הלו, זה פברואר?!

לא כל כך הרבה 3-4 מערכות ושם מתח לממוצע.

תוריד תחילת דצמבר 91 תחילת ינואר 92 ותחילת פברואר 92 ותקבל חורף ממוצע עד יבש.
וכמו שברנע כתב אין דבר כזה לזרוק מערכת גשם.
אולי גם נוסיף מערכת דמיונית שכאילו קרתה בפברואר.
אילו היא התרחשה אז היינו בשנה מאוד גשומה :)

ברנע, מה דעתך לעשות ניסוי?

תשתה 50 ליטרים של מים תוך יום אחד, ואחר כך תצום במשך חודש שלם. אחרי שבוע-שבועיים, כאשר תהיה בין החיים למוות ותהיה מוכן לרצוח תמורת טיפת מים, אני אבוא ואגיד לך שאתה חצוף וחזירי! אחרי שקיבלת כמות כ"כ גדולה של מים, אתה דורש עוד?! איפה הצניעות והענווה שלך? חוץ מזה, האטמוספירה צריכה לנוח, יש חסימה, יש ביצי שור, ביצי תרנגול ומה לא. האם תשובות מעין אלו תספקנה אותך?

נכון שזה בסה"כ משל ומים הם מצרך בסיסי קיומי בזמן שהגשם (מבחינתי לפחות) הוא בסה"כ פינוק, כמו כל תחביב של מישהו. אבל זה פועל בדיוק על אותו הגיון.. מחצית מהכמות השנתית ירדה תוך ימים ספורים, ואחר כך בא חודש וחצי יבש כמעט לחלוטין. מי לעזאזל צריך לקבל 50 ליטרים של מים בבת אחת, ואחר כך לא לשתות במשך חודש שלם?

אני לא אתווכח איתך לגבי פירוט האירועים שהבאת

רק אחלוק על הסקת המסקנות שלך. אתה כותב שני דברים:

"למזלנו 2 פרקי הגשם האלה הניבו כמויות אדירות של גשם."
"מבחינת משק המים העונה הנוכחית היתה טובה ."

מ'זתומרת "למזלנו"? הרי אנחנו לא אוהבים את החורף בגלל שהוא מביא איזושהי תועלת בתחום מסוים, אלא כי זה פשוט גורם לנו להרגיש טוב. עם כל הכבוד לכנרת, וכבודה במקומה מונח, לא בגללה אני רוצה שירד גשם. גם למזג אוויר קיצי וחם יש יתרונות. למשל, הכביסה מתייבשת מהר ולא צריך להדליק דוד שמש, אבל אני הרי לא אתחיל עכשיו לאהוב את הקיץ בגלל הדברים הללו. גם עם כל הכבוד למשק המים, אילו הייתי שונא מזג אוויר חורפי, לא היית מצליח לשכנע אותי לאהוב אותו כי הוא מביא תועלת. אתה יכול לראות בזה צורך אנוכי ואגואיסטי... כמו שבנאדם כלשהו אוהב מאוד לאכול מאכל מסוים שלגמרי במקרה גם הוא בריא, אך לא בגלל זה הוא אוכל אותו אלא משום שהוא פשוט אוהב אותו.

אין בינינו חילוקי דעות- אני מסכים איתך

שפרק הזמן החל מה-22 בדצמבר ואילך - רחוק ממה שאנחנו מחפשים.
למזלנו - כי לקבל כמויות כאלה בכמה ימים זה לא דבר שכיח ולפחות משק המים נהנה.

natigr

New member
מבחינת משק המים היה חורף טוב, על זה אין

מחלוקת
כשרפי כתב למזלנו הוא התכוון לכך שלמרות מספר ימי הגשם הנמוך מהממוצע המערכות שכן הגיעו לכאן המטירו הרבה גשם, אחרת גם מבחינת כמויות החורף הזה היה נגמר רע מאוד.
מבחינת אווירה ותחושה אישית, אני לא חולק עליך שאחרי המערכת של ינואר האכזבה היא עצומה וההרגשה היא שאנחנו באביב ולא בחורף

הבנת הנקרא ברני, החל מה-22 בדצמבר ועד היום

מספר ימי הגשם מתחת לממוצע - יש מקומות כמו ירושלים שבהם מספר ימי הגשם הוא 50% מהממוצע.
אם אתה מסתפק ב-2 מערכות גשם מרחביות ב-70 ימי החורף העיקריים - זאת כבר דעתך/הרגשתך האישית.
להגיד שימי החורף העיקריים סיפקו את הסחורה -רחוק מאוד מהאמת -הן מבחינת ימי הגשם - והן מבחינת הטמפ'.

barnea1

New member
נתי לא דיבר על התקופה שבין ה-22 לדצמבר ועד

היום או לפחות לא ציין זאת, אז מאיפה אני אמור לדעת שעל זה הוא דיבר? ציטוט מדבריו: "למרות מספר ימי הגשם הנמוך מהממוצע המערכות שכן הגיעו לכאן המטירו הרבה גשם, אחרת גם מבחינת כמויות החורף הזה היה נגמר רע מאוד".

בכל החורף עד כה מספר ימי הגשם נע סביב הממוצע. במחצית הראשונה ימי הגשם היו רבים ובמחצית השנייה מעטים ובסה"כ המספר התאזן. אם כבר מדברים על הבנת הנקרא - איפה כתבתי שימי החורף העיקריים סיפקו את הסחורה? כתבתי שעד ה-1 בפברואר קיבלנו חורף מהסרטים וזה לא רק עניין של תחושה אלא עובדה כמעט בנוגע לכל פרמטר. מלבד טמפ' שהיו גבוהות במעט - מבחינת מספר ימי גשם וכמויות גשם, שלג, נחלים ומשק המים החורף הזה הוא הטוב ביותר מאז 2003 והוא עדיין לא נגמר.

סיכומים נעשה בסוף, בתקווה שמרץ ואפריל יתנו

לנו עוד כמה מערכות מרחביות.
השרשור הזה נפתח ע"י אלי והוא כתב במפורש -"הלו זה פברואר" - ובזה הוא צודק ב-100% .
בתוך ההודעה הוא התייחס לכך שמאז המערכת של הדקדה הראשונה של ינואר אנחנו מדשדשים - וגם בזה יש הרבה אמת.
על זה הוספתי את ההודעה שלי לחלוקת העונה ל-2 תקופות.
12 ימי גשם בירושלים החל מה-22 בדצמבר ועד סוף פברואר

החורף הנוכחי התחיל מעולה ולאט לאט דועך.
בינואר למרות שכמעט בכל הפרמטרים מלבד המשקעים- היינו מתחת לממוצע(בטמפ' מעל) עדיין קיבלנו כאלה כמויות - זה למזלנו.
בפברואר המגמה נמשכה - אנחנו מתחת לממוצע בכל הפרמטרים וכאן כבר המשקעים התאזנו עם שאר הפרמטרים.
נקווה שההמשך יהיה יותר חיובי מעכשיו(בינתיים חצי מהתחנות עדיין לא הגיע לממוצע השנתי גם מבחינת מ"מ).

0צחי0

New member
ולמה אתה ממהר לחבר את כמויות המשקעים

לטמפרטורה הממוצעת?! אין שום קשר בין הדברים. בשום קטגוריה מטאורולוגית, לא כתוב שהחורף הישראלי, הוא קר! אין חורף גשום בגלל שהוא היה קר ואין חורף יבש, כי הוא היה חם. היו חורפים קרים ויבשים והיו חמים וגשומים. תפסיקו לחבר בניהם ותתחילו לדבר עובדות. החורף הישראלי, מתאפיין במערכות גשם קצרות וחזקות, להבדיל מהחורף האירופאי. זה שישנה התחממות מגמתית בחורפים האחרונים, אינה הסיבה לפחות או יותר גשם ולהזכירכם...המשוואה לגשם, היא שככל שחם יותר, הסיכוי לגשם גבוה יותר.

טמפ' - אחד הפרמטרים הכי חשובים

חורף זה לא רק כמויות משקעים.
אתה לא יכול לסכם חודש/עונה בצורה רצינית בלי להתייחס טמפ'.
חורף שבו כל החודשים הם מעל לממוצע -חורף חם.
קיץ שבו כל החודשים מתחת לממוע - קיץ נעים.
שוב תקרא טוב את הדברים שאני כותב - אין התייחסות לכמות גשם מול טמפ' -יש עובדות ובהם החורף הנוכחי הוא חם מהממוצע- לכן גם קיבלנו בצפון פחות אירועי שלג לעומת העונה הקודמת.

0צחי0

New member
טמפרטורה, היא ממש לא הפקטור, בטח לא

עבורי. תן לי חורף חם מהממוצע וגשום מהממוצע ואני אקרא לו חוף מעולה.
רוב החורפים בישראל, מתאפיינים בטמפרטורה ממוצעת פלוס ומידי פעם, מתפלח חורף קר מהממוצע. מה עוזר לי חורף קר מהממוצע, בלי אירועי שלג? השנה, למרות חורף חמים, קיבלנו אירוע שלג מצויין, שגם בחורפים קרים יותר, לא קיבלת. זה מאוד אינדווידואלי. תמיד יזכרו כמה גשם ירד ולא כמה היה לנו קר.

הפרבולה

New member
אתה סותר את עצמיך

מצד אחד אתה אומר שאין שום קשר בין וטמפרטורה לבין כמות גשם ובסוף אתה אומר : "המשוואה לגשם, היא שככל שחם יותר, הסיכוי לגשם גבוה יותר", כלומר יש קשר.

אגב לדעתי בארץ שלנו הקשר הסטטיסטי הוא הפוך , חורף חם בד"כ הוא יבש יותר ולהיפך.

0צחי0

New member
זה שאתה לא מבין מה כתוב, לא אומר שאני סותר!

אין קשר בין חורף חם/קר לכמות המשקעים, כשמגיעה העת לסכם את החורף, אם היה חורף טוב או לא.

החורף הוא העונה הקרה והגשומה (לפחות בישראל)

אז כשמגדירים חורף טוב (טוב זה לפי דעתנו, חובבי החורף) אנחנו מגדירים אותו בעצם כחורף חורפי שמתנהג באמת כמו חורף (קר וגשום) ולא כמו קיץ (חם ויבש).
לכן חורף גשום וקר נחשב חורף טוב יותר (או חורפי יותר) מאשר חורף גשום וחם כיוון שטמפרטורה קרה היא גם מאפיין של חורף.

ולא הבנתי את המשפט הזה: ״בשום קטגוריה מטאורולוגית, לא כתוב שהחורף הישראלי, הוא קר!״. אתה אומר שחורף זה רק גשם? שממוצע הטמפרטורה בחורף שווה לממוצע הטמפרטורה בקיץ?

0צחי0

New member
אתה שואל שאלות טפשיות לפני שאתה מבין מה נכתב!

החורף הישראלי מוגדר כ-"העונה הקרה"...כן, קרה ביחס לקיץ, שהיא העונה החמה. אם בקיץ, ממוצע הטמפרטורות הוא 29° וממוצע הטמפרטורות בחורף הוא 20° אזי החורף, היא ה-"עונה הקרה". קפיש? זה לא אומר שחייב להיות לנו קר! לפי מה שאתה ועוד כמה "לא סגורים על עצמם" כותבים כאן, משתמע שאנו צריכים קפור כל החורף או לכל הפחות 7-8 מערכות שלג, כדי שהחורף יקרא בשבילך חורף "חורפי". חלאס עם השרשורים המיותרים האלה ושאלות הת** שלא תורמות כאן כלום לאף אחד.

"לפחות בישראל" התייחס למילה "גשומה" ולא "קרה"

אז כל חורף מוגדר כעונה הקרה (יחסית לעונות אחרות) ולא רק בישראל. אתה יודע, זווית קרני השמש וכל זה.
אז אני לא אמרתי בשום מקום שחייב להיות לנו קר או שאני צריך כפור כל החורף או לפחות 7-8 מערכות שלג כמו שאתה לא אמרת בשום מקום שחייבים 1000 מ"מ בשביל ההגדרה לחורף טוב. אני פשוט אומר לך שאתה לא יכול להוציא את הטמפרטורה מהפרמטרים של החורף כמו שאתה לא מוציא את המשקעים.

אני די מופתע שאתה זה שאומר חלאס עם השרשורים האלה כשאתה זה שפתח את הנושא ש"טמפרטורה היא ממש לא הפקטור".

barnea1

New member
אני לא מבין למה לכנות את המצב "למזלינו"

חורף טוב לא נמדד רק בטמפ' אלא גם בכמויות משקעים, באופי מערכות, בתדירות הגעתן לאזור. חסרים חורפים טובים או אפילו ממוצעים ומעלה שהיו חמים מהממוצע? גם חורף 2009-2010 היה חם ואפילו בהרבה מהחורף הנוכחי ובכל זאת כמויות המשקעים עלו בו על הממוצע בלא מעט מקומות בצפון ובשרון.
החורף הנוכחי הוא פי 2 יותר טוב מהחורף של 2010, הוא חם פחות וקיבלנו בו אירוע שלג שלא מקבלים בכל שנה. כמויות המשקעים שנבעו כתוצאה מתדירות ומעוצמת המערכות שביקרו באזור הן לא סתם, ולכן לקרוא לזה "מזלינו" זה פשוט לא להעריך את מה שקיבלנו ולא להבין גם את המשמעות.

אני מסכים איתך שאי אפשר להתעלם מטמפ' בסיכומים שנתיים ובטח שלא בכל מה שקשור להרגשה אישית (שאצל כל אחד היא שונה, תלוי גם במיקום מגוריו אבל גם תלוי באיך הוא לוקח אותה) ופברואר השנה אכן זוועתי, אבל אי אפשר להגיד שזה לא היה צפוי לאחר כל כך הרבה חודשים ברצף עם גשמים וכמויות מעל הממוצע.

מתחילת השנה - ימי הגשם בעונה הנוכחית קטנים

מהעונה הקודמת.
גם אם נניח את החלוקה לסתיו וחורף בצד ונשווה תקופה מול תקופה מתחילת העונה - ימי הגשם בעונה הקודמת היו רבים יותר מספטמבר ועד לפברואר.
אני לא טוען שהחורף השנה חלש אבל ההאדרה לחורף הנוכחי יצאה מפרופוציות(לאו דווקא שלך ספציפית).

Niv s

New member
לצורך העניין חורף חם מהרגיל אבל גשום בהרבה

מהרגיל הוא חורף מעולה.

למעלה