את לא צריכה לשכנע אותו. זכותו להרגיש ככה
אני חשובת שכדאי לברר איתו בשאלות (מציקות) למה זה מעצבן אותו. יכול להיות שמי שמכניס את הלחץ הוא המורה עם "אני מעניש גם את המעתיק וגם את זה שנותן להעתיק". את יודעת לנהל דיאלוג עם שאלות פתוחות קצרות בלבד? משהו כמו - ר"ק: תגיד, חשבתי על מה שסיפרת לי, ולא הבנתי משהו: למה מעצבן אותך שהוא מעתיק ממך? יט"י: כי אני לא רוצה! ר"ק: למה? יט"י: כי... כי... ככה, שלא יעתיק ממני! אני שונא אותו! ר"ק: אז מה מעצבן אותך? יט"י: שהמורה המפגר הזה תקע לידי את קובי. ר"ק: למה? מה הבעיה בזה? .... מפתיע אילו נושיאם חדשים עולים בדיאלוג כזה. אולי תגיעו בכלל לזה שמשהו אחר לגמרי מפריע לו, וההעתקה היא רק משהו שאפשר להאחז בו (לא יפה להגיד שאני לא רוצה לשבת לידו כי ---, אבל זה לגיטימי להגיד לאמא שאני לא רוצה לשבת לידו כי הוא מעתיק ממני). במקרה כזה, הרווחת שני דברים: אחד - התקרבת לשורש, שני - עזרת לילד לראות את ההעתקה בפרופורציה. זה נשמע מלאכותי לאללה, אבל ניסיתי, וזה עובד. קראתי על זה אצל פייבר ומייזליש, אבל ראיתי את זה ברמה (מעצבנת) של אמנות בסדנה של "תות" (אלה של משפחה חורגת, יש לי גם ביקורת עליהם, אבל את הכלי הזה קיבלתי). אם תנסי את זה, תספרי מה העלת בחכתך?