"הלכה בידוע"

לא אלמן ישראל...

כמו שההיסטוריה הראת, אם אנשי הדת המוסלמים יפסיקו לרדוף אותנו יהיה כבר מישהו אחר שירדוף אותנו.
אזכיר לך רק שישראל הייתה זו שחיזקה את החמאס נגד הפתח בשנות השמונים כי הפתח החילוני-לאומי היה מסוכן יותר בימים ההם.

שום נרטיב ושום נעלים

ישראל מסכלת בפינצטה טרוריסטים שמתחבאים בין תינוקות, בעוד חיות האדם שקוראים לעצמם פלסטינים שוחטים תינוקות.
למה לעצור בנרטיב הפלסטיני? אפשר לדבר גם על הנרטיב של היטלר

מי שחושב שצה"ל התנהג כבריון חזקה עליו שלא היה פה ב60 שנים האחרונות.
עכשיו אני גם מבין עד כמה חשוב גיוס לכולם, מספיק לשרת יום אחד בחברון או שכם בשביל לראות עד כמה אנחנו ההיפך הגמור מ'בריון'.
בבתי הקברות שלנו חיילים רבים שנהרגו כי נזהרנו לא להרוג ערבים חפים מפשע.

כאנוס לא מתאים שתקבל ללא צל של ביקורתיות אמירות של אנשי דת מוסלמים (כגון "עם ישראל רצח עשרות אלפי אזרחים ערביים")

אם היה מאזן הפוך, לא היינו משוחחים כאן האוייב, רוצה 100% הוא אינו מתפשר על פחות. ולכן הוא מקבל פחות ומשלם יותר. אילו היה מאזן הדמים הפוך, אז מי בינינו היה נשאר כאן?

תראה בסוריה. גם שם המלחמה על על הכל או לא כלום. מלחמה טוטלית. מי שמפסיד אבוי לו הוא וכל קהילתו יירצחו.

המזל שלנו שאני גם פרגמטיים, יודעים להתפשר וגם חזקים. זה גם לטובת הערבים.... אם לא היתה ישראל, הם היו צריכים להמציא אותה. אין כמו אוייב חיצוני המלכד את השורות ביום קטנות. תראה את אירן, כמו ישראל הזעירה תופסת מקום במרחב התקשורתי והתעמולתי ועל מה? תראה את האביב הערבי, שהוא חורף גרעיני בעצם, האויביים הגדולים הם בתוכם ( גם אצלנו אבל לא בעוצמה הזו) . ישראל לא הצליחה ללכד את השורות שם נגדה, וכשהכוחות שם התעמתו, נצחה האנרכיה.

ממליצה לכולם לקרוא את האתר המופלא של המזרחן והמשפטן גיא בכור. חלק מן המאמרים הנפלאים פתוחים לכל.

על הכל אני מוכנה להגיד תפילה לשלום המדינה , אפילו שאין למי.

לא כל מה שאנשי דת אומרים הוא אמת

אפילו אם מדובר באנשי דת מוסלמים

אני לא יודע אם עברית היא שפת האם שלך, הייתי ממליץ לך בחום ללמוד מה פירוש המילה "רצח", לאחר מכן תבין שזה לא קשור להקשר פה.

כמו שכבר הסברתי צה"ל הרג (או רצח) 14 פלסטינים, בשביל לחסל את הארכי-רוצח סלאח שחאדה, זה הכל.

תמשיך להיתלות על מקרה סלאח שחאדה

אני מדבר על היסטוריה של שבעים שנה
התנועה הציונית גרמה לפלסטינים יותר עוול מאשר הפלסטינים לתנועה הציונית...

ואם אתה מבין עברית? הקשב נא כעשר דקות מתוך הרצאה מלומדת ומעמיקה
ותבין שהעם הישראלי הוא אכזר לא פחות משכניו ומאויביו
http://www.youtube.com/watch?v=YUlnVQH0vzw&feature=youtube_gdata_player

האומנם?

בזכות התנועה הציונית המרחב בין הים לירדן אינו מדבר, לפני שהציונים הגיעו לפה הארץ הזו הייתה כמעט לגמרי שממה. הציונות הייתה מגש הכסף עבור העם הפלסטיני שהומצא בשנת 1967.
התנועה הציונית הושיטה את ידה לשלום למעלה ממאה שנה והצד השני ניסה כל הזמן לגדוע את היד הזאת

ולגבי בני מוריס
לא ברור מה הם המקורות שלו אך גם אם מה שהוא אומר נכון, אתה יכול לשים לב כמה הוא צריך לחשוב בשביל למצוא איזה מקרה חריג של גירוש או רצח.
בוא נראה מה היה בחברון בתרפ"ט לעומת הפשע הגדול של שליחת יועצים ערבים שיצרו דה-מורליזציה בקרב האוכלוסיה הערבית. "ממש ניתן להשוות"
ועוד, גם אם מה שהוא אומר נכון, הוא בעצמו מודה שאם ידם של הפלסטינים הייתה על העליונה מבחינה צבאית סביר להניח שהיו רוצחים הרבה יותר יהודים. המציאות הוכיחה שברגע שהייתה לפלסטינים הזדמנות הם לא השאירו שבויים., אז מה ההתיפיפות על מקרים בודדים שהיו או שלא היו במלחמת העצמאות
ואפילו אם נלך לפי שיטתו, שהוא בעל דעה קיצונית בעולם האקדמי, נראה מה יש לו להגיד על הסכסוך הישראלי פלסטיני:
"צריך לשים דברים בפרופורציה. מדובר על פשעי מלחמה קטנים. סך הכל, כשלוקחים את כל מעשי הטבח וכל ההוצאות להורג של 1948, מגיעים לכ-800 הרוגים. לעומת מעשי הטבח שבוצעו בבוסניה זה פינאטס. לעומת פשעי המלחמה שהרוסים ביצעו בגרמנים בסטלינגרד זה פיצ'יפקס. כשאתה מביא בחשבון שהייתה פה מלחמת אזרחים עקובה מדם ושאנחנו איבדנו אחוז שלם מהאוכלוסייה, אתה מוצא שהתנהגנו יפה מאוד."
את זה אומר היסטוריון פוסט ציוני!

גם אם לפני 64 שנים כחלק ממלחמת העצמאות נעשו בידי הציונים מעשים בודדים שלא יעשו, התנועה הציונית ולימים מדינת ישראל חתרה באופן רציף במשך למעלה ממאה שנים לשלום עם שכנינו, בעוד הערבים במשך למעלה ממאה שנים חותרים להשמיד את מדינת ישראל והמפעל הציוני

צדיקים אנחנו ולא חטאנו

תמשיך להשתעשע במוסריות הנפלאה של העם היושב בציון
ולהתבכיין ולהתלונן כמה השכנים ברברים וחדלי אישים
אם זה מה שעושה לך טוב? מי אני שאבוא להפריך ולנפץ את אשליית " אכלו לי לקחו לי "
והעם היהודי והישראלי עם טוהר הנשק והכוסיות השרועות בחופי הזהב של גוש דן
ימשיכו לככב בפרסומות המשכנעות את תיירי המערב בצדקת דרכם
ושלום על ישראל וחייליו הגיבורים והאמיצים...

אין חובה גדולה יותר בשבוע זה

שבין יום הזיכרון לשואה לבין יום הזיכרון לחללי צה"ל להילחם על כבודם של אלה שאני ואתה נמצאים כאן בזכות מסירות נפשם.
תופעות פוסט-ציוניות ופוסט-מודרניות עלולות להוביל אותנו לים ולכן חובה להילחם בהם.

אני לא שותף לחשיבה פאטאלית זו

אני סבור שחשיבה זו מקורה בהצטדקות עצמית ובנסיון לשרוד תוך התעלמות מהמון דברים מביכים המקשים על המצפון הלאומי

ממש המון

"המון דברים מביכים"
לחפש בנרות איזו נקודת זמן ומקום בה לא נהגנו בצדק בתוך טווח של 120 שנה זה ממש לא המון
זה יותר בעיה רגשית של צורך להרגיש תמיד אשם, תופעה מוכרת בין השאר אצל נשים מוכות שתמיד נותנות הסברים למה הן אשמות והבעל צודק.

ירא אדם

New member
זה אולי היה נכון

עד שהתפתחה האנטישמיות המודרנית במאה ה-19, זמן רב לפני השואה.
אנטישמיות זו הייתה מעוגנת במפלגות ועיתונים וכו'
ותמכו בה אנשי רוח מפורסמים כווגנר ופיכטה.
השואה הייתה הפאנץ' ליין של אנטישמיות זו, גם אם רבים לא יאהבו את הרעיון.

תיאוריות רבות טוענות כי מהות האנטישמיות הייתה זהה לאורך ההיסטוריה,
ורק צורת הצגתה כלפי חוץ השתנתה לפי רוח הזמן.
רוצה לומר, כשמרבית האירופאים היו דתיים, כולל היהודים,
אכן הייתה האנטישמיות מגובה בדת,
כשחלפה הדת, החליפה האנטישמיות צורתה.
אז לא כל כך רלוונטי אם הרוב המספרי של הפרעות היו על רקע דתי.

יש תקדימים היסטוריים.

לפני אלפיים שנההיתה תקופה קצרה שאיזור הרי יהודה והשפלה היו בשליטה של ממלכת החשמונאים וכשהממלכה הצליחה לכבוש חלקים גם מעבר הירדן המזרחי,
כל תושבי הארץ הלא יהודים אולצו להתגייר ולהתייהד
וככל הנראה מי שלא התייהד נאלץ לברוח או למסור את נפשו.

אגס 10

New member
המציאות מוכיחה את ההיפך הגמור!

אין משפט יותר מטופש ולא מציאותי כהמשפט הזה!
בני עשו כבני יעקב כולם בני אנוש הן וכולם שווים בטבעם
יש גויים רבים אנשים מיוחדים בדיוק כמו שיש יהודים רבים אנשים רעים
אחד הדברים הראשונים שההתפכחות מהדת אמורה להביא היא ההבנה שהגזענות כלפי הגויים בשקר יסודה.

אני זה שהמציא את הטיעונים שכתבת

אך נער הייתי וגם זקנתי, ראיתי את אוסלו ועוד רבים אחרים.
הטענות האלה נשמעות נהדרות, עוברות מסך ופלורליסטיות, אך אינן עומדות במבחן ההיסטוריה.
תיאוריה מדעית מוצלחת היא זו המצליחה לענות בהסבר אחד על מגוון רחב ככל האפשר של תופעות יחודיות
ההסבר ש'עשיו שונא ליעקב' מסביר כחוט השני אינספור תופעות היסטוריות שאלמלא הסבר זה, נדרשים עשרות הסברים אלטרנטיבים.

רק כדי שיהיה ברור לכולנו

האם אתה טוען ש"עשיו שונא ליעקב" עונה לקריטריונים של תיאוריה מדעית?

למעלה