הכנה לסקר

אח.. horizons..

שמתי את זה פעם ברדיו של הבי"ס שלי בהפסקה, וכולם נהיו פתאום בשקט...

giloni

New member
שאני אספר מה עשיתי עם Foxtrot בכתה?

יאללה, לא קשור אבל סיפור סיפור: כתתנו המהוללה נחלקה לשתי קבוצות: הפריקים (שלעיתים כינו אותם כרמליסטים, למרות שרובם באו מקרית אליעזר - חיפה, למי שלא הבין...) והיורמים. ההבדל היה: ג'נסיס-יס-קרימזון-אי.אל.פי מול בוני M, בי ג'יז ודונה סאמר (ד"א, היה לה קול ענק). על הקבוצה השנייה, נמנה בין היתר גדול זמרי הפסטיגלים, משה דץ, שהיה לו הכבוד ללמוד איתי באותה כיתה מ א' עד יב'. דץ היה מתווכח איתנו על מוסיקה. מה אתם מבינים, הוא היה אומר, מה שאתם שומעים שה רעש ועוד באנגלית. אתה, אמרנו לו, תהיה כל חייך זמר של פסטיגלים ועד גיל 50 תשיר שירי ילדים. נו... לא היינו רחוקים, כמו שאתה ודאי יודע... אה קיצר, בשעור אנגלית היינו צריכים להעביר לכיתה שעור. משהו כמו רפראט באוניברסיטה. החלטנו, ידידי שהיה משוגע על ג'נסיס כמוני, להביא להם אותה בקטנה. הבאנו פטיפון מהבית, הנחנו עליו את Supper's ready והעברנו 50 דקות של מוסיקה וניתוחים מלומדים על האפוקליפסה והמשמעות שלה. מי יודע, אולי כבר אז נזרעו זרעי הפורענות שהפכו אותי לא רק לחובב רוק מתקדם אלא גם לחוקר נצרות, אבל זה סיפור אחר. המורה התפלצה, התלמידים מהאגף הפריקי התמוגגו, דץ וחבריו היורמים צרחו שאי אפשר עם הרעש הז, ואני וידידי רק הצטערנו שלא הבאנו גם את התחפושת של גבריאל. במחשבה לאחור, זה היה מושלם אם היינו אומרים יחד: A Flower? ובוקעים מתוך הפרח כמו האיש הענק ההוא. חבל, אולי בגלגול הבא או בתכנית התחפושות של אורנה, אשתו של... יקי

LadyG

New member
סיפור ענק יקי

יש לי סיפור דומה על "תמונות בתערוכה" של ELP , שעוד יסופר בהזדמנות.

giloni

New member
צר לי לאכזב אותך

כנראה שהמחנכת שלך היא פנטזיונרית רצינית. למשה דץ שני אחים צעירים ממנו. האישה היחידה במשפחה זאת אימא שלו, וגם היא לבשה את המכנסיים בבית. או שאולי נולדה לו אחות קטנה ב 1980 והיא גדלה להיות מחנכת מפוארת ללא ידיעתי. הכל יכול להיות במשפחה הזאת
יקי

ThE RhythM

New member
סליחה?!

מה אתה מעליב את דודו זר! תראה איזה קסם לטיני יש עליו! בכלל- זו ממש בושה שהוא לא השתתף בטורניר הגיטריסטים!
דודו זר גיטריסט על!
(דודו זר הפסיד? האומנם?!)

yon2k

New member
אגב

אגב דודו זר(ר"ע אגדות רוק) פגשתי איזה משחק מחשב בכיכובו משחק ממש ישן מתחילת שנות התשעים שקוראים לו Bio Menace

עמית ע

New member
אני לא יודע איפה עובר הקו בין...

אגדות רוק ללהקות פרוגרסיב איזוטרית, אבל אין ספק שבשטח הזה להקות הרוק הקלאסי לא נותנות פייט ללהקות הרוק המתקדם. שוב, קשה מאד לבחור 10 בלי להתחרט אח"כ על מה שנשאר בחוץ, אבל נו, לא מדובר בחריצת גורלות, אלא רק בכמה המלצות, אז בבקשה - עשרת הקטעים האינסטרומנטלים הגדולים שלי: Gryphon - Lament הקטע היפה ביותר באלבומם הטוב ביותר Red Queen to Gryphon 3. Steve Hackett - Ace of Wands מתוך אלבום הסולו הראשון שלו - Voyage of the Acolyte - שיצא עוד בתקופה שהיה חבר בג'נסיס. Soft Machine - Slightly All the Time קנטרברי במיטבו. מתוך האלבום השלישי והמורכב ביותר של הלהקה. Pink Floyd - Atom Heart Mother השיא המוסיקלי של הלהקה (הרבה בזכות רון גיסין). King Crimson - Sailor's Tale קטע ראשון של קרימזון שנותן רמז לגבי הכיוון שאליו יפנו באלבום הבא ובשניים שאחריו, אבל עם הרבה יותר אמוציות. אפשר ממש לעצום את העיניים ולהרגיש כמו מלח שחווה סערה אדירה בלב ים. Frank Zappa - Peaches en Regalia שילוב מנצח של פשטות ותחכום. קטע שהפך באותם שנים לסטנדרט מקובל ברפרטואר של תזמורות בתי-ספר באמריקה! Nick Drake - Sunday אחד משלושה קטעים אינסטרומנטליים מדהימים ביופיים מתוך האלבום Bryter Layter. PFM - Generale באיטליה הם אגדת רוק, תאמינו לי. חגיגה לאזניים מתוך אלבומם השני Per un Amico. קטע שאי אפשר שלא לשמוח כששומעים אותו. Focus - Janis יש להם הרבה קטעים אינסטרומנטליים מעולים וקשה לבחור, אז עשיתי אן-דן-דינו וזה מה שיצא... קצת אחרת - קטע שמי קלאסיקה כחול לבן. מישמש של תרבויות וקיבוץ גלויות: קלאסי, בלקני, תימני, בדואי, פיוז'ן, והכל בקטע בן 4 דקות.

noosh

New member
ת'אמת...

Is There Anybody Out There של פינק פלויד תמיד גורם לי לבכות.... הקטע הראשון שלמדתי לנגן על גיטרה (מתווים), תמיד תמיד תמיידדד מעביר בי צמרמורת.... ואת Atom Heart Mother כבר אמרו לפניי.. מצד שני, אמרנו שאין פינק פלויד בסקרים
למרות שכאן הם לא יזכו לדעתי.. ויש גם את "קווינטה" של קצת אחרת ואת Peaches and Diesel של אריק קלפטון (מצאתי במקרה את Slowhand בבית וסופסוף התוודעתי לבלוז המקסים שלו
)

ThE RhythM

New member
אפריל אכן שיר ענק אבל...

הוא לא אינסטרומנטלי! April is a cruel time Even though the sun may shine And world looks in the shade as it slowly comes away Still falls the April rain And the valley's filled with pain And you can't tell me quite why As i look up to the grey sky Where it should be blue Grey sky where I should see you Ask why, why it should be so I'll cry, say that I don't know

מונטויה

New member
אני לא מכיר את רוב הקטעים

אבל ממה שראיתי אני מכיר ואוהב את אווז השלג, אפריל ובולרו.

the band member

New member
אוקי

קודם כל BOUREE של גט'רו, פשוט חובה. לאחר מכן After the Ordeal של ג'נסיס. כמובן שבלי Rhayader של קאמל אי אפשר. אני ארענן את הזיכרון ואחזור...

למעלה