המאכל שאנחנו מכנים "סופגניות", נקרא ברחבי העולם "ברלינר"

DANIAVNI

Well-known member
ובברלין הוא עולה - בין יורו ל4.5 יורו

צפה בקובץ המצורף 140019
מת'אומר ???
אז איך נכון לאמר
  • ?Ich bin Berliner
  • ?Ich bin ein Berliner
ובכלל לסופגניה בברלין לא קוראים ברלינר אלא
Pfannkuchen

 

ai27

Well-known member
מת'אומר ???
אז איך נכון לאמר
  • ?Ich bin Berliner
בזה משתמשים כשרוצים להגיד שאתה באמת תושב ברלין
  • ?Ich bin ein Berliner
זה יותר לשון מושאלת.
הרי הוא לא באמת תושב ברלין

מצד שני, הוא גם לא באמת סופגנייה
ובכלל לסופגניה בברלין לא קוראים ברלינר אלא
Pfannkuchen
בדיוק
בברלין ומזרח גרמניה.
אבל בצפון גרמניה ומחוץ לגרמניה קוראים לה ברלינר וזה היה מצחיק
 

SupermanZW

Well-known member
נערך לאחרונה ב:

ai27

Well-known member
בברלין - דווקא קוראים להן Pfannkuchen
מילולית - פנקייק
כי אלו "עוגות" שמכינים במחבת
 
נערך לאחרונה ב:
לא חייבים סיר. מספיק מחבת עמוקה
צפה בקובץ המצורף 140020
צפה בקובץ המצורף 140021
בדיקה בוויקיפדיה מעלה - שהברלינאים לא משתמשים בשמן זית - אלא בשמאלץ: שומן עוף או אווז
אם עושים במחבת יותר קשה להפוך את הסופגניה והתחתית והפיסגה יותר שטוחות מהמחבת.

הבעיה בשמן זית שיש לו טעם דומיננטי,רק למי שאוהב.
 
למעלה