הלשנה?

shellyland

New member
נדמה לך נכון.

אבל קשה לי לדמיין איך הייתי מגיבה לו התלמידים לידם ישבתי היו מבקשים לא לשבת לידי. לא נראה לי שהייתי מתאוששת מהפגיעה.

זה לא תמיד חייב להיות כזה רציני

הדבר היחיד שנחמד בבית ספר הרי הוא החברים, ואם הילד הזה תקוע כל היום ליד מישהו כזה, לא פלא שהוא יתבאס כל בוקר... כמובן שיכול להיות גם משהו הרבה מעבר, אבל זה לא ילד בן 5, צריך פשוט לשאול אותו... ולא להגיד לו ש"אם יש בעיה אני אעזור לך לפתור אותה" כי הדבר האחרון שילד בכיתה ז' רוצה זה שאמא שלו תאיים על הבריונים של הכיתה.

ראשית, מאז תום השביתה יש כמעט כל יום

מבחן או בוחן. שנית, ברור שהוא לא מבסוט מהישיבה לידו מעבר לעניין ההעתקות, אבל זה סוג של קש.

יצא לי לחשוב על זה

הרבה (במקרה בין שתיים לשלוש בלילה), וזה מה שאני חושבת: את לא צריכה לשכנע אותו שלא אכפת לו. יט"י שלך קיבל במתנה הרבה שכל, ומידה לא גדולה של בטחון עצמי. יש לו בכיתה כמה בעלי תפקידים - הכדורגלן הכי טוב, אליל הבנות, המופרע, המצחיקן של הכיתה, והילד הכי חכם. הוא לקח את תפקיד הילד הכי חכם, וטוב לו עם זה. הוא מקבל את תשומת הלב שלו באופן חיובי, וזה לא משנה אם הוא משקיע הרבה או שזה בא לו בקלות, אבל זו הנישה שלו, והוא גאה בזה. למרות שהציון הוא אבסולוטי, מקום בכיתה הוא דבר יחסי. כדי להיות הכי טוב בכיתה את צריכה שהיו אחרים מתחתייך, ומה לעשות, ככל שהפער גדול יותר כך תחושת ההישג גדולה יותר. כמו שאמא של הכדורגלן הכי טוב לא היתה מעלה בדעתה לשכנע את בנה לתת ליט"י לנצח אותו במשחקים "כי הוא מסכן, או צריך תשומת לב, ומה אכפת לך", ככה גם את לא צריכה לשכנע אותו לוותר על המקום שלו. יכול להיות שמישהו עם יותר בטחון עצמי היה מתייחס לזה בביטול, אבל איכשהו אני נורא מבינה אותו ואת הצורך שלו לשמור על הייחוד שלו. בקשר לשאלה הראשונה, מה לעשות מול המורה - זה אני עוד לא יודעת. אולי הלילה תהיה לי הארה (כן, תרתי משמע).

צימעס

New member
מה החלטת? דיברת עם המורה?

אני מסכימה עם שלי - יש בעיה בלומר למורה "אני לא מוכנה שהילד הזה יישב ליד הבן שלי". זו הכרזת מלחמה בילד ובמשפחתו (כי את אמא, אז זה עם לערב הורים) מסוג "לא נאה לנו להסתופף בחברתם". מאידך, אני לא חושבת שמישהו רוצה שאמפתיה שלך תתרגם לחולשה של בנך, והבריון הכתתי ילעלל בו. לדעתי חסרים לנו פרטים: הילד הרע - זה ההוא שמפריע עם בדיחות קולניות ומיותרות?, זה האידיוט שלא ברור מה עושה שם? זה הבריון שמתעלל בכולם? סתם אחד שקשה לו בלימודים? ~~~~~~~~~~~~ שלי, יש לדעתך דרך לדבר עם הילד ההוא בלי שיתפתח התסריט של ראספוטין? ע"ס מה את מניחה שהמורה של יט"י ישכיל לנהל את הדיאלוג הזה כמו שאת נוהגת?

עוד לא קיבלתי את אישורו של יט"י לעניין.

בינתיים הוא עצמו פונה למורה מידי יום, וטרם התייאש. נראה לי שעשיתם מזה קצת יותר ממה שזה. זה ממש לא דבר חדש שילדים מבקשים לא לשבת ליד ילד מסוים. זה לא כל כך דרמטי. הסוגיה שלי היתה האם לחזק את הבקשה באמצעות ה"הלשנה", לא עצם הפניה למורה בדבר החלפת השכן.

תשאלי את יט"י אם הוא מסכים או לא.

אם הוא רוצה שתלשיני במקומו, תלשיני. אם לא, תדרשי בכ"ז להעביר אותו מקום מהסיבות האחרות.

אצלנו שהורים פנו למורה הוריד את המעמד שלנו

אם ידעו שבקשנו מההורים לדבר עם המורים המעמד החברתי שלנו ירד. אל תפני למורה בלי רשות.

shellyland

New member
../images/Emo45.gif ב-ד-י-ו-ק../images/Emo70.gif

היטב לנסח מה שניסיתי להגיד. ~~~~~~~~~~~~~ אני מניחה שיט"י ישכיל לנהל דיאלוג שכזה, לא המורה. לו היו אלה ילדיי, הייתי מנסה ללמד אותם לפתור בעיות באופן הזה.

זו לא הלשנה

זו דאגה לאינטרסים של הבן שלך, הוא לא צריך לסבול כי המורה החליט.

De-Panther

New member
מבחינתך... מה עם בחינת שאר העולם? והרי ילד...

בעיקר בגיל הזה שאר העולם בסופו של דבר משפיע - לטוב ולרע

אבל הדיווח הזה (אם לא נקרא לזה "הלשנה")

יפגע באינטרסים של הילד. הילד המעתיק לא ישכח לו את זה כל החיים שלו (או לפחות עד סוף התיכון, שזה מספיק)

למעלה