הלו, זה פברואר?!

הלו, זה פברואר?!

ההרגשה היא כאילו שאנחנו במאי, רגע לפני תחילת הקיץ הגדול, הקשה והארוך. מאז אותו אירוע בדקדקה הראשונה של ינואר, אנחנו מדשדשים במי אפסיים. פה ושם היה איזה גשמון קצרצר וחולף, אבל חוץ מזה פשוט כלום. בגלל איזה אירוע חד פעמי שבמהלכו באיזורים שונים ירדה מחצית מהכמות השנתית, החורף הזה הוכתר (בכלי התקשורת, שמשפיעה עמוקות על התודעה של הציבור) כגשום ביותר מאז 1992. בפועל, רוב רובו הוא יבש ושמשי.

אם באופן תיאורטי יֶרדו 1000 מ"מ תוך ימים ספורים, ובשאר החורף לא תרד אפילו טיפה אחת, האם העונה תוגדר כגשומה או כיבשה? מצד אחד, עם מספרים אי אפשר להתווכח, אך מצד שני, הן ההרגשה והן המציאות קובעות שב-95% מהזמן היה חם ויבש מהרגיל ללא טיפת גשם.

dcoorhoenn

New member
אני איתך, ההרגשה היא מה שחשוב לא המספרים..

זה מרגיש כמו חורף שהיה טוב חודשיים ומאז יבש וחם והעובדות מדברות בעד עצמן- אנשים ברחוב עם בגדים קצרים ומשקפי שמש בפברואר.

ולכן לעניות דעתי החורף של שנה שעברה היה

מוצלח יותר, ולא רק מבחינת כמויותה גשם שהיו יותר גבוהות מהשנה לפחותב אזור פה., אלא גם מספר ימי הגשם, ולא פחות חשוב היה קר יחסית שנה שעברה, השנה כמעט ולא הורגש קור(מלבד אותה מערכת קרה של השלג בהרים)

larsulrich

New member
יש לי מין הרגשה מוזרה כזאת שכמה אנשים ינטו

להסכים איתך.

gal oz

New member
מבחינת קור אני מסכים איתך, שנה שעברה

היה בהחלט קר יותר וגם עם יותר ימי גשם.
אבל את שנה שעברה סיימתי כאן בפרדסיה עם פחות מ-500 מ"מ בעונתי, השנה אני כבר על 648 מ"מ!

לעומתך, פה שנה שעברה סימנו עם 100% השנה רק

80% בלבד . צר לי החורף הזה היה ביזבוז אחד גדול, אני בכלל לא מדבר על הפיספוסיםפ רבים שהיו מול החוף הדרומי בתחילת העונה שלא נכנסו. חורף שהיה פונציאל להיות גשום במיוחד בכל הארץ, הפך להיות חורף גשום בחלק מהמקומות(למעט אילת שמה באמת הרוויחו עונה מדהימה) חלק עדין עוד רחוקים מזה, ואת האמת אם בסיכומו של דבר זה יסתיים ככה זה די מדויק ביחס לתחזית של השמ"ט לשנה ממוצעת פלוס. בקיצור נקווה לחורפים טובים יותר,

טל 2010

New member
היה טוב בהרבה למרות השיאים בזרימות בצפון

מבחינת הרגשה החורף של שנה שעברה היה תענוג.

gal oz

New member
95% מהזמן חם ויבש מהרגיל?

1317 ice

New member
החורף הזה היה עד תחילת פברואר אחד החורפים

הכי גשומים וסוערים שחוויתי, כמויות הגשם היו גבוהות ולא מאירוע גשם בודד אלא מרצף סביר של מערכות (אחת מהם קיצונית ברצף הימים ובכמויות הגשם).. לצערי כל זה נחתך בתחילת פברואר שמתנהג יותר כמו מרץ ומתנהל במתכונת אביבית, אבל עדיין אי אפשר לבוא עם התחושות מהחודש האחרון ולהשליכן על כל החורף הזה שתרם מאוד למשק המים בישראל ובין השאר לעלייתה של הכנרת. עברנו באמת חורף מבורך מבחינת כמויות גשם סערות, סופות רעמים, ברד ושלגים ועוד יש סיכוי שעדיין נקבל מערכת יפה שתפצה על החודש האחרון ותסגור ממוצעים (החורף נגמר רק ב21.3).

ofiry26

New member
יש משהו מדהים בטווח של 16 יום נקווה שיתממש

ואז יהיה פה סוער סוער אבל בתקופה הזו כל עדכון משתנה אחרת

tamirzak1

New member
א. לפי השמ"ט ולפי מזג האויר החורף מסתיים

באופן רשמי בסוף פברואר (מחר). מרץ הוא כבר אביב. התאריך 21.3 הוא יום השוויון שמסמל את סיום החורף האסטרונומי , לא האקלימי. באירופה ובצפון ארה"ב אז מתחיל באמת האביב. בישראל מרץ הוא כבר כולו אביב ובקו המשווה התאריך הזה לא מסמל דבר בגלל שאין שם את עונות השנה הידועות לנו.

ב. מצדיק את מה שכתבת . עד ה-1.2.2013 עברנו את אחד החורפים סוערים והגשומים ביותר מאז תחילת המדידות. בינואר הרבה תחנות כבר עברו את הממוצע השנתי כאשר בסוף ינואר ברוב (אם לא כל) התחנות ירד יותר גשם מאשר בתקופה המקבילה של 2002-2003.
חבל שהסתיים בפתאומיות ב-1 בפברואר. אני מאמין שעדיין נראה לפחות מערכת טובה ומפותחת אחת במרץ וגם התחנות שלא הגיעו לממוצע יגיעו אליו.
מבחינת קור , היה אחד החורפים החמים יותר. פרט לכמה ימים בינואר פשוט לא השתמשנו בחימום באשדוד (טוב לחשבון החשמל
)

95% נכתב בפסקה השניה

בהקשר של המצב התיאורטי שירדו משקעים רבים מאוד תוך ימים ספורים שיהפכו את העונה לגשומה מבחינת כמויות, אך ליבשה במיוחד מבחינת ימי גשם, פיזור המשקעים והאווירה החורפית בכלל.

אבל המצב לא רחוק מהמספר שצוין לעיל. אתה לא שם לב שברוב רובו של הזמן פשוט אין גשם? מה הפלא שכולם כאן הוגים ומתפלפלים יומם ולילה במפות האלה כאילו היו דפי גמרא באיזה כולל או בית מדרש. מחפשים "זיקים" לעוד שבועיים-שלושה וככל שמתקרבים לאירוע, כך המערכת מתנדפת ונעלמת. ממש כמו עכבר מעבדה שרץ על גלגל קטן, והוא כל הזמן נשאר באותו המקום. אילו היה יורד גשם בחוץ באופן קבוע, האם המפות האלה היו בכלל מעניינות מישהו למעט נותני התחזית? כן ירוק לא ירוק, כן בועה לא בועה. הרי מדובר רק בכלי לחיזוי מזג האוויר. כשאין שום פעילות אמיתית בחוץ, אזי הכלי הופך למטרה.

gal oz

New member
אתה כנראה שכחת מה היה כאן לפני ה-1 בפברואר

קיבלנו תפוקת אפיקים ואירועים חורפיים יוצאת מן הכלל!
אתה לא באמת מצפה שיהיה כאן חורף בלי הפסקה?

hardrain

New member
האמת ששנה הזו לא הרגשתי חורף... עם כל הכבוד

לגשמי אוקטובור ונובמבר (ו יש המון כבוד)מבחינתי הם נחשבים לגשמי סתיו, שהם נלווים עם מעט קור ומזג אוויר חמים אחרי כל מערכת גשם .... אך עונת החורף הקרה האמיתית עם הירוק העסיסי במפות התחילה יפה ב 5 בדצמבר עם קור ו גשם עד 10 בינואר, כלומר החורף האמיתי היה סך הכל חודש ו 10 ימים.... אחרי זה חזרתי ללבוש קצר והיום אפילו השתזפתי בים (לתפוס קצת צבע חחחח) חוץ מכמה ימים קרירים ו גשם בסוף ינואר, נאדה לא היה כלום, אביב חסר תקדים.
לעומת שנה שעברה פשוט אין מה להשוות היא עולה על השנה הנוכחית (מבחינתי כמובן), ו אם תשאל את החקלאים הם יעדיפו את העונה הקודמת פה אלף מעונה זו. sorry to be a party popper

barnea1

New member
די נו, עד ה-1 לפברואר היה לנו חורף מדהים

עם מערכות נון-סטופ, שכולן הביאו כמויות גדולות מאוד (לא סתם מערכות מעפנות של 10-20 מ"מ). מה קרה כולם נהיו מפונקים?
מסכים איתך שפברואר מזעזע אבל אי אפשר לצפות שכל החורף יהיה גשום לכל אורכו, זה קורה אחת לעשרות שנים (92 למשל) והגיוני שתהיה הפסקה מתישהו. להזכירך, חודש מרץ עוד לפנינו ועלול להפתיע ולהחזיר והחורף עשוי לעשות קאמבק, אז חבל סתם להתבכיין אחרי החורף הזה שהוא הטוב ביותר בעשור האחרון מכל בחינה.

אגב, בחצי חורף קיבלנו את כל תופעות מזג האוויר שאנו מייחלים להם בחורף שלם! אז קצת פרופורציות וצניעות לא יזיקו.

barnea1

New member
אגב, באופן אישי אני כן הרגשתי חורף אמיתי

עד ה-1 לפברואר ואני מדבר על אווירה ועל טמפ'. אני לא זוכר כמעט הפוגות ארוכות בגשמים ולרוב היה סגרירי ומעונן בלא מעט ימים, כך שלפחות מבחינתי החורף הזה היה אחד המדהימים שחוויתי מאז שאני זוכר את עצמי. כמובן שאת החוויות שידרגתי עם רכב ומרדפים אחרי ברקים, אבל בסה"כ אני מאוד מרוצה מהחצי הראשון של החורף הזה. ואם מדברים על ימי קור - לא יודע מה עם אחרים, אבל אצלינו בבית החימום השנה עבד לא מעט גם ביום וגם בלילה.

למעלה