הלו, זה פברואר?!

tamirzak1

New member
גם לדעתי עד 1 בפברואר היה אחד החורפים

המרשימים ביותר ב-10 השנים האחרונות (מאז 2003).
הרבה ס"ר ומטחי גשם כבדים. רוחות סוערות. הרבה ברד באשדוד. הרבה נדי מים באשדוד-אשקלון. שתי מערכות של מעל 150 מ"מ. הממוצע השנתי ב-30 בינואר ועוד.
אם חלק מס"ר שהיו מעל הים היו נכנסות ליבשה , היה הרבה יותר טוב.
חבל שפברואר קילקל את הסטטיסטיקה. מקווה שמרץ "ייתן בראש" ויהיה טוב.
 

יצחק ד

New member
מרץ ואפריל לפנינו

 

יובל 42

New member
לא מדוייק.

כבר ברור שבשליש הראשון של מרץ אין שום בשורות.
אז לא רק כל פברואר הלך אלא גם השליש הראשון של מרץ (לפחות!)

חורף שיש בו עצירת גשמים של 40 ימים (שוב, לפחות!) לא יכול להיחשב חורף טוב.
המקסימום שאפשר לומר עליו זה שכבר ראינו גרועים ממנו.
 
ההגדרה שלך ל"חורף מדהים" שונה במעט

מהגדרתי לחורף כזה. אני מוכן להעביר לך את כל המשקעים שירדו השנה במקום מגוריי, ואתה בתמורה תעביר לי את מספר ימי הגשם והימים המעוננים, הסגריריים והקרים שהיו אצלך. מה זה משנה לי אם מד-הגשם מראה 500 מ"מ או 700? אני הרי לא מנהל כאן תחרות עם אף אחד. אם הייתי פריק של מספרים יבשים, הייתי לוקח את צינור ההשקיה ופשוט ממלא כמה מדי-גשם עד הסוף, רושם על הדף שנאספו 10000 מ"מ השנה, ונהיה מאוד מבסוט. וואלה, עקפתי את כולם. הראתי להם מ-ז-ה.

אבל הדברים האלה, במחילה מכבודך, לא מעניינים אותי. אני חובב את כל תופעות החורף מאיזושהי סיבה פנימית בלתי מוסברת. קור, גשם, שלג, סגריריוּת, היעדר שמש וכו' כנראה שעונים אצלי על איזשהו צורך, כמו שנשים מסויימות אוהבות לאכול הרבה שוקולד כי זה גורם להן להרגיש טוב יותר (קשור להורמונים ולכימיקלים טבעיים במוח). כאשר לפני אירוע גשם ואחריו יש הרבה ימים קיציים, זה לא ממש מנחם שבאותם יומיים-שלושה יש כמויות גבוהות. זה פשוט בטל בשישים. זה כמו לקבל 50 לחמניות לארוחת הבוקר, ואחר כך לרעוב במשך חודש שלם מבלי שתהיה אפשרות לפרוס את המזון על פני הזמן.

אני מבין שיש את ה"אסכולה" שלך, שמעדיפה כמויות גבוהות לטווח קצר מאשר כמויות קמעה נמוכות יותר, אך פזורות על מספר ימים רב יותר. אני אישית משתייך אל ה"אסכולה" השניה.
 

barnea1

New member
תאמין לי שמספר ימי הגשם אצלך בצפון

הרבה יותר גבוה מהמספר של ימי הגשם אצלי, ואני מאמין שגם בכמויות אתה עוקף אותי כך שאין צורך ב"העברות" בינינו.

אני מציע לך לקרוא את ההודעה השנייה שלי למעלה ולהיווכח שלא רק על כמויות גשם דיברתי, אלא גם על אווירה חורפית שמבחינתי בחורף הזה הייתה טובה יותר מבכל חורף אחר שעד כה חוויתי. וכן, לכל אחד יש את דרך ההתרגשות שלו ואת דרך הקבלה שלו בכל מה שנוגע לאיך אמור להיראות חורף. מה ההבדל בינינו? שאני מחובר לאקלים הים-תיכוני הישראלי ואני יודע שאני לא חי באירופה ושאי אפשר לצפות לריבוי ימים מעוננים על חשבון ימי שמש באזור כמו שלנו, אפילו בחורף שאתה כ"כ מאוכזב ממנו. אלו הן עובדות שאי אפשר להתווכח איתן ואליאור הסביר יפה למטה - כמות ימי הגשם בממוצע לא עולה על 50-60 ימים מתוך 365 ימים בשנה. רוצה גשם כל יומיים-שלושה? סע לאירופה, שם מזג האוויר תפור על הציפיות שלך אחד לאחד ובתוספת שלגים.

אגב אולי הזיכרון שלך קצר אבל גם בחורף הגדול של 2003 היו לא מעט ימי שמש במיוחד בינואר שהיה יבש כמעט בכל הארץ והיה מאופיין במזג אוויר שימשי וחם. תבין שחורף שכולו מעונן וגשום לא קורה כמעט בכלל באזור שלנו! לא סתם הממוצעים נעין בין 100-200 מ"מ בקו המדבר השוכן כמה עשרות ק"מ מדרום לת"א - אנחנו סמוכים מאוד לו.

אז אני אחזור על דבריי העיקריים - מבחינתי חורף אמיתי מתאפיין גם במספר גדול של ימי גשם, בריבוי ימים מעוננים, בכמויות גשם גדולות בפרקי הגשם, ובעוד הרבה פרמטרים שלא בהכרח קשורים להרגשה האישית שלי אלא קשורים לכל הטבע ומשק המים.

ועוד נקודה קטנה - אני אישית אוהב אנרגיה. פחות ימי גשם קל משעממים ומעוננים ויותר ימי גשם עוצמתיים גם אם זה אומר שפרקי החורף קצרים יותר, ועם כל הכבוד לרצונות שלך - בישראל המאפיין השני שציינתי מהווה את הנתח העיקרי של החורף.
 
תעבור חורף אחד במקום שבו 80% מהימים גשומים

וסביר שתפסיק לאהוב חורף מעונן וגשום קלות.
 

tamirzak1

New member
אתה בכלל לא מבין את מטרת מדידות הגשם. המדידה

נעשית כדי לבדוק כמה גשם ירד בנקודה מסויימת.
אם תמלא מד גשם במי ברז , מה הקשר בין המספרים שתיתן לבין מדידת גשם?
באותה מידה אתה יכול סתם להמציא מספרים ולדווח על גשם שלא ירד בלי לבזבז מי ברז אבל זה לא נקרא מדידת גשם.

אני ומשק המים מעדיפים 700 מ"מ ב-50 ימי גשם מאשר 500 מ"מ ב-70 ימי גשם. יום גשם הוא יום עם 0.1 מ"מ ומעלה. מה יתנו לי 20 ימים עם פחות מ-1 מ"מ? אוירת חורף?

החקלאים מעדיפים 500 מ"מ גשם ביותר ימי גשם בתנאי שגם יהיו מפוזרים טוב כל החורף (בלי תקופות יבשות).
החקלאים בהרים ובצפון גם מעדיפים הרבה מנות קור (למטעים הנשירים) , מה שכמעט לא היו השנה).

לסיכום , מדידת גשם לא נועדה בגלל תחרות אלא כדי למדוד כמה גשם ירד. ו-700 מ"מ יותר טובים מאשר 500 מ"מ. נקודה.
 
אתה זה אתה

אני כבר הסברתי וחזרתי ואמרתי, שאני אוהב את החורף מסיבות אנוכיות נטו. אני לא חקלאי, לא איש משק המים ולא שום דבר אחר בסגנון. אין לי שום רווח או הפסד כלכלי מכמויות המשקעים, ככה שהמספרים היבשים לא מעניינים אותי. אם יורדת כמות גדולה בפרק זמן מאוד קצר כאשר בין לבין ישנן הפוגות מאוד גדולות, א-נ-י אישית מרגיש פספוס. מה זה עוזר לי שירדו 20 אלף מ"מ תוך חצי שעה אם כל הימים כמעט הם בהירים ושמשיים? אז נניח ש"על הנייר" החורף הזה גשום מאוד, אבל מה בדיוק אני אעשה עם הנייר הזה? מה זה, תחרות ספורט? תחביב כלשהו או אהבה לדבר מסוים זה לא משהו רציונלי. אוהבים כי פשוט אוהבים וזהו, וטיעונים בסגנון ש"רצוי שירדו כמה שיותר משקעים כי זה טוב לכנרת" ו"מזל שירדו יחסית הרבה משקעים בטרם השעון צילצל 00:00", כאילו מדובר באיזושהי תרופה מרה שצריך לקחת ולשים וי, לא תופסים מבחינתי.
 

tamirzak1

New member
באשדוד היו 43 ימי גשם (ממוצע כ-50 כך שעוד

בהחלט אפשרי להגיע ל-50 במרץ ואפריל ואפילו במאי. סוף עונת הגשם ב-31 במאי).
הימים האלה היו סוערים ברוחות עזות (מעל 100 קמ"ש לפחות בשתי מערכות) , בהמון ימים עם ברקים ורעמים , בהרבה ימי ברד (הכי הרבה מאז 2003) , בשתי מערכות של 150-200 מ"מ גשם , הצפות בערים ,בנחלים ובשדות ובפרדסים באיזור , שלוליות החורף הכי גדולות ב-10 השנים האחרונות , עברנו את הממוצע הרב שנתי ב-30 בינואר (משהו שלא זכור לי מאז שאני אשדודי מ-1995) , מערכת שלג יפה מהצפון ועד דימונה , כולל הרי אדום , דבר שלא קורה כל שנה.

בקיצור אשדוד שנמצאת כ-30 ק"מ מדרום לת"א נהנתה מחורף עשיר בארועים ועשיר בגשם.
רחובות והסביבה קיבלו אפילו כ-700 מ"מ שזו כמות די נדירה.

בשנה שעברה היו יותר ימי גשם (גם של 0.1 עד 1 מ"מ שמבחינתי אינם שווים דבר , יום מעונן וקר ורוחני שלא נותן לפחות 5-10 מ"מ לא שווה לפי דעתי) ופחות גשם ופחות ס"ר,ברד ורוחות.

נכון שפברואר הרס את כל הזיכרונות הטובים מהחלק הראשון של החורף , אבל אם היו רק 2 מערכות בפברואר כמו בינואר (ואפילו לא מערכת אחת יותר מזה) היינו עוברים את 2002-2003 בענק עם קרוב ל-900 מ"מ .ואז היינו מכניסים את החורף הזה לפנתיאון ולזיכרון להרבה שנים. חבל שזה לא קרה. מרץ ואפריל עדיין יכולים לספק את הסחורה (כבר היו שנים עם מעל 200 מ"מ בחודשיים האלה כאן).
מקווה שזה מה שיקרה.
לא זכור לי אף שנה שהחורף הסתיים מעשית ב-1 בפברואר (זכור לי סוף עונת הגשם ב-22 בפברואר לפני מספר שנים אבל לא ב-1 בחודש).

מאחל לכולנו עוד ימי גשם ועוד מ"מ רבים כדי שלא כולנו נצא מאוכזבים.
 
אתה ספרת אצלך 43 ימי גשם בחודשים האחרונים?

אודה ולא אבוש, שאני לא ספרתי אצלי את הימים הגשומים, אבל התחושה שהיו הרבה פחות. ידוע שבחלק הראשון של החורף, רוב הגשם יורד באזור החוף, וככה מקומות כמו חיפה, נתניה, תל אביב ואף אשדוד, מרוויחים מכל העסק. בחלק השני של החורף, רוב הגשם כבר יורד באזורי ההרים, וככה מקומות כמו ירושלים, הרי יהודה ושומרון, הגולן וכו' מרווחים על חשבון הראשונים. הבעיה היא שהשנה, "החלק השני" של החורף פשוט לא הגיע. ככה שבהחלט יתכן שאצלך היו יותר ימי גשם מאשר באזור ההר בצפון. למשל, באילת היו השנה איזה ארבעה אירועי גשם חזקים, בזמן שבשאר הארץ לא היה שום זכר לגשם.
 

0צחי0

New member
עזוב, אם היית נותן לו את אותן כמויות בדיוק

ומחלק אותן לכל יום קצת גשם, לא היית שומע קיטורים.
אתה לא יודע שיש כמה פה שיש להם טבע לקטר ולבלבל מציאות? כולם שכחו מייד את הכמויות עד כה, את ה- 30 ס"מ שלג בי-ם ואתה כמות ה"סערות" שלא מביישת אף חורף בהסטוריה. גם שכחו את עליית הכינרת, הזרימות ההסטוריות בנחלים ועל הדרך, שכחו את השכל של עצמם באיזו פינה.
 
אני הייתי מחלק את העונה הנוכחית ל-2

החלק הראשון מתחילת אוקטובר ועד ל-22 לדצמבר.
החלק הזה שרובו אכן נחשב כסתיו היה פעיל ביותר וההפוגות בין פרקי הגשם היו לימים ספורים בלבד.
החלק השני מ-22 לדצמבר ואילך.
החלק הזה אכן היו בו הרבה ימי שמש והפוגות ארוכות בין פרקי הגשם.
למעשה אפשר להגיד שבכל התקופה הזאת קיבלנו למעשה רק 2 פרקי גשם משמעותיים שהשפיעו על כל המדינה( הראשון 5-10 בינואר והשני 28 בינואר ועד ה-1 בפברואר)
למזלנו 2 פרקי הגשם האלה הניבו כמויות אדירות של גשם.
שאר הזמן אופיין בהפוגות ארוכות או ימי גשם מקומיים.
מבחינת הטמפ' - כל אחד מחודשי העונה הסתיים כחם מהממוצע החודשי.
מבחינת משק המים העונה הנוכחית היתה טובה .
נקווה רק שאכן נקבל עוד כמה פרקי גשם מרחביים עד סוף העונה .
 

natigr

New member
22 לדצמבר ואילך זה בעצם כל החורף... למעשה ללא

המערכת המדהימה של תחילת ינואר ברוב אזורי הארץ אם לא בכולם החורף הזה היה נגמר מתחת לממוצע בכמויות והרבה מתחת לממוצע מבחינת ימי גשם
 
באזור ירושלים לדוגמא -12 ימי גשם בלבד

מ-22 לדצמבר ועד היום, כאשר ממוצע ימי הגשם לתקופה הוא כ-25 ימים.
בנוסף הטמפ' הגבוהות מהממוצע - יש הרבה בהרגשה האישית של האנשים מן הישוב.
 

natigr

New member
עצוב אבל התחזית הפסימית של יניב לגביי גורלו

החורף מסוף דצמבר התממשה כמעט במלואה
למזלנו הספקנו לקבל את המערכת של תחילת ינואר
 

barnea1

New member
כמה אנשים עוד ימשיכו להגיד "ללא" או "אם לא"

בואו נוריד עוד 3 מערכות, מה דעתכם? אם לא היו באות המערכות של סוף ינואר, תחילת ינואר וסוף דצמבר אז כל הארץ הייתה עם חצי מהכמות של היום והכינרת לא הייתה רושמת שיא חיובי מאז 2005. נו באמת.

הגיע הזמן להפסיק עם המנהג המגוחך הזה. אם לא היה לנו חורף היינו מתפילים מים עוד לפני עשרות שנים. מצה הטעם בלציין כל הזמן ואם ואם? זה מה שקיבלנו וזה הכל.
 
אפשר לעשות את אותו התרגיל ל92

אם תורידו את המערכת ב1-2 בינואר 92 9-10 בפברואר ו23-26 בפברואר תקבלו שנה ממוצעל
 

hardrain

New member
מה שאתה אומר דווקא מתיישב טוב עם מה שרפי ברוך

אומר, ב 1992 כדי להגיע לשנה ממוצעת אתה צריך לזרוק לפח הרבה מערכות גשם... גם ב חורף 2011-2012 יש לך מערכות גשם גדולות שהתפרסו על כל עונת הגשמים מנובמבר עד מרץ, זה אפילו בלי להזכיר את הקור בשנה שעברה ו בשנת 1992 שהוא דבר חיוני ביותר לחקלאות ו להרגשת החורף עצמה, לעומת שנה זו שמספיק לזרוק מערכת גשם אחת ( 5-10 בינואר ) ובום כל הארץ בגרעון רציני, זאת אומרת השנה מספר ימי הגשם בחורף (דצמבר- ינואר - פברואר) היה קטן מאוד, היה גם כן מחסור רציני בקור (חוץ מ 2 לילות לא היה פה כפור בכלל ) מה שתרם להרגשה שלא היה חורף רציני ...
 
למעלה