הכנה לקק"צ בבה"ד 11

אלירז ל

New member
אין לי מושג...

כי בהכנה שלי לא היה מבחן פתיחה (רק בר-אור) אלא רק מבחן סוף... ובנוגע לבר-אור - אם את תיכשלי בבר-אור הראשון תעלי לוועדה אצל המ"מ שלך - והיא תגיד לך שכישלון בבר-אור אמצע יעלה אותך לוועדה אצל המ"פ... ובדרך כלל להדחה. ובנוגע לגבוליות - שמעתי על אנשים שבבר-אור פתיחה בבה"ד 1 (שאותו חייבים לעבור) קיבלו נקודה אחת (!!) מתחת לדרישה ולא נכנסו לקורס..

ToTos KiD

New member
הבנתי ש

במהלך ההכנה בונים את הכושר, כי מבינים שאנשים לא מגיעים עם כושר לשם, ולכן לא סומכים יותר מדי על הבר אור הראשון בהכנה... לא? ומה עם המבחן כניסה להכנה? עד איזו רמה צריך לדעת את החומר?

josie1986

New member
אצלנו היה כנס טרם הכנה

ומפקד ההכנה אמר שאנחנו צריכים לבוא עם כושר לעבור את הבר-אור. לא מעל ולא מתחת. רק לעבור. אח"כ זה נבנה.. למרות שתכלס לא בנו לי את הכושר בהכנה. אם את טובה בפק"לים אז יהיה לך יותר קל לעבור כי תוכלי לרוץ יותר זמן. אבל לדעתי תתאמני קצת מעכשיו שלא יהיו ספקות בבר-אור. כתבתי לך למטה איך ללמוד לבחינה, למרות שאני בספק שיעשו לך, כי את כל החומר מלמדים שם.

אלירז ל

New member
../images/Emo179.gif

בנוגע לכושר, יש אגי"ם כמו שיש בכל קורס בצבא... אצלי בהכנה בבה"ד 20 לא שמו לזה כ"כ דגש... לכן מי שלא בטוח שיעבור את הבר-אור, ובעצם לכולם, מומלץ לעשות פעילויות גופניות גם מחוץ ללו"ז (כשסוגרים שבת, בשעות ט"ש), ויש גם כאלו שמתחילים להתאמן עוד לפני ההכנה. ובנוגע למבחן כניסה - שוב אני אומר שאצלי בהכנה לא היה כזה, וזה לא נשמע הגיוני שיש כזה דבר... אני חושב שהכוונה היא למבחן כניסה לבה"ד 1

אני חושב שזה מאד תלוי בהכנה

אני יודע שבהכנה שלי לאף אחד לא היה איכפת מהציונים בבר-אור כניסה ובבר-אור אמצע. קבעו מי יצא ומי לא יצא רק לפי מבחני הסיום. הציונים בבחנים הקודמים הם בשבילנו, כדי שאנחנו נדע באיזה מצב אנחנו. ובמהלך כל ההכנה עשו לנו מד"סים. כל יום היה לנו מד"ס של שעתיים (פרט לשבוע הניווטים, שבו היינו צריכים להתאמן עצמאית כי לא היו מד"סים).

josie1986

New member
טוב, העיקרון די דומה

אני עשיתי בבה"ד 20 וגם אנחנו קיבלנו חוברת ואמרו לנו שיהיה מבחן כניסה. לא היה. המבחן על החוברת היה כמה ימים לפני סיום ההכנה. בכל מקרה אם את כן רוצה להתכונן - תעשי לעצמי טבלה מסודרת עם כל המלחמות, מבצעים מרכזיים בכל מלחמה, מי היה רה"מ, שהב"ט והרמטכ"ל בכל מלחמה וזהו. אפשר להגיד שכיסית 90% מהחומר. אני יודעת שמפקד הבה"ד מקפיד מאוד על שאלות יהדות במבחנים שלו, אז אם יש לך שם פרק שקשור לזה איכשהו תלמדי אותו טוב יחסית. אין צורך ממש להתעמק, המבחנים אמריקאיים. בר-אור כניסה - תבואי בכושר. כן יכולים להעיף אותך אם לא עברת. למרות שאאל"ט אצלנו נתנו לשפר את הראשון והאחרון למי שלא עבר. המלצה חמה - תתחילי להתאמן. צריך להביא שפצור לנשק. הנשקים בבה"ד 11 גרועים כמו בכל מקום. וזהו. ההכנה בגדול זה רק כדי להכין אותך למבחן כניסה בבה"ד 1. לומדים שם את כל הנושאים שיופיעו במבחן כמו: ע"ר אב"כ ב"מ טופוגרפיה ומצפן(עד כמה שאני יודעת לא עושים ניווטים תכלס) מ"ק ואולי עוד דברים ששכחתי. בהצלחה. לאיזו השלמה?

Almost Famous

New member
נפגש בתקווה בבה"ד 1

כי גם אני יוצא להכנה (של קשר) שבוע הבא. לנו גם לא נתנו את החוברות אלא פשוט אמרו לנו להדפיס (או במילים שלהן - בשביל מה אתם משרתים בלוט"ם אם אין לכם מדפסות לייזר ענקיות?). בינתיים עוד לא קראתי אותן לגמרי, אבל כן התחלתי לעבור. בהצלחה!

Ex Machina

New member
...

אני עשיתי קק"צ במגמת "להב" לפני שנה וארבעה חודשים. השאלות במבחן העיוני לא קשות במיוחד. מסלול הריצה של הבוחן בר אור הוא מישורי ומורכב בעיקר מאבנים ומחולות. אני, רק שתדעו, סיימתי את הבוחן בתוצאה נמוכה בנקודה מציון הכניסה, עשיתי אותו פעם נוספת ועברתי.

אם לא נתנו לנו חוברת ויהיה מבחן

בתחילת ההכנה - הם יכולים להעיף את מי שלא עבר (למרות שלא נתנו לנו חומר ללמוד ממנו)?? אגב, אני עושה הכנה של חיל חינוך.

lior297

New member
אצלנו כשאמרו שיש מבחן חינוך

בשבוע הראשון, הרבה אמרו שהם לא קיבלו את החוברת. נתנו להם חוברת, ואמרו להם שיתחשבו בהם.

lior297

New member
טוב, הכנה בבהד 11,

קודם כל יש בוחן על מקראות ישראל לדעתי בשבוע הראשון. כדאי לעבור אותו (או פשוט לא לקבל ציון ממש ממש נמוך) למרות שיהיו עוד מבחנים על מקראות ישראל. את החומר העיוני באוגדן (כל האמ16, עזרה ראשונה, אב"כ וכו') אין טעם ללמוד. לומדים בהכנה, כל שבוע יש חומר אחר ובסוף נבחנים על החומר של השבוע שחלף. כמה ימים צריך ללמוד? זה תלוי בך. שם לא יהיה לך יותר מידי זמן ללמוד. הבראור כניסה - לא מכירה כאלה שעפו שם עליו. אבל כדאי מאוד לשפר לבראור אמצע.. וגם לא לקבל ציון ממש נמוך בכניסה. רצוי אבל לדעת את החומר די טוב, כי תיבחני עליו 3 פעמים לפחות (מקראות ישראל) ולא יהיה לך זמן ללמוד אליו כל פעם מחדש, כי יהיה לך חומר מהאוגדן ללמוד שפצור לנשק - רצוי להביא. הרצועות לנשק שנותנים בבהד 11 הכי בלאי בעולם. אבל שהרצועה לא תהיה עם סמל יחידה עליה (ככה זה היה כשאני הייתי) אבל אם יש לך איזה רצועה לנשק עם סמל יחידה אפשר לשים עליו איזולירבנד או משו להסתיר... הסגל, די מסריח. לפחות במחלקה שלי. במחלקות אחרות היו מפקדים ממש לעניין, אנושיים יחסית. אצלי הם היו (או יותר נכון, אחת ספציפית) לא להיט בכלל... הלוז בעיני מרוח מאוד, כל שיעור לוקח הרבה זמן, במקום לצמצם אותו קצת ולתת לימוד עצמי, או לחלופין - לאפשר למי שרוצה במקום זה לימוד עצמי את הזמן הזה... בגדול הדבר היחיד שטוב בהכנה הזאת, שזה בבהד 11 והכל קרוב (להבדיל מבהד 20 בעע) אחלה אוכל. אנחנו גם ישנו במגורים (השמועות אמרו שפשוט לא הספיקו לבנות לנו אוהלים, אבל ביקרתי שם החודש ולא ראיתי אוהלים אז.. ) בהצלחה.

Lancelot99

New member
אני לא מבין איך לא הוציאו אותך

לקצונה בסוף - חפרת פה לתפארת קציני ישראל

ToTos KiD

New member
תודה רבה!

אבל בבוחן הראשון בהכנה אין את החומר של האוגדן גם...?

lior297

New member
לא.

הם מלמדים אותו כל שבוע, נושאים אחרים ובסוף השבוע נבחנים על החומר. בשבוע האחרון יש על הכל ביחד (חינוך+ תכנים מקצועיים) פשוט חינוך, צריך ללמוד לבד כי אף אחד גם לא מלמד שם, וזה גם אמור להיות ידע כללי שמצפים שחיילים ידעו בלי קשר. תכנים מקצועיים אף אחד לא מצפה שתלמד לבד, וגם מהחוברת לא תמיד מבינים יותר מידי.

ToTos KiD

New member
אוקיי...

אני דווקא קיבלתי בכנס המכין רושם שגם החומר של האוגדן יהיה במבחן הראשון בהכנה... אתה בטוח בזה??? כמו כן, אם מישהו ממש מפשל במבחן הראשון בהכנה בבה"ד 11, יכולים להעיף אותו על ההתחלה? תודה ושבוע טוב!

lior297

New member
*בטוחה אם כבר

אני ממש פישלתי במבחן חינוך הראשון (45, מספיק מספיק?) ולא העיפו אותי בהתחלה. חיכו לסוף
אבל כל פעם שהעלו אותי לועדה, התייחסו לציון המחורבן הזה. אז אומנם לא ידיחו אף אחד אם הוא נכשל במבחן הראשון, אבל בהחלט יתייחסו לזה אח"כ, אם הוא ממשיך להיכשל בעוד מבחנים. אבל אם עוברים את כל השאר אז אין מה לדאוג.

LordNor

New member
תכנסי לאתר בה"ד 1 בצהלנט

יש שם את כל החומר למבחן הכניסה

למעלה