הם מקנאים?

הם מקנאים?

היום במהלך שיחה עם חבר ללימודים הוא אמר לי משהו שלא חשבתי עליו מעולם. הוא אמר שלדעתו זה נורא מעצבן לאנשים רזים שכל הזמן חושבים על המשקל והגיזרה לראות אדם שמן שאומר שטוב לו איך שהוא והוא לא מעוניין לשנות את זה. האם זה העניין? האם הם מקנאים כי אנחנו פשוט חיים כמו שאנחנו רוצים לחיות?

נקודה יפה למחשבה...

אני לא חושבת שזה נכון כי העולם לא מחלק את עצמו ל-2: רזים ושמנים. זה לא שקבוצת הרזים יושבת אל מול השמנים והרזים אוכלים את עצמם על איך זה שטוב לשמנים מסויימים עם עצמם "למרות" שהם שמנים, בעוד הם כל היום רק עסוקים בלשמור על הגזרה הדקה ושמחוג המשקל לא יזוז חלילה ולמרות זאת הם אינם שלמים עם עצמם!!!
אני חושבת שכל אדם שרואה באחר סוג של שלמות עם עצמו ולא משנה איך הם נראים, זה לעומת זה (גם בין רזים לרזים), נוצרת קנאה. גם אני בתור בחורה שמנה יכולה לקנא בבחורה שמנה אחרת על שלמותה ואהבתה לגופה בעודי לא. בקיצור, מסקנתי היא שבני האדם, בכל שלל צורותיהם וצבעיהם, מקנאים לאחר השלם עם עצמו.

solee

New member
לא מסכימה

לפי דעתי ידיד שלך טועה. אני לא חושבת שזה מעצבן את "הרזים". לפי דעתי פשוט קשה להם להבין את השמן שטוב לא ככה. כי הם בטוחים שאם הם היו כאלה, הם היו עושים הכול כדי להשתנות. חוץ מזה אולי זה לא אופי הפורום, אבל אין שום רע בלחשוב כל הזמן על המשקל ועל הגיזרה.

יאני1

New member
זו נקודה למחשבה..

ואחרי חשיבה :) אני לא מסכימה. נראה לי שאנשים לא אוהבים משהו שונה מהם. אולי קשה לחשוב על זה שמישהו לא אוהב אותנו סתם ככה, וזה באמת נשמע הגיוני שהם מקנאים כי אין להם שום סיבה לא לאהוב אותנו או להירתע...אבל זו לא הסיבה (אני מדברת בהכללה גסה, בטוח קיימים כאלה שכן מקנאים..). האמת? אני בכלל לא חווה חוסר אהבה מהעולם. מרגישה אהובה ורצוייה :) (גברים זה סיפור אחר, יש כאלה שנמשכים ויש כאלה שלא..וזה בסדר) אהבה (במיוחד לאלה שלא חווים מספיק אהבה) מעיין

chicka

New member
הדשא של השכן תמיד ירוק יותר

אני לא יודעת אם ניתן להכליל את המצב של שמנים-רזים, אבל אני בהחלט חושבת שאנשים תמיד מסתכלים בסוג של קנאה כלפיי אנשים אחרים שנמצאים איפה שהם רוצים להיות...

roxie

New member
../images/Emo45.gifמסכימה מאד

תמיד המחשבה היא שלאחר יש יותר טוב ויותר קל, ומשם באה הקנאה. זה יכול להתבטא בכל דבר. סתם לצורך הדוגמא, בתור ילדה קינאתי שנים באחותי, הייתי בטוחה שהיא יותר פה ממני, יותר חכמה ממני ויותר נאהבת ממני. רק בשנים האחרונות גיליתי שלה היו בדיוק את אותן מחשבות עליי.

אני חושבת שזה נכון

אני תמיד דואגת להזכיר בחבר'ה שטוב לי שאני נהנת ואוכלת ושמה *ין על כל העולם ותמיד אני אומרת שאני שמנה ויפה מה רע בזה והם אומרים לי תמיד הופ על הצניעות ... ואני תמיד עונה... ברור שמקנאים! הם סובלים חוסכים מעצמם יש מלא רזות ורזים שנראים כמו הצרות שלי ויש המון שמנות ושמנים מהממים (כמוני). אני בהחלט חושבת שזה מביא לקנאה.

night mistress

New member
יש לזה כמה היבטים..

הרבה שמנים אומרים שהם מרוצים מעצמם, אבל חלק משקר.. אותו חלק שמשקר מעיב על אלה שלא משקרים ובזכותו נתפסים כולם כשקרנים. לי למשל ברור שאדם שמן יכול להיות מאושר, אני מלאה ואני ממש מרוצה מהגוף שלי,אין לי בעיה עם בגדים,אין לי בעיה עם גברים ואין לי בעיה עם עצמי, אני חבילת אהבה
וכשאני מספרת את זה לאנשים אני נתקלת במשפט המחץ:"Zין,אף אדם שמן או מלא לא אוהב את עצמו" ולדעתי המשפט הזה משקף את היחס שלהם לעצמם,לאדם שלא מאוהב בעצמו נורא קשה לקבל אחרים שאוהבים את עצמם ולא משנה כמה הם רזים או שמנים. לעומת זאת, יש לי חברה אחת, כוסית אמיתית ששונאת את עצמה מהיום שאני מכירה אותה ועושה הכל כדי לרזות, כולל דיאטות רצח וכדורים ומה לא (היא יצאה מזה כיום, אבל ככה היא הייתה בעבר) והיא כל הזמן אומרת לי "אני כל כך מקנאה בך שאת שלמה עם עצמך והמשקל לא מטריד אותך..הלוואי עלי"..

ליאורי וזה נכון ?? אנחנו חיים כמו

שאנחנו רוצים לחיות? או שאנחנו מקבלים את הגזרה של להיות שמנים בחוסר יכולת וכוחות לשנות את המציאות ואם לשנות אותה אז לתקופה ושוב להיות שמנים? אני לא חושבת שאני חיה את החיים כמו שאני רוצה לחיות אותם , ואני חושבת שהלוואי שהייתי חושבת יותר על ההשלכות של המשקל ועושה שינוי ... ללי

אני חושבת

שבהרבה מאוד נקודות בחיים שלי זה היה יותר מנכון, זאת הייתה המציאות שלי. היה לי טוב, לא הגבלתי את עצמי בדבר, ונהנתי מאוד מהחיים.

דריה27

New member
זה כל כך אינדבדואלי ומשתנה

לי לדוגמא יש תקופות שזה מרגיש לי מצוין, ולא בגלל ירידה במשקל, ויש לי תקופות שזה הדבר שהכי מפריע לי בעולם.

נבט9044

New member
יש בזה משהו. דנה ספקטור כתבה על זה

פעם. היא סיפרה איך מתייחסים החבר'ה שלהם למי שמביא בת זוג שמנה. היא אמרה שזה מאד מרגיז אותן, את הרזות. שהן מערער את הדבר שמחזיק אותן רזות, כי בכל פעם שהן מוותרות על עוגה הן אומרות לעצמן שזה שווה. אחרת הן לא תהיינה שוות ובן הזוג שלהן ינטוש אותן. והנה - מישהו מביא שמנה, שאין לה גבולות באכילה וזה מטריף אותם כמובן שהיא כתבה את זה באופן הרבה יותר כשרוני ממני ועל פני עמוד שלם בידיעות אבל הרעיון המרכזי אכן היה אות רעיון וידוי עצמי על הקינאה במי שמרשה לעצמו לאכול בלי חשבון

יש קינאה לשני הצדדים.

כשאנחנו רואים רזים מאושרים <מה שכמעט לא קיים> עם הטפה לשמן זה מעצבן ומרגיש. לדעתי כשלאדם טוב אנשים מקנאים. ולכן לא כל כך חשובה הסיטואציה. הדשא של השכן טוב יותר בדיוק מתאים כאן

naturla

New member
נסו לדמיין את עצמכם בסיטואציה כזו:

אתם רזים, ומשוכנעים שהרזון שלכם הוא הסיבה לכך שיש לכם חברים, אהבה, עבודה טובה וכו'. אתם עושים כל מה שאתם יכולים כדי לשמור על עצמכם רזים. במסעדה, כשכולם מזמינים סטייקים עסיסיים עם צ'יפס, אתם מבקשים חזה עוף על הגריל, עם סלט, ורוטב בצד בבקשה. גם בבית אתם לא מפצים את עצמכם וכשבא לכם לאכול אתם לוקחים מסטיק ללא סוכר, או יוצאים לריצה. אתם נמצאים במצב תמידי של רעב פיזי ונפשי ודחיית סיפוקים אינסופית. כל פעם שאתם שוב מוותרים על הקינוח ולא טועמים אפילו, אתם משכנעים את עצמכם שזה שווה, שבזכות זה יש לכם חברים , אהבה ועבודה ולא תוותרו על כל זה בשביל ביס. מדי פעם אתם פוגשים שמן אומלל שאוכל בלי חשבון ושונא את עצמו. זו הזדמנות נפלאה להזכיר לעצמכם עד כמה זה שווה ואולי לפתוח בכמה ימי קיזוז כי ממש נסחפתם בשבוע האחרון עם הכמויות של החסה. אולי זאת גם הזדמנות להציל את הנשמה הטהורה ולהרצות לו במשך שעה על הקשר בין תזונה ומחלות. הוא הרי בטוח לא יודע את זה, אחרת הוא לא היה נראה כמו שהוא נראה. ואז, פתאום, יום אחד, מפציעה לחייכם השמנה היפה. היא יושבת מולכם בבית הקפה, יפהפיה, לבושה בטעם, מוקפת חברים, צוחקת ומקרינה אהבה, השלמה ואושר שאתם רק הייתכם יכולים לחלום עליהם. אתם דוחקים בצלע הבולטת של חברתכם האנורקטית ומלחששים "תראו את הדבה, איך היא מרשה לעצמה לאכול גלידה". זה נותן לכם הרגשה טובה לדקה וחצי בערך, או עד הלגימה הבאה של ה"קפה עם חלב סויה דל שומן וסוכרזית". בעוד אתם יושבים שם ומתכננים את הריצה של הערב שנועדה לשרוף את הקלוריות של חלב הסויה, מגיע בחור חמד ומחבק מאחור את השמנה ומדביק לה נשיקה בצוואר. החבר שלה. הוא מתיישב לידה וחולק איתה את הגלידה, הם מאכילים אחד את השני בכפית וצוחקים. אתם מתחילים לקלוט שמשהו כאן לא מסתדר. האהבה שלהם ממלאת את בית הקפה ואי אפשר להתעלם ממנה. משהו כאן לא הוגן. איך זה יתכן שאתם, שעובדים כל כך קשה ומוותרים על כל כך הרבה מצליחים להשיג פחות מאשר אותה יפהפיה שברור שאינה מוותרת על אף אחת מהנאות החיים? זה לא הוגן, זה מכעיס, זה ממלא אתכם מרירות ואם זו לא קנאה, אני לא יודעת מה כן... ברור שזה לא נכון לכל הרזים, אבל אם תשימו לב, תראו שזה נכון בעיקר למטיפים, למזלזלים וללועגים. מי ששלם עם עצמו ועם חייו לא מרגיש צורך להתערב בחיים של אחרים...

יאני1

New member
ואללה

לא חשבתי על זה ככה, יש משהו במה שאת אומרת. יש אנשים שאני מכירה שטרודים על גבול האובססיה בגוף שלהם מתנהגים בצורה מוזרה לידי.. האמת שזה גם גורם לי להסתכל על עצמי בכל מיני סיטואציות כשאני מקנאה ואז ממש כועסת על מישהו שיש לו משהו שאני חושבת שאין לי ורוצה. תודה על התובנה
אהבה, מעיין

האמת...

אני יכולה לדמיין במחשבותי כמה מבטים כאלו, שישבתי, צחקתי ונהנתי עם האהוב שלי בעוד אלף מבטי קנאה נדבקו אלי. מזל שיש לי חמסה בכל חור. כמובן שגם יש את המפרגנים, או את אלו שזה לא נראה להם חריג. אבל בעיני יש הרבה מאוד דברים בהקשר ליחס החברה לשמנים שנובעים מקנאה.

יפעת*

New member
אין ספק

שיש אנשים שלא מסוגלים לראות מעבר למה שהם מכירים ולכן מנסים להכניס את כולם לריבוע שלהם

ליאורי יקירתי

קנאה זה דבר מאוד נוראי, זה דבר הגורם, ברוב המקרים, למריבות והרגשה לא נעימה. ישנם כ"כ הרבה סוגים שונים של אנשים בעולם (וכרגע לא אפרט את כולם כי אנחנו יודעים זאת כבר), ישנם אנשים רזים שמקבלים את הסביבה איך שהיא ולא אכפת להם גודל/מראה/צבע עור וכו', ישנם אנשים רזים שמעריצים רזון אבל לא מסתכלים על הדשא של השכן וישנם אנשים רזים שמעריצים רזון ולא רואים כלום בעינים בגלל זה ומפריע להם לראות אנשים שלא מתקרבים להגדרות שלהם ועוד טוב להם. החבר ללימודים שלך הוא אחד מאותם רזים שמעריצים רזון וקשה להם לקבל אנשים שלא ב"הגדרה שלהם" שעוד טוב להם עם עצמם. זה יכול לבוא מקנאה כי הוא בשלב מסויים בחיים איבד את הערך העצמי שלו וברגע שהוא יעלה גרם הוא ישנא את עצמו יותר. הוא לא מוצא בעצמו את האדם הטוב שבו, אלא את האדם "השמן" שבו. זה גם יכול היה להשמע קצת מתוך דאגה. את אולי לא תסכימי איתי כאן, אבל יכול להיות שהוא מרגיש מאוד בנוח לדבר איתך על זה ולומר לך (בין השורות) שהוא דואג לך ורוצה שתרזי כי שלא יהיו בעיות רפואיות בעתיד. וזה יכול היה להשמע גם בצורה חברית בגלל שאתם שני סוגים של אנשים ואת אדם שלא תפגשי סתם כך ברחוב ותתחברו מיד. את אדם מיוחד שכייף לדבר איתו והחברות איתך זה דבר מיחוד גם אם הוא חבר ללימודים. הוא הרגיש בנוח לספר לך איך הוא מרגיש איתך וכמה את מפליאה אותו עם הקסם האישי שלך בכל יום מחדש.

קנאה היא רגש טבעי

ובעיני אסור להתכחש לרגש הזה- אך צריך לדעת למתן אותו ולנתב אותו למקומות חיוביים.

למעלה