבוד לשאר המועמדים -קולו של הימין מיוצג ע"י מועמד אחד בלבד? ממש שיוויון, היכן חמי דורון ברשימה? הרי האיש הציג קבלות ביחד עם זנדברג מהווים צוות מגובש ויעיל,שמאזן את השמאל במפלגה- אז רק קול אחד מהימין? השמאלנים ממש יתנו לימין אחד להשמיע קולו,אחלה איזון,,, אם שינוי היא מפלגת מרכז- אז יש לטעמי להוסיף תגבור לכל הצדדים. מתלבט ומתלבט...... ותחשבו על זה.

ansl2002

New member
בואו נביא דוגמא לעולם הדמוקרטי

אין לי דוגמא ,לא חקרתי את הפרלמנטים בעולם.למרות זאת אני מביע דעה שאולי תהיה מקובלת על כל הפרלמנטים הדמוקרטים בעולם.

אני דווקא כן.

יש כאן אולטא -אובר של PC. בנוברגיה למשל החוק משריין 40 אחוזים של נשים. אבל, אתה מציע כאן לקבוע שכל אדם שני חייב להיות ממין מסוים. יש יגידו שיש כאן עניין מלאכותי מדי שדוחק אנשים מוכשרים יותר, שכל חטאם הוא השתייכותם למין הלא נכון. זה מעניין שיש סוג כזה מוקצן של PC, דקלרטיבי ומצד שני מעודדת את שירותי המין בתשלום ומנסה גם למסד ולקבע אותם -כך גם עוד אנשים יכנסו אל המקצוע.

הירוקים בגרמניה

אני בהחלט בעד הכיוון הזה. מכיוון וכל עוד ייצוג הנשים בכנסת נמוך בהרבה מחלקן באוכלוסייה, יש לתת העדפה מתקנת לנשים באותן מפלגות המחוייבות לשוויון האשה. אני לא מודאג מההשלכות של שריון כזה על איכות הרשימה, זה לא שכל הגברים החושקים במקום ברשימה הם פרופסורים בהשכלתם, קצינים קרביים בהכשרתם הצבאית, ופעילים פוליטיים בעלי ניסיון ביצועי רב ורב-גוני ופופולריות אדירה בציבור, ולעומתם הנשים הן בוגרות כיתה ח' בעלות עבר פלילי. לא - הפרופיל הכללי של הנשים המועמדות ושל הגברים המועמדים די דומה.

בואו נדבר על יצוג ערבים אצלינו.

מישהו יכול לספר לנו קצת על המועמדים בני המיעוטים לרשימה שלנו? לא זכיתי להכיר אף אחד מהם.

ליבליך

New member
אחד המועמדים הוא מוניר חמדאן

דרוזי, ותיק מאוד בשינוי, שהיה ממוקם במקום ה-20 ברשימה בבחירות הקודמות. פעם היה בשינוי גם חבר-כנסת דרוזי, זיידאן עטשי.

tapr

New member
איש מאוד נחמד

חבר מועצת שינוי, סוכן ביטוח. יש לו דף בחוברת המתמודדים עם קו"ח.

למעלה