הם מקנאים?

כן, בפירוש

נתקלתי כל כך הרבה פעמים בזה. בקינאה הזו. כן, זה אולי נראה כמו כעס, בוז, התנשאות, פחד, אי אמון - אבל זה נגוע בקינאה. מישהי כבר כתבה פה איך העולם נראה מצד אדם שכל הזמן נלחם וכל הערכתו העצמית נתלית במראה גופו הרזה. לראות לפתע אדם אחר מלא הערכה עצמית ומקרין את היופי והביטחון שלו, וגם נהנה מגופו וממנעמי החיים...זה מעורר כל כך הרבה. זה טריגר עצום לרגשות של זעם שמקורן בהמון כאב , ואת יודעת מה..ככל שמי שמולך מתלהם יותר, מקלל, שונא - כל קינאתו וכאבו גדולים יותר.

מסכימה איתך

וכל כך אוהבת לקרוא אותך

יפעת*

New member
מניחה שיש כל מני סוגים

יש כאלה שרואים דברים כך או אחרת מכל הכיוונים, אבל אני חושבת שקנאה או אמירה כזו באות ממקום של תסכול אישי, לא חושבת שזה עניין כללי, אבל ברור שיש כאלה שרואים זאת כך

זה מה שהעולם משדר לך

ולא כל כך ניראה לי, כי מגיל צעיר מטפטפים לנערים ולילדים בתת מודע ששמן זה רע, ורזה זה טוב... רוב הזמן בכלל לא רואים אנשים שמנים בטלויזיה או בעיתונים שמוצגים באופן חיובי. אור הזרקורים לא מופנה אלהם בטלויזה ובקולנוע, וגם לא תיראו הרבה שחקנים בעלי עודף משקל, בטח שלא בתפקידים ראשיים. אבל הדבר שאולי הכי השפיע עלי שהייתי קטנה שזה היה "בת הים הקטנה" של דיסני שצפיתי בו איזה 200 פעם (מודה שעד היום אני נהנת שם) ואפילו שם, בסרט שנועד לילדים, מוצג מן מסר חבוי כשאריאל בת הים היפיפיה בעלת מותניים צרים וגוף יפיפה בעוד שהמכשפה אורסולה המרשעת שמנה עם כרס גדולה וחזה שופע. אתם אבל בטח חושבים "מה ניראה לך? שילדים ממש קולטים את הדברים האלה? הם רואים סרט הם לא חושבים על זה לעומק" אז זהו, תתפלאו! למדתי קולנוע שלוש שנים ואחד הדברים שלמדתי זה שכל דבר משפיע שאתה עושה סרט, כל דבר נועד שם להשפיע עליך בצורה שהבמאי רצה שהיא תשפיע, מתווי הפנים של השחקן עד לתאורה שהוא מואר בה הכול משפיע וגורם לך לשנוא או לאהוב דמות מסויימת ולדעתי זה לא מקרא שהם עשו את הדמות המרשעת שמנה דווקא. זה מחלחל עמק יותר ממה שאתם חושבים. וגם אם תגדל את הילד שלך בבית ומינקות תנטק אותו מכל דבר שכזה עדיין הוא בסופו של דבר יחשף אל החברה, וילדים מדברים. בן דוד שלי (זה שנולדה לו אחות חדשה), הוא בן 5, אוהבת אותו כמו אח שלי, אפילו הוא למד ששמן זה חריג. השבוע שמרתי עליו והוא שואל אותי בשיא התמימות "מיטל, למה את שמנה?", ובהזדמנות אחרת שהוא שם לב לשומנים שיש לי בידיים הוא אמר לאבא שלי "למיטל יש ההרבה שומנים". שתבינו הוא מת עלי הילדון הזה ואני מנחשת שהוא לא היה רוצה לפגוע בי בכוונה, ובכלל אני לא חושבת שזה בכוונה זה פשוט מה שהוא רואה. זה העולם שאנחנו חיים בו לצערי, שאנחנו החריגים.

I am ADiDi

New member
אני לא מהפורום הזה ואני רזה

ואולי זה יפתיע אותך אבל אני ממש-ממש לא חושבת על המשקל שלי כל הזמן. מי שנכנסת לפורום שנקרא "שמנות ויפות" מן הסתם חושבת על המשקל שלה הרבה יותר ממה שאני חושבת על שלי (אחרת לא הייתה בוחרת להכנס לפורום כזה) וחוץ מזה - להכליל ולייחס לאנשים תכונות אופי שליליות רק לפי המראה שלהם - זה בכלל לא יפה ולא לעניין!!! את בטח היית נעלבת מאד אם הייתי מייחסת לכל השמנים תכונות שליליות מסויימות אז למה את והידיד שלך מרשים לעצמכם לייחס תכונות ומחשבות שליליות לכל הרזים?! תחשבי על זה... יום טוב! מיכל

כמה דברים

קודם כל דיברתי על אנשים רזים שטרודים מהמשקל שלהם, ולא על כל הרזים בעולם. שנית, אני פתחתי דיון ולא הבעתי את דעתי, אני רק מספרת מה הידיד (הרזה שלי אגב) אמר לי. מי שנכנסת לפורום "שמנות ויפות" מתייחסת למראה שלה כל הזמן, כי לא נותנים לה לשכוח מהמראה שלה. בכל מקום זורקים הערות מגעילות, בכל כלי התקשורות מציפים בהטפות על נושא המשקל. המשפחות של בני הזוג נוטות לא לקבל בחורה שמנה למשפחה וכו'. ולכן הוקם הפורום הזה. ולכן אנו כאן. להגיד די, להגיד שנמאס ולבקש שיעזבו אותנו בנחת ויתנו לנו לחיות בחברה בלי דופי, בלי התייחסות מיוחדת למשקל.

ציפי81

New member
למה שמישהו יקנא? אני באמת לא מבינה

בתור אישה רזה באופן טבעי (כן, יש דבר כזה), כזאת שלא נרתעת לאכול כמויות של שוקולד (כמו ברגע זה ממש) ונשארת רזה גם אחרי ארבעה הריונות, אני באמת לא מבינה מה יש לקנא במישהו אחר. טוב לך עם עצמך? אני שמחה בשבילך, ומה אכפת לי אם את רזה או שמנה? לא טוב לך עם עצמך? גרוע מאוד, וזה לא משנה אם את רזה ונראה לך שלא מספיק, או את שמנה ומצטערת שאת שמנה. צריך שכל אחת יהיה לה טוב עם עצמה, ושתרגיש יפה, בלי תלות באיך שמישהי אחרת נראית, ואם את שמנה ומרגישה יפה - אחלה לך!!!

ציפי81

New member
קראתי את שאר התגובות, חייבת להוסיף:

הרבה תגובות כאן מדמיינות את הסבל של הרזים ו"בונות" על זה שמזה נובעת הקנאה. ואני באמת לא יכולה להבין את התגובות הללו, כי בדיוק כמו שכתבתי לעיל, לשכנע את עצמך שאת בסדר רק בגלל שמישהו אחר סובל במצב שלו, זה טיפשי, וזה אומר שאת לא מרוצה בעצמך בגלל עצמך, אלא מרוצה מעצמך בגלל אחרים. מה גם שההכללה הזו שמישהו רזה הוא מישהו מעונה, אף היא טיפשית, ראו את הודעתי לעיל - כל מילה שכתבתי שם לגבי עצמי ודפוסי האכילה החופשיים שלי, נכונה.

יאני1

New member
לשתיכן,

שימו לב, לא דובר פה בהכללה...כמעט כל אחד ציין פה שיש הרבה סוגי אנשים בעולם. אתן שלמות עם עצמכן וטוב לכן- אחלה, זה מעולה תמשיכו כך אני שמחה שאתן מאושרות. רק תשקלו שאולי יש אנשים שלא שלמים עם עצמם :) והם מבטאים את זה בכל מיני דרכים. זה הכל, אהבה מעיין

אהבתי את שתי התגובות שלך

ואני מסכימה- צריך לאהוב את עצמך לא משנה מה. כי כל האהבה שנקבל בחיים תתחיל מכך שאנחנו אוהבים את עצמנו ויודעים שמגיע לנו הטוב ביותר.

ולי נראה

שכשמדברים על קינאה ,כעס או כאב של רזים ביחס לשמנים, מדברים על אותם רזים שמרגישים צורך עז להעיר, לזלזל, לצחוק, להעליב, לבטא כעס , להתנשא או לשנוא כל מי ומה ששמן. לא כל אדם רזה חווה את זה, אבל אלה שכן- לדעתי בהחלט ובהחלט חווים רגשות כאלה מול אדם שמן, אחרת לא היו נזקקים לכל הארס הזה .

בתור רזה (שהגיעה משער תפוז)

אני יכולה להעיד על עצמי שזה לא ככה. אולי כי אני לא חושבת על המשקל כל הזמן (אני מהמניאקיות שרזות טבעי), אבל אם יש משהו שמפריע לי אצל אחותי למשל או אצל חברות שסובלות מעודף משקל, זה שברור שלא טוב להן עם המשקל שלהן והן מנסות לשכנע את עצמן כי מה לעשות שמשטר של דיאטה זה קשה. יש לי חברה טובה שירדה 30 ק"ג, העלתה אותן בחזרה ולכבוד החתונה שלה הורידה אותם שוב (הם קבעו את החתונה לשנה אחרי האירוסים רק כדי שהיא תוכל להיות כלה רזה) ואני יודעת שבתקופה שהיא הייתה שמנה היא אכלה אמנם בלי חשבון אבל היא הרגישה רע עם זה. ואולי לא כל מי שסובל מעודף משקל נראה רע (תלוי בעודף ובסוג שלו), אבל בהרבה מקרים זה פשוט לא בריא. יש לי שכנה מבוגרת שעכשיו סובלת מסוכרת קשה אחרי שכל החיים שלה אכלה ואכלה ואכלה והודיעה כל הזמן שלא אכפת לה שהיא עם עודף משקל של 80 ק"ג ועכשיו היא סובלת מאוד ולמקורבים היא אומרת שהיא מודעת לכך שזו אשמתה והיא מתחרטת על זה, אבל אין לה יותר מדי מה לעשות.

כמה שאלות לי אליך...

מי אמר שאותן נשים " מנסות לשכנע את עצמן"? האם יש לך על מה להסתמך שאת באה ואומרת את זה או שזאת הפרשנותהאישית שלך? ישנם הרבה דברים לא בריאים, לעשן זה לא בריא, לעשות סקס ללא אמצעי מניעה זה לא בריא, לנשום זה לא בריא בהתחשב באויר אותו אנו נושמים. ועדיין אנשים עושים המון דברים לא בריאים ורק לבעלי עודף המשקל בוחרים שוב ושוב לזרוק את זה כמו מנטרה אלוהית. אין ספק שאם יש סוכרת צריך לטפל בזה. אבל לא כל השמנים חולים, ולא כל אחד יכול להתערב בבריאותו של האחר.

אני דיברתי על אלו שאני מכירה

וזה מההתרשמות שלי ולא רק ולפחות אצלן זה מאוד שקוף שהן לא באמת מרוצות מהמשקל שלהן פשוט אין להן מספיק כוח רצון לדיאטה. ואכן גם לעשן ולעשות סקס בלי אמצעי מניעה זה לא בריא וזה כמו דיאטה נתון לבחירה של כל אחד. אדם יכול לא לעשן ויכול גם לשמור על עצמו שלא להגיע לעודף משקל של 50 ק"ג כמובן אם הבריאות שלו מספיק חשובה לו. ואולי לא כל השמנים חולים אבל לבעלי עודף משקל משמעותי יש הרבה יותר סיכונים בריאותיים מאשר לבעלי משקל תקין וזה לא רק סוכרת, ויש מחלות כמו האחרונה שלדעתי לפחות עדיף להשתדל למנוע. אני לא מתערבת בבריאות של אף אחד רק הבעתי את דעתי, עד עכשיו לא אמרתי לאף אחד שיעשה דיאטה כמו שלא אמרתי לאף אחד להספיק לעשן, בשביל זה יש רופאים.

למעלה