הלשנה?

למה את עצובה מזה?

גם לך יש אמא. אמא זה הדבר הזה שתמיד חושב שאת צודקת ושאם קרה לך משהו לא טוב צריך לחסל את אלה שעשו את זה ותמיד כואב לה עוד יותר ממך... זה חיובי בעיני.

אני לא מכירה אותה

אבל, ואני אומרת את זה בזהירות גדולה, ראיתי אמהות. הרבה אמהות. גם כאלה שהתעללו פיזית בילדים שלהן עד שהוציאו את הילדים מהבית. ואצל כולן הרגש הבסיסי הזה קיים. הצורך להגן על הילד שלהן (מבחוץ, גם כשלא מבפנים, זה לפעמים הצד השני של אותו מטבע בדיוק).

זה לא סותר תהיות חזק ואמפטי

למשל, אם אני נזכר לרגע בילד החזק שהיה איתי בכיתה ז'. הפחות אמפטיים היו גם פחות חזקים, אבל יותר כוחניים.

מוגג

New member
צדקנות?!

העתקה זאת נורמה שאת רוצה להרגיל את ילדך בה? לא. זאת לא עזרה לחבר ולא תכונה חיובית. העתקה זה כל מה שפסול בתרבות הסמוך והקומבינה. טוב מאוד שילדך לא רוצה לקחת בה חלק. את צריכה לתמוך בו ולעודד אותו על כך.

טוב, אל תכעס.

באופן טבעי זה מרגיז גם אותי, אבל רציתי לשמוע עוד דעות, וגם התחלתי לחשוב שאולי באמת אנחנו (בני ואני) מגזימים קצת בחוסר ההבנה לליבו של הילד האחר, ואולי זה לא נורא אם יעתיק קצת.

shellyland

New member
זה כן נורא שהוא מעתיק.

אפילו מאוד. את שאלת מה הדרך להתמודד עם זה. לדעתי, ואני מבינה שאני במיעוט פה, הדרך היא להתמודד ישירות ומתוך הבנה מול הילד המעתיק. הבנה לא אומר להבין שזה בסדר שהוא מעתיק, אלא להבין שהוא חושב שהוא נמצא במצב שאין לו ברירה אלא להעתיק, ולהסביר לו שהמצב הזה לא מתאים לבן שלך. שימצאו יחד פתרון איך לחיות עם זה.

אני חוששת שהדברים האלו לא עובדים בכיתה ז'.

שם החזק שורד, ולאו דוקא המבין והאמפטי.

אגב, רגליים...

מה שאני הייתי עושה זה אומרת את הדבר הבא: תן, תן לו להעתיק. מי שמעתיק הוא לא כל כך חכם. מי שלא כל כך חכם מעתיק לא בחוכמה. תן לו להעתיק הכל, מילה במילה. המורה תבין מהר מאוד שזה מועתק, וגם בדיוק מי העתיק ממי...

צימעס

New member
יש מורים שמעתיקים גם את מי שנותן להעתיק.

את לא יודעת כמה דילמות יש כשאת הילד שלוחצים עליו לתת להעתיק.

"את לא יודעת"???? אני????

אני? שבבגרות הכיתה שלי הכריחה אותי להוציא את הבוחנת החוצה כדי שהבוחן השני (אח של חבר שלנו) יקריא להם את התשובות מהספר של קידום??? כי אמרו לי שאני היחידה בכיתה שלא צריכה לשמוע את התשובה הזו וממילא אקבל 100??? אני לא יודעת איך זה הילד שרוצים להעתיק ממנו??? אני???

אטיוד5

Active member
אחד שהעתיק ממני

נהיה לימים פרופסור. צחוק בצד - לבינה מלאכותית.

ixmix

New member
את טועה.

אם זה המסר שלך לילד, אז זה בוודאי לא יעבוד. במציאות זה עובד. יש לי נסיון רק עם כמה מאות כאלה, אבל זה מה שאני יכול להציע.

זו באמת לא רק צדקנות

בכל פעם שאני עובר תדרוך למשגיחי בגרויות (כל חורף וכל קיץ אותו תדרוך, אבל שיהיה) מעבירים לנו את הרעיון שאסור לנו לעודד העתקות בעצמינו, כי ככה אנחנו פוגעים בעיקרון שבו כל אחד מקבל ציונים לפי ידיעותיו וכישוריו, ושמי שמעתיק מקבל ציון שלא מגיע לו, כשמי שלמד והשקיע מקבל פחות או יותר את אותו ציון אם הוא זכה להועתק. חוץ מזה - במדינה שבה חוק נחשב להמלצה שצריך לדעת איך להתחכם איתה, וקיום חוק הוא ערך שפשוט כבר לא קיים, חייבים ללמד את הילדים מבעוד מועד בצורה הכי חד משמעית - שהעתקה היא דבר רע

resputin

New member
הממ.

נתחיל בזה שאני מצדיק מאוד את הבן שלך בדעותיו. זה באמת לא פייר שהוא והשכן שלו יקבלו את אותו הציון כשאחד למד והשני שיחק כדורגל. השאלה היא, איך המורה לא רואה את סיבוב ה-180 מעלות הזה של הילד הבעייתי, או את התשובות הדומות? עם זאת, לא היתי באמת מבזבז אנרגיה על 'לשמור' על התשובות שלי. מקסימום זורק איזה קלמר באמצע השולחן ושיזדיין. בשורה התחתונה, אם הוא לא רוצה להלשין, לפחות שלא יפגע בציונים של עצמו. שיסיים את המבחן מהר, ייקח את עצמו ויצא מהכיתה. דרך אגב, כל השיטה הזאת של להשים תלמיד חזק ליד תלמיד חלש מעולם לא עבדה. מלבד לפזר טיפה את ההפגנה, זה לא מועיל בשום דרך מלבד להזיק לילד החזק.

shellyland

New member
אותי תמיד שמו בסוף, בפינה

שיהיו לי כמה שפחות חברים מסביב להפריע להם. איכשהו, תמיד סביב איפה שישבתי היתה מהומה.

צימעס

New member
נדמה לי שאת לא היית "התלמיד החלש"

כולה חוללת מהומות (את! לא יכול להיות)

למעלה