הלו? 72 בתולות?! איפה?

אני מבין שהמצב בשטחים...

יותר גרוע מהמצב בכלכלי במדינת ישראל..... אבל גם במדינת ישראל ישנם הרבה משפחות שרעבות ללחם..... אל תאשים את מדינת ישראל בזה שילדים נכנסו למשחק הפוליטי הזה, החינוך הפלסטיני זה מה שגרם לכך! חוברות, שאלות במתמטיקה, עיתונים- הכל נגד מדינת ישראל, ממש כמו שהיטלר עשה לפני השואה, שאלות פשוטות המתטמיקה הפכו להיות אנטישמיות (דוגמא: מטוס ארי יוצא לכיוון וארשה, בוארשה חיים 1000 יהודים, הוא יורה שני טילים ופוגע ב500 יהודים, כמה יהודים נשארו?) לצערי, וככה אני מרגיש, אתה מנסה לחפש כל מצב רק כדי להאשים את המדינה שלך!! להאשים את הבית שלך! תראה, אני לא יודע, אני מוכן להודות על טעויות שישראל עשתה, אבל אני לא מוכן להודות בדברים שישראל לא קשורה אליהם!! מדינת ישראל עוזרת לצד הפלסטיני, מים, חשמל...זה לא עזרה?!?!? אנחנו מספקים את המים לפלסטינים! אנחנו נותנים להם חשמל! אם אתה חושב שזאת לא עזרה אז אתה עוור- מצטער... בכל מקרה, יומטוב שיהיה לך!!

ותשובות.

במדינת ישראל ישנן מדינות שרעבות ללחם, אבל שכר המינימום והבטחת הכנסה יכולות להבטיח איזשהוא קיום מינימלי. בנוסף, הבעיות הכלכליות של אותם אנשים נובעים מהתנהלות לא נכונה של הכלכלה הישראלית, ועל כך אמורים לתת את הדין מנהיגי הכלכלה (והעובדה שהשכבות הסוציו אקונומיות הנמוכות מצביעות ללא מחשבה ומתוך אפקט עדר היא פשוט עצובה, לדעתי). אבל ההבדל הגדול הוא שלאותו פלשתינאי אין כסף כי ישראל מונעת ממנו להגיע לישראל (ובוא נעזוב את הסיבות לזה כרגע), כי ישראל חונקת כל אפשרות למסחר עם הרשות, כי ישראל מטילה עוצרים למיניהם ועוצרת את הכלכלה הפלשתינאית. ישראל לא עוזרת לאף אחד. ישראל מספקת מים וחשמל, בעיקר בגלל שאותם תושבים עדיין נמצאים על שטחה - לפי ההגדרה הרשמית. זו אינה עזרה, זו חובה של המדינה. כאשר מדינת ישראל תכריז בריש גלי שעזה אינה חלק ממדינת ישראל, היא תוכל להפסיק את "הסיוע" הזה. אבל מצד שני, היא תחוייב לפנות את כל היישובים היהודים שנמצאים שם. דילמה דילמה. אגב, ברוב מחנות הפליטים והישובים הפלשתינאים שאינם ערים גדולות, אין מים זורמים או ביוב, ואני לא חושב שיש גם חשמל. ונכון, החינוך הפלשתינאי מטיף לגזענות. צודק, וצריך לעקור את שורש השנאה מהבסיס שלו. אבל מה הקשר? אני לא מנסה לחפש בנרות בשביל להאשים את המדינה שלי. אני כן חושב, שאני אחראי למדינה שלי, ולא מעבר לזה. תודה לאל, אני לא אחראי לסוגיות מוסריות של העם הפלשתינאי או האמריקאי. אני אבקר דעות שונות משלי, ואנסה להשפיע, אבל מה שיותר חשוב לי, זה שהמדינה שלי תתנהל כמו שאני רוצה. וכן, זה כרוך בביקורת - לפעמים אפילו קצת קנטרנית. מודה ומתוודה. אף אחד לא מושלם.

yossi018

New member
אתה לא מתבייש !!!

להצדיק את מעשי הטרור ע"י תמימות של ילד קטן... אם היית מוסלמי מזמן היו מוציאים אותך להורג

shiroosh999

New member
יוסי!

למעשי הטרור אין שום הצדקה, בזה אתה צודק אבל.... (תמיד יש אבל).... שוםד בר מזה לא אורמ שיש אנשים שלא עשו כלום וחיים בעוני!!! לא כל הערבים טרוריסטים!! יש נשים וילדים שרק רוצים לחיות! שלא עשו כלום, יש גברים שהדבר היחיד שהם רוצים זה לחיות.... אבל יש דברים שמונעים את זה מהם... העובדה שהם אל חיים במדינה משלהם!!! הם צריכים מדינה בדיוק כמונו!!! כמו שאנחנו עבדנו קשה בשבילה הם מנסים לעבוד... אבל להם אין מנהיגים דגולים כאלה... יש להם ערפאת, יש להם מנהיגים לפיגועים.. זה גורם שגורר גורם..... זה בדיוק מה שקורה!

לפני שמקימים מדינה פלסטינית צריך...

לחסל את כל הטרור!! את כל מנהיגי הטרור!! אני מאמין שגם לפלסטינים יש זכות להקים מדינה בדיוק כמו שישראל הקימה את מדינתה... והלוואי והמדינה שתוקם, תהיה מדינה מתקדמת, מדינת שלום... אמן סלה!

spake

New member
אתה צודק אבל.....

אתה אומר שאנחנו צריכים לחסל את הטרור ולדעתי זה בילתי אפשרי הפלסטיניאים חייבים בעצמם לקום כנגד הטרור הזה (כמו שבן-גוריון עשה בקום המדינה)...... ד"א...לדעתי לא היה בית בישראל שלא שמח כשהרגו את המרצח הזה......(אני בכוונה לא נוקב בשמו!)

אנחנו צריכים לעזור להם...

להבין שהטרור הזה הורס אותם והורג אותנו... צריכים לפתח חינוך חדש... שינוי האידאלים בחברה הפלסטינית!!

shiroosh999

New member
למה אנחנו????!?!?!?!?!!?!?!?!?!?!?

למה מי הם שנעזור להם? הם יסתדרו לבד, מפוצצים לנו מאות אנשים במשך שלוש שנים של אינתיפאדה, ומחכים שנעזור להם? שימצאו להם מנהיגים!!!

זה לא הם...זה אנחנו...

ישנם שני סיבות שנעזור להם... א) אם אנחנו נעזור להם להתפתח, לשנות את דרך החשיבה, להבין שהטרור בעצם הורס גם אותם בסופו של דבר.. ושאין לנו קרניים כמו שהם חושבים... זה הכל יהיה לטובתינו בסוף. ב) אין להם מנהיגים אובייקטיבים..אין להם מנהיגים שיקומו ויגידו "די לטרור"- אנחנו צריכים לגדל דור של מנהיגות חדשה!

yossi018

New member
הם מוסלמים למען השם!!!

הדת הברברית שלהם אומרת להם שהם צריכים להשמיד אותנו...

באמת למה.

מי צריך לעזור להם. בשביל מה לשנות את המצב - הרי כ"כ טוב לשני הצדדים כרגע. צודק במאה אחוז. אנחנו לא צריכים להקשיב ולהענות לצרכים שלהם, הם לא צריכים להקשיב ולהענות לדרישות שלנו, וכולנו נחיה (?) באושר (?) ועושר (?) עד עצם היום הזה. או לפחות עד הפיגוע הבא.

yossi018

New member
שיר, עשית ממש מהפיכה בדיעות שלך

זה מדהים מ"יש לו נשמה" ל"הם יסתדרו לבד"... מי זה שעשה לך שטיפת מח? חחחחחחחח בכל מקרה, אני מציע שתגבשי דיעה שתוכלי להתבסס עליה... תחקרי קצת איך הצבא שלנו עובד, ואני לא מתכוון דרך אינטרנט וספרים, אני בטוח שיש לך קרובי משפחה שהתחיילו או שהיו חיילים עד לא מזמן, דברי איתם ותראי איך זה עובד

shiroosh999

New member
צודק....

אבל יש הבדל... תראה אני חשבתי שלאחמד יאסין יש נשמה... וזה נכון.. ושיניתי את הדעה שלי (ראה למעלה) אבל.. אנחנו לא אמא ולא אבא של הערבים.. אם כל כך קל להם להסתדר עם פיגןועים ולהרוג לנו אנשים.. הם יכולים להסתדר לבד..... אני חושבת עכשיו שאחרי כל הפיגועים שהם גרמו, אנחנו לא צריכים לדאוג להם, ולא לגרום לשום דבר שיעזור להם.. אחרי הכול.. נותנים להם אצבע, הם לוקחים את כל היד....

shiroosh999

New member
בן גוריון...

אדם שהקים את המדינה הזו!!!! הוא עשה אותה! אם לערבים היה אחד כזה....

yossi018

New member
אז אתה מסכים איתי....

הלוואי ומה שאתה אומר היה נכון, אתה חושב זה קל להגיע למסקנות שאני הגעתי אליהם??? העובדה שאני הבנתי שאי אפשר לדבר עם הערבים על שלום, העובדה שרובם המוחלט של הערבים תומכים בטרור, החינוך הוא חינוך לטרור, ההצגות בבתי הספר הערבים הם על שאהידים ואוטובוסים מפוצצים... בגלל עובדות אלו אני בטוח שאין סיכוי לדבר איתם על שלום, לפחות לא ב50 שנים הקרובות... מסקנה: או לחכות 50 שנה ולחיות בצל הטרור, או לנסות להתפטר ממנו (כלומר מהם) או פשוט לחסל את כל המנהיגים שלהם והמחבלים, מה שישאיר אולי 20-30 אחוז מהכמות שלהם...

shiroosh999

New member
נראה לי שזה בדיוק מה שאני חושבת!

נראה.... קשה להחליט על דעה במקום המטורף הזה....

למעלה