המאה ה-22 חיזוי

אודו

New member
קשקוש במיץ בצל

פעם היה פחות דילול אוכלוסין? פעם כל תינוק שלישי היה מת בלידה, פעם כל אדם היה יכול פתאום לחלות בשפעת ולמות, פעם כמעט כל תאונת דרכים הייתה נגמרת במוות, אז על תגיד סתם. ומה זה משנה כמה שטחים יש על הכדור? אני רוצה לחיות איפה שהבית שלי ושלא יבוא פתאום איזה עראפת ויגיד לי לעוף מפה! אז עם אתה לא רוצה אתה לא חייב להילחם, אני רוצה, תודה רבה

Sefy

New member
תגיד ? קראת רק חצי או משהו ??

"מלחמה היא לא צורך. זה (ותסלח לי) טימטום של עם (לא רק שלנו, אלה כל העולם) ללכת אחרי מנהיג שעוזר רק לתחת שלו" - זה בדיוק קשור לנקודה הזו! אז מה אתה מקשקש לי שטויות עכשיו ? זה מתחבר בדיוק לעראפת וסדאם ולכל שאר המטומטמים בעולם! "אז עם אתה לא רוצה אתה לא חייב להילחם, אני רוצה, תודה רבה" - לא קשורה לשום דבר שאני אמרתי! סתם יש לך סף אלימות גבוהה!

Lu Tze

New member
בטח שמלחמה היא צורך!

נעזוב לרגע אידאולוגיה, בוא נסתכל על עובדות בשטח, אוקי? עובדה שבמלחמת העולם השנייה החלה ההאצה בפיתוחים טכנולוגיים. עובדה שבאמריקה אם מדען רוצה לקדם מחקר, הסיכוי הכי טוב שלו זה הצבא. עובדה שבזמן המלחמה הקרה (כשהייתה תחרות בין שתי גושי מדינות) חקר החלל התקדם בצעדי ענק.

Sefy

New member
ויאך אתה יודע שזו עובדה בדיוק ?

יש לך מושג איזו התפתחות טכנולוגית יש למחשבים ולסרטים וסלולרים בזמן האחרון בלי מלחמה ? זה שאתה פחות תשמע על זה, זה ברור! אבל ההתקדמות הרבה יותר מהירה לדעתי בלי מלחמה.

Lu Tze

New member
שני דברים:

1) אבל עדיין אין שיתוף פעולה בין ארצות. 2) התקדמות טכנולוגית לא גדלה בצורה לינארית. ברור שכיום קצב הפיתוח הוא יותר מהיר מאשר לפני 60 שנה, אבל זה לא מה שאני אמרתי. אני אמרתי שקצב הפיתוח *החל* לגדול בזמן WW2.

Sefy

New member
כמה דברים..

1) תתפלא מה קורא מאחורי הקלעים.. 2) לא חושב, פיתוח תמיד היה, זה ששמו אליו יותר לב בזמן מלחמה לא אומר שלא היו פיתוחים לפני, פשוט הייתה יותר פרסומת בזמן המלחמה.

tivol man

New member
מלחמה-ושלום../images/Emo26.gif../images/Emo122.gif../images/Emo36.gif

תחרות היא כמו מלחמה סמויה התחרות של ישראל וארה"ב היא חלמשל בתעשיית הנשק ואל תזבל שזה לא קשור למחמה כי זאתי לא תעשיית הסופגניות והתכשיטים!... שנית, תעשיית ההיטק של ישראל היא התעשייה שמבוסס עליה המשק הישראלי ולא המסחר בתחומים המסורתיים, כמו במשקים האירופאיים. כשהתחיל המיתון הם חזרו אליהם
>>>והגענו למצב בו נאלצנו להתאים את עצמנו לדרישה הכלל עולמית. מיתון בעקבות טרור
אז נפתח את תעשיית האבטחה והנשק!הנשק
פיתוח שבא בעקבות תחרות-מלחמה-תחרות. למה החברה שפיתחה את התא הקולי ספציפית עשתה זאת??-- כשדי שלא יברחו לה לטובת הקלטות וחברות מחו"ל
זה מניע השרדותי.כמו במלחמה למה לעזאזל לקבוצה של מדענים לחרוש כשהם לא חייבים

Sefy

New member
לא הבנתי חצי ממה שכתבת ../images/Emo4.gif

ומה אתם חושבים ? שכלי נשק זה הפיתוח היחיד בעולם ? מישהו פה אפילו מנסה לעקוב למשל אחרי פיתוחים אחרים ? לדוגמא, בזכותו של כריסטופר ריב, התפתח המחקר לגבי חוליות עמוד השדרה בצורה מדהימה ב 7 שנים האחרונות. אותו דבר לגבי הרבה דברים רפואיים, וואללה ? זה לא קרה בגלל מלחמה! בזמן מלחמה לא הגדישו לזה אפילו חצי שעה! זה קרה בגלל צורך של בנאדם אחד ללכת שוב פעם! הוא כמעט לבדו גרם לשינוי הדרסטי הזה! והוא ממשיך לגרום לשינוי הוא האדם היחיד שידוע בהיסטוריה של הרפואה שהוריד נזק מחוליה C2 לחוליה C3 שזה הבדל בין נכות מלאה למצב שבוא הוא יכול להזיז אצבעות ידיים ורגליים, ושוב! לא הייתה שום מלחמת עולם כדי שזה יקרה! אתם פשוט כל כך מרוכזים סביב מלחמות וכלי נשק, ששכחתם לחלוטין שיש הרבה דברים נוספים בחיים, ורפואה זה אחד מהם.

tivol man

New member
אז יש פיתוח או שניים, אבל הוא למעשה

לא רץ כמו בתקופה של מלחמה, בה תקציב ממשלתי שלם מופנה לטובת נצחון על-פני מדינה כמוה, אחרת היה לו אינטרס, ולחברות שתמכו בו היה ממנו פרסום. אז בטח שזה תמריץ. תקשיב למה שאמרתי. יש אדרנלין תמיד, אבל ה-תמריץ(1#) הוא מין והשרדותי)

Sefy

New member
או נו באמת! פיתוח או שניים! הגזמת!

יש מאות פיתוחים! וזה רק ברפואה! יש גם במחקרים על חיות ועוד הרבה אחרים שקיימים! תראו קצת ערוץ 8 ואולי תשימו לב שלא הכל קשור במלחמה! ואל תנסה לעוות את זה ל"פיתוח או שניים" והוא רץ הרבה יותר טוב ממה שאתה חושב!

tivol man

New member
LETS RESUME.NOW THAT IVE EATEN.

רפואה לא התפתחה יותר מאשר במלחמות. צורך בחיי אדם. התכרסיס המפותח ביותר בעולם למניעת דימום כבד באופן מיידי פותח למעשה ע"י הצלב אדום לפני חמש שנים לערך באיזה מלחמה בעולם..לא צבא, אומנם. הפיתוחים התקשורתיים, ההצפנתיים שקשורים להצפנה במערכות מידע? במערכות תקשורת? איטליה המפותחת כל-כך, עלק, שעיראק צוטטה לשיחה של ראש הממשלה המאפיונר שלהם!!! קו חסוי, תראה לאיזה רמה הם הגיעו בלי המלחמות שלהם. מה?? במה יש פיתוחים? תחום אחד

Sefy

New member
רפואה התפתחה היום יותר מאשר במלחמה!

עובדה! טיפולים בסרטן, טיפולים בנכות, טיפולים בראיה, טיפולים של פרוסטטות, יש כמות מסיבית של מחקרים, והיי! ארה"ב לא בדיוק במלחמה עכשיו ויש המון פיתוחים והתקדמויות! אלה אם כן אתה קורב למשחק ילדים שהיה לפני כמה חודשים "מלחמה" גילויים והתפתחויות של בעלי חיים, ויש יותר מידי כדי שאני אתחיל לרשום פה כל אחד ואחד, אם באמת הייתה רוצה לדעת, יש מספיק מידע על הרשת וטלויזיה. וחוץ מזה, סגרנו את הנושא.

tivol man

New member
אם אתה לא רוצה שאני אזכיר את העובדה

שמדענים שמחוץ לצבא אינם מתוקצבים באותו הרמה ואינם בעלי אותה רמת העוזרים והציות מצד הכול? ושם, ממש יקיימו את מה שהם יבקשו? ושם, ממש ניתן לראות את הצורך בתגליות שלהם, כלומר, הצבא לפחות? מה התקציב הצבאי, בישראל? המאריקני גדול מכלל התקציב הישראלי!על מה, רובים ששווים לאמריקנים עצמם דולר או שניים וחצי? ואל תזכיר צוללות, לווינים, כי זה לא עד כדי כך...יש שם לא מעט ברפואה מה שהתגלה היה ברוב הזמן תגליות שקשורות למניעים שנבעו מאינסטינקטים שהתקשרו ל...נכון מלחמות ותחרויות עיקשות! אבל אנחנו סגרנו את הנושא כבר!..

Sefy

New member
רוצה לחשוב שהכל מלחמה ? לבריאות!

העיקר שיהיה לך טוב בחיים! אני יודע מתוך עובדות קיימות היום שהרבה פיתוחים ותגליות היו ללא קשר למלחמה או צבא שבחיים לא היו מתגלות אם הייתה מעורבות של צבא/מלחמה. אבל זה לא היה עושה טוב לחוש המלחמתי שלך. אז עזוב, אין לי כוח. רוצה מלחמה, שיהיה מלחמה.

אודו

New member
בנושא הזה אני מגבה אותך

במקרה ספי צודק, כי יש הרבה פיתוחים ותגליות שלא קשורים למלחמה אבל עם זאת הרבה הרבה הרבה פיתוחים ותגליות, עפ"י שלא קיים קשר ביניהם למלחמה, בעצם פותתחו בשביל ובגלל מלחמה כזאת או אחרת

Lu Tze

New member
נראה לי שזו הבעיה של ספי.

ספי, אתה מניח שכל פיתוח שנעשה בזמן מלחמה הוא פיתוח של כלי נשק. למעשה, יש הרבה פיתוחים שנוצרו בעיקבות מלחמה, שאין להם שום ק'שר ללחימה (למשל, שעוני יד הומצאו כי בזמן מלחמה צריך משהו יותר נוח משעון שנמצא בכיס).

למעלה