הכנה לקק"צ בבה"ד 11

ToTos KiD

New member
הכנה לקק"צ בבה"ד 11

הצילו!!! אני די מפחדת... אני מתחילה בהכנה בשבוע הבא... בכנס המקדים הביאו לנו חוברות ללמוד (אוגדן+מקראות ישראל) ואמרו שיהיה מבחן כניסה להכנה. באיזו רמה צריך לדעת את החומר בחוברות למבחן כניסה להכנה???? כמה ימים צריך לדעתכם ללמוד? אני די חוששת! כמו כן, אמרו לנו שיש בר אור כניסה. אני לא ממש בכושר, ואין לי כ"מ... עלולים להעיף אותי על ההתחלה בגלל בר אור לא טוב? האם צריך להביא שפצור לנשק, או ששם הנשק מגיע כמו שצריך? מישהו יכול לספר לי קצת על ההכנה שם, כדי שאני ארגע קצת/ (מקווה שלא) אלחץ עוד יותר? המון תודה!!! :)

שה קטנה

New member
אני גם יוצאת באותו תאריך

רק ל"מעוז". ונכנסתי כדיי לשאול את אותה השאלה - כמה אני צריכה לשלוט בחומר, ומה קורה עם הכושר (אני בכושר חראאא!!). למישהו יש תשובה?

AntiMtv

New member
בקשר לכושר במעוז

חברה שלי עשתה מעוז והעיפו שם אנשים על בראור פתיחה די בקלות. כדאי לקחת את ההכנה ברצינות בקטע של כושר כל עוד אין כ"מ לגבי נחשון, אגב, אין לי מושג אם זה גם תקף, סביר פחות להניח

אמנם לא עשיתי את ההכנה בבה"ד 11

אבל גם לנו היה מבחן בתחילת ההכנה על החומר הנ"ל. קראתי את החוברת פעמיים וזה הספיק לי, והפעם השנייה הייתה אפילו די מיותרת. בקשר לשאר השאלות, אין לי מושג איך זה הולך בהכנה של בה"ד 11.

לנו בכלל לא נתנו חוברת!

גם אני יוצאת ביום ראשון הקרוב להכנה והבוחן כניסה ממש מפחיד אותי אין לי מושג מה בכלל צריך לדעת. מישהו שקיבל את החוברת יכול לתת לי רק ראשי פרקים של דברים שצריך לדעת (מלחמות זה ברור, אבל איזה מבצעים? כמה דוגמאות ממש יעזרו לי כמו "ענבי זעם" "ליטני" וכו'..)

אלירז ל

New member
לדעת הכל!

ללמוד את כל מקראות ישראל ולדעת לדקלם את החוברת בע"פ... אי אפשר לדעת מה הם ישאלו... הם מסוגלים להכל! ובנוגע לבר-אור - אם אין לכן כ"מ - הגיע הזמן שתתחילו לדאוג....

אבל |הדגש| אין לי |סדגש| חוברת!!!

אז תכלס - איזה מבצעים צריך ללמוד??? ויש לי כ"מ 1 :) איזה הקלות זה נתן לי בפק"לים?

עדידודה

New member
אז ככה..

בעקרון תקראו את החוברת, יש שאלות על מלחמות, ראשי ממשלה,רמטכלים,נשיאים, כמובן גם על כל הנשק, אב"כ, תוד"א וכו'. בקשר לבר אור, תשקיעו ותתנו הכל מעצמכם, אני לא יודעת אם מעיפים או לא אבל עדיף בכלל לא להכנס לזה.. בהצלחה!

או אה.. בעיות קשות בהבנת הנקרא

תודה על התגובה, אבל - כשאת אומרת לי לקרוא את החוברת זה נחמד אבל לא עוזר לי כי אין לי אותה! אפשר פירוט על *מה* ללמוד? למשל איזה מבצעים (ליטני, דני, יואב, ענבי זעם,אנטבה, ....?) כך שאני אוכל למצוא את המידע באינטרנט. וכמה לעומק צריך ללמוד כל מלחמה? למשל במלחמת העצמאות היו עשרות מבצעים! אין מצב ללמוד את כולם.. אם אני יודעת מי תקף אותנו, מי היה ראש ממשלה/רמטכל באותה מלחמה ואיך זה נגמר.. זה מספיק?

amircn1

New member
בגדול...

הייתי מציע לך להתמקד הרבה יותר בנושאים האחרים ופחות במקראות ישראל, לדוגמא: אב"כ, אמל"ח (m-16, גליל), קשר, עזרה ראשונה וכו' במקראות ישראל תשנני בע"פ את כל ראשי הממשלות, הנשיאים והרמטכ"לים (ואת השנים שהם היו בתפקיד), תדעי באיזה מלחמה היה כל אחד (אם היה), תאריכים של המלחמות, קצת רקע, התנהלות המלחמה, ואיך כל אחת מהמלחמות הסתיימה מבצעים במהלך המלחמות: נחשון, דקל, ברוש, דני, יואב, חירם, חורב ועובדה (עצמאות) מבצע מוקד (ששת הימים) אבירי לב (יום כיפור) מבצעים מיוחדים - אביב נעורים, יונתן, ליטאני תלמדי מושגים שונים ביהדות ובכלל, מושגים בציונות, מושגים מתקופת השואה, סמלי המדינה, תכירי אנשי רוח ומנהיגים רוחניים, ארגונים ומוסדות וזהו, פחות או יותר, בהצלחה

אלירז ל

New member
כנסי לצה"לנט

באתרים של הבהד"ים השונים שמסמיכים הכנות לקצונה יש חוברות הכנה לבה"ד 1

The Bugi

New member
יותר ממוקד: באתר בה"ד 20

יש את כל החומר שצריך להכנה. רק להדפיס.

אפשר לינק?

יכולת ההתמצאות שלי ברשת מוגבלת (או לא קיימת).. אפשר לינק לדף עם החומר?

josie1986

New member
למה אתה סתם מפחיד אותן...

סתם שאלות צפויות ולא קשות. כל אחד עם טיפה ידע כללי יידע לענות. די להלחיץ.

אלירז ל

New member
חס וחלילה אני לא מנסה להפחיד ../images/Emo3.gif

אבל צריכים להיות מוכנים לשאלות מוזרות ביותר...

ToTos KiD

New member
ואת כל השינון הזה

צריך למבחן הראשון של ההכנה, שמתקיים יומיים אחרי שהיא מתחילה? מה הרמה של הידע והשאלות שיהיו במבחן הראשון הזה? עשויים להעיף מישהו על השבוע הראשון במידה והוא לא מקבל תוצאה טובה בבראור (ומה עם גבולית...?)?

למעלה